סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G8X ThinQ 128GB
- גישה ייחודית לסמארטפון מתקפל
- ביצועים די טובים לכל אורך הממשק
- חיי סוללה טובים שעונים על הציפיות
- קורא טביעות אצבע בינוני מאוד
- יכולות צילום פחות טובות מהמתחרים
- המסך המתקפל מרגיש יותר גימיק מאשר מוצר פרקטי
אחרי תקופה ארוכה בשוק הסלולר בה חברת LG בעיקר יישרה קו עם המתחרות ולא הציגה חידושים פורצי דרך או סמארטפונים יחודיים במינם, הציגה החברה את סמארטפון ה-LG G8X. על פניו, מדובר בגרסה כמעט וזהה ל-G8S הסטנדרטי, אך ב-LG החליטו לקחת את המכשיר חצי צעד אל עבר עולם הסמארטפונים המתקפלים. הוא מגיע עם כיסוי ייחודי בשם Dual Screen שמתחבר אליו דרך כניסת USB Type-C, וכמשתמע משמו כולל פאנל תצוגה נוסף שהופך את המכשיר לסמארטפון בעל שני מסכים.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)בעולם בו שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות כבר נעלם כלא היה, ב-LG לא מוותרים וממשיכים לשמור על מה שהפך להיות ייחודי בנוף שוק הסמארטפונים. למעשה, מלבד השארת שקע האוזניות, ב-LG גם הגדילו לשלב במחשב ממיר אודיו דיגיטלי-אנלוגי כמו שעשתה החברה בשנים הקודמות, זהו ה-QuadDAC, וזה מצליח לעשות עבודה מעולה ולשפר את האודיו המתנגן באוזניות בחיבור ישיר.
עבור ניהול שיחה, כולל המכשיר אפרכסת שיחות המשולבת על גבי הדופן העליונה של המכשיר, וזו עושה עבודה טובה עם עוצמת שמע מספקת ויותר מכך, ואיכות שיחה לא רעה בכלל. בכל הנוגע לחווית הסאונד של המכשיר, ה-LG G8X מצוייד במערך אודיו סטריאופוני עם זוג רמקולים - האחד בחלקו התחתון, והשני משולב כחלק מאפרכסת השיחות - תצורה שהפכה סטנדרטית בשוק הסמארטפונים לאחרונה. הסאונד שמפיקים הרמקולים היה לא רע בכלל - בעוצמה גבוהה ובאיכות טובה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-LG G8X הוא סמארטפון מתקפל. טוב, בערך. ברמת העיקרון, מדובר בסמארטפון סטנדרטי לכל דבר - הוא מגיע עם מסך OLED בגודל 6.4 אינץ' עם שוליים די דקים וחריץ קטנטן, משלב מבנה סנדוויץ' זכוכית ומסגרת אלומיניום, וההתנהלות היום-יומית איתו היא סטנדרטית לחלוטין.
אלא שבעוד סמסונג ו-Huawei הציגו חזון לסמארטפון מתקפל עם מסך אחד המסוגל להתקפל באופן מוחלט, ב-LG החליטו לתת את הפרשנות שלהם לנושא, וה-LG G8X מגיע עם כיסוי מגן בשם Dual Screen מכיל, כמשתמע משמו, מסך נוסף. הכיסוי מגיע עם הסמארטפון באריזה ללא תוספת מחיר, מתלבש כמו כל כיסוי אחר ומתחבר אל הסמארטפון באמצעות שקע ה-USB Type-C.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)בשעה ששוק הסמארטפונים ממשיך בריבוי עוד ועוד מצלמות, הן במכשירי הביניים והן במכשירי הדגל, עם 3, 4 ו-5 חיישני צילום, נראה כי LG אינה ממהרת במיוחד ליישר קו. ה-LG G8X כולל מערך צילום ראשי בעל שני חיישני צילום בלבד, בשילוב עם פלאש LED כפול.
המערך כולל מצלמת 12 מגה פיקסל ראשית, עם מפתח צמצם של f/1.8, עדשת 27 מ"מ, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי ומייצב תמונה אופטי (OIS); וכן חיישן משני שמגיע עם זווית צילום סופר-רחבה, ורזולוציית צילום של 13 מגה פיקסל (מפתח צמצם f/2.4). ה-LG G8X מסוגל לצלם וידאו ברזולוציה מירבית של 4K UHD ובקצב של 60 פריימים לשנייה.
