סקירת wisebuy - מחשב נייד Dell XPS 13 9345 XP-RD33-15388 דל
- שני סוגי סורקים ביומטריים
- צמד יציאות USB4
- רמקולים מפתיעים
- חיי סוללה ארוכים
- מטען קומפקטי
- ביצועי מעבד בסיסיים בלבד
- שני מחברי USB-C בלבד
- פתיחת מסך מסורבלת
עם השקת מעבדי ה-Core Ultra 200V בספטמבר, הפעם תורה של Asus להציג את הניידים החדשים המצוידים במעבדי אינטל החדשים. אחד מהם הוא ה-Zenbook S 16 UX5406, נייד +Copilot הכולל מסך בגודל 14 אינץ' עם פאנל OLED, רזולוציית 3K וקצב ריענון בתדר 120Hz, זיכרון RAM בנפח 32GB, ארבעה רמקולים וסוללת 72Wh שמתיימרים להציע 40% יעילות לעומת ניידי הדור הקודם. הנייד זמין בצבע אפור ולבן, במחיר מומלץ של 8,940 ש"ח.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד ה-Snapdragon X Elite X1E-80-100 נחשב לאחד השבבים העוצמתיים של חברת Qualcomm, בו שולב המאיץ הגרפי Adreno X1-85, שאינו רע בכלל יחסית לרכיב מובנה, אלא שדי מהר גילינו שליכולותיו גבולות מאוד ברורים. עם פוטושופ למשל לא היו לנו בעיות ואולי רק כמה גמגומים קלים זוהו כשהתעסקנו עם וקטורים בתוכנת אילוסטרייטור. מגיימינג מתקדם תאלצו לשכוח; הוא אמנם יספיק למשחקים צבעוניים שפונים לקהל הילדים ואינם דורשים יותר מדי משאבי מערכת, אבל כותרים כבדים יותר כמו Warzone או Shadow of the Tomb Raider פשוט לא ירוצו עליו.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)המחשב מצויד במסך בגודל 13.4 אינץ' עם רזולוציה מקסימלית של 1920X1200 פיקסלים ואנחנו לא בטוחים שצריך יותר מזה עבור מסך שכזה. כן זמין קצב ריענון בתדר 120Hz אבל מלבד הרגשת הגלילה החלקה, אין הרבה סיבה להעדיף אותה, בעיקר כי היא זוללת סוללה הרבה יותר ממה שהיא מעניקה למשתמש, לפחות בהתחשב בסך יכולות העיבוד של ה-XPS 13.
מבחינת בהירות, הנתון המקסימלי עומד על 500nits ולמרות שזה מרגיש פחות, ברוב הזמן התמודדנו בהצלחה גם עם בהירות בעוצמה 60% ורק פעמים בודדות ביקשנו למקסם את הבהירות, בעיקר כשהשתמשנו במחשב בחוץ. שימו לב שאין כאן תכונות מעניינות כמו פאנל OLED יוקרתי, סולם צבעים מוצהר וגם אינו כולל מסך מגע מן הסתם - ובהתחשב בתג המחיר הגבוה-יחסית הנדרש על המחשב, היינו מצפים להתייחסות סמלית בנושא.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)נתחיל מהמראה של המחשב והפעם אנחנו לא בטוחים שמדובר רק בעניין של טעם אישי: כל מי שראה את ה-XPS 13 החמיא למראה האלגנטי/עתידני שלו. המקשים שטוחים ונקיים והם מסתיימים בסימטריה אלגנטית בדיוק בשוליים המתכתיים של הארז. במקום מקשי המולטימדיה שהתרגלנו לזהות כמקשים פיזיים, כאן הם מוגשים כמקשי מגע הנחשפים בתאורה אחורית רק כשהם או אחד המקשים הפיזיים מתחתיהם נלחצים. מידות המחשב נאות וקומפקטיות: רוחבו 29.5 ס"מ, אורכו 20 ס"מ, עוביו סביבות 1.5 ס"מ ומשקלו כ-1.16 ק"ג, ממש לא נורא כשמתניידים איתו והוא לא מרגיש כבד יותר מטאבלט 10 אינץ' ממוצע עם מקלדת בלוטות' נלווית.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)המחשב צויד בסוללת 55Wh בת 3 תאים והיצרנית מבטיחה עד 27 שעות פעילות, כמובן בתנאים די ספציפיים שהיצרנית מציינת, כמו סטרימינג של סרטון ברזולוציה 1080p באפליקציית נטפליקס ובבהירות בעוצמה 40%. ראוי קודם להחמיא למטען ה-60W שהגיע במארז: הוא קטן וקל לעומת מטעני "בלוק" מגושמים ומסורבלים לנשיאה. מבחינת זמני טעינה, בתוך רבע שעה צברנו 24% סוללה ובפעם אחרת צברנו בתוך שעה כ-55% סוללה. טעינה מלאה אורכת לא יותר משעתיים.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)ה-XPS 13 מציע שני סוגי אבטחה ביומטרית, גם סורק טביעת אצבע וגם סורק פנים, שלא כמו רוב הניידים שבדקנו לאחרונה שמסתפקים כמעט תמיד בסורק ביומטרי בודד. שניהם הגיבו טוב למדי וברוב המקרים הספיק סורק הפנים לזהות אותנו לפני שהספקנו להניח את האצבע על הסורק הייעודי.
מבחינת עמידות, מארז האלומיניום משאיר רושם מצוין ולמרות שיש רק צמד מחברי USB, שניהם הגיבו מיד לכל התקן שהוכנס אליהם. בתחתית הקייס שתי רגליים דקיקות וארוכות שמייצבות היטב את המחשב על בסיסו, בין אם זה היה שולחן עץ בבית או על משטח בר בבית קפה.