חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

מה ההבדל בין יבואן מקביל לרשמי?

בעוד שלכל מכשיר יש מחיר מומלץ לצרכן, אפשר למצוא את המוצרים בטווח מחירים גדול למדי וזה בזכות הייבוא המקביל. אז מה ההבדל בין יבואן רשמי למקביל ומה הסיבה שאצל חלק זול יותר?

שחר שושן |  12/03/2018
השוק הישראלי הוא אחד הריכוזיים ביותר באזור, אך אם יש משהו אחד שאנחנו מצטיינים בו זו תחרות בשוק הסלולר. אתר זאפ ווויזביי מלאים במתחרים שמשווקים את אותו מוצר במחירים שונים וכולם מתחרים על אותה נישה. אז מה ההבדל ביניהם?



ליבואן רשמי יש לרוב מחיר מומלץ לצרכן - זה המחיר שבו הוא ממליץ למשווק למכור את המוצר כדי לשמור על רווחיות מסוימת. מאותו מחיר המשווק יכול להעלות ולהוריד את הסכום כדי להתחרות יותר טוב בשוק או כדי להגדיל את הרווחים שלו. ליבואן מקביל לעומת זאת, אין המלצה כלשהי של מחיר, והוא לרוב יתחרה על המחיר הזול ביותר שהוא מסוגל לספק, שזה מצוין כי לא כולם צריכים את המעטפת של היבואן הרשמי, אלא רוצים רק את המחיר הטוב.

מה ההבדל בין יבואן מקביל לרשמי?

אחת השיטות להורדת המחיר היא לספק את המכשיר עם ספק כוח לא מקורי - זאת בגלל דרישה של מכון התקנים הישראלי לעשות אישור התאמה לכל משלוח של ספקי כוח בנפרד. זה אומר, שאותו יבואן מקביל, לרוב עסק קטן, יצטרך בכל משלוח לפתוח מחדש דוגמה של המכשירים, לתת למכון התקנים, לשלם להם על הבדיקה ולהמתין שיסיימו איתה, ורק אז יוכל למכור. במקום זה, הוא מספק מטען חלופי שאולי ואולי לא תואם למטען המקורי מבחינת מהירות הטעינה.

הבדיקות האלה הם משהו שיבואן רשמי מבצע בנוסף לאישור סוג המקורי שהם מבצעים לסמארטפון, וכמובן התאמה לתדרים הישראלים, כל אלו עולים כסף שמתגלגל אל הצרכן. עוד סעיף משמעותי בעלות הוא נושא השירות והאחריות. בעוד שיבואן רשמי מחויב לספק שירות בכל חלקי הארץ ולהחזיק חלפים לתקופה של 7 שנים, יבואן מקביל לא מחויב כך שאם אתם מתגוררים רחוק מהחנות, תיאלצו לגשת אליה ספציפית, כי לרוב אין להם נקודות שירות או סניפים מפוזרים בארץ. לאור חוסר ההכרח של היבואן המקביל להחזיק עשרות נקודות שירות, ההוצאות הכלליות של העסק נמוכות יותר וזה לטובת הצרכן.

מה ההבדל בין יבואן מקביל לרשמי?

הדבר נכון לכלל המכשירים המיובאים לישראל, אך קחו בחשבון שיש מכשירים שיש להם אחריות בינלאומית כמו לפטופים מסויימים או מכשירים של אפל שעכשיו שיש מעבדה רשמית בישראל, אפשר לקבל שירות מהחברה. זאת לעומת יצרנית סלולר מסויימת שבזמן אחת התקלות היותר מפורסמות שלה, נתנה שירות רק לאלו שקנו את המכשיר בייבוא רשמי, מכיוון שהיצרנית עצמה לא הכירה בתקלה ולא כיסתה את עלויות התיקון.

דבר נוסף שתוכלו למצוא בייבוא מקביל הם מכשירים שלא משווקים רשמית בישראל כמו גוגל פיקסל, רייזר פון או גרסאות אסייתיות של המכשירים הקיימים. בהקשר הזה, הייבוא המקביל מאפשר לצרכן הישראלי לרכוש בחנות ישראלית מכשירים שלא מיובאים רשמית לארץ. למה הם לא מיובאים אתם שואלים? כי ייבוא רשמי עולה הרבה כסף, והמכשירים האלה לאו דווקא ימכרו בכמויות כמו שקרה עם האייפון הראשון שכולם רצו והיה קשה להשיג.

מה ההבדל בין יבואן מקביל לרשמי?

ייבוא מקביל הוא דבר מצוין כי הוא מוסיף תחרות לשוק ואם היבואנים הרשמיים יהיו בלעדיים, המחיר תמיד יהיה לטובתם. אך אם זמינות השירות הוא נושא מאוד חשוב עבורכם, אנחנו ממליצים לבדוק את ההמלצות שלקוחות אחרים השאירו על החנות. זה מאוד פשוט, אתם ניגשים לזאפ, לוחצים על המוצר, לוחצים על השוואת מחירים, ממיינים לפי דירוג החנות ורואים איזו חנות קיבלה את הציון הגבוה ביותר, במיוחד אם יש לה הרבה חוות דעת, ככה אפשר לקבל תמונת מצב של פרק הזמן שהחנות קיימת.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית טלפונים סלולריים

מותג:Apple,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,852 ₪
מתוך 40 חנויות
מותג:Samsung,
גודל מסך:6.8 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 4,201 ₪
מתוך 38 חנויות
מותג:Apple,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,010 ₪
מתוך 38 חנויות
מותג:Apple, Apple,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,648 ₪
מתוך 14 חנויות
שחר שושן - עורך ראשי

שחר שושן - עורך ראשי

מומחה מחשבים, טלפונים סלולריים, ציוד צילום טלוויזיות ומוצרי אודיו
שחר שושן הוא עורך האתר ומנחה ערוץ היוטיוב הרשמי של Wisebuy. בן 38, נשוי ואב לשניים. ביומיום מנהל את האתר, עורך את חדשות הטכנולוגיה, כותב סקירות ויוצר סרטונים. בעבר כתב ב-ynet דיגיטל ומנחה פודקאסט בנושאי טכנולוגיה.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image