חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור אוזניות

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
בד בבד עם שגשוגו של שוק הסמארטפונים והטאבלטים, שמשמשים עבור רבים מקור עיקרי להאזנה למוסיקה, לצפייה בסרטים ולמשחקים, פורח שוק האוזניות. לצד האוזניות הקומפקטיות יש את האוזניות הקלאסיות בגודל מלא, המיועדות בעיקר לשימוש ביתי או מקצועי. אוזניות טובות גם יכולות להוות תחליף איכותי למערכת רמקולים בינונית, או לאוזניות הסטנדרטיות שצורפו למכשיר הנייד שקניתם, ומספקות חוויית האזנה עשירה ומהנה יותר.

המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את האוזניות המתאימות לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור אוזניות
1
סוג האוזניות

הבחירה בסוג האוזניות תלויה באופן השימוש ובאיכות השמע הרצויה. ככלל, אוזניות קומפקטיות בתוך האוזן מיועדות בעיקר לשימוש במכשירים ניידים, ואילו אוזניות קשת/על האוזן מיועדות בעיקר לשימוש ביתי ולרוב מספקות איכות צליל גבוהה יותר. עם זאת, כיום מקובל להשתמש בכל סוגי האוזניות בכל סוגי התנאים לפי העדפה אישית.


אוזניות בתוך האוזן: אלה הן אזניות קטנטנות וקלות משקל, שהרמקולים הזעירים שלהן זמינים בשתי תצורות – האחת בעלת מבנה כפתורי (Ear-Buds), שנכנסת לאפרכסת האוזן, והסוג השני הוא בעל מבנה מוארך המוחדר לתעלת האוזן (In-Ear). זה האחרון עשוי לספק שמע ברור וחזק יותר ולבודד טוב יותר את רעשי הסביבה, אבל עלול להיות לא נוח ואפילו מעיק בשימוש ממושך.


איך לבחור אוזניות


אוזניות רבות מגיעות עם מתאמי סיליקון בגדלים שונים המיועדים להתאים אותן לאוזנו של המשתמש וכן לבודד מרעשים חיצוניים. כיום יש אף דגמים שמגיעים עם מתאמים מקצף, המסוגל להתאים את עצמו בדיוק לצורת האוזן ולאטום אותה לחלוטין לבידוד מרבי.


איך לבחור אוזניות


דגמים מסוימים הם בעלי קשת קשיחה ודקה המיועדת להצמדה לראש, ומתאימים לפעילות ספורטיבית. אם אתם ממש ספורטיביים – האוזניות האופטימליות עבורכם הן אוזניות בעלות תפסנים מיוחדים המולבשים מאחורי האוזן ומספקים אחיזה יציבה יותר. בחלק מהדגמים יש שלט-רחוק מובנה בחוט.


תפקודו של השלט-רחוק משתנה בדגמים השונים: יש אוזניות שבהן השלט משמש לשליטה על עוצמת השמע בלבד; בדגמים אחרים הוא מאפשר לעבור בין רצועות; ובדגמים המיועדים לשמש במכשירים סלולריים – דגמים הכוללים גם מיקרופון מובנה – השלט משמש גם לקבל שיחה ולנתקה. אם ברשותכם אייפון, כדאי לדעת שיש אוזניות תואמות, שהמיקרופון המובנה בהן מאפשר לתקשר עם Siri.


איך לבחור אוזניות


יתרונן של אוזניות בתוך האוזן היא בניידותן הגבוהה ובקומפקטיות שלהן, אבל איכות הצליל שלהן לרוב נמוכה מזאת של אוזניות הקשת המורכבות מחוץ לאוזן, ואין לצפות מהן לבאסים חזקים או לבמת צליל עשירה כמו זו שניתן למצוא באוזניות איכותיות בגודל מלא. עם זאת, הדגמים המתקדמים שבהם מספקים סאונד באיכות טובה מאוד.


