חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Sennheiser Momentum 4 Wireless סנהייזר
מותג: Sennheiser
טווח מחירים: מעל 1000 ₪
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 9/2022
גרסת Bluetooth: 5.2
ציון WiseBuy
9.3
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
talriftin 05.11.24
סם 12.08.24
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Sennheiser Momentum 4 Wireless סנהייזר

לירן עבדי | 15.11.2022
הטוב
  • סאונד מפעים, תמיכה במקודדי aptX ו-aptX adaptive
  • חיי סוללה מצוינים, 50 שעות נגינה עם ANC פועל
  • ביטול רעשים אקטיבי נתמך גם בחיבור קווי
  • תומכות בצימוד לשני מכשירים במקביל
  • סינון רעשים אדפטיבי יעיל
  • מראה נאה ומוקפד
הרע
  • חיישן שמזהה אוטומטית הסרת אוזניות נוטה להתבלבל
  • לא ניתן לשנות את המחוות בכוסות האוזן
  • הריפוד דמוי-העור נשחק במהרה
  • מיקרופון לא פעיל בחיבור קווי
בשורה התחתונה
זה לא סוד שאוזניות הקשת היא אחת הקטגוריות שהכי רוויה במתחרים ואוסף דגמים שונים ומשונים הופכים את הבחירה למבלבלת במיוחד. לכן נפתח בהכרזה שאולי תקל טיפה: ה-Momentum 4 הן מאוזניות הקשת האלחוטיות היותר-מוצלחות שבדקנו. כאן גם המקום להוסיף שתג המחיר רחוק מלהיות נוח, אבל בתמורה אתם מקבלים את החבילה המלאה: אופי הצליל הראוי והאהוב של Sennheiser, ביטול רעשים אקטיבי יעיל, מיקרופון שהפתיע, צימוד לשני מכשירים במקביל, תקן aptX adaptive שמספק שיהוי מינימלי וחיי סוללה ארוכים. מהמצטיינות בקטגוריה.
Momentum 4 Wireless
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,199 ₪
מחיר סופי: 1,199 ₪
מחיר סופי: 1,219 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

ה-Momentum 4 Wireless הן אוזניות קשת אלחוטיות מבית Sennheiser ונחשבות ליורשות של ה- Momentum 3, עם עיצוב מינימליסטי יותר והבטחה לשדרוגים באגף הסאונד. במפרט: דרייברים בקוטר 42 מ"מ, מבטל רעשים (ANC) אדפטיבי היברידי, סוללה שמבטיחה עד 60 שעות נגינה עם ANC פועל, טכנולוגיית טעינה מהירה ואפליקציה ייעודית. האוזניות זמינות בצבעי שחור ולבן – כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נתייחס קודם למפרט: דרייברים דינמיים בקוטר 42 מ"מ בטווח תדרים 6Hz - 22kHz תומכים במקודדים המקובלים SBC ו-AAC וכן באלו המבוקשים יותר aptX ו-aptX adaptive. מה לגבי LDAC? אין כאן אף אזכור לטכנולוגיית הקידוד המבוקשת של סוני. נתונים נוספים: רגישות 106dB SPL ועכבה אקטיבית של 470ohms. האוזניות גם כוללות מסנן רעשים אקטיבי היברידי, מיקרופון MEMS עם טווח תדרים 50Hz - 10kHz והבטחה לסינון רעשים בעת קבלת שיחות.


מתחילים באיכות הסאונד. ה-Momentum 4 שירת אותנו במהלך שבועות הסקירה במגוון אירועים טיפוסיים, בין אם בהאזנה שגרתית בזמן שעבדנו במשרד, בהקשבה להרצאות ברקע בשעות הערב וגם נעזרנו בו בהרבה פרקי הסדרה הנהדרת Andor בדיסני+. קל להחמיא לאוזניות, פשוט כי כל טווח שם מטופל היטב. היצרנית לא מפספסת אף צליל וההגשה כאן מקצועית להפליא.


התחלנו עם כמה להיטים שמאדירים את הטווחים הנמוכים וההגשה של הבאסים עמוקה ודרמטית, עם אופי צלול ו"שקוע", כזה שמגיע עד הלב. בפעם אחרת סט טרופיקל האוס של Kygo הועבר נהדר; התייחסות נאותה ל-Vocals, הרמוניה מדויקת והסינתיסייזר גם מקבל את הבמה המידתית שלו. תענוג לאוזניים. רגעים האמביינט של Lofi Girl ביוטיוב גם נהדרים כאן; הצלילים רכים ונעימים לאוזן, המתכון המושלם לפרודוקטיביות גבוהה בזמן עבודה משרדית.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


בכל הנוגע לאטימות, אין מה לדאוג. חיצונית, אין סיכוי שידלוף סאונד החוצה וגם בעוצמות הווליום הגבוהות, קולגות שישבו מטר מאיתנו לא הבחינו בקמצוץ צליל. בעניין האטימות הפנימית, האוזניות מציגות צמד מצבי סינון רעשים, האחד מסנן רעשים אקטיבי (ANC) המשתיק דרמטית את רעשי הסביבה והשני Transparency, דהיינו "שקיפות", המוסיף את רעשי הרקע מבחוץ באופן מינימלי כך שהמאזין לא יתנתק לחלוטין מהסובבים אותו. קצת מוזר שה-Momentum 4 לא מציעות כיבוי מוחלט של מצבי הסינון כך שהיינו יכולים ליהנות מחיי סוללה עדיפים.


בכל הנוגע לביצועים, קיים הבדל מובהק בין ביצועי צמד מצבי סינון הרעשים ובהתאם לייעודים, התגלו יעילים מאוד: ה-ANC משתיק היטב רעשי שיחות שגרתיות ומזגן מרעיש במיוחד, בזמן שה-Transparency הופך את אותם רעשים לדקים ו"עורפיים" יותר, שאמנם רחוקים מלהיות מושתקים, אך שילובם תוך כדי האזנה למוזיקה הופך את הרגשת ההאזנה של המשתמש לפחות אטומה ויותר קשובה לרחשי הסביבה.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה



עוברים לביצוע שיחות ונראה שה-Momentum 4 מסרבות להראות סימני כישלון. הוצאנו וקיבלנו עשרות שיחות שביצענו אך ורק עם האוזניות ואף לא אחד מהצד השני בשיחה טען לקטיעות, הופעת הד מעצבן והרגשה כאילו דיברנו דרך ספיקר או בתוך "חדר ריק", ושאר תופעות סוררות שמקושרות לניהול שיחה עם מיקרופון מובנה באוזניות קשת – ותסמכו עלינו ששמענו את כל סוגי ההערות המוכרות לעייפה. בשורה תחתונה, האוזניות בורכו במיקרופון מוצלח שלא חשף את ייעודו הבסיסי יחסית.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אוזניות הקשת שומרות על פרופיל סטנדרטי למדי, בלי דרייברים שבולטים מדי החוצה או קשת ברוחב מוגזם. משקלן כ-290 גרם, לא משהו שמרגישים על הראש לאורך זמן ובמבחן הזמן לא הרגשנו כאב ראש טיפוסי בחבישה ממושכת. הלחיצה של כוסות האוזן על האוזניים מעולות; בתמיכת הספוגים דמויי העור מקבלים את ההידוק המדויק, שאינו לוחץ על עצמות הלחיים – אבל גם לא גורם לתחושת רופפת, כזו שסיבובי צוואר מהירים עלולים להסיט את הכוסות ממקומן.


ה-Momentum 4 זמינות בגרסה שחורה שנראית טכנית למדי ולבנה – זו שקיבלנו, שלא הפסיקה לסחוט מחמאות מהסובבים. הנראות אלגנטית ומוקפדת, תוצר של קשת עשויה בד מלמעלה, גומי נעים למגע בחלקה הפנימי שלה קשת וגוף לבן-בז' עם גווני אפור/חום שמשלימים קו מאוד מוקפד ונאה. דבר בודד הפריע לנו: כבר בתוך שבועיים/שלושה של שימוש, התחלנו לשים לב לסדקים קלים בריפוד, כאלה שבדרך כלל מציצים אחרי כמה חודשים טובים של שימוש והשחיקה המואצת כאן הדאיגה אותנו. החדשות המעודדות; ניתן להחליף את הריפוד.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


באוזניות אופציה לחיבור קווי לכניסת 2.5 מ"מ שנחשבת לפחות שגרתית בקטגוריית אוזניות הקשת, אבל לפחות במארז מספקים כבל שצדו השני קוטרו 3.5 מ"מ עבור הסמארטפון, הלפטופ, הטאבלט וכו'. רק שימו לב לשני עניינים, אחד חיובי והשני שלילי: בניגוד ללא מעט אוזניות ANC, ה-Momentum 4 מאפשרות הפעלת ביטול הרעשים האקטיבי גם בחיבור קווי. החלק הרע הוא שבדומה לאותה קטגוריית אוזניות, המיקרופון לא פעיל בחיבור קווי – אלא שזמין רק בתצורה אלחוטית.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


בכל הנוגע לניידות ונוחות נשיאה ממקום למקום, ה-Momentum 4 מציעות גמישות-מה: ניתן לסובב את כוסות האוזן סביב צירן כך שכשתניחו אותן על הצוואר, כוסות האוזן לא יגרמו לתחושת המחנק המוכרת. הן עדיין לא מתקפלות פנימה אל תוך הקשת, מה שהיה יכול להקנות לאוזניות פרופיל קומפקטי והרבה יותר נוח לאחסון. בקופסה קיבלנו גם קייס נשיאה קשיח במרקם בד שממשיך את הקו העיצובי, נסגר בקלות בריצ'רץ ויש לו גם תאי אחסון עבור הכבלים כמו מתאם טיסה וכבל שמע. יופי של פתרון אחסון ששומר על המראה האלגנטי. מלבד האוזניות והקייס, עוד במארז קיבלנו כבל AUX, כבל USB-C עבור טעינה ומתאם אוזניות למטוסים.



ומה לגבי שליטה בשוטף? האוזניות מקפידות על קו מינימלי גם באגף המקשים ורק כפתור בודד תמצאו כאן, הממוקם בכוס אוזן ימין. יתר הפעולות מתבצעות עם מחוות תנועה, כולן שולבו בכוס אוזן ימין: לחיצה בודדת תגרום לעצירת/הפעלת השיר וסחיטה למעלה/למטה עם האצבע תגביר/תנמיך את הווליום. לחיצה כפולה תעביר בין צמד מצבי ANC.


יש גם שליטה על הפלייליסט ובמהלך השיר עצמו: תנועה ימינה תעביר לשיר הבא ברשימה ותנועה שמאלה תחזיר לשיר הקודם. תנועה ימינה והשארת האצבע במקומה תעביר כמה שניות קדימה בהתאם להשארת האצבע ואותה תנועה שמאלה תבצע פעולה הפוכה. בפועל זה עובד הרבה יותר טוב מה שציפינו; כוס האוזן לא הייתה רגישה מדי לאצבע שלנו, אבל גם לא "אדישה" מדי וברוב מוחץ של התנועות שלנו התקבלה בדיוק הפקודה שביקשנו, בתגובתיות ראויה לציון. לאוזניות גם חיישן שמזהה הסרתן מהאוזניים והרכבתן חזרה, שגורמות לעצירת/הפעלת המוזיקה בהתאם – עוד תכונה שעובדת היטב ושאפו ליצרנית על חיישנים מוצלחים שפספסו פעמים בודדות בכל תקופת הסקירה.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


בלוטות' 5.2 מציע כאן את הסטנדרט המקובל בתחום; הניתוקים אפסיים, יציבות הקשר גבוהה וטווח הקליטה מסתכם בסביבות 11-12 מטר – אחריהם תתחילו לשמוע מוזיקה קטועה לפרקים. ה-Momentum 4 גם מתגאות בתכונת multipoint, כלומר ניתן לצמד אותן לזוג מכשירים בעת ובעונה אחת. זה עובד מצוין והאפליקציה, עליה יפורט בהמשך, מציגה בדיוק את המכשירים המחוברים לאוזניות באותו רגע, כולל מתג שמאפשר ניתוק מהיר מאחד המכשירים. לגבי שיהוי (latency) והפער בין שפתי המדובב לקולו הנשמע בפועל, מורגש היטב שה-aptX adaptive לוקח כאן את המושכות ומציג עיכוב כמעט אפסי, כזה שלא מתסכל בצפייה אלחוטית בתכני וידאו בנטפליקס סמארטפון, למשל.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


עוברים לאפליקציה הייעודית, Sennheiser Smart Control הנתמכת באנדרואיד ו-iOS. לאחר התקנת האפליקציה וצימוד מול האוזניות, נדרשנו לעדכן את ה-firmware לגרסה האחרונה, תהליך שלקח לא פחות מחצי שעה (!). כשסוף סוף נכנסו לאפליקציה והתחלנו לשוטט בתפריטים, פגשנו את רוב מה שרצינו וציפינו מאוזניות פרימיום: אקולייזר מותאם אישית עם כמה תבניות מובנות כמו Movie, Pop, Rock ועוד, אפשרות העצמת הבאסים או בחירת ב-preset המיועד להקלטת פודקאסט. בהרשמה ל-Sennheiser ניתן גם להפעיל את תכונת Sound Check ו-Sound Zones - שתי תכונות פרימיום מתקדמות; האחת תנסה להתאים אישית את סוג האקולייזר המתאים ביותר למאזין, והשנייה תעביר אוטומטית לאקולייזר מסוים בהתאם למיקום המשתנה שלכם, למשל אם נכנסתם למשרד, לחדר הכושר וכו'.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה
Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


עוד באפליקציה: שליטה על עוצמת ה-Sidetone כך שתוכלו לשמוע את עצמכם במהלך שיחה המתבצעת עם האוזניות, ובאזור ביטול הרעשים האקטיבי ניתן להוריד את המתג אם לא תרצו בתצורה אדפטיבית שתציג את סינון הרעשים האידיאלי לאותה סיטואציה. יש גם תכונת שליטה על ה-Wind Noise, שהתגלתה כסופר-יעילה מול רעשי מזגן תעשייתי מגושם עד כדי כך שכמעט העלימה אותו לחלוטין ואפשר גם לבקש שהמוזיקה תיעצר אוטומטית ברגע שמבטל הרעשים מגיע למצב Transparency, בהנחה שהרגע פתחתם בשיחה עם מישהו לצידכם. בלטה בהיעדרותה היכולת לשנות את חיווי המגע בכוס אוזן ימין – התאמה אישית שהיינו מעריכים מאוד.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

האוזניות צוידו בסוללת 700mAh וב-Sennheiser מבטיחים עד 60 שעות נגינה כשה-ANC פועל ב-50% ווליום. מובטח שטעינה מלאה אורכת בערך שעתיים, אם כי הצלחנו כבר בתוך שעה ו-10 דקות להגיע מ-0% ל-100%, ויש גם הבטחה לטעינה מהירה: 5 דקות טעינה יספקו כ-4 שעות נגינה. היצרנית גם מוסיפה אזהרה שרלוונטית מאוד לקיץ הישראלי: טמפ' שמעל 30 מעלות עלולה להאריך את משך הטעינה. באוזניה ימין ממוקמת כניסת ה-USB-C עבור חיבור הכבל הרלוונטי ומיד מעליו 5 נורות לבנות שמספקות חיווי על הסטטוס העדכני של הסוללה, שגם מצטברות במהלך תהליך הטעינה.


Sennheiser Momentum 4 Wireless: מהמוצלחות בקטגוריה


נתחיל מהחלק שהפתיע אותנו: הרבה אוזניות קשת אלחוטיות שבדקנו לא איפשרו להטעין אותן תוך כדי שימוש אלחוטי – לא כך המקרה ב-Momentum 4, שמאפשרות טעינה תוך כדי צימוד אלחוטי. חיי הסוללה של האוזניות אכן מרשים והנתון הטכני שבהתחלה הרגשה לנו כמו הבטחה יומרנית, התגלה כמציאותי למדי; האוזניות שירתו אותו למשך שבוע שלם במשרד עם ANC אדפטיבי שפעל כל הזמן, שהתבטאו בערך בכ-3-4 שעות האזנה מדי יום והסוללה הציגה בערב יום חמישי 60% אחוזי סוללה – תוצאה שמשאירה רושם מאוד חיובי, גם אם הסוללה נזללה בקצב יותר מואץ ממה שהובטח לנו. בהתחשב בכך שה-ANC נחשבת לטכנולוגיה תובענית, צפו לזמני סוללה אפילו יותר יעילים בלעדיו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply