חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מטהר אוויר Dyson HP09
3,990 - 3,167 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד

עודכן לאחרונה: 17/04/2023
בשנים האחרונות עלתה המודעות לאיכות האוויר ואתו אנו נושמים והמוצרים שמנסים להפוך את האוויר הזה לנקי יותר הפכו לפופולריים. מטהרי או מסנני האוויר, מגיעים עם מגוון פילטרים, נתונים טכניים מבלבלים וטווחי מחירים רחבים. WiseBuy עושים לכם סדר, ובמדריך הבא תמצאו את כל מה שחשוב לבדוק במטהר האוויר לפני רכישתו. 

איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד
1
סינון וזיהוי זיהומים

תפקידו של מטהר האוויר הוא לספק לנו אוויר נקי ובריא יותר לנשימה. בהתאם לכך, אחת מן השאלות המשמעותיות ברכישת מטהר חדש, היא בדבר יכולות הטיהור והסינון שלו. מטהרי האוויר הפופולריים כיום מגיעים עם סוגי מסננים שונים, בהם:


מסנן HEPA - מסנן אוויר המסוגל ללכוד חלקיקי אבק מזעריים בגודל שיכול להתחיל מכ-0.1 מיקרון ולעיתים אף פחות. מסננים מסוג זה תומכים בסטנדרט ה-HEPA מסוגלים, על פי התקן, לסנן כ-99.9% מהחלקיקים שבאוויר שעובר דרך המסנן, זאת בהתאם לגודל חלקיקי האבק שמתיימר מטהר האוויר לסנן. ככל שהמטהר מסוגל לסנן חלקיקים קטנים יותר, כך כנראה מדובר במסנן טוב יותר שיהפוך את האוויר לנקי יותר מחלקיקי אבק.


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד


מסנן פחם פעיל - חלק ממטהרי האוויר מגיעים עם מסנן פחם פעיל. מסנן מסוג זה משתמש במצע של סיבי פחם על מנת לטהר את האוויר. ככל שמסנן מסוג זה יהיה גדול יותר - כך התוצאות שיספק יהיו אפקטיביות יותר. כמו כן, גם משקלו משפיע על הסינון, ומסנן שיהיה גדול וכבד יותר יספק תוצאות טובות יותר.


חיישני זיהוי זיהום - מטהרי אוויר רבים כוללים חיישנים ייחודיים לזיהוי זיהום באוויר שבחלל בו נמצא המטהר. חיישני הזיהום מסוגלים לא רק לזהות את הזיהום בחלל, אלא גם להפעיל את הטיהור ברגע בו מזוהה הזיהום שבאוויר. גם במקרה זה יכולות הזיהוי אינן זהות בין המוצרים השונים ולכן יש לבדוק את הבטחות היצרן לזיהוי זיהומים לפני הרכישה.


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד


חשוב לציין כי מסנני ומטהרי האוויר אינם מסננים מחלות מכל סוג שהוא, גם לא נגיפים או וירוסים כדוגמת נגיף הקורונה, אלא רק מסננים את האוויר בחלל בו אנו נמצאים באופן שהופך את האוויר לנקי יותר מאבק וחלקיקים שונים הנמצאים באוויר מבלי שנשים לב לכך.

2
גודל החלל ואופיו

לפני רכישת מסנן אוויר, יש לבחון את התאמתו לגודלו ואופיו של החלל בו אנו מעוניינים לשלב את המסנן. יצרניות המסננים מציינות במרבית המקרים את גודל החלל המירבי אותו מסוגל מטהר האוויר לסנן ובו לפעול ביעילות, לפחות על הנייר. יחידות המידה בהן משתמשות היצרניות הן מטר רבוע. כך, לדוגמה, מטהר אוויר המסוגל על פי היצרנית לסנן את האוויר בחלל בגודל של בין 20 ל-60  מ"ר, יתאים ככל הנראה למרבית חדרי השינה והסלונים, זאת כמובן בהתאם לגודלם.



3
נוחות שימוש וניהול

כל מטהרי האוויר מציעים שליטה מלאה באמצעות סט מקשים פיזיים או מקשי מגע הזמינים על גבי המטהר עצמו, כאשר מרבית הדגמים הפופולריים בשוק מצוידים בשלט רחוק המאפשר שליטה מלאה על פעולת מטהר האוויר.


