המצלמות הסלולריות הפכו לכלי הצילום העיקרי של רובנו, אך גם עם ציוד טוב צריך לדעת איך להוציא את התוצאות הטובות ביותר. המדריך הבא של WiseBuy ישתף אתכם בכל מה שאתם צריכים לדעת כדי להפיק את המירב מהמצלמה הסלולרית שלכם
בדקו את הגדרות המצלמה
תמיד כדאי לצלם בהגדרות הצילום המיטביות שמאפשר המכשיר שלכם. בדקו שמוגדרת הרזולוציה המקסימלית, גם בסטילס וגם בווידיאו. לעיתים קרובות הרזולוציה המרבית של המכשיר היא ביחס תצוגה של 4:3, כך שבתצוגה המקדימה על המסך, התמונה תיראה עם מלבנים שחורים בצדדים וכך היא גם תוצג בכל מסך. אם תאימות למדיה חברתית ולמסכי סמארטפון חשובה לכם, שנו את הגדרת התמונה ליחס תצוגה 16:9.
עבור הווידיאו, מומלץ לצלם בתקן 4K ב-30 פריים לשנייה. עם זאת, קחו בחשבון שנפח הקבצים ברזולוציית 4K יהיה גדול משמעותית מ-Full HD ואם נפח האחסון בטלפון צנוע, הוא יכול להתמלא במהירות.
חשבו מראש לאן התמונה הולכת
כיום מרבית צריכת התוכן נעשית דרך סמארטפונים המוחזקים במצב אנכי, ופחות במחשבים שלהם מסך המונח לרוחב. בעוד שתמונות נראות הכי טוב וטבעיות כשהן לרוחב, במידה ואתם מייעדים את התמונה לאינסטגרם או לסטורי באחת הפלטפורמות, עדיף לצלם אנכי, שכן התמונה תוצג כריבוע או כמלבן אנכי.
אותו דבר תקף לווידאו - לכל פורמט שאינו מדיה חברתית, עדיף לצלם לרוחב, אחרת הווידאו מרגיש מאוד קלסטרופובי, אך אם הוא מראש מיועד למדיה חברתית, תרגישו בנוח לצלם וידאו אנכי, שכן ככה ככל הנראה יצפו בו. זכרו שצילום לרוחב מחייב אתכם להחזיק את המכשיר בשתי ידיים וכך לשפר את היציבות ואת הסיכוי שהתמונה תצא ממוקדת ונטולת טשטוש.
נקו את העדשה
נשמע טריוויאלי, אבל לא תאמינו כמה תמונות ישתפרו בעקבות הטיפ הקטן הזה. האצבעות שלנו נוגעות במכשיר כל הזמן, ולעיתים גם בעדשת המצלמה. טביעות אצבע ושומניות יגרמו לתמונות שלכם לצאת "מעורפלות" וחלביות. ניגוב קצרצר בקצה החולצה או עם מטלית המשקפיים לפני כל צילום, ואתם יכולים להיות בטוחים שהתמונה תצא צלולה ונקייה.
בצילום סלפי שבו משתמשים בעדשה הקדמית, הניקיון הזה הכרחי עוד יותר משום שהמצלמה נמצאת היכן שהאוזן שלכם ממוקמת כשאתם משוחחים בטלפון, והיא תמיד מלוכלכת.
כדי לוודא שהתמונות ייצאו חדות ולא מטושטשות, חשוב להקפיד על יד יציבה בעת הצילום, במיוחד בתוך הבית או כאשר התאורה אינה חזקה. החזיקו את המכשיר היטב בשתי הידיים ונסו שלא לזוז בזמן הצילום. אל תנסו להחזיק את המכשיר ביד אחת ולצלם – זה מתכון בטוח לתמונות לא מוצלחות.
כשאתם מצלמים סרטון וידיאו, שמרו על תנועות אטיות וחלקות והימנעו מתזוזות חדות ומהירות כדי שהסרטונים לא יצאו קופצניים.
