חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי LG G7 ThinQ LMG710EM 64GB
מותג: LG
גודל מסך: 6.1 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2018
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
9.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
שלמה 05.12.19
nimrodby 08.04.19
zionatwito080619 02.02.20
raleigh 13.07.19
רמי 04.07.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G7 ThinQ LMG710EM 64GB

שחר שושן | 17.06.2018
הטוב
  • ממשק משופר
  • קל משקל
  • מסך בהיר במיוחד
הרע
  • סוללה קטנה יחסית
  • מעט זיכרון RAM
בשורה התחתונה
ה-LG G7 הוא המכשיר הטוב והשלם ביותר ש-LG הוציאה עד כה. הממשק שלו נוח ומאוד אינטואיטיבי, המצלמה משוכללת והסוללה מספקת. אך נפח ה-RAM שלו קטן ביחס למתחרים ומרגישים את זה - משהו שלא קיים בדגם ה-128 גיגה אחסון ו-6 גיגה RAM שכרגע כלל לא משווק בישראל. ב-G7 ניכר ש-LG למדה מלקחי העבר והוציאה לשוק מכשיר שהעבודה עליו הושלמה כראוי.
הקדמה

ה-G7 הוא מכשיר הדגל החדש של LG שהושק בניו יורק בחודש שעבר. בפנים תמצאו מעבד סנאפדרגון 845, 4 גיגה RAM, שתי מצלמות אחוריות 16 מגה פיקסל ו-64 גיגה אחסון. כל זה מופעל על ידי אנדרואיד 8.0 מסוללה בקיבולת של 3000 מיליאמפר.


אחרי כל הצרות שהיו ל-LG עם ה-G4 וה-G5, שלא נדבר על ההשקה המאוד מאוחרת של ה-V30 שהיה נטול בעיות סדרתיות, רק הגיע מאוחר. ה-G7 מרגיש כמו אחת ההזדמנויות האחרונות של החברה להצליח בישראל, למרות התדמית הבעייתית שהתקבעה אצל הציבור.



 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות הקול באפרכסת הייתה טובה כצפוי כשהעוצמה חזקה מהרגיל ולמעשה כה חזקה, שלעיתים הרגשנו שאם מחזיקים את המכשיר באזור האוזן אז אין ממש צורך ברמקול.


במכשיר זה LG שינתה את האופן שבו היא מפיקה את הצליל מהרמקול המובנה, והפכה את גב המכשיר למעין ממברנה רוטטת שמסוגלת להעביר את הסאונד ולהגביר אותו דרך משטחים חלולים כמו שולחן עץ, בכך מאפשר להגיע לווליום גבוה בצורה משמעותית ממכשירים אחרים. עם זאת, לא מדובר ברמקול איכותי במיוחד לעומת השאר, בכך הוא אכן מסוגל לספק עוצמה גבוהה יותר מכל סמארטפון אחר, אך לא מדובר בתחליף לרמקול חיצוני. מרשים בכל זאת.


LG G7: מתחרה אמיתי

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-G7 מגיע עם אנדרואיד 8 כשהמכשיר צפוי לקבל את גרסת 9 לאחר שתצא. נראה שבין כל מכשיר ש-LG מוציאה היא מחדשת את מערכת ההפעלה, ואחרי ערבוביית הצבעים המוזרה של ה-G6, כעת סכמת הצבעים, העיצוב הכללי וזרימת הממשק, כולם נראים ומרגישים הרבה יותר טוב מבעבר. 


נעשו כאן שינויים משמעותיים עוד מה-V30 שיצא לא כל כך מזמן; נוספו אפשרויות חדשות כמו Context Awareness שבה ניתן להגדיר פרופילי שימוש שונים למכשיר בהתאם למיקום. פונקציה זו אינה חדשה בשוק אך היא כן חדשה לסדרה הזו וזה נחמד שזה מובנה.


