סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Note 10 128GB 6GB RAM שיאומי
- עיצוב יוקרתי
- מערך צילום ורסטילי במיוחד
- סוללת ענק וטעינה מהירה מאוד
- מחיר יקר למדי
- ביצועי ביניים ממוצעים
- כבד ולא נוח לשימוש ביד אחת
בשיתוף פעולה יוצא דופן, השיקו חברת סמסונג ושיאומי חיישן צילום ייחודי לסמארטפונים אותו פיתחו יחדיו, שמגיע ברזולוציה מרשימה של 108 מגה פיקסל - הגבוהה ביותר בשוק הסלולר. זמן לא רב חלף, ושיאומי הייתה לראשונה שהציגה סמארטפון עם החיישן החדש, זהו ה-Mi CC9 Pro, שנחת כעת על מדפי החנויות בישראל ובמדינות רבות מסביב לעולם תחת שם המותג Xiaomi Mi Note 10.
למצלמת ה-108 מגה פיקסל של ה-Mi Note 10 צירפה שיאומי עוד 4 חיישנים נוספים ושורה של הבטחות ליכולות צילום מרשימות במיוחד. להבטחות אלו צורף תג מחיר יקר מתמיד עבור סדרת הביניים של החברה - 2,490 שקלים עבור הלקוחות הישראלים. אז האם ה-Xiaomi Mi Note 10 הוא הבחירה המתאימה לחובבי הצילום, למרות המחיר הגבוה?
תודה להמילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Mi Note 10 לסקירה.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ה-Xiaomi Mi Note 10 אינו שונה בנוף שוק מכשירי הביניים בכל הנוגע לחווית הסאונד שלו, אך גם לא מצליח להתבלט. הוא כולל מערך אודיו ממוצע עם רמקול יחיד שנמצא בחלקו התחתון, ואילו אפרכסת השיחות שנמצאת מעל למצלמת הסלפי אינה מתפקדת כרמקול משני, אלא כאפרכסת לביצוע שיחות טלפון בלבד.
למרות השימוש ברמקול יחיד, הצליח המכשיר להפיק עוצמת אודיו גבוהה מאוד, עם איכות סאונד די טובה. בווליום המקסימלי נפגע הסאונד משמעותית, והעדפנו לשמור את הווליום קצת יותר נמוך. האפרכסת ומערך המיקרופונים של המכשיר עשו עבודה מעולה, והצלחנו לנהל שיחות טלפון ללא בעיה - הן באמצעות שימוש ברמקול והן עם האפרכסת. בשיאומי החליטו להמשיך ולשמור על שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות באופן קווי.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)למרות שהמחיר עשוי לגרום לכם לתהות, חשוב להבהיר: ה-Xiaomi Mi Note 10 הוא לא מכשיר דגל. מדובר בסמארטפון הפונה לשוק הביניים, שביצרנית החליטו לתמחר גבוה יותר גם ממכשירי הדגל של המותג: 2,490 שקלים עבור ה-Mi Note 10 לעומת 1,990 שקלים - מחיר ההשקה של ה-Mi 9.
כשנושא זה מאחורנו, חשוב לציין כי בכל הנוגע לחווית השימוש הכללית, ה-Mi Note 10 עושה עבודה מעולה. הוא כולל מסך AMOLED חדש בגודל 6.47 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus. המסך קמור מימינו ומשמאלו, זאת בדומה למכשירי הפרימיום של סמסונג, וואווי, וואן פלוס ואחרות.
המסך מצליח לעשות עבודה די טובה - הוא חד ובהיר דיו ברמה המאפשרת צפייה בתוכן גם תחת אור שמש ישיר, והשימוש בטכנולוגיית AMOLED מאפשר את הצגת הצבע השחור בצורה מצוינת, ואת יתר הצבעים באופן חי ומהנה לצפייה. כל תוכן בו צפינו - החל מגלישה באינטרנט וקריאה של טקסטים, וכלה בצפייה בסרטונים ובתמונות, הוצג בצורה מספקת ומהנה. עם זאת, לא מדובר במסך הטוב ביותר שראינו, ומסכי ה-OnePlus 7T ודגמי ה-Galaxy S10 מספקים חווית צפייה טובה יותר.
מתחת לפאנל התצוגה מטמיעה שיאומי קורא טביעות אצבע ביומטרי מסוג אופטי. הוא עושה עבודה סבירה, אך לטעמנו זה שנמצא בדגמי ה-Mi 9 ו-Mi 9T הצליח לעשות עבודה יותר טובה. מיקומו נוח למדי - לא נמוך מדי בחלקו התחתון של המסך, ולא גבוה מדי באיזור המתקרב למרכז המסך.
נוכח המסך הגדול וקיבולת הסוללה הגבוהה, מימדי המכשיר אינם צנועים במיוחד: אורכו 157.8 מ"מ, רוחבו 74.2 מ"מ ועוביו 9.7 מ"מ. משקלו עומד על 208 גרם. חרף מימדים אלו, ה-Mi Note 10 הרגיש די טוב לשימוש ביד, אם כי בהחלט הרגשנו לעיתים שהוא מעט כבד מדי.
כשזה נוגע לביצועיו של ה-Mi Note 10, אין לנו יותר מדי תלונות. המכשיר מגיע עם מערכת השבבים העוצמתית מבית קוואלקום לשוק הביניים, ה-Snapdragon 730G, שכוללת 8 ליבות Kryo 470 בתדר מקסימלי של 2.2GHz, בשילוב עם מאיץ גרפי מדגם Adreno 618. לצד אלו מכיל המכשיר מערך זיכרון שכולל 6GB RAM ורכיב אחסון פנימי בנפח של 128 גיגה-בייט.
מרבית הפעולות בוצעו ללא בעיה: מעבר בין אפליקציות היה מהיר מאוד, יישומי המערכת השונים עבדו בצורה לא רעה וגם אפליקציות צד ג' הצליחו לתפקד באופן מספק. לא הרגשנו כאן שינוי או שיפור בהשוואה ל-Mi 9T, אלא ביצועים שמבחינתנו היה די שווים. מדובר בנקודה חשובה מאוד - פער המחירים בין שני הדגמים עומד על למעלה מ-1,000 שקלים, זאת חרף ביצועים דומים מאוד.
מערכת ההפעלה וממשק המשתמש שרצים על המכשיר הם אנדרואיד 9.0 ו-MIUI 11, בהתאמה. בשיאומי טרם החלו בהפצת עדכון לאנדרואיד 10 למכשיר, וניתן להעריך כי זה יגיע עד לתחילת שנת 2020. גם הגרסה הנוכחית של ממשק המשתמש מצליחה לתפקד באופן לא רע, וכמובן שההבדלים בין דגם זה לדגמים אחרים מבית שיאומי אינם קיימים בכל הנוגע לחווית המשתמש והממשק.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)גולת הכותרת, הפיצ'ר המרכזי והמשמעותי ביותר של ה-Mi Note 10, אלו הן ללא ספק יכולות הצילום שלו. המכשיר מגיע עם 5 מצלמות בגבו, בראשן החיישן ברזולוציה הגבוהה ביותר שאיי פעם ראינו בשוק הסלולר: 108 מגה פיקסל. מדובר בחיישן שפותח על ידי שיאומי וסמסונג יחדיו, וזה מבצע שימוש בטכנולוגיית Quad Bayer להפקת תוצאות צילום סופיות ברזולוציית 27 מגה פיקסל. כלומר מספר הפיקסלים בתמונה הוא אכן 108 מיליון, אך הם מקובצים יחד למערך שמסתכם ב-27 מיליון נקודות שונות. חיישן זה כולל מפתח צמצם f/1.7, מייצב תמונה אופטי (OIS) ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF).
יתר החיישנים כוללים מצלמת 12 מגה פיקסל עם עדשת טלפוטו, PDAF ומפתח צמצם f/2.0 לביצוע זום אופטי של עד פי 2; מצלמת 20 מגה פיקסל עם זווית צילום סופר רחבה ומפתח צמצם f/2.2; חיישן 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.0 ועדשת טלפוטו לביצוע זום אופטי של פי 5; ומצלמת 2 מגה פיקסל נוספת עבור צילומי מקרו. מערך זה מצוייד בפלאש LED מרובע ופוקוס לייזר אוטומטי (Laser AF).
אז האם מפרט זה, שנשמע מרשים מאוד על הנייר, מתורגם כך גם למציאות? ובכן, פחות או יותר. ה-Mi Note 10 מצליח להפיק תוצאות צילום טובות מאוד בתנאי תאורה טובים (בייחוד בתאורת יום-חוץ), עם כמות פרטים מרשימה, חדות וטווח דינמי מספק. כמות הפרטים שהצליחה המצלמה להפיק היו פשוט מרשימים. מאוד. לא נגיד שאלו התמונות הטובות ביותר שראינו, אך התוצאות בהחלט היו לא רעות.
כשזה נוגע לצילום לילי, ה-Mi Note 10 עשה עבודה די טובה, כאשר מצב הצילום הלילי מצליח לשפר את התמונות המצולמות (גם אם לא באופון משמעותי מאוד). החיישנים השונים מאפשרים ורסטיליות רבה למצלמה - אפשרות לצילום עם זום אופטי של פי 2 או 5, צילום בזווית רחבה וגם צילומי מקרו, אך אין ספק כי כל אלו מפיקים תוצאות ברמה נמוכה משמעותית מאלו של החיישן הראשי.
הצילום במצלמת הזווית הרחבה היה לא רע גם הוא, עם תוצאות די חדות, בהירות ובעלות כמות פרטים ברמה טובה. בחברה אף מאפשרים לבצע זום של עד פי 50 (זום דיגיטלי), שמאפשר אף לקרוא טקסטים ממרחקים גדולים במיוחד (ובתנאי התאורה המתאימים, כמובן).
בסך הכל - מדובר במצלמה בעלת יכולות טובות מאוד, ובהחלט מבין הטובות ביותר בשוק הביניים. היא ללא ספק טובה יותר ממצלמת ה-Mi 9T/Mi 9T Pro, וממכשירי הביניים של המתחרים. מדובר בגולת הכותרת במכשיר - הורסטיליות של מערך הצילום היא ללא ספק ייחודית במינה, גם בהשוואה למכשירי דגל. אם אתם לא מחפשים פיצ'רים ייחודיים בזירת הצילום - כנראה שזהו לא המכשיר בשבילכם, אך אם הורסטיליות של המצלמה חשובה לכם, ה-Mi Note 10 בהחלט יכול להיות אופציה לא רעה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)במילה אחת - מרשים. ה-Mi Note 10 אמנם מגיע בגוף סקסי שלא מרגיש עבה במיוחד נוכח השימוש בזכוכית מעוגלת מלפנים ומאחור, אך הוא די עבה: 9.7 מ"מ, ואחת הסיבות לכך היא הסוללה שלו, שמגיעה בקיבולת עצומה: 5,260mAh. מדובר בנפח סוללה עצום, הגבוה ביותר שראינו במכשירי שיאומי מאז סדרת Mi Max - ואם המחיר של סוללה זו הוא מכשיר קצת יותר עבה, אנחנו ללא ספק בעד.
חיי הסוללה של ה-Mi Note 10 היו פשוט נפלאים, כאלו שהיינו יותר משמחים לראות בכל סמארטפון חדש בשוק. ימי העבודה העמוסים שלנו לא הפריעו לסוללת המכשיר להמשיך לעבוד עוד ועוד שעות, ובסה"כ הצלחנו להגיע לזמן מסך שנע סביב 7 וחצי שעות רצופות, זאת בנוסף לשיחות טלפון והאזנה למוסיקה דרך בלוטות' שכמובן אינם נספרים בתוך אותן 7 וחצי שעות.
השימוש שלנו במכשיר כלל ניווט באמצעות Waze, גלישה באינטרנט דרך דפדפן הכרום, ניווט ברשתות החברתיות, שימוש נרחב בווטסאפ וצילום. בשימוש ממוצע וצנוע יותר, ניתן אף להפיק מהמכשיר שני ימי עבודה מלאים ללא כל בעיה או לכל הפחות להגיע ליום השני ולטעון את המכשיר רק בשעות הצהריים. מדובר בחיי הסוללה מהטובים ביותר שראינו בשוק הסלולר לאחרונה, וללא ספק באחת מגולות הכותרת של המי נוט 10.
בעוד שלרגע חששנו שטעינתה של סוללת הענק שמגיעה עם ה-Mi Note 10 תהיה סיוט, החשש שלנו התבדה די מהר. המכשיר מגיע עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 30 וואט, ומגיע עם שנאי תואם ישירות באריזה. טעינה באמצעות זה הצליחה לאפשר לנו לטעון 55% מקיבולת הסוללה תוך 30 דקות, ולהגיע ל-100% תוך פחות משעה ועשר דקות (!). מדובר בנתונים מצוינים שמזכירים לנו את יכולות הטעינה של מכשירי וואן פלוס מהשנה האחרונה. חרף היתרונות הרבים, המכשיר אינו מגיע עם יכולות טעינה אלחוטית.
עמידות
(10% מהציון הסופי)ההחלטות של שיאומי אינן ברורות כל כך. החברה בחרה לצייד את מכשירי סדרת Redmi Note 8 האחרונים בעמידות במים - בעודם מתומחרים ב-1,000 שקלים והרבה פחות מכך, אך את הדגם היקר ביותר שהיא מייצרת כיום, ה-Mi Note 10, השאירה נטול כל עמידות במים, בדיוק כפי שהיו כל מכשיריה עד לפני כשנה או שנתיים. זה בהחלט מאכזב, בייחוד בעידן בו רבים מן הסמארטפונים בטווח המחירים בו מוצע ה-Mi Note 10 מגיעים עם עמידות כלשהי במים.
כשזה נוגע למבנה המכשיר, הוא מגיע בתצורת סנדוויץ' זכוכית עם מסגרת עשויה אלומיניום, עם יריעות זכוכית מסוג Gorilla Glass 5 מלפנים ומאחור. מסך המי נוט 10 קמור, בדיוק כמו אלו של סמסונג, וואן פלוס, וואווי ויצרניות אחרות, ובהתאם לכך הוא חשוף יותר לפגיעות - כך שאנו היינו נוקטים במשנה זהירות ומשתמשים בכיסוי אחורי שישמור על המכשיר ככל שניתן. בשיאומי, כהרגל החברה, מצרפים כיסוי סיליקון פשוט ללא עלות באריזה. בכל הנוגע לאיכות החומרים וההרכבה - נראה שה-Mi Note 10 בנוי כהלכה והוא מרגיש יוקרתי וטוב לאחיזה.
תודה להמילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Mi Note 10 לסקירה.