כל אותן יצרניות כבר הוכיחו שוב ושוב שהן מסוגלות לספק תחרות אימתנית לחברות האלקטרוניקה שמקורן בארה"ב או בקוריאה, עם סמארטפונים טובים ואיכותיים - במחירים שבמרבית המקרים יהיו זולים יותר. כך, הצליחו היצרניות הסיניות לצבור אהדה וחיבה גם בקרב הציבור הישראלי, ש"מצביע ברגליים" ונותן למותגים הסיניים להינות ממכירות משגשגות במיוחד בשוק המקומי.
לקחנו את שלושת מכשירי הדגל הסיניים הטובים ביותר כיום שזמינים לרכישה בשוק הישראלי: ה-OnePlus 6, ה-Huawei P20 Pro שהגיע בייבוא רשמי לא מכבר, וה-Xiaomi Mi 8 שהגיח גם הוא לשוק לפני פרק זמן לא ארוך. אחרי מספר שבועות אינטנסיביים למדי בהם בחנו את המכשירים במספר קטגוריות - גילינו מיהו מכשיר הדגל הסיני הטוב ביותר?
המכשירים שבמבחן: OnePlus 6, Xiaomi Mi 8 ו-Huawei P20 Pro (שהגיע אלינו לסקירה באדיבות רשת Go Mobile).
מבחן העיצוב ונוחות השימוש
שלושת הסמארטפונים שלקחנו למבחן מיישמים את מה שמוגדר כיום כסטנדרט העיצובי במכשירי הדגל: מבנה "סנדוויץ' זכוכית" הכולל 2 יריעות זכוכית בחזית ובגב המכשירים, בשילוב מסגרת עשויה מתכת העוטפת את הסמארטפונים ומאגדת את הזכוכיות לכדי יחידה אחת שלמה. על גבי מסגרתם מציעים כל המכשירים 2 כפתורים לוויסות השמע וכפתור נעילה/כיבוי, כמו גם מחבר USB Type-C לטעינה והעברת נתונים. חרף הדימיון בין המכשירים, ישנם מספר הבדלים מהותיים ביניהם ברמת החיצוניות.
ה-Xiaomi Mi 8 מזכיר בכל רמ"ח אביריו את אייפון 10 של אפל. הוא מציע מערך צילום אנכי כפול ומוגבה בחלקו האחורי, כאשר בחזית נמצא פאנל תצוגה בגודל 6.21 אינץ' עם חריץ בולט מאוד שמכיל את מצלמת הסלפי, אפרכסת השיחות המשמש כרמקול משני וחיישנים זיהוי פנים ב-IR שאינו זמין בישראל מסיבה שאינה ברורה.
ה-Huawei P20 Pro מציע עיצוב קצת יותר ייחודי ועל גבו נמצא מערך צילום ראשי משולש, הכולל 3 חיישני צילום נפרדים. את קורא טביעות האצבע שיתר המכשירים במבחן משלבים בגבם, משלב ה-P20 פרו בחלקו הקדמי, מתחת לפאנל התצוגה. מסך זה, אגב, מגיע בגודל 6.1 אינץ' עם חריץ קטן למדי בחלקו העליון. ב-P20 Pro כמו גם ב-Mi 8 לא נמצא שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, והיצרניות משלבות מתאם ייעודי באריזה.
כוכב המבחן ברמת העיצוב והנראות הוא, לטעמנו, ה-OnePlus 6. הוא הגיע אלינו לסקירה בצבע אדום יפהפה, ובגבו משולב מערך צילום כפול וקורא טביעות אצבע ביומטרי העטופים פס בצבע זהב. מדובר בקווים ייחודים למדי שהופכים את המכשיר למרשים ומיוחד למדי. נוסף על כך, הוא גם היחיד במבחן ששומר על שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ואף מציע סליידר לבחירת מצב ההתראות. בדומה ליתר הדגמים, כולל הוואן פלוס 6 בחזית מסך בגודל 6.28 אינץ' עם חריץ בחלקו העליון.
אף על פי שבזירת הנראות והעיצוב ה-OP6 הוא אולי הזוכה מבחינתנו, לא כך המצב כשמסתכלים על נוחות השימוש. כל המכשירים מציעים מסך גדול במיוחד, כך שלבצע בהם שימוש ביד אחת לא מהווה תענוג של ממש. עם זאת, המסגרת של ה-OnePlus 6 חדה ולא נעימה לאחיזה, מה שהופך אותו לחלקלק במיוחד. נוסף על כך, הוא רחב למדי והשימוש בו ביד אחת היה מאתגר מאוד.
ה-Mi 8 ו-P20 Pro, מנגד, היו הנוחים ביותר לשימוש ואחיזה ביד, כשלטעמנו ה-P20 Pro זוכה במקום הראשון בשילוב בין נוחות שימוש לעיצוב. הוא הצר והנוח ביותר לאחיזה מבין המכשירים שבחנו, תוך שמסגרת האלומיניום שלו מספקת את התחושה היוקרתית והטובה ביותר.נציין כי העדפנו לשים כיסוי מגן על כל מכשירי הסדרה, ויאמר לזכות היצרניות שכולן משלבות כיסוי חינם ישירות באריזה.
כמו כן, כחלק מנושא נוחות השימוש נכנסת לשקלול גם נוחות פתיחת הנעילה. ה-Mi 8, OnePlus 6 ו-P20 Pro מציעים כולם מגוון אפשרויות לפתיחת הנעילה: זיהוי פנים ב-2D כמו גם קורא טביעות אצבע ביומטרי. כל המכשירים מצליחים לבצע עבודה מצויינת, עם זמני פתיחת נעילה מידיים הן בפתיחה עם קורא טביעות האצבע והן בפתיחה באמצעות זיהוי פנים. ל-OnePlus 6 היה יתרון קל בפתיחה באמצעות זיהוי פנים בחשיכה.
במבחן העיצוב ונוחות השימוש הזוכה מבחינתנו הוא ה-Huawei P20 Pro, כשה-OnePlus 6 נמצא במקום השני הודות לעיצוב יוקרתי יותר ושילוב שקע אוזניות, ובמקום השלישי, בפער קטנטן, ה-Xiaomi Mi 8.
מבחן התצוגה והמולטימדיה
אחד מן המבחנים החשובים ביותר בכל רכישת סמארטפון הוא איכות התצוגה וחווית המולטימדיה שמצליח המסך, בשילוב עם מערך האודיו, לספק למשתמשים. כיום, מרבית מכשירי הדגל מגיעים עם מסכים עצומים למדי בגדלים שעולים על 5.5 אינץ', וכך גם כל המכשירים שבמבחן: OnePlus 6 מציע את המסך הגדול ביותר -צג Optic AMOLED בגודל 6.28 אינץ', ה-Xiaomi Mi 8 מתמקם מיד אחריו עם מסך Super AMOLED בגודל 6.21 אינץ' וה-Huawei P20 Pro עם מסך AMOLED בגודל 6.1 אינץ'.
בכל המקרים מדובר במסך AMOLED בווריאציות שונות המציע רזולוציית Full HD Plus המשתנה מדגם לדגם בהתאם יחסי הגובה-רוחב וגודל החריץ. נוסף על כך, מציעים שלושת הסמארטפונים שוליים דקים למדי המצליחים להעצים את חווית הצפייה, כאשר ל-OP6 ו-Mi 8 ישנו יתרון קל עם שוליים מעט יותר דקים ויחס מסך-גוף מכשיר של כ-84%.