LG G7: מתחרה אמיתי


המסך הבהיר ביותר בשוק

LG מתגאה באחד המסכים הבהירים ביותר בשוק כיום. עם רמת בהירות של 1000 nit ה-G7 מאפשר עבודה שוטפת בשמש ישירה ויוקדת כשהוא מסוגל להציג גם את החלקים הכהים ביותר בתמונה תחת אותה שמש צהריים ישירה. מעבר לפס השליטה הנע בין 0 ל-100% בהירות, ישנו כפתור שמש מיוחד המבהיר את המסך עוד יותר אך רק ל-3 דקות, ולאחר מכן הבהירות חוזרת למצבה הקודם - זאת בגלל צריכת הסוללה המוגברת.


בפנים תמצאו מעבד סנאפדרגון 845 שאותו אנחנו רואים כמעט בכל מכשירי הדגל העדכניים, כשהמכשיר מגיע עם 64 גיגה אחסון ו-4 גיגה RAM. בעולם קיימת גרסה עם 128 גיגה אחסון ו-6 גיגה RAM הנקראת LG G7+ אך היא לא תגיע בזמן הקרוב לישראל.


נפח ה-RAM בגרסה זו צנוע למדי, 4 גיגה RAM כיום נחשב לנמוך למדי ולמעשה, וגם על ה-G7 הוא נראה לפחות מבחינה טכנית כלא מספיק ולו רק בגלל אפליקציית ניהול הזיכרון המובנית שמציגה שיש בכל עת בין 500 ל-370 מגה RAM פנוי בלבד. למרות זאת, לא הרגשנו איטיות כלשהי בפתיחת אפליקציות או במעבר ביניהן, כן ראינו איטיות בפתיחת המצלמה ובמיוחד בפונקציות המיוחדות שלה או בחזרה מאפליקציה כבדה שבה מסך הבית מתאכלס מחדש באיטיות. עם זאת קשה לנו לומר שזה נובע מחוסר זיכרון או באפליקציה לא יעילה שיכולה להשתפר בעתיד.


LG G7: מתחרה אמיתי


מבחינת אבטחה ביומטרית תוכלו למצוא את סורק טביעת האצבע המוכר מהדגמים הקודמים, הפעם הוא אינו כפתור אלא רק חיישן טביעת אצבע כשכפתור ההפעלה זז לדופן הימנית של המכשיר. בנוסף תוכלו לפתוח את המכשיר דרך זיהוי פנים שעובד בסדר גמור כל עוד אתם באור יום ואין לכם כלום על הפנים שאולי מסתיר אותן כמו קסדה או משקפי שמש, ובמבקביל ניתן להשתמש בזיהוי קולי כך שביטוי מסויים יפתח את המכשיר. זו השיטה שעובדת הכי פחות טוב מהשאר בגלל שהיא כל כך רגישה להפרעות מהסביבה.


מעבר לתזוזת כפתור ההפעלה לצד ימין, התווסף כפתור חדש בדופן השמאלית של הטלפון והוא ייעודי לגוגל אסיסטנט. אותו שירות עוזרת אישית של גוגל לא זמין בעברית כך שאם שם שפת המערכת שלכם על עברית, במקום העוזרת יעלה מסך חיפוש של גוגל. על פי השמועות ב-2019 האסיסטנט אמורה לתמוך בעברית אך הנושא עדיין לא חד משמעי.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ל-G7 שתי מצלמות אחוריות המצלמות תמונה בגודל 16 מגה פיקסל, כשמפתח הצמצם בעדשה הרגילה הוא F1.6 ובעדשה הרחבה F1.9. ההבדל באיכות הצילום בין שתי העדשות מתבטא בעיקר בנטייה לחידוד יתר - משהו שסמסונג חוטאת בו בצורה עקבית כבר שנים, בכך, וללא חוקיות שהצלחנו לעלות עליה, חלק מהתמונות נראות מצוין, וחלק סובלות מקצוות שחורים בולטים שהם תוצאה של חידוד יתר. ניסינו את המצב הידני, האוטומטי, עם AI, בלי AI, עדשה צרה או רחבה, כל פעם קיבלנו תוצאה מעט שונה כשלעיתים התמונה הייתה מחודדת מדי לטעמנו.