אוזניות נטולות חוטים (Truly Wireless):  אלו אוזניות קומפקטיות שמתחברות באמצעות בלוטות', ללא חוט וללא קשת. בשנים האחרונות האוזניות החוטיות הולכות ונעלמות מן העולם ואפילו יצרני מכשירי הסלולר מתחילים לוותר על שקע 3.5 מילימטר בסמארטפונים. כיום, הדגמים הפופולריים ביותר מגיעים כאשר כל אחת מן האוזניות מחוברת לסמארטפון, למחשב או לטאבלט באופן עצמאי וניתן להשתמש גם רק באחת מהן בכל רגע נתון. לרוב האוזניות יגיעו עם נרתיק שמשמש גם לטעינה ובדגמים המתקדמים יותר, איכות הסאונד לא נופלת מאוזניות בגודל מלא. ישנם גם דגמים המגיעים עם אפשרות לביטול רעשים חיצוניים.



החיסרון של אוזניות כאלו הוא שבגלל גודלן הזעיר קל לאבד אותן. עם זאת, כיום נראה שהאוזניות האלה הופכות להיות הסטנדרט וניתן למצוא אוזניות TWS גם במחירים נמוכים במיוחד של כ-200 שקלים ולעיתים מעט פחות. 


איך לבחור אוזניות


אוזניות קשת/על האוזן: אוזניות המולבשות על האוזן ומכסות אותה. האוזניות הללו זמינות במבנים ובגדלים שונים, והן נחלקות לשני סוגים עיקריים: סגורות ופתוחות. האוזניות הסגורות כוללות רפידה היקפית רכה שסוגרת על האוזן ומספקת בידוד משופר מרעשי הסביבה. האוזניות הסגורות בגודל המלא הן גדולות וכבדות יותר, ומיועדות בעיקר להאזנה בבית.


ככלל, איכות הצליל באוזניות סגורות טובה יותר מזו שבאוזניות הפתוחות. הטובות שבהן ניחנות באיכות צליל משובחת שתספק חוויית האזנה מעולה למוסיקה ולצפייה בסרטים. ככל שזה נוגע לבאסים, האוזניות הסגורות מצטיינות יותר בכמות ופחות באיכות – הן מפיקות באסים בשפע, אבל הבאסים באוזניות הפתוחות נחשבים מדויקים ומהודקים יותר. לעומת זאת, אוזניות סגורות מונעות מהצליל לזלוג החוצה ולהפריע את מנוחת הסובבים, ואגב כך גם שומרות על פרטיותו של המאזין.


איך לבחור אוזניות


החיסרון באוזניות הסגורות, לפחות בחלקן, הוא בהצטברות חום באוזן בשימוש ממושך. זאת לעומת אוזניות פתוחות, שמאפשרות אוורור ואינן גורמות לחום או להזעה. חלק מדגמי אוזניות הקשת ניתן לקיפול ולחלקן מצורף גם נרתיק נשיאה קשיח. תכונות נוספות שקיימות בדגמי הקשת כוללות מיקרופון זעיר ושלט-רחוק מובנה המשמש לניווט בין השירים ולשליטה על הווליום.


אוזניות קשת אלחוטיות: אוזניות המאפשרות להאזין למוזיקה או לפס הקול של הסרט או המשחק בלי מגבלת האורך של חוטי האוזנייה ובלי הסרבול שלהם. רוב האוזניות האלחוטיות פועלות בתקשורת Bluetooth. שיטות תקשורת נוספות הן תת-אדום (IR) וטכנולוגיית תדר רדיו (RF), הנפוצות באוזניות ייעודיות לטלוויזיות.  היתרון בשתי השיטות האחרונות הוא שאין ירידה באיכות הצליל בעת השימוש בהן, לעומת  תקשורת Bluetooth שכרוכה בפשרה מסוימת באיכות הצליל, כיוון שמדובר בקובץ דחוס. אוזניות Bluetooth שתומכות בתקן aptX עשויות לכפר במעט על הירידה באיכות הצליל.


איך לבחור אוזניות


חשוב לדעת שאוזניות המשדרות בתת-אדום מחייבות קשר עין ישיר וללא חסימות עם מקור הצליל כדי לפעול; לכן הן משמשות בעיקר בתוך הבית, למשל בחיבור לטלוויזיה. לעומת זאת, טכנולוגיית תדר רדיו (RF) מסוגלת לשדר גם בין חדרים שונים בבית, אבל מכשירים אלחוטיים אחרים בסביבה עלולים לגרום להפרעות קלות.


עוד דבר שצריך לקחת בחשבון ברכישת אוזניות אלחוטיות הוא שהן מופעלות באמצעות סוללות, וכדאי שתמיד יהיו ברשותכם סוללות רזרביות.


אוזניות ביטול רעשים: אוזניות המנטרלות באופן אקטיבי את רעשי הסביבה באמצעות שידור גל קול המנוגד לרעשי הסביבה. אוזניות כאלו, שעל פי רוב יקרות מאוזניות רגילות, מתאימות להאזנה בסביבה הומה ורועשת במיוחד. אוזניות מהסוג הזה ניתן למצוא הן בגרסת הקשת, או על האוזן - וגם בגרסת ה-In Ear, כלומר בתוך האוזן. הן מצויינות לאנשים שעובדים בסביבות עבודה משותפות, אנשים שטסים הרבה או סתם כאלו שאוהבים לנתק את עצמם מהסביבה.

2
פרמטרים באיכות הצליל

הנתונים הטכניים שתמצאו במפרטים מסוימים, כמו עכבה (התנגדות), טווח תדרים ודומיהם אמורים להעיד על איכות הצליל של האוזניות, אבל קשה מאוד לסמוך עליהם, אם בכלל. לשם השכלה כללית והבנה רחבה יותר של הנושא, נסביר כאן את המשמעות של כמה מהנתונים, אבל נמליץ בחום לא להתבסס עליהם, אלא להאזין לאוזנייה לפני הקנייה.



דרייברים: הדרייבר הוא האלמנט ברמקול המפיק את הצליל. ביצועיו של הדרייבר נמדדים בגודלו ובסוגו. גודל הדרייבר נמדד על ידי קוטרו במ"מ, ובעיקרון, ככל שהוא גדול יותר הוא יפיק צליל חזק ועשיר יותר, בדגש על הבאסים. כאן בא לידי ביטוי אחד היתרונות הבולטים של האוזניות הגדולות לעומת הקומפקטיות, בכך שהן מאפשרות התקנת דרייברים גדולים של עד כ-50 מ"מ, לעומת מילימטרים ספורים באוזניות הקטנות.


סוג הדרייבר משפיע על אופי הצליל. שני סוגי הדרייברים העיקריים הם דינמי ו-B.A (Balanced Armature). לדרייבר דינמי מיוחס יתרון בהפקת הצלילים הנמוכים ובעושרם, לעומת הדרייבר מסוג B.A שמיטיב להדגיש את הצלילים הגבוהים. דגמים מתקדמים ויקרים של אוזניות כוללים יותר מדרייבר אחד.


איך לבחור אוזניות


Total harmonic distortion (THD): בשימוש באוזניות בעוצמת שמע גבוהה יתכן מצב של עיוות (דיסטורשן) בצליל. הערך של ה-THD מבוטא באחוזים, וככל ששיעורו גבוה יותר כך גדל הסיכוי שתחוו עיוות צורם ולא נעים בעת האזנה למוסיקה בווליום גבוה. לכן, יש לשאוף לאחוז נמוך ככל האפשר.


אוזניות טובות מציעות רמת THD שלא עולה על אחוז בודד, ואילו בדגמי העלית רמת ה-THD באוזניות נמוכה אף יותר ועומדת על פחות מ-0.1 אחוז. עם זאת, חשוב להדגיש כי לא מומלץ להאזין בעוצמה גבוהה למשך זמן, משום שהדבר גורם נזק ארוך-טווח לאוזניים.


איך לבחור אוזניות


רגישות: רגישות הרמקולים באוזניות נמדדת בדציבל למיליוואט (dB/mW). ככל שהנתון גבוה יותר dB/mW100 ומעלה – הרמקולים יהיו מסוגלים לספק עוצמת שמע גבוהה יותר.


איך לבחור אוזניות


תחום תדרים: זהו טווח התדרים שמפיקים הרמקולים באוזניות. הרמקול האידיאלי הוא כזה שמסוגל להפיק את מלוא תחום התדרים שבטווח שמיעתו של אדם, כלומר בין 20Hz (צלילים נמוכים, באסים) ל- 20KH. כל נתון מרשים אחר שחורג מכך אינו רלוונטי, מאחר שהאוזן האנושית אינה קולטת אותו.


עכבה (התנגדות): העכבה, שנמדדת באוהם (Ω) מבטאת את התנגדות האוזניות לזרם שמגיע ממקור השידור. ככל שההתנגדות גבוהה יותר מקור השידור ייאלץ לספק יותר זרם.

