סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 8 64GB 4GB RAM שיאומי
- עיצוב יוקרתי
- מחיר אטרקטיבי
- חיי סוללה מעולים
- קורא טביעות אצבע קטן ואינו נוח
- איטיות מפעם לפעם לאורך הממשק
סדרת Redmi Note מבית שיאומי היא ללא ספק אחת מן הפופולרית ביותר בניצוחה של חברת שיאומי הסינית בעולם בכלל ובישראל בפרט. כל מכשירי הסדרה הופכים להיות מהרה לאחר השקתם לסמארטפונים המחופשים ביותר בזאפ, וגם בשנת 2019 הדבר לא היה שונה, מלבד האסטרטגיה של שיאומי עצמה: החברה חשפה צמד מכשירים לסדרה המוכרת, ה-Redmi Note 8 ו-Redmi Note 8 Pro, גרסת פרימיום יקרה ומתקדמת יותר.
עם השינוי באסטרטגיית המוצרים, הגיע גם שינוי במחיריהם בישראל. השניים הושקו במחיר התחלתי (בייבוא רשמי) של 999 ו-1,199 שקלים עבור הרדמי נוט 8 ורדמי נוט 8 פרו, בהתאמה. במהרה ירדו המחירים, ואת ה-Redmi Note 8 שלקחנו כאן לסקירה ניתן למצוא בשוק הפתוח במחירים המתחילים מכ-600 שקלים.
אז עבור סכום שנע בין כ-600 ל-1,000 שקלים, האם ה-Redmi Note 8 של שיאומי ממשיך בעבודה הטובה שעשה קודמו ועונה על הציפיות?
תודה לקבוצת המילטון על השאלת ה-Redmi Note 8 לסקירה.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ה-Xiaomi Redmi Note 8, כמו הדור הקודם ומרבית מכשירי שוק הביניים, מגיע עם רמקול יחיד המשולב בדופן התחתונה שלו, יחד עם אפרכסת שיחות שמצויה בחלקו העליון של הסמארטפון, במפגש שבין המסך למסגרת האלומיניום. ביצועי האודיו של המכשיר הם לא משהו שהיינו רצים לספר עליו, אך הם מצליחים לעשות את העבודה ובהחלט לענות על הצרכים הבסיסיים באופן מספק.
עוצמת האודיו בצלצול הנכנס הייתה סבירה, אך לטעמנו מעט נמוכה מן הדור הקודם, ואיכות האודיו נותרה זהה עם פגיעה משמעותית בעוצמת הווליום הגבוהות. בכל הנוגע לניהול שיחות, סבלנו מבעיה די מוזרה. במהלך שיחות טלפון, אפרכסת השיחות העבירה את השמע מן המיקורפון ישירות אל האוזן שלנו, כך שלמעשה שמענו את עצמנו במהלך השיחה, וכל רעש של שפשוף או מגע במיקרופון הוביל לרעש צורם באוזן. לא ברור לנו מה הסיבה לכך, שכן לא ביצענו כל שינוי בהגדרות שהוביל לזה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)מכשיר הביניים Redmi Note 8 מגיע בקווי עיצוב ומימדים דומים מאוד לקודמו. הוא כולל מבנה סנדוויץ' זכוכית עם מסגרת עשויה אלומיניום, ומספק תחושת אחיזה יוקרתית שלא מבשרת או רומזת אף לא לרגע כי מדובר במכשיר שעלותו מתחילה ב-600 שקלים.
פריסת המקשים מוכרת, עם כפתורי וויסות השמע וכפתור נעילה/כיבוי מימין, בעוד שקע USB Type-C והרמקול הראשי נמצאים בחלקו התחתון. המכשיר ממשיך להגיע עם עינית אינפרא-אדום (IR) לשליטה על מוצרי חשמל שונים, ובשלב זה גם לא מוותר על כניסת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות.
בחזית ה-Redmi Note 8 ישנו מסך LCD בגודל 6.3 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus, עם חריץ בצורת טיפה שמכיל את מצלמת הסלפי הקדמית. המסך הציג ביצועים די טובים לכל אורך תקופת השימוש, ובהחלט כאלו שעונים על הציפיות ממכשיר בטווח מחירים זה. הצפיה בסרטים וקטעי וידאו שונים דרך יוטיוב או נטפליקס הייתה מהנה, וכך היה גם דפדוף בין תמונות שצולמו עם המכשיר או הועלו לרשתות החברתיות.
