חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Tineco Floor One S7 Pro
מותג: Tineco
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
הספק: 220 וואט
שטיפה: שוטף, יבש\רטוב
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
תכונות נוספות: תאורה קדמית
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
avraham.baran 03.07.24
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Tineco Floor One S7 Pro

לירן עבדי | 05.08.2024
הטוב
  • הנחיה קולית בעברית ובשפות נוספות
  • גלגלים ממונעים המקלים על התנועה
  • ניקוי עצמי מוצלח של המברשת
  • ביצועי שטיפה מצוינים
  • תאורה קדמית
הרע
  • אי אפשר לשלוט על כמות המים הנפלטת בזמן שטיפה
  • מבנה המכשיר מגביל גישה למקומות נמוכים
  • ניקוי עצמי רועש
בשורה התחתונה

המצב האוטומטי שלו הרשים, הניקוי העצמי שבעמדה הבריק את המברשת ויש גם LED קדמי שהאיר אזורים חשוכים. צריך להוסיף שהשואב/שוטף מוט של Tineco לא מושלם וסובל מכמה בעיות: הוא לא מאפשר להשפריץ מים כאוות נפשכם ובטנו השמנמנה מנעה מאיתנו להגיע לכמה אזורים נמוכים ברחבי הבית.


במילים אחרות, אם הספונג'ה נראית לכם טרחה שלא נגמרת וביצועי השטיפה של השואב הרובוטי לא מספקים אתכם, ה-Floor One S7 Pro מציע פתרון ביניים. זה אומר אמנם שעדיין תצטרכו לשטוף כל חדר וחדר בעצמכם, אבל בתמורה תזכו לניקוי יותר "רטוב" ויסודי מהרובוט הממוצע ואולי חשוב לא פחות, תפעול קל וזריז יותר מהסמרטוט הסחוט.

Floor One S7 Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 3,199 ₪
מחיר סופי: 3,425 ₪
מחיר סופי: 3,500 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-18 חנויות>>
הקדמה

ה-Floor One S7 Pro מבית Tineco הוא שואב ושוטף מוט המבטיח מערכת שסוחטת את המברשת תוך כדי פעולת השטיפה, מסך צבעוני, תאורת LED בפתח המברשת, הבטחה לטיפול נאות בצדי הקיר, חיישן המזהה את רמת הלכלוך, מנגנון ניקוי עצמי וחיבור חכם לאפליקציה שמתריעה על תקלות. בין החידושים לעומת דור קודם; מנוע כפול, גלגלים ממונעים וחיווי קולי בעברית.

איכות השאיבה והסינון

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-One S7 Pro מציע 4 מצבים: "Auto", "Max", "Ultra" ו-"Suction" וכאן גם המקום לציין שהתפריט שבמסך מוצע בשפות נוספות מלבד אנגלית – אך עברית לא ביניהן. מצב Auto כשמו מתבסס על החיישן המובנה iLoop שמחליט על דעתו האם לשאוב, לשטוף או לבצע את שניהם על בסיס רמת הלכלוך ברצפה הנשאבת באותו רגע. מצב Max לא מתחשב בחיישן ומשתמש בעוצמת השאיבה המקסימלית וכן פולט הכי הרבה נוזל ניקוי במהלך המעבר על הרצפה, שאמור להתאים לכתמים קשים. בבחירת מצב Ultra (שמשום מה באפליקציה מכונה Sterilization כלומר "חיטוי"), המים יעברו תהליך חיטוי שאורך 30 שניות ולפי המדריך, "מצב זה מתאים לניקוי עמוק", תכונה שגם מבטיחה "רצפה נקייה לגמרי מחיידקים בתמיכת מים אלקטרוליטים, אם כי לא ברור כיצד בדיוק זה מתבצע. האחרון הוא מצב Suction שיבצע שאיבה של מים בלבד, אידיאלי למשטחים רטובים.


Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

במהלך תקופת הסקירה התנסינו בכל המצבים שהשואב הציע. תכנית Auto למשל הציגה במסך במהלך העבודה מד לכלוך שנע בין צבעי כחול ואדום שהעידו כמה מלוכלכת הרצפה – וה-One S7 Pro סיפק בהתאם את עוצמת שאיבה וכמות נוזל הניקוי האידיאלית. זה עובד מצוין; המד מגיב במהירות בזמן אמת ובדיוק בהתאם לסיטואציות המשתנות, בין אם זה כשעברנו מעל רצפה דביקה במטבח או לאורך מסדרון עמוס בענני פרוות הכלב. המצב המקסימלי גם מצוין; הוא אמנם זללן סוללה רציני ועל כך יורחב בהמשך, אבל התגלה גם כביצועיסט אידיאלי כשרצינו לטפל נקודתית במקרים קשים במיוחד – ונדרשו 2-3 מעברים כדי לנקות לחלוטין בקבוק אקטימל שלם שנשפך על הרצפה.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

יש כמה עניינים קטנים שהבחנו בהם במהלך הסקירה:
⦁ לאכזבתנו, בשום מצב שאיבה/שטיפה לא ניתן לשלוט על כמות המים הנפלטת בזמן שטיפה בזמן אמת - חיסרון שכל ארבעת הנסיינים התייחסו אליו כשהתנסו ב-One S7 Pro. אמנם מצבי Auto ו-Max אמורים לדאוג לנושא, אבל לא פעם במהלך שטיפת הבית ביקשנו לשטוף נקודתית אזור קטן ובמקום לעבור בין המצבים, הרגיש לנו שיותר היה נוח פשוט ללחוץ על מקש שישפריץ יותר מים.
⦁ מצב Ultra (או "חיטוי") נותר חידה בעינינו. שטיפה אמנם מתבצעת, אך ללא חומר ניקוי וגם אם מובטחת "רצפה ללא חיידקים", קשה עד בלתי אפשרי למדוד את זה והנושא נותר עמום. אישית ממילא לא נבין למה שאם כבר בחרנו לשטוף חדר מסוים, נבצע זאת בלי נוזל ניקוי – אולי רק אם מדובר בסוג משטח מגביל.
⦁ גם עוצמת השטיפה המקסימלית של ה-S7 Pro רחוקה מלספק רצפה רטובה כמו זו שמציעה הספונג'ה המסורתית או כל כמות מים שיספק מגב סחוט – ועדיין מדובר בכמות נדיבה יותר משוטפים רובוטיים, גם מבין אלה שהרשימו אותנו ביותר.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

בכל פעם שסיימנו לשטוף והחזרנו את ה-One S7 Pro לעמדת הטעינה, הקפדנו להשתמש בהליך הניקוי העצמי של המברשת, על ידי לחיצה על המקש הייעודי בקודקוד המוט. במסך הוצגו שתי אפשרויות לניקוי המברשת, האחת קצרה בת 2 דקות והשנייה מכונה Super ואורכת כ-6 דקות, כשמן הסתם כנראה שתעדיפו את התכנית הקצרה אם אתם במטלת שטיפה ממוקדת ותכליתית. הליך הניקוי העצמי הרשים; בסוף הניקיון העצמי המברשת נראתה נקייה, מצוחצחת ומוכנה לפעולת שטיפה נוספת, מספיק כדי שלא נרגיש שאנחנו מנקים רצפה חדשה עם מברשת מלוכלכת.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מלבד יחידת השואב, עוד במארז קיבלנו עמדת טעינה ותאי אחסון עבור אביזרים המתלבשים בצד העמדה, מברשת נוספת, מסנן HEPA נוסף, מברשת ניקוי, נוזל ניקוי ומטען. מעל יחידת השואב מסך LCD צבעוני בגודל 3.6 אינץ' ובקצה המברשת שולב נורת LED בוהקת שהאירה מצוינים אזורים נחוצים, כמו מתחת לספה או סתם כדי להבליט רצפה עמומה שלא קיבלה מספיק אור מהמרפסת. בשואב צמד מכלי מים; מקדימה נאספים המים המלוכלכים שהצטברו בשטיפה (נפחו 0.72 ליטר) ומאחור שולב מיכל מלבני עבור אחסון המים הנקיים (נפחו 0.85 ליטר).


Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט


גם העמדה נחמדה; היא אמנם עשויה פלסטיק ומרגישה שברירית ביחס לשואב המסיבי, אבל בשימוש היום-יומי שלנו היא תמכה ב-One S7 Pro בהצלחה, גם בזמני טעינה וגם בשגרת הניקוי העצמי. כלי האחסון הנוספים עבור הפילטר, כלי הניקוי והמברשת גם לא רעים, רק חבל שאין מקום לנוזל הניקוי, שהיגר לארון השירות שלנו בהיעדר מקום.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

התפעול היום-יומי עם ה-One S7 Pro פשוט למדי ובדומה לשואבי מוט מתחרים, ברגע שמטים את המוט למצב אנכי, המברשת נעצרת אוטומטית. תמיכה עם הרגל כנגד המברשת והטיה של המוט לאחור גורמת ל- One S7 Proלחזור לעבוד. ניתן גם כמובן לעצור אקטיבית את השואב במצב הטיה כשמקש ההפעלה/כיבוי נלחץ, הממוקם בקצה המוט. באשר למסך, כל התפריטים מוצגים באנגלית אך במקביל ישנו חיווים קוליים בעברית שמתריעים על מגוון סיטואציות שכיחות כמו למשל כשעברנו בין מצבי השאיבה/שטיפה, כשהחזרנו את השואב לעמדת הטעינה או כשנאמר לנו שהניקוי העצמי הושלם.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט

עוברים לתנועתיות של השואב. גוף המשקל של ה-One S7 Pro כבד אבל הגלגלים הממונעים והמשוננים תומכים בו מאוד והופכים את התנועה במרחב עם השואב להרבה יותר קלה ונינוחה – גם כשמושכים את ה-One S7 Pro לאחור, נקודת תורפה שנוגעת להרבה שואבי מוט כבדים. ועדיין שני אלמנטים בשואב גורמים ל-Floor One S7 Pro להיות מוגבל בתנועתו: ראש מברשת עבה וקצה מוט שמנמן. שילוב של השניים מנע מאיתנו לגשת לאחורי האסלה או מתחת לארון אמבטיה – ואם תנסו להטות מדי כלפי מטה את המוט, תגלו די מהר שראש המברשת מתרומם קלות, מרחף מעל הרצפה ואולי מיותר לציין, אבל בשלב זה שום שטיפה לא מתבצעת.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט


ומה לגבי הרעשים? ה-One S7 Pro לא חורג מהמקובל בקטגוריה, אבל גם ממש לא "שקט במיוחד" כפי שהוא מתיימר להיות. כך למשל מדדנו 64 דציבלים במצב אוטומטי, 70 דציבלים במצב מקסימלי ובניקוי עצמי הוא מאמיר בשיא ל-72 דציבלים. לא מדובר ברעשים מהדהדים במיוחד – אבל כנראה שתעדיפו להציב את עמדת הטעינה שלא בסמוך לחדר הילדים שבדיוק נרדמו.

Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט
Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט


ואיך אפשר לבדוק מכשיר ניקוי ב-2024 בלי אפליקציה מלווה. לשואב זמינה אפליקציה הזהה לשם היצרנית והצימוד לסמארטפון שלנו התבצעו ללא תקלות. באפליקציית Tineco חיכו לנו כמה תכונות מתקדמות, ביניהן מעקב אחרי היסטוריית שימוש, שינוי ווליום החיווי הקולי, כיבוי/הדלקת תאורת המברשת ובמצבי Max ו-Suction ניתן גם לשלוט על עוצמתה השאיבה בהספק שנע בין 120-150W. חבל רק שבאפליקציה אין מעקב אחרי תחזוקת אביזרים, כזו שתזכיר לנו לנקות ולהחליף מברשת או פילטר בהתאם לכמות שעות הפעילות שלהן, שהרי ממילא כל פעילות עם השואב תועדה באפליקציה.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

תחזוקה שוטפת

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מריקון מיכל המים המלוכלכים. ראשית, המיכל לא נוטה להסריח מבחוץ ורק כשממש מסירים את המכסה, מריחים את הצחנה הטיפוסית של מים מלוכלכים. כאמור, למיכל יש מכסה פלסטיק שנשלף החוצה יחד עם הפילטר, אשר אותו יש לשטוף אותו מעת לעת – ולא לשכוח לתת לו להתייבש לפחות 24 שעות לפני שמחזירים אותו למקומו. באשר למיכל עצמו, בתוכו מין עמוד פלסטיק שמאגד בעיקר שיערות שהצטברו במהלך העבודה. מאוד אהבנו את איסוף השערות במקום אחיד ומסודר, בטח כשאנחנו יודעים כמה צרות הן עושות בניקוז לאורך זמן.


Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט


את המברשת צריך לשטוף מעת לעת מן הסתם – אבל זו מטלה שתחנת הטעינה מבצעת לבדה במקומנו וגם בהצלחה לא רעה בכלל, כאמור. לכלוכים נוספים מצטברים בפילטר, באזור כיסוי גלגלת המברשות וכן חור הניקוז שבין מיכל המים המלוכלכים למברשת. מבחינת בלאי טיפוסי והחלפה מלאה של האביזר בחדש, לרשימה זו תכניסו את הפילטר HEPA וגם כמובן את המברשת הראשית, שבשלב מסוים השטיפה האוטומטית שלה לא תספיק ולא יהיה מנוס מלרכוש מברשת חדשה. כפי שכבר הוזכר בענייני אפליקציה, חבל שהיא לא מזכירה למשתמש מתי יש להחליף רכיב שנשחק בהתאם לשעות השימוש שלו.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

היצרנית מבטיחה שטעינה אחת מספקת כ-40 דקות שימוש או 28 דקות שימוש במצב Max. טעינה מלאה אורכת כ-4-5 שעות. המצב המקסימלי אכן התגלה כזללן רציני ובכל דקת שימוש איבדנו 2-3% סוללה. במצב אוטומטי קצב הזלילה איטי יותר, כ-2% לדקה, קצב שמשתנה מעט כמובן בהתאם לסיטואציה, בין אם היה מדובר ברצפה נקייה יחסית או כשעברנו מעל שלולית חלב עמוסת קורנפלקס. ניקוי מברשות מקוצר (2 דקות) תובע כ-2% אחוזי סוללה.


Tineco Floor One S7 Pro: בין הספונג'ה לרובוט


ה-One S7 Pro שירת אותנו נאמנה מבלי שדאגנו יותר מדי לסוללה. שטיפת חדר ממוצע אורכת בסביבות 3-4 דקות אם אנחנו ממש פדנטיים, כך ששטיפת דירה מלאה בת 5 חדרים ארכה 20-25 דקות, במקרה שלנו מן הסתם. בשורה התחתונה זה אומר שסוללה מלאה הספיקה לנו – אבל לא מן הנמנע שדירות גדולות יותר או בתים בני כמה קומות ייאלצו את ה-S7 Pro לעבוד במקטעים. למען הסר ספק, הסוללה כאן אינה נשלפת, מה שאומר שתצטרכו להמתין שהסוללה תיטען בהתאם לצורך שלכם לפני שתוכלו להשתמש שוב בשואב.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply