סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi 11T Pro 256GB 8GB RAM שיאומי
- מעבד Snapdragon 888, ביצועים מעולים
- מסך AMOLED עם 120Hz
- איכות צילום טובה בדרך כלל
- רמקולים חזקים ואיכותיים במיוחד
- טעינה מלאה תוך 22 דקות בלבד
- קורא טביעות אצבע מדויק ומהיר
- הבטחה ל-3 עדכוני אנדרואיד
- חיי סוללה בינוניים
- העדשה הרחבה לא איכותית
- כבד ומגושם למדי
- ללא טעינה אלחוטית
ל-11T Pro יש שני קלפים חזקים בשרוול: ביצועים מהשורה הראשונה, ומהירות טעינה שוברת שיאים שהיא למעשה המהירה ביותר בעולם. למרות שלא מדובר במכשיר דגל קלאסי - יש בו פשרות כמו עדשות משניות בינוניות וגב שמרגיש כמו פלסטיק - זהו סמארטפון עוצמתי מאוד ומהנה לשימוש, עם מסך נהדר, ממשק זורם ומהיר ורמקולים מהטובים בתחום. כמו ש-Xiaomi יודעת, סט התכונות המרשים הזה מגיע עם תג מחיר אטרקטיבי, וההבטחה של החברה ל-4 שנות עדכוני אבטחה ו-3 עדכוני גרסאות של אנדרואיד מבטיחה את הרלוונטיות של המכשיר לאורך זמן.
לסדרת 11 הענפה של Xiaomi הצרפו לא מכבר שלושה מכשירים חדשים - 11T, 11T Lite ו-11T Pro. דגם Pro שבדקנו בהזדמנות זו מציע את המפרט החזק ביותר מהשלושה, וכולל את פלטפורמת העיבוד Snapdragon 888, זיכרון RAM בנפח 8GB ואחסון UFS 3.1 בנפח 256GB, מסך AMOLED עם תמיכה ב-Dolby Vision ו-120Hz, מצלמת 108 מגה פיקסל שאליה מצטרפות מצלמה רחבה ומצלמת מקרו, סוללת 5000mAh וגולת הכותרת: לראשונה בעולם, המכשיר הזה תומך בטעינה בהספק לא ייאמן של 120 וואט. שיאומי מבטיחה טעינה מלאה תוך 17 דקות בלבד.
המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה MIUI 12.5 המבוססת על אנדרואיד 11, וזמין לרכישה בצבעים אפור-כהה, כחול ולבן.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית. מחירו החל ב-549 דולר, כ-1920 ₪ כולל משלוח לישראל
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)Xiaomi 11T Pro מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים, אחד בתחתית המכשיר ואחד בראשו (רמקול ייעודי ולא משולב באפרכסת), שעברו כיוונון של חברת Harman Kardon. הרמקולים הללו הם בין המוצלחים שפגשנו לאחרונה בסמארטפון, עם עוצמה שמע אדירה ואיכות מצוינת. הצליל נשמע עשיר, רחב וסטריאופוני לעילא, ואפשר אפילו לשמוע רמז לבס. גם בעת ביצוע שיחות על רמקול נהנינו מאיכות שיחה עילאית ועוצמה גבוהה מאוד שמאפשרת לשוחח גם ברכב תוך כדי נסיעה.
איכות השמע בשיחות באפרכסת היתה טובה גם כן, אבל כמו במכשירים רבים אחרים של Xioami, חיישן הקרבה לא מדויק ולעיתים לא רחוקות המסך נדלק תוך כדי שיחה והאוזן שלנו נגעה באזורים אקראיים במסך, מה שהוביל לתוצאות לא צפויות. Xioami הבטיחה למצוא פתרון תוכנתי לבעיית חיישני הקרבה עד שהספק שלהם יוחלף, אבל בינתיים שיחות עם האפרכסת אינן אידאליות.
למכשיר אין חיבור אוזניות חוטי, אבל יש תמיכה ב-Bluetooth 5.2 ובכל המקודדים המתקדמים כולל AptX Adaptive ו-LHDC, וכן תמיכה ב-Dolby Atmos שמציע מגוון תבניות צליל שמשפרות את הסאונד. בהאזנה למוזיקה דרך אוזניות אלחוטיות קיבלנו איכות סאונד נהדרת, עוצמה גבוהה וללא בעיות של השהיה בין התמונה לצליל.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-11T Pro הוא סמארטפון גדול; הוא די עבה (8.8 מ"מ) וגם כבד יחסית במשקל של 204 גרם. הגב שלו, בגימור דמוי מתכת מוברשת מבריקה, נראה ומרגיש כמו פלסטיק, והיינו שמחים לגימור קצת איכותי או יוקרתי יותר. בכל אופן האחיזה במכשיר נוחה בזכות הקווים המעוגלים שלו, והארגונומיה מוכרת והגיונית: מימין בנגישות טובה לאגודל נמצא לחצן הפעלה משולב קורא טביעת אצבע, מעליו מקשי הווליום, בתחתית שקע הטעינה ומגירת ה-SIM ובחלק העליון יש עינית IR המשמשת כשלט להתקנים שונים.
המסך במכשיר הזה הוא כמעט ברמה של מכשיר דגל. מדובר במסך בגודל 6.67 מסוג AMOLED, עם תמיכה בקצב ריענון של 120Hz וב-HDR. זה לא המסך הכי בהיר שפגשנו, אבל הוא מצטיין בצבעים עמוקים ועשירים, רמת שחור מושלמת ובעיקר בתנועה חלקה כמשי ונטולת גמגומים. בחלק העליון במרכז המסך יש חור קטן המאכלס את מצלמת הסלפי. המסך תומך כמובן בתצוגת שעון והתראות כשהוא כבוי, עם שפע של אפשרויות עיצוב והתאמה אישית.
קורא טביעות האצבע המשולב בכפתור ההפעלה נפלא, כרגיל במכשירי שיאומי בשנה האחרונה. הוא מהיר כברק, אמין ונטול שגיאות, וניתן להגדיר שהוא יהיה פעיל תמיד ויגיב לכל נגיעה, או שהוא יגיב רק כשלוחצים על הכפתור (לטעמנו אפשרות זו עדיפה כיוון שכך המכשיר לא מזהה נגיעות אקראיות בכפתור). בנוסף יש גם מנגנון זיהוי פנים מהיר ויעיל במצלמת הסלפי.
מערכת ההפעלה של Xiaomi היא זו שאתם כבר מכירים משאר מכשירי המותג, כאן בגרסת MIUI 12.5 המבוססת על אנדרואיד 11. המכשיר הגיע עם לא מעט אפליקציות מיותרות אבל הן ניתנות להסרה, ומעבר לכך מדובר בממשק עשיר וגדוש באפשרויות התאמה אישית, תמיכה במחוות (כולל מחוות מגע במסך, בגב המסך ובלחצן ההפעלה, שאת כולן ניתן להגדיר לפי מה שנוח לכם), עיצוב הממשק וכדומה. בעינינו מדובר בממשק נוח מאוד, עם הרבה פחות באגים ובעיות תצוגה ממה שזכור לנו בגרסאות קודמות. יתרון אדיר ומפתיע ששיאומי מוסיפה לדגם הזה הוא הבטחה ל-3 עדכוני אנדרואיד ו-4 שנים של עדכוני אבטחה, שזה אפילו יותר ממה שגוגל מבטיחה למכשירי הפיקסל שלה.
את החוויה המצוינת משלים מערך העיבוד המתקדם Sanpdragon 888, שמשודך אליו אחסון מהיר וזיכרון RAM בנפח 8GB. המכשיר מספק ביצועים ברמה הגבוהה ביותר, כאשר כל פקודה וכל מחווה נענו באופן מיידי, לא זיהינו שום האטה, גמגום או ריצוד של אנימציה וקצב הריענון המהיר של המסך תורם לתגובתיות הזריזה והחלקה של המכשיר. המכשיר שקיבלנו לבדיקה היה נעול לבדיקות של 3DMark (כנראה כדי לא לחשוף את המפרט במלואו לפני ההשקה) ולכן לא יכולנו לבצע את בדיקת הביצועים של המאיץ הגרפי, אבל בבדיקה של GeekBench הוא קיבל ציון של 759 לביצועי ליבה בודדת, ו-2961 נקודות לביצועי ריבוי ליבות.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)ל-Xiaomi 11T Pro יש מצלמה ראשית בת 108 מגה פיקסל, מצלמה עם עדשה רחבה בת 8 מגה פיקסל ומצלמת סופר-מקרו ברזולוציית 5 מגה פיקסל. בגזרת הוידיאו ניכר שכוח העיבוד העוצמתי שלו מאפשר לו לא מעט: הוא מסוגל לצלם סרטוני 8K וגם וידיאו ברזולוציית 4K בקצב של 60fps לתנועה חלקה במיוחד, וכן יש מנגנון ייצוב תמונה אלקטרוני.
המצלמה הראשית מפיקה תוצרים מרשימים מאוד ברוב הזמן, אך לא תמיד. מרבית התמונות שצילמנו, בתאורה טובה או חלשה, יצאו ממוקדות, מלאות פרטים עדינים, עם צבעים עשירים ומעט מאוד רעש דיגיטלי, וחלק מהתמונות היה פשוט נפלאות. עם זאת, נראה שמנגנון ה-AI ומנגנון ה-HDR עלולים להיות אגרסיביים מדי בסיטואציות מסוימות וליצור מראה לא טבעי ומעובד, ולמרות שהם עושים עבודה יעילה בסיטואציות אחרות, הם לעיתים יותר מזיקים ממועילים, ולכן כדאי לשקול לכבות אותם ולהסתפק במראה טבעי וניטראלי יותר.
מצלמת המקרו הפתיעה אותנו לטובה, והזכירה מאוד את זו שפגשנו ב-Poco F3. היא מסוגלת לצלם ממרחק של 3-4 ס"מ מהאובייקט ולייצר תמונות תקריב מעוררות השתאות. אמנם 5 מגה פיקסל זה לא הרבה, אבל התמונות עדיין טובות מאוד לסוגן. דווקא המצלמה הרחבה אכזבה אותנו; התמונות סבירות למראה ראשוני אבל כמו במכשירים זולים רבים הן סובלות מטווח דינמי צר ומפירוט לקוי, ובאופן כללי לא מרשימות.
צילום הוידיאו כצפוי מרהיב. אין לנו איך לצפות בתכני 8K ולכן הסתפקנו בצילום וידיאו 4K בקצב 60fps. שמחנו לראות שהמייצב האלקטרוני פעיל גם במצב תובעני זה, והוידיאו שצילמנו יצא חד כתער, מיוצב היטב גם כשהלכנו תוך כדי צילום ועם תנועה חלקה מאוד. גם הקלטת הסאונד איכותית.
מצלמת הסלפי טובה למדי; התמונות לא הכי חדות שפגשנו אבל מוארות היטב ועם מנגנוני ייפוי הפנים המוכרים ממכשירי החברה, כך שהתוצאות המתקבלות טובות ונעימות לעין.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)חיי הסוללה של ה-Xiaomi 11T Pro סבירים ומעלה. הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים, אבל לקראת סוף היום הגענו כבר לאחוזי סוללה בודדים ולעיתים נדרשנו לחבר את המכשיר למטען כבר בסביבות השעה 9 בערב. בימי עבודה לא הצלחנו לקבל יותר מ-4 שעות מסך פעיל ביום, ובסופי שבוע הצלחנו להגיע לכ-6 שעות מסך לכל היותר. מדובר בנתונים בינוניים ביחס למכשירים אחרים בשוק, אבל צפויים לאור מערך העיבוד והמסך התובעניים.
המכשיר אינו תומך בטעינה אלחוטית - עוד נקודה לרעתו - אבל הנה הגענו לחלק הכיפי. ה-Xiaomi 11T Pro הוא המכשיר הראשון של Xiaomi, והראשון בעולם בכלל, שתומך בטעינה חוטית בהספק מטורף של 120 וואט, וזה מכפר במידה רבה מאוד על ביצועי הסוללה הבינוניים. מה זה אומר? בבדיקה שלנו, חיברנו את המכשיר למטען כאשר נותר אחוז בודד בסוללה, וכעבור 22 דקות בלבד הסוללה היתה טעונה במלואה. אחרי חמש דקות בלבד המכשיר הגיע ל-30%. פרקטית, זה אומר שאתם יכולים ללכת להכין קפה או לקפוץ למקלחת זריזה בזמן שהמכשיר בטעינה, וכשתחזרו הוא כבר יהיה טעון מספיק כדי להמשיך את היום ללא בעיה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)למרות שאין לנו תלונות על איכות הבנייה - המכשירים של שיאומי תמיד בנויים היטב - היינו שמחים לו גימור גב המכשיר היה קצת פחות פלסטיקי וקצת יותר יוקרתי. המסך כמובן מוגן בזכוכית גורילה ויקטוס והמכשיר מגיע עם כיסוי סיליקון שגוף בערכה, לתוספת הגנה. לקראת סוף תקופת הבדיקה הטלפון החליק לנו מהיד מגובה של כ-30 ס"מ על הרצפה, ולצערנו גב המסך קיבל קילוף קטן - מה שאומר לא מעט על איכות החומר ממנו הוא עשוי.
ה-11T Pro מצויד בתקן IP53, כך שהוא עמיד בגשם ונזתי מים קלים אך לא ניתן לטבול אותו במים.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית. מחירו החל ב-549 דולר, כ-1920 ₪ כולל משלוח לישראל