שואב ה-X8 Hybrid מזכיר בצורתו וממדיו את רוב שואבי האבק הרובוטיים שעברו תחת ידינו: אורך ורוחב 34.5 ס"מ (מבנה מעוגל) וגובהו כ-9.7 ס"מ – כך שרק מתחת לספות או מיטות גבוהות במיוחד הוא יצליח להשתחל. משקלו כ-3.5 ק"ג. בקודקוד היחידה שלושה מקשים: הפעלת/כיבוי פעולת השאיבה, החזרתו לתחנת העגינה והפעלת תכונת ניקוי מקומי – שתדרוש מכם למקם אותו לפני כן באזור המיועד, כמובן. מלבד יחידת השואב, במארז קיבלנו עמדת טעינה וכבל חשמל, שתי מברשות צד (אחת מותקנת), צמד פילטרים (אחד מותקן), מיכל מים ואבק (שכבר מותקן), מטלית בד ניתנת לשטיפה, 5 מטליות בד חד-פעמיות, כמה אזיקונים, משטח עמיד במים ומדריך.
כאמור, שלושה מקשים על גבי יחידת השואב לא מחייבת אתכם להשתמש באפליקציה אבל אין באמת סיבה להימנע ממנה - אפליקציית EufyHome מצוינת. ההתממשקות הראשונית לשואב דרשה מהאפליקציה כמה רגעים בודדים ולאחר זיהוי מוצלח קיבלנו כמה שדרוגי חומרה שהתקנתם ארכה לא מעט זמן, אבל בתום בערך 8-10 דקות של הפעלה ראשונית, הכל עבד כשורה. התפריטים עולים במהירות, פקודות מופעלות ברגע ללא הרגשת אלחוטיות והיציבות הטכנית של האפליקציה גבוהה – אין אף תחושה של תוכנה חצי-אפויה או תקלות טכניות שעלולות להעיב על השימוש.
כמו כל תחילת עבדה עם שואב אבק רובוטי, הרשינו ל-X8 Hybrid לבצע סריקה מלאה של הבית, שהתבצעה היטב: מלאכת התיעוד יסודית ואיטית ותנועת הרובוט מקשה עליו לפספס אזורים מתים. באשר ליכולות הניווט: ה- X8 Hybrid אוהב להתנגש בחפצים. זה לא אומר שהוא לא מוצא את דרכו בסוף או מגיע לאן שביקשנו ממנו, אבל ציפינו שיזכור את אותו שולחן שלא זז במקומו כבר שבוע ברצף. ייאמר לזכותו שיש לו את החזרה לעמדה האלגנטית ביותר שראינו; החזרנו אותו מנקודות שונות בבית והשואב אף לא פעם אחת הסתבך, ומצא את דרכו בדיוק מושלם.
במבחן המכשולים הוא לא תמיד הבריק ודרש פעמיים שנחלץ אותו מנקודה בעייתית אליה נקלע, פעם בניסיון לעלות על שטיח שאגי ובפעם אחרת כשנתקע בין שני חפצים כבדים ולא הצליח למצוא את דרכו החוצה. גם מכבלים על הרצפה הוא לא יידע להתחמק וחילצנו מהמברשת הראשית כבל USB ששכחנו להרים. עוד עניין שקצת אכזב: החלוקה לחדרים לוקה בחסר ולמרות שהרובוט ביקר ב-4 חדרים שונים, שניים מהם הוא זיהה כמעברים ובפועל חילק את הבית ל-2 חדרים בלבד. אמנם ניתן לערוך לאחר מכן את המפה אבל ציפינו לקבל חלוקה יותר חכמה, כמו שכבר ראינו אצל רובוטים מתחרים.
לאחר המיפוי הכל מתועד באפליקציה. ניתן לכנות את החדרים, להפנות את השואב לאזורים מסוימים או לשלוט עליו ידנית, לתחום אזורים מוגבלים לשאיבה ("קיר וירטואלי") ולערוך את המפה ידנית, במידה ויש סטיות קלות. עוד באפליקציה: שיתוף השואב עם משתמשים נוספים, מעקב אחרי היסטוריית שאיבה ומעקב אחרי קצב שחיקת אביזרי הניקוי, מהצורך לנקות את החיישן ועד למועד החלפת מברשת הצד. כמו הרבה שואבים, גם ב-X8 Hybrid ניתן גם לתזמן את פעולת השואב, לפי ימים ושעות בשבוע וכן לבחור את עוצמת השאיבה, כך שתוכלו למשל לקבוע שרק בימים זוגיים השואב ישאב אבק וביום שישי הוא ישטוף חלקים מסוימים בבית - רק אל תשכחו למלא מים ולהתקין את המיכל כמובן.
ומה לגבי חיי הסוללה? ב-Anker מבטיחים עד 180 דקות של עבודה רציפה. ברגע שהשואב מגיע לאחוזי סוללה אחרונים, הוא מגיע לבדו לעמדת הטעינה, נטען מחדש – וממשיך מאותה נקודה. במבחן המציאות גילינו חיי סוללה מעולים ובתום שאיבת דירת 85 מ"ר, שמתבטאים בערך בכ-45-55 מ"ר שטח שאיבה, סטטוס הסוללה הצביע על 50%. בהתחשב בעובדה שבלאו הכי השואב יידע למצוא את דרכו, להיטען חדש ולחזור מאותה נקודה, גם לא אמורה לגרום לכם לדאוג לו. אנחנו העדפנו לתזמן אותו בשעות הצהריים כשלא היינו בית וידענו מדי ערב כשחזרנו הביתה שהשואב ביצע את מלאכתו, ככל זמן שיידרש במהלך היום.
לגבי רעשים, אין מה לדאוג. הצלילים המכניים הנפלטים מה-X8 Hybrid לא שונה ממתחריו וגם כאן צפו לקבל סביבות 65-70dB תחת עוצמת השאיבה הרועמת ביותר, אם אתם ממש סמוכים לשואב. ברמות עוצמת השאיבה הנמוכות יותר ההבדל מתבטא בכ-10dB פחות, אבל זה לא אומר שלא תוכלו להשאיר אותו לעבוד בסלון בזמן שאתם נחים בחדר השינה עם דלת סגורה.