3
כבל ותקע האוזניות

האוזניות מגיעות עם כבלים באורכים שונים, על פי רוב בין 1 ל-1.5 מטר ועד 3.5-3 מטר באוזניות מקצועיות. אם אתם נוהגים להכניס את המכשיר לכיס המכנסיים או לתיק גב, תעדיפו כבל ארוך יחסית; ובאוזניות לשימוש ביתי – בחרו את אורך הכבל בהתאם למקום הישיבה שלכם ביחס למכשיר. בנוסף, החליטו אם ברצונכם בכבל נתיק או קבוע. בדגמים מסוימים ניתן לנתק את הכבל מהאוזניות, וכך גם להשתמש בכבלים מסוגים שונים או בתקשורת בלוטות' על פי הצורך.


איך לבחור אוזניות


ברוב האוזניות הכבל עשוי מנחושת רגילה. כבלים איכותיים עשויים נחושת נטולת חמצן (OFC - Oxygen Free Copper), שמשפרת את המוליכות. כמו כן יש להתייחס גם למבנה כבל האוזניות, האם זה עגול או שטוח. במרבית המקרים, כבל שטוח נוטה פחות להסתבך ולהפוך את הוצאתו מהתיק, הכיס או המגירה לפחות מאתגרים מאשר עם אזניות בעלות כבל עגול.



איך לבחור אוזניות

תקע האוזניות: התקע הסטנדרטי באוזניות עדיין נחשב אותו אחד בגודל 3.5 מ"מ שכולנו מכירים, אבל בעת האחרונה תמצאו כבר הרבה סמארטפונים ואוזניות שמגיעים עם חיבור USB-C, מה שגם הופך את כל הזירה להרמונית ומאפשר פחות התעסקויות עם מתאמים וכדומה. דגמים מתקדמים ומקצועיים מצוידים בתקע (או מתאם) של 6.5 מ"מ, הנפוץ בקונסולות אודיו באולפנים. כמו כן, תקעים מצופי זהב נחשבים איכותיים יותר ומבטיחים מגע יציב לאורך זמן.

4
מחיר ואחריות

טווח המחירים של אוזניות In Ear (תוך אוזן) נע בין כ-20 שקלים לאוזניות חוטיות פשוטות וכן למעלה מ-1,500 לאוזניות מתקדמות או עבור אוזניות נטולות חוטים (True Wireless) של יצרניות מובילות שונות. כיום, ניתן למצוא אוזניות נטולות חוטים (TWS - True Wireless) גם במחיר של החל מכ-150-200 שקלים, והן הופכות אט אט להיות סוג האוזניות מהפופולריים ביותר. 


איך לבחור אוזניות


נוסף על כך, קיימת קטגוריה של אוזניות קומפקטיות מקצועיות, ומחיריהן של אוזניות אלו מגיע אף לאלפי שקלים. אוזניות קשת גם הן מתחילות במחיר שנע סביב עשרות שקלים בודדים, ועשויות גם הן להגיע לעלויות של אלפי שקלים עבור דגמים שונים. על מרבית האוזניות מתקבלת אחריות יצרן, כאשר היקרות שבהן מגיעות עם אחריות לתקופה של לכל הפחות שנה. עם זאת, חלק מן היצרניות נוהגות להציע עם אוזניות הפרימיום שלהן תקופת אחריות ארוכה יותר על דגמים נבחרים. 


איך לבחור אוזניות

המוצרים המבוקשים בקטגוריית אוזניות

מותג:Audio Technica,
טווח מחירים:100 - 200 ₪,
חיבור למכשיר:...,
החל מ- 150 ₪
ב-Drummer
מותג:Audio Technica, Audio Technica,
טווח מחירים:200 - 500 ₪,
חיבור למכשיר:...,
החל מ- 389 ₪
ב-DSA-Sys
מותג:Audio Technica, Audio Technica,
טווח מחירים:200 - 500 ₪,
חיבור למכשיר:...,
החל מ- 471 ₪
ב-Drummer
מותג:Shure, Shure,
טווח מחירים:500 - 1000 ₪,
חיבור למכשיר:חוטיות...,
החל מ- 780 ₪
מתוך 5 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image