צלמו יותר מתמונה אחת
אנחנו כבר לא בעידן הפילם, ובטלפון שלכם יש די והותר זיכרון אחסון. מומלץ לצלם בזו אחר זו 2 ואפילו 3 תמונות, כדי להעלות את הסיכויים שאחת מהן תלכוד את הרגע בצורה טובה. בחלק מהמכשירים ניתן להחזיק את האצבע באופן רציף על כפתור הצילום שעל המסך, לצילום אוטומטי של רצף תמונות.
הקפידו על תאורה נכונה
באופן גורף, התמונות הטובות ביותר ייצאו כאשר הסצנה מוארת כהלכה. העדיפו תמיד לצלם מחוץ לבית או מתחת לגוף תאורה כלשהו כדי שהאובייקט יהיה מואר כמה שאפשר.
כשאתם מחוץ לבית, העדיפו לצלם אנשים בצל. לא מומלץ לצלם בשמש ישירה, שאז הצללים יצאו "קשים", שחורים ולא מחמיאים, ובטח שלא כאשר השמש נמצאת מאחורי המצולם – במקרה כזה הרקע ייצא בהיר מדי והמצולם ייצא כצללית שחורה (אלא אם כן זה האפקט שאתם מעוניינים להשיג). בצל התאורה תמיד רכה ומאוזנת יותר.
צילום עם פלאש לעולם אינו מחמיא, וכל עוד ניתן – העדיפו לוותר עליו ולהשתמש בתאורה הקיימת.
חפשו קומפוזיציה מעניינת
נסו לבנות את הפריים בצורה מעניינת ולא בנאלית, למשל העמידו את המצולם בשליש הפריים ולא בדיוק במרכז. ילדים וחיות מחמד מומלץ לצלם מגובה העיניים שלהם ולא מלמעלה, וגם מזון לא כדאי לצלם מלמעלה אלה בזווית מסוימת, כדי לא "להשטיח" את התמונה ולגרום לה להיראות תלת-ממדית.
השתמשו בטיימר לצילום סלפי
כשאתם מצלמים את עצמכם, כדאי תמיד להפעיל את הטיימר המובנה (בדרך כלל הוא זמין כבר מעמוד המצלמה הראשי). בזמן שהמכשיר סופר שלוש או חמש שניות לאחור הוא נותן לכם זמן להתארגן, לבחור את הפרצוף הרצוי ולהחזיק את המכשיר באופן יציב לקראת הצילום. כשמנסים לצלם מידית עם הלחיצה על כפתור הצילום כאשר המכשיר מוחזק ביד אחת, סבירות גבוהה שהמכשיר ירעד והתמונה תצא מטושטשת.
אל תשכחו להסתכל על העדשה
בעיקר בצילום סלפי (אבל לא רק), כדאי להפנות את המבט ולהסתכל ישירות אל העדשה – ולא על המסך עצמו. אם תקפידו על כך, התמונות ייראו כאילו אתם מביטים היישר בעיני הצופה ולא מסתכלים על נקודה לא מוגדרת מעליו או מתחתיו.
השתמשו בשירות גיבוי ענן
סיימתם לצלם? יצאו תמונות מוצלחות? כעת חשוב לדאוג לגבות אותן כדי שלא יאבדו במקרה של תקלה במכשיר, גניבה או מחיקה בטעות. ישנם מספר שירותי ענן חינמיים שיכולים לגבות באופן אוטומטי כל תמונה שתצלמו, מבלי שתצטרכו לנקוף אצבע. מומלצים במיוחד: שירות Google Photos ו-Microsoft OneDrive, Amazon Photos ויש עוד רבים אחרים.
כשהתמונות שלכם מגובות תמיד בענן, תוכלו אפילו למחוק תמונות ישנות על מנת לפנות מקום בזיכרון הפנימי של המכשיר שלכם.