סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A80 SM-A805F 128GB סמסונג
- מסך AMOLED ענק ללא שוליים ומגרעת
- ביצועים טובים
- נפח אחסון נדיב, 128GB
- מנגנון Haptic feedback כיפי
- מערך צילום ייחודי
- גדול וכבד במיוחד - 220 גרם
- קורא טביעת אצבע בלתי שמיש
- איכות נמוכה של שיחות
- ללא מייצב לצילום הוידיאו
- איכות העדשה הרחבה בינונית
סדרת A החדשה של סמסונג לשנת 2019 מביאה שורה ארוכה ומסקרנת של דגמים לשוק הסמארטפונים הסוער. מדובר בהרעשה כבדה של החברה, שנחושה לשמור על המקום הראשון במכירות בתחום ונלחמת בשיניים ובציפורניים במתחרות הסיניות הרבות שנוגסות בעיקר בפלח שוק מכשירי הביניים.
Galaxy A80 נמצא גבוה בקצה הסקאלה, עם מחיר שנושק כמעט לתחום מכשירי הדגל ומפרט מרשים למדי שבמרכזו מסך 6.7 אינץ' ענק ונטול שוליים, וכן מצלמה ראשית ממונעת ומסתובבת המשמשת גם כמצלמת סלפי בעת הצורך. פלטפורמת העיבוד היא Snapdragon 730 ואליה מצורף זיכרון RAM בנפח 8GB, אחסון בנפח 128GB, זוג מצלמות ברזולוציית 48 ו-8 מגה פיקסל, תמיכה בטעינה מהירה וקורא טביעות אצבע מתחת למסך.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ל-Galaxy A80 יש רמקול בודד שממוקם בתחתיתו מצד ימין. הרמקול מפיק עוצמת שמע גבוהה למדי בהתראות ורינגטונים, אם כי בצפייה בסרטוני יוטיוב הווליום היה סטנדרטי וכך גם איכות הסאונד. הצלחנו לנהל שיחות באמצעות הספיקר באופן חלק כאשר שני הצדדים של השיחה שמעו זה את זה היטב.
מכיוון של-A80 יש מסך שמשתרע עד הקצה העליון של המכשיר, מבלי להשאיר מקום למצלמה קדמית או לאפרכסת סטנדרטית, סמסונג שילבה כאן את הטכנלוגיה שכבר ראינו במכשיר Huawei P30 Pro, שבה המסך עצמו רוטט ומעביר את הסאונד לאוזן. להבדיל מהמכשיר של וואווי, כאן הטכנולוגיה הזו לא עובדת טוב: כמה שלא הצמדנו את האוזן בכוח למסך במקומות שונים, לא שמענו היטב והרגשנו כאילו הסאונד בוקע ממקום שלא הצלחנו בדיוק לאתר.
ביצועי השמע של המכשיר בכל הקשור ל-Bluetooth היו מצוינים, כולל צפייה בסרטונים ללא השהייה בזכות תקן 5.0 העדכני והמהיר. על אף גודלו העצום של המכשיר, סמסונג נמנעה מלשלב בו שקע 3.5 מ"מ לאוזניות חוטיות, לא ממש ברור מדוע.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)כמה גדול ה-Galaxy A80? גם מבלי להיסחף בתיאורים, מדובר באחד המכשירים הכבדים ביותר בשוק, כאשר לצידו עומדים רק מכשירי Mi Mix 3 והרייזר-פון. הוא שוקל 220 גרם, עוביו 9.3 מ"מ והוא מאכלס מסך בגודל 6.7 אינץ'. הצרכנים אוהבים מסכים גדולים, זה ידוע; בכל זאת לטעמנו סוגיית הגודל במכשיר הזה היא קריטית. אחיזה ביד אחת במכשיר בשימוש סטנדרטי, למשל לגלילה בפיד הפייסבוק, גרמה לנו תוך כמה דקות להכבדה ואף לכאב בכף היד מה שדרש מאיתנו לשנות תנוחה. המכשיר אמנם נכנס לכיס האחורי של המכנסיים אבל בולט ממנו החוצה.