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד

 

 מטהרי האוויר ה"חכמים" מאפשרים את השליטה והניהול של מטהר האוויר באמצעות אפליקציה. אפליקציות אלו יכולות, עבור חלק מהמטהרים, להציג את מצב זיהום האוויר בחלל בו אתם נמצאים, להציג פרטים שונים אודות החלל (כמו טמפרטורה ונתוני לחות) ועוד.


מטהרי האוויר כוללים במקרים רבים גם פאנל תצוגה שמאפשר קבלת חיווי מקומי על סטטוס המטהר, מצב הזיהומים בחלל וכד'. מטהרי האוויר המתקדמים יותר יכילו מסך תצוגה חדשני, בעוד חלק יסתפקו בנורות תצוגה בלבד או בתצוגה דיגיטלית ישנה. חלק מן המטהרים מגיעים עם חיווי LED ישנים המשנים את צבעם בהתאם לזיהוי האוויר המזוהה.

4
רעש וצריכת חשמל

פעולת טיהור וסינון האוויר שמבצעים מטהרי האוויר עשויה להיות רועשת למדי. את מידת הרעש אנו מודדים באמצעות דציבלים (db). ככל שהרעש חזק יותר, כך הדציבלים יהיו גבוהים יותר. בהתאם לכך, יש לבחון את מידת ה-db שמפיק מטהר האוויר לפני רכישתו, נתון אותו משתפות מרבית היצרניות כרמת רעש מירבית. 


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד


צריכת החשמל של מטהרי אוויר נמדדת לפי הספק-שעה (Whr), שיכול לנוע החל מכ-30 וואט שעה, ועד לכ-60 וואט שעה ויותר. מטהר אוויר הינו מוצר המיועד לפעול כל עוד אתם נמצאים בבית או בחלל הרלוונטי, כך שבהחלט מומלץ לבחור במטהר בעל צריכת חשמל נמוכה שלא תייקר את חשבון החשמל באופן משמעותי.

5
תחזוקה ואחריות

הפילטרים והמסננים השונים שמאפשרים למטהרי ומסנני האוויר לסנן את האוויר שבחלל נדרשים להחלפה אחת לתקופה מסוימת, זאת בהתאם להגדרות היצרנית. מסננים אלו נרכשים בנפרד ממטהר האוויר, ומחירם יכול לנוע בין כ-150 שקלים ועד לכ-600 שקלים, זאת בהתאם לכמות המסננים שבמטהר האוויר ותדירות החלפתם הנדרשת. 


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד


חלק מהמטהרים מגיעים עם מספר מסננים שצריך להחליף פעם או פעמיים בשנה, ובהתאם לכך תשתנה עלות התחזוקה השנתית מדגם לדגם. גם אם עלות המסננים של מטהר האוויר שאתם מעוניינים לרכוש זולה באופן יחסי, חשוב לוודא כמה מסננים יש לו וכמה פעמים בשנה יש להחליפם. 

6
מחיר ואחריות

מטהרי אוויר ביתיים, שהפכו נפוצים בשנים האחרונות, מגיעים בטווחי מחירים שיכולים לנוע בין כ-500 שקלים ועד לכ-5,000 שקלים ויותר, חלק מהם מהווים מטהרי אוויר חכמים עם תמיכה באפליקציה וחלקם מטהרי אוויר סטנדרטיים המופעלים באמצעות מקשים או שלט רחוק. 


כשזה נוגע לאחריות היצרן, מגיעים כל המטהרים עם אחריות יצרן הנעה בין שנה לשנתיים, זאת בדומה למרבית מוצרי החשמל והאלקטרוניקה.


להשוואת מחירי מטהרי אוויר


איך לבחור מטהר אוויר לבית או למשרד


המוצרים המבוקשים בקטגוריית מטהרי אוויר

מותג:Xiaomi, Xiaomi, Xiaomi,
סוג המוצר:מטהר אוויר/מסנן אוויר, מטהר אוויר/מסנן אוויר, מטהר אוויר/מסנן אוויר,
החל מ- 817 ₪
מתוך 4 חנויות
מותג:Dyson, Dyson, Dyson,
סוג המוצר:מטהר אוויר/מסנן אוויר, מטהר אוויר/מסנן אוויר, מטהר אוויר/מסנן אוויר,
החל מ- 3,167 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Xiaomi, Xiaomi,
סוג המוצר:מטהר אוויר/מסנן אוויר,
החל מ- 265 ₪
מתוך 4 חנויות
מותג:Xiaomi, Xiaomi, Xiaomi,
סוג המוצר:פילטר למטהר אוויר, פילטר למטהר אוויר, פילטר למטהר אוויר,
החל מ- 200 ₪
מתוך 5 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image