בסך הכל, התמונות שמפיק ה-G8X עם המצלמה הראשית שלו היו די טובות בתנאי יום-חוץ. הטווח הדינמי רחב, כמות הפרטים הייתה טובה והצבעים די מדויקים. עם זאת, לא מדובר בתוצאות צילום טובות כפי שהצלחנו להפיק עם מכשירי דגל מתחרים כמו האייפון 11, עם הרבה יותר מריחות וקושי רב יותר דרך להפקת התמונה שנרצה, באופן שנרצה.
כחלוצת המצלמות הסופר-רחבות בשוק הסמארטפונים, ל-LG היה לא מעט זמן "להשתפשף" עם מערכי צילום כפולים ומצלמות בעלות זווית רחבה, ונראה כי החברה בהחלט הפנימה חלק ניכר מן הביקורות. המצלמה עם הזווית הרחבה הצליחה לבצע עבודה טובה בתנאי תאורה טובים, וההבדלים בין המצלמה הראשית למשנית היו פחות בולטים מחלק מן המתחרים.
בזירת הצילום הקדמי, כולל ה-G8X מצלמה קדמית ברזולוציית 32 מגה פיקסל, המבצעת שימוש בטכנולוגיית Quad Bayer שמאגדת בין כל 4 פיקסלים לפיקסל יחיד, ומפיקה תמונות ברזולוציה סופית של 8 מגה פיקסל. התמונות שצילמנו עם המצלמה הקדמית היו די מאכזבות, ובהחלט ציפינו ליותר ממכשיר הדגל של היצרנית הקוריאנית.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)אם יש קטגוריה בה ה-LG G8x מצליח לעשות עבודה טובה במיוחד, זו ללא ספק קטגוריית חיי הסוללה. המכשיר מגיע לשוק עם סוללה בקיבולת גבוהה מדגמי העבר בסדרה - 4,000mAh (סוללת Li-Po), וזו עושה את עבודתה בצורה נפלאה. בשימוש ממוצע וסטנדרטי עם ה-LG G8x, ללא המסך המשני, הצלחנו להעביר עם המכשיר ימי עבודה שלמים וארוכים ללא כל בעיה.
לכל אורך תקופת השימוש, עמד זמן המסך אליו הצלחנו להגיע על כ-5.5-6 שעות רצופות, נוסף כמובן לזמן השיחה. השימוש כלל, כמו תמיד, ניווט באמצעות Waze, גלישה בכרום, ניווט ברשתות החברתיות, צפייה בקטעי וידאו ביוטיוב, שיחות טלפון וגם שימוש די אינטנסיבי בווטסאפ.
אם אנו מכניסים את המסך המשני לסיפור, המצב כמובן משתנה לחלוטין. כיסוי ה-Dual Screen לא מכיל סוללה, כך שהוא נשען על חיי הסוללה של ה-G8x בלבד, ובהתאם לכך מצמצם את חיי הסוללה באופן די משמעותי. בכל הנוגע ליכולות הטעינה של המכשיר, ה-LG G8X מגיע עם תמיכה בטכנולוגיית טעינה מהירה מסוג Quick Charge 4.0, בהספק מירבי של 21 וואט באמצעות שנאי ייעודי שלמרבה ההפתעה אינו מגיע באריזה. עם השנאי שזמין בקופסת המכשיר, שמגיע בהספק של 9 וואט בלבד, זמן הטעינה מ-0 ל-100 אחוזים נע סביב שעה ו-50 דקות, בעוד 30 דקות טעינה הביאו אותנו לכ-30 אחוזים.
עמידות
(10% מהציון הסופי)ה-LG G8x מגיע בקווי עיצוב ומבנה דומים מאוד לדורות הקודמים בסדרה, LG G8s ו-G8. הוא משלב בין מבנה סנדוויץ' זכוכית למסגרת עשויה אלומיניום, כאשר הזכוכית שבחזית הינה מסוג Gorilla Glass 6, בעוד זו שמגנה על גבו היא זכוכית Gorilla Glass 5.
המכשיר עמיד בפני מים ואבק תחת תקן IP68, וכן עמיד בפני פגיעות במסגרת תקן הצבא האמריקאי MIL-STD-810G. במהלך תקופת הסקירה לא ספג המכשיר פגיעות או שריטות משמעותיות, אך מכיוון שמדובר בתקופה של כשבועיים בלבד זה לגיטימי לחלוטין. בסך הכל, המכשיר מצליח לעמוד בכל הסטנדרטים למכשירי הדגל בשוק, עם עמידות מספקת בפני מים ואבק ואף עמידות מוגברת בפני נפילות.