אין ספק שזהו לא מסך OLED חי ובועט כמו שאנו רואים במכשירי הדגל של שיאומי ויצרניות אחרות, אך הוא עדיין מצליח לעשות את העבודה בצורה טובה מאוד. המסך הגדול מביא למימדים לא צנועים שעומדים על: 158.3 מ"מ אורך, 75.3 מ"מ רוחב, עובי של 8.35 מ"מ ומשקל של 190 גרם. חלוקת המשקל הרגישה קצת יותר טוב מהדור הקודם, אך עדיין לא מדובר במכשיר קליל במיוחד.
סמארטפון הביניים החדש של שיאומי בישראל, הרדמי נוט 8, מגיע עם מפרט כמעט וזהה לקודמו, מלבד שינויים מינוריים למדי. הוא כולל את מערכת השבבים Snapdragon 665, שמיוצרת בהליך 11nm FinFET, וכוללת 8 ליבות עיבוד מסוג Kryo 260 בתדר מקסימלי של 2.0GHz. לצד אלו ישנו המאיץ הגרפי Adreno 610. מדובר בתדר ליבה דומה לזה של שבב ה-Snapdragon 660 שכלל הרדמי נוט 7, ובחיי היום-יום לא הרגשנו בהבדל בביצועים - לא לטובה ולא לרעה.
ה-Redmi Note 8 מצויד גם במערך זיכרון שכולל 4GB RAM בשילוב עם 64 או 128 גיגה-ביט של זיכרון אחסון פנימי (בגרסאות הנמכרות על ידי היבואנית הרשמית בישראל). בסך הכל, הצליח הרדמי נוט 8 לעשות עבודה טובה בכל הנוגע לביצועי היום-יום - הוא הצליח לבצע כל פעולה ללא יותר מדי בעיות והשהיות, מולטי-טאסקינג לא היווה אתגר משמעותי בפניו ובסך הכל היו הביצועים די טובים.
כן נציין כי מפעם לפעם חווינו לאגים ואיטיות לאורך כל ממשק המשתמש, בייחוד במעבר בין יישומים פתוחים או בהרצת יישומים קצת יותר כבדים. מיותר לציין שלא מדובר בסמארטפון המיועד לגיימינג אינטנסיבי, אך גם עם אתגרים אלו הצליח הרדמי נוט 8 להתמודד באופן די טוב, ביחס למחירו כמובן.
מערכת ההפעלה וממשק המשתמש אותם מריץ הסמארטפון הם אנדרואיד 9 פאי מבית גוגל, בשילוב עם MIUI 10.3.5 בפיתוחה של שיאומי עצמה. ממשק המשתמש אינו שונה מזה שראינו בדורות הקודמים, וזה שונה מאוד ממערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסתה הנקיה.
עבור זיהוי ביומטרי, כולל ה-Redmi Note 8 קורא טביעות אצבע המשולב בגב הזכוכית שלו, ובזמן שזה הצליח לתפקד לא רע, הרגשנו כי הוא מעט קטן מדי ולעיתים אף קשה לגשת אליו. אחרי שעברנו לבצע שימוש במכשיר עם כיסוי המגן, היה יותר קל למצוא את הקורא הביומטרי והמקרים בהם המכשיר לא נפתח בהקשה הראשונה פחתה.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)ה-Xiaomi Redmi Note 8 מבית שיאומי מיישר קו, בדומה לרדמי נוט 8 פרו, לטרנד ריבוי המצלמות בשוק הסלולר. המכשיר מגיע עם מערך צילום ראשי בעל 4 חיישנים שונים: מצלמת 48 מגה פיקסל ראשית עם מפתח צמצם של f/1.75, מצלמה בעלת זווית צילום סופר-רחבה (120 מעלות) ומפתח צמצם של f/2.2, מצלמת מאקרו ברזולוציית 2 מגה פיקסל וחיישן עומק גם הוא ברזולוציית 2 מגה פיקסל.
בסך הכל, יכולות הצילום של הרדמי נוט 8 דומות מאוד לדור הקודם. בתנאי תאורה טובים מאוד, בראשם צילומי חוץ בתאורת יום, הצלחנו להפיק תמונות לא רעות בכלל. כמות הפרטים הייתה גבוהה, תוצאות הצילום היו חדות למדי עם כמות רעשים די קטנה ובסך הכל התוצאות היו מספקות.
צילום לילי במצב לילה
צילום לילי ללא מצב לילה
כשנעבור לצילום בתנאי תאורה לקויים, מתגלים החסרונות המשמעותיים של הרדמי נוט 8, זאת בדומה מאוד לרבים ממערכי הצילום של סמארטפונים בשוק הביניים. תוצאות הצילום מגורענות וכוללות לא מעט רעשים, ישנן מריחות מרובות וכמות הפרטים מצטמצמת משמעותית. בשיאומי מנסים להתמודד עם מצב זה באמצעות מצב צילום לילי שבהחלט מצליח להפיק תמונות טובות יותר, אך זמן הצילום ארוך משמעותית ודורש יד יציבה.
בעוד כל התמונות שמצלם הרדמי נוט 8 מצולמות על ידי חיישן 48 מגה פיקסל, המכשיר מצוייד בטכנולוגיית Quad Bayer לאיחוד בין כל 4 פיקסלים לכדי פיקסל אחד, כך שבפועל תוצאות הצילום מגיעות ברזולוציית 12 מגה פיקסל. אם תרצו, בשיאומי מאפשרים לצלם ברזולוציית 48 מגה פיקסל מלאה.
מלבד החיישן הראשי, ניתן לצלם תמונות גם דרך חיישן ה-8 מגה פיקסל, שמביא את זווית הצילום הסופר-רחבה. כידוע, מדובר במצב צילום לא רע עבור צילומי נופים או תמונות בהן נדרש להכניס לא מעט אנשים לפרים ואין אפשרות להתרחק. עם הרדמי נוט 8 החיישן עושה עבודה אף עוד יותר גרועה מזו של החיישן הראשי, וכל עוד התאפשר לנו - העדפנו לצלם עם חיישן ה-48 מגה פיקסל. אף על פי שבאפליקציית הצילום נראה כי זום הפי 2 הינו זום אופטי, מדובר בזום דיגיטלי סטנדרטי ולא כזה המתקבל מעדשת טלפוטו.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)מכשירי הביניים של שיאומי, ובייחוד דגמי סדרת רדמי נוט, ידועים בחיי סוללה טובים במיוחד. עם ה-Redmi Note 8 המצב לא שונה כלל וכלל: הוא מגיע עם אותה סוללת 4,000mAh שראינו בדור הקודם, וזו ממשיכה לעשות עבודה טובה.
לכל אורך תקופת השימוש שלנו במכשיר, כשזו כללה בעיקר גלישה דרך דפדפן הכרום וברשתות החברתיות השונות, מעט צילום, עבודה משרדית (מיילים ושיחות טלפון) וגם קצת צילום תמונות, הצלחנו להפיק מה-Redmi Note 8 בין 5 ל-6 שעות מסך. מדובר בנתונים טובים שעומדים בקו אחד עם אלו של הדור הקודם.
גם השנה טעינת הסוללה מתבצעת דרך שקע מסוג USB Type-C, כאשר הפעם ישנה גם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 18 וואט. השנאי שמגיע באריזת המכשיר, עם זאת, מגיע בהספק של 10 וואט בלבד, כך שאם תרצו להפיק את הטעינה המהירה ביותר תדרשו לרכוש מטען מהיר בנפרד. עם המטען שבאריזה הצלחנו לקבל כ-30 אחוזים לאחר 30 דקות טעינה, בעוד הטעינה המלאה נמשכה קצת פחות משעתיים. מדובר בנתונים דומים מאוד לדור הקודם, כאלו שלא היו מרשימים במיוחד - אך גם לא נוראיים מאוד.
עמידות
(10% מהציון הסופי)בכל הנוגע לעמידותו, ה-Redmi Note 8 של שיאומי דומה מאוד לקודמו, הרדמי נוט 7. הוא מגיע במבנה סנדוויץ' זכוכית, עם זוג יריעות זכוכית שנמצאות בחלקו הקדמי והאחורי, ומתחברות אל מסגרת עשויה אלומיניום. מדובר בזכוכיות מסוג Gorilla Glass 5, ואנו לא פגשנו בשריטות או פגיעות משמעותיות לאורך תקופת הסקירה שלנו.
עם זאת, בדומה כמעט לכל מכשיר עשוי זכוכית ואלומיניום כיום, הרדמי נוט 8 חלקלק מאוד. בשיאומי הגדילו, כפי שמבצעים עם כל מכשירי החברה, לצרף באריזה כיסוי מגן שאף השתפר מהדגמים הקודמם. המגן, לטעמנו, גם מצליח להגן על המכשיר ברמה די סבירה, וגם משפר משמעותית את האחיזה ונוחות השימוש. חדשה בזירת מכשירי הביניים של שיאומי זו עמידות בפני מים, שזמינה גם ב-Redmi Note 8.
תודה לקבוצת המילטון על השאלת ה-Redmi Note 8 לסקירה.