LG G7: מתחרה אמיתי


איכות התמונות בכללי נעות בין טובות לבסדר גמור ובעיקר השתנו במהלך הבדיקה כשהגיע עדכון מערכת ששיפר בצורה דרמטית את איכות התמונות ובעיקר את יכולות צילום הווידאו בתנאי תאורה בעייתיים.


ניכר ודיי ברור מאליו שככל שתנאי התאורה טובים יותר, כך איכות התמונה הכללית עולה, ובעוד שראינו פה פחות רעש דיגיטלי בתנאי תאורה נמוכים, בין השאר בזכות מצב Super Bright שבו המכשיר מזהה לבד את התנאים ומופעל אוטומטית, הנטייה לחידוד יתר גורמת לפרטים הקטנים שמופיעים בתמונה להיראות גדולים ומשמעותיים יותר ממה שהם במציאות - וזה מה שגורם לתמונה להיראות פחות טוב ממה שהיא בפועל.


LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי


פונקציה שהופיעה לראשונה במכשירים של LG היא צילום הדיוקן. אותו פורטרייט שראינו מזמן אצל רוב היצרנים, כעת מאפשר לייצר עומק שדה במצלמה הראשית, זאת להבדיל למשל מהאייפון או הגלקסי שבהם עומק השדה מופיע רק בשימוש בעדשת הזום. להבדיל מכל שאר היצרנים, ב-LG בחרו לשלב מצלמה ברוחב רגיל ועוד מצלמה רחבה לעומת עדשה רגיל ועדשה צרה שמתפקדת כזום X2. המשמעות היא שאמנם אין צילומי קלוז אפ מרשימים אך כן יש צילומים רחבים למדי וזה מאוד פרקטי במרחבים צפופים או כשמצלמים קבוצה גדולה של אנשים. 


בעוד שהיוזמה מבורכת ובאמת בוקר טוב, הביצוע לא רע בכלל אך חלק נכבד מהרעיון של סימולציית עומק שדה היא העתקה של סגנון הצילום עצמו שבו מפרידים בין הסובייקט לרקע ואת זה לרוב עושים עם עדשות זום כאלה ואחרות. ברגע שמדמים את עומק השדה עם עדשה רחבה יחסית מבלי להתקרב לנושא הצילום, התמונה נראית לא טבעית.


גם המצלמה הקדמית היא רחבה, כאן אין שתי עדשות שונות אלא אינטרפולציה של התוכנה כך שהיא למעשה חותכת את שדה הראייה של העדשה הרחבה היחידה. גם כאן תמצאו סימולציה של עומק שדה שעובדת לא רע בכלל.


LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי

LG G7: מתחרה אמיתי


אחד החידושים הבולטים השנה זו פונקציית האינטלגנציה המלאכותית ש-LG שילבה לתוך המצלמה המובנית, ודרכה המצלמה מסוגלת לזהות את האובייקטים המצולמים ולבחור מבין 19 תוכניות צילום שונות כך שאין צורך לבצע הגדרות ידניות כלשהן, המצלמה תבצע את הכל בעצמה.


זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו רואים שילוב של AI בתוך, ואם לא בלעדית, במצלמה האחורית - משהו שהופיע לראשונה אצל ב-Huawei Mate 10 Pro. לאורך כל זמן הבדיקה, במצבים סטנדרטיים כמו בתמונה למטה, ראינו הבדלים קלים בין תמונה שצולמה במצב רגיל לבין זאת שצולמה במצב AI, אך סיטואציות כמו נוף ספציפי של חוף ים, גורמים ל-AI לדחוף את הגוונים הכחולים כדי להדגיש את השמיים והים.


LG G7: מתחרה אמיתי


LG G7: מתחרה אמיתי


ב-G7 ניתן להקליט וידאו ב-4K עד 30 פריים לשנייה והילוך איטי עד 240 פריים לשנייה. איכות הווידאו מצוינת כשהייצוב סביר אך לא מושלם. התמונה סובלת מעיוותים קלים בפינות בזמן תנועה חדה - מעין סימן היכר של LG שכן עניין זה חוזר על עצמו ברוב הסלולריים של החברה.


גימיק נחמד שמסתתר לו בין מצבי התמונה הוא ה-AR Stickers שבו אפשר לסרוק את הסביבה ולהצמיד דמויות מונפשות לאיזה משטח בעולם האמיתי שבמקרה נמצא מולכם. בעוד שהשימושיות של זה מוגבלת ל"אה, חמוד" היא מוכיחה כמה הטכנולוגיה התקדמה כך שעל בסיס המצלמות האחוריות ה-G7 מסוגל לזהות את מיקומו במרחב בדיוק מושלם ולא החלקה או שגיאה כלשהי, לעקוב בזמן אמת אחר כל תנועה.



משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המכשיר תומך בטעינה מהירה מסוג Quick Charge 3 כך שאפשר לטעון מ-0 ועד 50% בכ-30 דקות. בתהליך הזה המכשיר אמנם מתחמם אך לא בצורה בלתי נסבלת כפי שקורה במכשירים מסוימים.


הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת של 3000 מיליאמפר שזה כ-300 מיליאמפר פחות מהסטדנרט המקובל במכשירי דגל שכאלה אך לטעמנו הקיבולת הנמוכה יותר לא הייתה משמעותית. במהלך הבדיקה היו מספר ימים מאוד תובעניים שבהם סיימנו את היום עם כ-35 אחוז סוללה ואלו ימים עם כ-40 שיחות טלפון ומסך שלא נכבה לרגע בגלל הודעות, אך בימים רגילים שמייצגים את חיינו הסטדנרטיים, הגענו לסוף היום עם כ-70 אחוז סוללה. הכל תלוי בשימוש ובמזג האוויר שכן חום מוריד את חיי הסוללה דרמטית.


LG G7: מתחרה אמיתי

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-G7 מיוצר בתקן של צבא ארה"ב בשם MIL STD 810G כשהוא עמיד במים וחול לפי תקן IP68. את משמעות התקן הצבאי כבר הסברנו בסקירה של ה-V30, בקצרה מדובר בתקן שחברה לא צריכה להוכיח שהיא עומדת בו בפועל אלא רק שהמכשיר תוכנן כדי לעמוד בו. בכך LG מעניקה לעצמה את התקן על בסיס הבדיקות שלה. לנו המכשיר נפל על הפינה האחורית - נקודת דחיסה מסוכנת שיכולה לשבור את המסך או לפחות לעשות נזק ממשי, אך כל מה שקרה זה שהצבע התקלף מעט וזהו.


תקן ה-IP68 לעומת זאת הוא כל מה שדרוש לנו כדי להבין שעם המכשיר הזה אפשר להיכנס למקלחת, לשטוף במים ואפילו לשכוח בכיס בבריכה רדודה והכל יהיה בסדר, כל עוד לא תנסו להטעין את הסוללה מיד אחרי.


המסך מצופה בגורילה גלאס 5 שאמור להגן מפני שריטות אך מניסיוננו, חפצים חדים המשתפשים על המסך שורטים אותו בהחלט. במקרה שלנו היה זה ה-OnePlus 6 שמצלמותיו האחוריות שרטו אך קחו את זה בחשבון ותדביקו אפילו את המדבקה הפשוטה ביותר כדי לשמור על המסך.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply