מבחינת ממדים, ה-Poco F6 Pro לא מתיימר לבלוט מדי בקטגוריה ומידותיו שגרתיות: אורך 16 ס"מ, רוחב 7.5 ס"מ ועובי 8.2 ס"מ. משקלו 209 גרם. את המכשיר מאוד נוח להחזיק ביד והגב שלו לא הפסיק לקבל מחמאות מהסביבה, תוצר של שילוב טבעות מוזהבות מאחורי העדשות, מאחוריהן מסגרת זכוכית עבה ובולטת במעט וגב "משויש" שמחליף נראות באלגנטיות תחת תאורה משתנה. השוליים גם נאים, כ-1.7 מ"מ עם שול תחתון לא נורא מדי, כ-2.4 מ"מ עוביו.
המסך גודלו 6.67 אינץ', חמוש בתצוגת Flow AMOLED ורזולוציה מקסימלית של 1440X3200 פיקסלים. קצב ריענון המסך עומד על 120Hz במקסימום ויש גם אופציה אדפטיבית כמקובל שברוב הזמן התגלתה כמעדיפה את התדר הגבוה ביותר; לא משנה אם שיחקנו, דפדפנו באתרים או עברנו בין תפריטים, תמיד התצוגה עבדה באלגנטיות – וזה אולי נעים לעין אבל גם משפיע לרעה על חיי הסוללה. ניתן כמובן לקבוע ידנית את התדר בעצמכם.
הבהירות עומדת על 700nits או 1200nits ב-peak של מצב בהירות גבוהה (HBM) ולמשך כל תקופת הבדיקה נהנינו ממסך בוהק ומספק מאוד, גם במפגשים ישירים מול השמש היוקדת של יוני. תכונות נוספות כוללות תאימות לסולם הצבעים DCI-P3 ותמיכה ב-Dolby Vision. במבחן התוצאה איכות התצוגה מצוינת. עבור הצרכים האישיים שלנו, את הרזולוציה העדפנו לצמצם ל-2400X1080 פיקסלים כדי לחסוך בחיי הסוללה ובאגף "מפת הצבעים" ניתן ביטוי להתאמה אישית רחבה, בין אם זה תצוגה מציאותית שלא מספקת רוויה מוגזמת ובין אם אתם דווקא אוהבים צבעים זועקים – או פשוט מעדיפים להיצמד לסולמות הצבעים P3 או sRGB. טווח ההעדפה הרחב כאן הוא גולת הכותרת וב-Poco מציעים אותו בגאון.
עוברים לביצועים. מעבד מתומן הליבות Snapdragon 8 Gen 2 של Qualcomm שהושק בנובמבר 2022 עדיין נחשב לשבב לא רע בכלל, כזה שמשלבים בזמנים אלה בדרך כלל במכשירי ביניים – אבל ברור שלא מדובר בדגם Gen 3 שזמין במכשירי דגל האחרונים שהושקו. זיכרון ה-RAM עומד על 12GB ויש כאן תמיכה בהרחבת זיכרון וירטואלית, עד 8GB נוספים על חשבון נפח האחסון, כך שהמכשיר יכול להציע עד 20GB זיכרון RAM - שהם הרבה יותר ממה שאתם צריכים.
הביצועים הוכיחו את עצמם. ה-Poco F6 Pro לא יגמגם לכם, לא במשימות סתמיות כמו כשתשלחו ווטסאפ, תאזינו במקביל לספוטיפיי ותעברו מהר לרשת החברתית שלכם - וגם לא בזמני גיימינג תובעניים. ב-Geekbench קיבלנו 5141 נקודות מכובדות מאוד ב-Multi-Core ובבדיקת הגיימינג Wild Life Extreme קיבלנו 3418 נקודות - שדי מקבילים לתוצאות של שבב ה-Exynos 2400, זה שתמצאו ב-Samsung Galaxy S24. מרשים.
במבחן ה-Stress קיבלנו תוצאות שעלולות להדאיג: ברגעים בהם המעבד עבד בלי הפסקה, כבר בלופ ה-5 החלו הביצועים לרדת משמעותית - מגמה שנמשכה עד ללופ ה-7 ושם התקבעה, בממוצע של כ-30% ירידה בביצועים. זה בעיקר אומר שאם אתם גיימרים שמבלים שעות מול המסך, יש כאן תנודתיות שצריך לקחת בחשבון. באותו מבחן המעלות של המכשיר גם עלו בהתאם והגיעו עד ל-46 מעלות - שזה אמנם לא הכי גבוה שמדדנו, אבל בהחלט לא "בריאים" למכשיר בטווח הארוך.
מבחינת נפח אחסון, אנחנו קיבלנו לסקירה את גרסת ה-512GB שאמורה להספיק למשתמש הסביר. אנחנו הורדנו רק כמה אפליקציות סמליות ואפילו הסרנו כמה עזרים שלא היינו צריכים והגיעו עם הממשק - ועדיין המערכת תפסה סביבות 42GB, כך שלמשתמש נותרים בערך כ-470GB. את נפח האחסון לא ניתן להרחיב, בהיעדר חריץ לכרטיס זיכרון.
באשר למערכת ההפעלה, מדובר באנדרואיד 14 הנעטף על ידי הממשק HyperOS של שיאומי, בגרסה 1.0.3. אנחנו מכירים את תופעת ה"עזרים" והפרסומות המתחזות ל"כלים שימושיים" אבל ה-F6 Pro כבש שיא שלילי ואנחנו לא זוכרים כל כך הרבה משחקים, כלים חסרי ערך ופרסומות במכשיר אחד. אפשר להסיר את רובן המוחץ כמובן, אבל למה מלכתחילה להציף את המשתמש בכל כך הרבה תוכן מיותר?
מבחינת יישומי מערכת של שיאומי, יש כאן את השלט Mi המוכר, Mi Mover שמקל על העברת נתונים בין מכשיר לישן לחדש, סורק מסמכים, משכפל אפליקציות, הפעלת "שטח שני" ויש גם את החלונות הצפים האהובים. במילים אחרות, מי שכבר החזיק בעברו מכשיר שיאומי, עם ה- Poco F6 Pro לא תידרש שום התאקלמות.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה
רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.