מבחינה עיצובית, אין ספק שה-A80 הוא אטרקציה. המסגרת המבריקה, גב הזכוכית המעוגל, המסך נטול השוליים וכמובן המצלמה הממונעת והמסתובבת, כל אלה מושכים מבטים ותשומת-לב מהסביבה. קשה להסביר כמה המסך מרשים: מדובר במסך AMOLED בגודל 6.7 אינטש עם יחס תצוגה חריג של 20:9 וברזולוציה של 1080x2400 (שהם 393 פיקסלים לאינץ'), שמעבר לגודלו העצום הוא גם כמעט ללא שוליים, למעט סנטר קטנטן. אין שום חור במסך, שום מגרעת, והשוליים מסביב דקיקים, כך שנוצר הרושם שהמכשיר הזה כולו מסך. איכות התצוגה מצוינת גם היא; זה לא המסך הכי חד בשוק על הנייר אבל לטעמנו הוא חד דיו, הצבעים עמוקים ועשירים והבהירות המרבית גבוהה. בזכות אנדרואיד 9, המכשיר תומך בבהירות אדפטיבית שלומדת את ההעדפות שלכם בתנאי תאורה שונים ומתאימה את הבהירות אוטומטית לפיהן.
מערך הלחצנים די סטנדרטי למכשירי סמסונג: מימין נמצא לחצן הפעלה וכיבוי ומשמאל שני מקשי הווליום, בדיוק ממול. המקשים מגיבים היטב אבל המיקום שלהם לטעמנו לא אידאלי, מכיוון שבמקרים רבים שבהם ניסינו לכבות את המכשיר ביד אחת, לחצנו בטעות גם על כפתור הווליום הנגדי מה שהותיר בגלריה שלנו שורה ארוכה של צילומי מסך שנוצרו בשגגה. בתחתית המסך נמצא שקע USB-C לטעינה וכן המגירה לכרטיס SIM בודד.
אבטחה ביומטרית לנעילת המסך היא כבר פריט חובה אפילו במכשירים בסיסיים וזולים, כאשר בדרך כלל יש גם קורא אצבע וגם זיהוי פנים כמערך משולב. ב-A80 אין מצלמה קדמית ולכן אין אפשרות לפתיחת הנעילה באמצעות זיהוי פנים, והפיתרון הקיים - קורא טביעות אצבע שמוטמע מתחת המסך - גרוע, איטי ולא אמין בדיוק כמו זה שיש בדגם המוזל Galaxy A50 שבדקנו לא מזמן. הקורא הזה כל כך גרוע ובלתי נסבל, שאחרי יומיים פשוט ביטלנו לחלוטין את אמצעי האבטחה החיוני הזה והסתובבנו עם מכשיר ללא נעילת מסך.
גלקסי A80 מצויד במעבד דור ביניים-גבוה Snapdragon 730 עם 8 ליבות, וכן בזיכרון RAM נדיב להפתיע של 8GB (לצד 128GB אחסון). לשמחתנו, המכשיר סיפק ביצועים יציבים, אמינים ומהירים לאורך כל תקופת הבדיקה. פה ושם זיהינו גמגום באיזו אנימציה, אבל ברוב מוחלט של הזמן הרגשה היתה כאילו אנו משתמשים במכשיר דגל עדכני. תוכנת הבנצ'מרק AnTuTu העניקה לו ציון של קצת יותר מ-200 אלף נקודות.
ולבסוף, מערכת ההפעלה Android 9 וממשק One UI החדש של סמסונג עושות יחדיו עבודה מצוינת, מדובר בממשק מעוצב היטב, נעים ונוח לשימוש ועשיר בתכונות, שאתם בוודאי כבר מכירים ממכשירי סמסונג אחרים.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)כדי לאפשר את המסך נטול השוליים - הגביע הקדוש של תעשיית הסלולר בשנה האחרונה - סמסונג בחרה בפיתרון רדיקלי למדי. המצלמה הראשית גב המסך נמצאת על חלק ממונע, וכאשר מבקשים להפעיל את מצלמת הסלפי, החלק הזה מתרומם למעלה והמצלמה מסתובבת על ציר פנימי קדימה. ללא ספק, שני הצירים הממונעים האלה "תורמים" חלק נכבד מהכובד המוגזם של ה-A80, אבל בתמורה אנו מקבלים מסך יפהפה נטול מגרעת, וכן צילום סלפי באמצעות המצלמה הראשית, במקום במצלמה משנית נחותה. מערך הצילום כאן כולל זוג מצלמות, אחת בת 48 מגה פיקסל ואחת אולטרה-רחבה בת 8 מגה פיקסל, וכן חיישן ToF שאמון על יצירת אפקט העומק בתמונה.
באור יום המצלמה מפיקה תוצאות טובות מאוד, לא ברמת מכשירי הדגל של סמסונג אבל בהחלט מהמדרג הגבוה של דגמי הביניים. התמונות מתאפיינות בצבעים תוססים וחיים ובחדות טובה, והמראה הכללי שלהן נעים לעין. מבט מקרוב מגלה מעט רעש דיגיטלי ועקבות של חידוד יתר קל, וכרגיל אצל סמסונג יש נטייה מסוימת לבהירות יתר שגורמת לחלקים בהירים "להישרף" ולהפוך למשטחים לבנים נטולי פירוט. עם זאת, ה-HDR האוטומטי בהחלט מחלץ פרטים מאיזורים מוצלים באופן אפקטיבי.
לעומת המצלמה הראשית, מצלמת העדשה הרחבה הרבה פחות מרשימה. היא סובלת מפירוט פחות טוב, רכות בולטת בקצוות הפריים ומעיוות די בולט של התמונה (עין-דג). בשתי העדשות, בצילום בתוך הבית ובתאורה חלשה התמונות הרבה פחות מרשימות מכל הבחינות.
צילום הוידיאו זמין ברזולוציית 4K ובקצב של 30fps. הסרטונים שצילמנו יצאו איכותיים מאוד מבחינת פירוט, חדות וצבע, אך המחסור במייצב תמונה כלשהו פוגע באיכות התוצאות. גם מבלי לזוז יתר על המידה הסרטונים קצת רועדים, ולכן יש לשמור על יד יציבה מאוד כדי לקבל סרטונים טובים. בנוסף, מצאנו שבתוך הבית המצלמה מתקשה לשמור על האובייט ממוקד ולעתים נאלצנו למקד ידנית מחדש תוך כדי צילום. איכות הסאונד המוקלט לצד הווידיאו גבוהה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)ל-Samsung Galaxy A80 יש סוללה מובנית בקיבולת של 3700mAh וכן תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 25W - זה מרשים במיוחד לאור העובדה שאפילו מכשיר הדגל, Galaxy S10 Plus, תומך בטעינה בהספק של 15W בלבד.
חיי הסוללה של המכשיר טובים. הצלחנו לסיים את כל ימי הבדיקה מבלי להזדקק למטען, עם שימוש נרחב ועד 5 שעות של מסך פעיל. הטעינה המהירה אכן הוכיחה את עצמה: לאחר 30 דקות הסוללה הגיעה ל-56%, ולאחר שעה - ל-88%, בהחלט קצב טעינה טוב מאוד.
עמידות
(10% מהציון הסופי)מכשיר עם חלקים נעים כמעט תמיד יהיה פחות עמיד ממכשירים ללא חלקים נעים; ב-A80, להבדיל ממכשירים אחרים עם מצלמה ממונעת (כמו Vivo V15 Pro או Oneplus 7 Pro), המצלמה נעה על שני צירים, כך שהפוטנציאל לנזק כפול. בנוסף, המצלמה נעה באיטיות יחסית, כך שאפילו מנגנון הסגירה האוטומטי כאשר המכשיר מזהה נפילה לא מאוד מרגיע, שכן המכשיר עלול לפגוש ברצפה כאשר המצלמה טרם סיימה לחזור פנימה. כמובן שהחלק הממונע לא מאפשר למכשיר להיות עמיד במים.
מעבר לנושא הזה, המכשיר מציג איכות בנייה טובה. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, כאשר דווקא גב המסך מוגן עוד יותר עם זכוכית גורילה מדור 6 (למה לא הפוך? לסמסונג פיתרונים). במסך תקופת הבדיקה לא הופיעו שריטות, לא מקידמה ולא מאחורה, למרות שלא השתמשנו במגן מסך או בכיסוי. לאלו התוהים, אכן קיים נרתיק מגן ל-A80, הוא פתוח בחלקו העליון כדי לאפשר למנגנון לנוע, כך שאם המכשיר נופל על החלק הזה, הוא אינו מוגן.