חווית הצפייה בשלושת המכשירים הייתה טובה - מדובר במסכי AMOLED עם צבעים עזים ומרשימים למראה, כאשר כל אחד מן המכשירים ישנה אפשרות לווסת את טמפרטורת הצבע ולשנות את הגדרות התצוגה על מנת להתאימן להעדפות המשתמש. במבחן התצוגה וחווית הצפייה שעשינו זה אמנם היה קרוב למדי, אך מסך ה-Huawei P20 Pro הצליח לספק חוויה טובה מעט יותר מה-OnePlus 6.
הצבעים שהציג מסך ה-P20 Pro היו עזים, חדים ומרשימים למראה, תוך שזה סיפק זוויות צפייה רחבות ואפשר צפייה ללא בעיה משמעותית גם באור שמש ישיר. מי שהציע להערכתנו את חווית הצפייה הכי פחות טובה (אך כלל לא רעה), היה ה-Mi 8 של שיאומי, עימו הצבעים היו נראים מעט פחות טוב, הבהירות האוטומטית הייתה לא הייתה מצויינת. גם החריץ במסך, שרחב משמעותית מיתר הדגמים, לא הועיל לנושא.
למסך ה-AMOLED של השלושה מצטרפים זוג רמקולים סטריאופוניים הנמצאים בכל אחד מן המכשירים שבמבחן למעט ה-OnePlus 6. בזמן שה-Xiaomi Mi 8 הציג איכות סאונד טובה למדי, עוצמת השמע הייתה נמוכה משמעותית מה-OnePlus 6 ו-Huawei P20 Pro. שני אלו מאפשרים להאזין בעוצמה גבוהה למדי בלי עיוותים (גבוהה קצת יותר ב-P20 פרו, אגב), כאשר האיכות לא הייתה מהטובות ביותר שראינו אך ממש לא הייתה רעה.
את המבחן מסיים ה-P20 Pro במקום הראשון, כשמיד אחריו ה-OnePlus 6 ו-Mi 8 במקום השני והשלישי, בהתאמה.
מבחן הביצועים והממשק
על הנייר, שלושת המכשירים שבחנו מציעים מפרט דומה למדי. ה-OnePlus 6 ו-Xiaomi Mi 8 מציעים את מערכת השבבים Snapdragon 845 אותה אנו רואים כמעט בכל מכשיר דגל שיצא לשוק בשנה האחרונה, יחד עם 6GB RAM עבור ה-Mi 8 ו-8GB RAM עבור ה-OnePlue 6. ה-Huawei P20 Pro, מנגד, מציע מערכת שבבים שפותחה על ידי וואווי עצמה, ה-Kirin 970, וזו על הנייר מציעה ביצועים מעט פחות טובים משל ה-SD845.
אנו פחות אוהבים את מבחני הביצועים הסינטטיים, מכיוון שתוצאותיהן אינן משקפות תמיד את הביצועים בפועל. אך עבור אלו מכם שכן מקפידים להתייחס לכך, הציונים שקיבלו שלושת המכשירים במבחן הביצועים GeekBench 4 היו די רחוקים אחד מן השני, כשבמקום הראשון היה זה ה-OnePlus 6 עם ציון של 2448 ו-9036 נקודות במבחן החד-ליבתי והרב ליבתי של GeekBench 4. במקום האחרון סיים ה-P20 Pro עם 1924 ו-6774 נקודות בשני המבחנים, בהתאמה, ובין השניים נמצא ה-Mi 8 עם 2044 ו-7014 נקודות במבחן החד ליבתי והרב ליבתי, בהתאמה.
בפועל ובחיי היום יום - שלושת המכשירים עבדו בצורה מצויינת, וכל מילה מעבר לכך מיותרת. הם טסו לכל אורך ממשק המשתמש, בין אם מדובר בכניסה ויציאה מאפליקציות מערכת או אפליקציות צד שלישי, גלישה באינטרנט וכמובן גם לא מעט גיימינג. שלושתם היו מצויינים וסיפקו עבודה לא פחות ממצויינת בכל מבחני היום-יום.
גם כשנכנסנו לפינות של מהירות פתיחת אפליקציות המצב לא היה שונה במיוחד וכל הדגמים הציגו ביצועים דומים וטובים מאוד. מפעם לפעם ניתן אולי היה לראות יתרון קל ל-OnePlus 6 בפתיחת אפליקציות, אך לא ניתן להגדיר זאת כניצחון שכן זה לא היה עקבי. בהתאם לכך, בכל הנוגע לביצועים - לא משנה באיזה מכשיר תבחרו, אתם תקבלו ביצועים מצויינים ובלתי מתפשרים.
ההבדלים המהותיים בין שלושת המכשירים מגיעים לשיאם בזירת ממשק המשתמש. שלושתם אמנם רצים על גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו, אך ממשק המשתמש שלהם שונה בתכלית. ה-Huawei P20 Pro רץ על גבי ממשק EMUI 8.1, ה-Xiaomi Mi 8 מגיע עם ממשק MIUI בגרסה 9.6.7 וה-OnePlus 6 מציע את ממשק המשתמש OxygenOS 5.1.11.
בכל הנוגע לממשק המשתמש, אין אפשרות להכריע על מנצח ממספר סיבות. ראשית, מדובר ב-3 ממשקי משתמש שונים בתכלית אחד מן השני, המציעים כל אחד שורת יתרונות וחסרונות שונים. שנית, להחלטה האם ממשק המשתמש "טוב" או לא יש מספר צדדים מכריעים, והאלמנט המשמעותי ביותר הוא העדפותיו הפרטיות של המשתמש. מדובר במלוא מובן המלא בעניין של טעם. אנו כן יכולים לציין כי אם אתם מחפשים חווית משתמש "נקיה" הקרובה לגרסת אנדרואיד נקי, הבחירה הברורה היא ה-OnePlus 6. נוסף על כך, נדגיש כי כל ממשקי המשתמש הציגו ביצועים טובים בחיי היום יום - ניווט לאורך הממשק התבצע בזריזות ומהירות, פתיחת יישומים הייתה מהירה והחוויה הייתה טובה מאוד.
יאמר לזכותו של ה-P20 פרו שזה מציע אפשרות להפוך את המכשיר למעיין מחשב PC לכל דבר, וזאת באמצעות חיבורו למסך באמצעות כבל Type-C ל-HDMI בלבד. לאחר החיבור יהיה זמין למשתמשים ממשק משתמש ייעודי למסך הגדול שיאפשר להרחיב את הפרודקטיביות של המכשיר באופן משמעותי. בקטגוריית ביצועים וממשק המשתמש אין מנצח מובהק, שכן כולם הציעו ביצועים טובים, כשמה שמבדיל ביניהם, בעיקר, הוא הממשק - וכאן מדובר בהחלטה שנוגעת להעדפותיכם האישיות בלבד.
במבחן זה אין זוכה מוחלט וכל המכשירים שבמבחן עשו עבודה מצויינת.
מבחן המצלמה
מדובר באחת מנקודות החוזקה והתורפה המשמעותיות ביותר בסמארטפונים החדשים והמתקדמים ביותר מבית כל יצרניות הטכנולוגיה, אחת מן הדרישות החשובות למשתמשים בעולם בו אין רגע - הופעה, ארוחה או כל אירוע כזה או אחר שאנו לא מצלמים. בשנים עברו היו המצלמות לנקודת התורפה של היצרניות הסיניות - אך לא עוד.
ראשית, נתחיל מקצת רקע טכני על מפרט מצלמות המכשירים שבמבחן. ה-Huawei P20 Pro כולל 3 חיישני צילום המשולבים באופן אנכי בגבו - מצלמת 40 מגה פיקסל ראשית עם מפתח צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי; מצלמת 20 מגה פיקסל המצלמת בשחור ולבן בלבד (חיישן מונוכרום); ומצלמת טלפוטו ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 שמספקת זום אופטי עד פי 3 וזום היברידי של פי 5. מצלמת הסלפי שלו מגיעה ברזולוציית 24 מגה פיקסל.
ממשיכים את המבחן הם ה-Mi 8 ו-OnePlus 6, שמציעים כל אחד מערך צילום הכולל "רק" שני חיישני צילום ומצלמה קדמית ברזולוציית 20 ו-16 מגה פיקסל עבור השניים, בהתאמה. הראשון משלב זוג מצלמות 12 מגה פיקסל, עם מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי, מפתח צמצם של f/1.8 ו-f/2.4 עבור החיישן הראשי והמשני, מייצב תמונה אופטי יחיד (OIS) וכן זום אופטי של עד פי 2. אחרון חביב הוא ה-OnePlus 6, שכולל חיישנים ברזולוציית 20 ו-16 מגה פיקסל, עם מייצב תמונה אופטי, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי, פלאש LED כפול ומפתח צמצם של f/1.7 עבור שני החיישנים.
כל המכשירים מספקים תוצאות צילום לא רעות בתנאי תאורה טובים. ה-P20 פרו וה-Mi 8 מציעים שניהם טכנולוגיית בינה מלאכותית לזיהוי סצינות והתאמת הגדרות בהתאם אליהן (לדוגמה - בצילום גינה יודגשו צבעי הירוק). אף שהזיהוי היה לא רע אצל שני המכשירים, מצאנו את פיצ'ר זה כמיותר שכן תוצאות הצילום שהוא מפיק הופכות את הצילום לפחות מציאותי וגורמות לתוצאות להיראות פחות טוב, לטעמנו. בזירת צילום הסלפי הקדמי עושים שלושת המכשירים עבודה טובה מאוד שהצליחה לספק את השימוש שלנו בכל אחד מהם.
אך זה שהצליח להתגבר על כל מכשירי המבחן, בין היתר הודות לזום אופטי מרהיב, יכולות צילום לילי הטובות ביותר שראינו בסמארטפונים, רמת פרטים מרשימה, צבעים עזים וחדות יוצאת דופן הוא ללא שום ספק ה-Huawei P20 Pro ומערך הצילום המשולש שלו. את מערך הצילום הזה, אגב, פיתחה וואווי בשיתוף פעולה עם יצרנית הצילום המוכרת לייקה, כשזו כבר השנה השלישית לשיתוף הפעולה ביניהן.
התוצאות שמצליחות לספק מצלמות ה-P20 Pro פשוט מהנות לצפיה בכל סיטואציה וסיטואציה. צילומי חוץ בתנאי תאורה טובים היו מרשימים מאוד, עם צבעים חדים ומדוייקים, פוקוס אוטומטי מהיר ויכולות זיהוי סצינה מציינות. כמות הפרטים שמצליחות העדשות לתפוס הייתה מצויינת, גם כשהתקרבנו וביצענו זום אופטי של פי 3 או היברידי של פי 5, הצליחו העדשות לשמור על כמות פרטים נאה בהחלט. בצילום לילי, הן באמצעות מצב הצילום הלילי והן במצב צילום אוטומטי, הצלחנו גם כן להפיק תוצאות שהפתיעו אותנו לטובה.
במקום השני והשלישי קצת התקשנו לבחור בין ה-Mi 8 ל-OnePlus 6. שניהם מבצעים עבודה לא רעה בכלל בתנאי תאורה טובים, הן בצילומי חוץ והן בצילומי פנים. הם הפיקו תוצאות צילום עם טווח דינמי רחב, רמת פרטים לא רעה, צבעים מדוייקים ותמונות מהנות לצפייה. בלילה הצילום הפך, כמובן, למעט יותר קשה עבור השניים, ואף שהם לא הצליחו להתעלות על ה-P20 פרו, הם עשו עבודה לא רעה בעצמם. בסופו של יום מצאנו את עצמנו נהנים קצת יותר מהתמונות שצולמו ב-Mi 8, ולכן הוא זוכה במקום השני, כשמיד אחריו בפער לא משמעותי ניצב ה-OP6.
בזירת הצילום, הודות לזום אופטי נפלא, צילום לילי מרשים ובכלל תמונות איכותיות, הזוכה ברור הוא ה-Huawei P20 Pro. אחריו נמצא ה-Xiaomi Mi 8 ובמקום השלישי ה-OnePlus 6.
מבחן הסוללה
אחת מהתלונות המרכזיות של רבים מצרכני שוק הסמארטפונים נוגעת בלא מעט מקרים לחיי סוללה, וכך גם מדובר באחת מן הדרישות החשובות ביותר למשתמשים בעת רכישת סמארטפון חדש. אנו אמנם רואים בשנים האחרונות יותר ויותר דרישה מצד המשתמשים לחיי סוללה טובים יותר, אך לא כל היצרניות מיהרו לממש זאת בכל היצע מכשיריהן, ובייחוד במכשירי הדגל שלהן. עם זאת, מה שאנו כן רואים כיום בכמעט כל מכשיר שיוצא לשוק, אלו טכנולוגיות טעינה מהירה מסוגים שונים שמצליחות לפצות, לפחות באופן יחסי, על חיי הסוללה.
הדבר לא פסח גם על שניים מ-3 הסמארטפונים שבמבחן. ראשית, מציעים המכשירים סוללות בקיבולת סטנדרטית למדי של 3,400mAh ו-3,300mAh עבור ה-Mi 8 ו-OnePlus 6, בעוד מי שמתפאר בסוללת ענק הוא ה-P20 Pro עם סוללת 4,000mAh. שלושת המכשירים מציעים כולם טכנולוגיות טעינה מהירה, כאשר מי שזוכה למכשיר בעל הטעינה המהירה ביותר הוא ה-OnePlus 6 עם טכנולוגיית Dash Charge המרשימה, שהצליחה להביא לנו קרוב ל-80 אחוזים מקיבולת הסוללה בטעינה מ-0%, תוך 45 דקות בלבד (30 דקות הביאו אותנו ל-55%).
לא הרחק מאחור נמצא ה-Huawei P20 Pro, שטכנולוגיית הטעינה שלו, Huawei Super Charge, הביאה אותנו מ-0 לכ-45 אחוזים תוך כ-30 דקות טעינה. יש להדגיש כי קיבולת הסוללה של המכשיר היא הגדולה ביותר מבין השלושה - 4,000mAh, ועדיין הטעינה הייתה מהירה מאוד. בזמן שה-OnePlus 6 אולי נטען במהירות הגבוהה ביותר, ה-P20 Pro ללא ספק הוא זה שזוכה בתואר מלך חיי הסוללה מבין השלושה.
בשימושים שלנו, שכללו שיחות ווטסאפ מרובות, גלישה, שיחות טלפון, צילום, צפייה בסרטונים וניווט בעזרת Waze, הצלחנו להוציא ממנו זמן מסך של כ-6 שעות, כמו גם שעה וחצי נוספות של שיחות טלפון (בהן המסך כבוי). כך, סוללת המכשיר מספיקה בקלילות רבה ליום עבודה מלא ואינטנסיבי, כשבמרבית המקרים הגענו לסוף היום עם לא מעט אחוזים. אם השימושים שלכם צנועים למדי, תוכלו אף להינות משני ימי עבודה תחת טעינה אחת. ה-OnePlus 6 ו-Xiaomi Mi 8, מנגד, לא איפשרו לנו שני ימי עבודה, אך בהחלט הספיקו ליום עבודה מלא, עם זמן מסך של כ-4 וחצי שעות בשימושים זהים.
עד לנקודה זו ה-Huawei P20 Pro בהחלט מהווה למנצח בכל הנוגע לחיי סוללה, אך על מנת לוודא זאת החלטנו לבצע מבחן נוסף. טענו את שלושת המכשירים ל-100 אחוז ובחנו את בזבוז הסוללה שלהם בעת ניגון קטע וידאו ברזולוציית Full HD דרך יוטיוב, באמצעות חיבור ל-WiFi ובבהירות מקסימלית (ללא בהירות אוטומטית) וללא כל אפליקציה אחרת שרצה ברקע.
התוצאות לא הפתיעו כלל - Xiaomi Mi 8 ו-OnePlus 6 הציגו תוצאות זהות ואיבדו 35% תוך 4 שעות ניגון רצופות (בשעה הראשונה איבדו השניים כ-9 אחוזים). ה-Huawei P20 Pro, מנגד, איבד באותו פרק זמן - 4 שעות ניגון, כ-29 אחוזים בלבד, בזמן שבשעת הניגון הראשונה הוא איבד 3 אחוזים בודדים.
את מבחן הסוללה מסיים ה-Huawei P20 Pro כשידו על העליונה. במקום השני זהו ה-OnePlus 6 ואחריו ה-Mi 8.
מבחן המחיר
בעולם ובשוק שבהם מחירי הסמארטפונים רק עולים ועולים (וחלקם אף מתקרבם לקו ה-2,000 דולר), אחד מהמבחנים החשובים ביותר זהו מבחן המחיר ויחס העלות אל מול התועלת שמפיק הסמארטפון. הזול ביותר הוא ה-Xiaomi Mi 8 שמוצע במחיר שנע סביב 2,300 שקלים לגרסת 128GB עם אחריות היבואן הרשמי ל-24 חודשים. בשוק הפתוח, בייבוא מקביל, מחירו מתחיל מ-1,938 שקלים.
אחריו נמצא את OnePlus 6 בגרסת 128GB ו-8GB RAM, שמחירו המומלץ על ידי היבואן הרשמי עומד על 2,850 שקלים עם 12 חודשי אחריות. בשוק הפתוח מתומחרת גרסה זו, בייבוא מקביל, במחיר המתחיל מכ-2,400 שקלים. ה-Huawei P20 Pro הוא היקר ביותר במבחן, כשזה למעשה הגיע לשוק הישראלי בייבוא רשמי רק לפני זמן קצר. מחירו עם אחריות היבואן הרשמי נע סביב 3,399 שקלים (עשוי להיות מעט נמוך יותר) עם 12 חודשי אחריות. בשוק הפתוח מחירו מתחיל ב-2,998 שקלים לפי נתוני זאפ.
במבחן העלות אל מול התועלת, הזוכה הברור והמובהק הוא ה-Xiaomi Mi 8. בין אם תבחרו לרכוש אותו בייבוא רשמי ובין אם תבחרו לבצע זאת בייבוא מקביל, מחירו לצרכן ביחס למה שאנו מקבלים בהחלט מציב אותו תחת כותרת "מכשיר הדגל הסיני המשתלם ביותר". הוא מצליח להיות חזק, יוקרתי ולהציע ביצועים בלתי מתפשרים, ומן הצד הנגדי לשמור על תמחור נמוך באופן יחסי.
השורה התחתונה - מיהו מכשיר הדגל הסיני הטוב ביותר?
בשורה התחתונה שלושת הסמארטפונים שבדקנו היו לא פחות ממצוינים, כך שכל מי שישתמש בהם ישכח בשבריר שניה את כל הסטיגמות אודות מה שמכונה "מכשירים סיניים". עם זאת, במבחן ניסינו לענות על שאלה אחת משמעותית - והיא מיהו סמארטפון הדגל הסיני הטוב ביותר, ללא כל תלות במחיר. במבחן זה המנצח הגדול והמכשיר הטוב ביותר הוא ה-Huawei P20 Pro. מבחינתנו הוא מכשיר הדגל הסיני הטוב ביותר הודות לחיי סוללה מעולים, חווית מולטימדיה מהנה, נוחות שימוש ואחיזה מצויינות ומצלמה שהפתיעה אותנו פעם אחר פעם.