חוות דעת
ראוטרפלצת לכל דבר ועניין, אך עם זאת, מספר הבהרות: קודם כל הכוונה במהירויות של "מעל ל-10Gbps" היא כשכל הרשתות משדרות (יש שלוש).
שנית, גם אחרי שמסתכלים על המהירות המקסימלית לרשת 5GHz בודדת, מדובר על 2.4Gbps במצב MIMO (י2x2) ולא 4.8Gbps, מהסיבה הפשוטה שמקלטי 4x4 לשוק הביתי פשוט לא קיימים כרגע (נכון לאפריל 21').
שלישית, בשביל להגיע ל-2.4Gbps, לפחות בתמיכה הנוכחית שיש ל-Windows בנושא (מהניסיון שלי עם ה-Router), נדרש לקנפג את הרשתות שישדרו על רוחב 160MHz ולהקצות ערוץ DFS ייעודי. בארץ עדיין יש ראדרים וציוד אחר שמשתמש בערוצים הנ"ל, וכל פעם שהראוטר מזהה תשדורת כזו הוא מיד יורד מהערוץ וחותך את החיבור למהירות 1.2Gbps. בשימוש של חודשיים זה קורה בתדירות של בין פעם בשבוע לכל יום-יומיים, ובשביל לחזור לערוץ ה-DFS שנתפס צריך לרסט את הרשת הרלוונטית. זה לא משפיע על יציבות החיבור או הפרוטוקול (נשאר 802.11ax), אבל לאור המחיר, הקונספט מבאס.
לסיכום, המהירויות הנ"ל הן כמובן בתנאי מעבדה. עם משדר PCIe טוב החיבור יעמוד על אזור 1Gbps עם קו אוירי ישיר לראוטר, 700-800Mbps בטווח של 10 מטר עם קיר (המקרה שלי).
לגביי השימוש עצמו, יש מעט מאד תועלת בסט כ"כ נרחב של פיצ'רים למשתמש הביתי למעט שימושים מאד ספציפיים. 802.11ac יכסה בקלות Streaming גם של 8k@60, ואם הדרישה היא רק Wi-Fi 6 (וכל המכשירים תומכים), אפשר לחסוך דיי הרבה ולקנות את ה-AX50 של TP-Link במקום.
במקרה שלי הראוטר נקנה בעיקר לגיימינג, יציבות חיבור ו-Future-proofing. בחודש ומשהו שאני משתמש בו לא נתקלתי בניתוקים או ב-Latency חריג, אז אין לי תלונות. לגביי המהירות, אמנם ה-1Gbps של הסיב האופטי לא מנוצל במלואו, אבל היות ואין משהו שאפילו מתקרב לצורך אמיתי במהירות הזו (חוץ מפעם ב- להעביר כמה מאות ג'יגות או להוריד משחק ב-Steam), אני שלם עם זה.
הטוב
* מהירות.
* רשתות נפרדות מאפשרות תעבורה כפולה אם יש הרבה מחשבים.
* יציבות.
הרע
* מיותר ל-99% מהאוכלוסיה; השאר קונים חומרה ייעודית.
* פיצ'ר ה"גיימינג" חסר תועלת (QoS זה לא משהו ש-TP-Link המציאו).