קצת פחות משנה חלפה מאז קיימה ענקית הטכנולוגיה ואחת מיצרניות הסמארטפונים הגדולות ביותר בעולם, חברת וואווי, את אירוע ההכרזה שלה בלונדון, בריטניה, שם היא הציגה את סדרת מכשירי ה-Mate 20, שהביאה עימה דגש על צילום, חיי סוללה וביצועים מן השורה הראשונה. ובמעבר חד ל-2019, בעוד ארבעה ימים בדיוק מתכננת הענקית הסינית להכריז על הדור הבא בסדרה, שימשיך בקו שהציג הדור הקודם. עד להכרזה הרשמית, הנה כל מה שאנחנו יודעים על סדרת הדגל Huawei Mate 30.
3 סמארטפונים, שני מכשירי דגל
באופן דומה מאוד לסדרת מייט 20 שנחשפה בשנה שעברה, גם עבור 2019-20 מתכוונת וואווי לחשוף שלושה סמארטפונים שונים כחלק מסדרת מייט 30. הסמארטפון הראשון והזול ביותר בסדרה הוא ה-Mate 30 Lite, וזה יפנה לשוק הביניים, תוך שהוא מגיע עם מספר פשרות בהשוואה לאחיו הגדולים בכל הנוגע ליכולות הצילום, הביצועים, המסך והמפרט.
ימשיכו את הרשימה אלו הם דגמי ה-Mate 30 ו-Mate 30 Pro. השניים יהוו לזוג מכשירי דגל במלוא מובן המילה, עם מספר הבדלים צנוע למדי בין השניים, שיתבטא בעיקר במסך, קיבולת סוללה וייתכן כי גם בכל הנוגע ליכולות הצילום שלהם. מלבד זאת, צפויים השניים זהים לחלוטין, עם מערכת שבבים זהה וביצועים דומים.
מפרט עוצמתי, תמיכה ב-5G
המייט 30 ו-30 פרו הם מכשירי הדגל שיובילו את הסדרה בגאון. השניים ישתפו אחד עם השני מפרט דומה למדי, שיכיל את מערכת השבבים Kirin 990 עליה הכריזה וואווי לפני כעשרה ימים. השבב החדש מיוצר בהליך 7nm, וכולל 4 ליבות Cortex-A76 (שתיים מהן בתדר של 2.86GHz ו-2 נוספות בתדר 2.09GHz), יחד עם 4 ליבות Cortex-A55 בתדר של 1.86GHz.
לצד אלו נמצא מאיץ גרפי (GPU) מדגם Mali-G76 עם לא פחות מ-16 ליבות גרפיות, ומעבדי ביצועי בינה מלאכותית (NPU) עם ליבה אחת גדולה וליבה קטנה נוספת. מערכת השבבים צפויה בהחלט להביא עימה ביצועים בשיפורי מכשירי הסדרה בהשוואה לדורות הקודמים, אך לא ברור עד כמה שיפורים אלו יהיו משמעותיים.
יחד עם ה-Kirin 990, יכילו המייט 30 ומייט 30 פרו זיכרון RAM בנפח של עד 8 או 12 גיגה-בייט, בשילוב רכיב אחסון פנימי בנפח התחלתי של 128 או 256 גיגה-בייט. ייתכן כי זיכרון בסיס של 256GB ישמר לדגם הפרו בלבד, אך שניהם צפויים להמשיך ולשמור על התמיכה בהרחבת הזיכרון. המכשירים צפויים להגיע גם בגרסת 5G שכמובן לא רלוונטית לשוק הישראלי, בו התמיכה ברשת הדור החמישי עוד רחוקה.
מלבד הבדל צפוי במערך הזיכרון, ה-Mate 30 צפוי להגיע גם עם סוללה בקיבולת מעט יותר קטנה שתעמוד על 4,200mAh, זאת בניגוד לסוללת 4,500mAh שתניע את דגם ה-Mate 30 Pro. השניים יתמכו בטעינה מהירה בהספק מקסימלי של 40 וואט למייט 30, וייתכן כי הספק של 55 וואט עבור דגם המייט 30 פרו, בעוד שניהם יטענו דרך שקע מסוג USB Type-C. כמו כן, צפויה תמיכה בטעינה אלחוטית סופר-מהירה בהספק מקסימלי של 25 או 30 וואט - מהגבוהים ביותר בשוק הסלולר, עם תמיכה בטעינה אלחוטית דו-כיוונית.
שני מכשירי הפרימיום בסדרת מייט 30 יגיעו עם מערך צילום מרובע בגבם, הכולל: מצלמת 40 מגה פיקסל ראשית, חיישן 40 מגה פיקסל נוסף עם זווית צילום סופר-רחבה בזווית שאינה ברורה כעת, מצלמת 8 מגה פיקסל עם עדשת טלפוטו לביצוע זום אופטי, וכן מצלמה נוספת - רביעית במספרה, שתכיל חיישן ToF (ר"ת: Time of Flight) לטובת ביצועי מציאות רבודה (AR), יצירת מודלים ב-3D ועוד.
ללא מקשי ווליום?
על פי הדיווחים האחרונים בנושא, ובראשם הדלפה של OnLeaks, מדליף מובייל מוכר, מדויק ואמין, ה-Mate 30 Pro יגיע לשוק ללא מקשים פיזיים לוויסות עוצמת השמע. הסיבה לכך היא שימוש במסך בתצורה חדשה - מסך קמור בזווית כמעט ישרה, המכונה Waterfall. המסך מתעגל מחזית המכשיר אל צדדיו מימין ומשמאל, באופן שכנראה לא מאפשר את שילובם של מקשי ווליום על דפנות המכשיר מימין או משמאל.
כך, במקום שימוש במקשי ווליום פיזיים, היצרנית הסינית צפויה לבצע שימוש בכפתורים וירטואליים שיוטמעו על גבי המסך כחלק מממשק המשתמש. בהחלט ניתן להעריך כי החברה תנצל את השוליים הייחודיים לביצוע פעולות נוספות מלבד מקשי הווליום. מימינו של המכשיר תמשיך וואווי לשלב כפתור נעילה/כיבוי סטנדרטי.
ה-Mate 30, מנגד, צפוי להגיע עם מבנה מעט יותר סולידי. נכון לרגע זה לא ברור האם הוא ימשיך לבצע שימוש במסך "שטוח" - ללא שוליים קמורים, כפי שהיה המייט 20, או אולי יעבור למסך הקמור הסטנדרטי שראינו בסדרת P30 שנחשפה מוקדם יותר השנה.
כשזה נוגע לסוג הפאנל, שני המכשירים כנראה ישלבו מסך מסוג AMOLED, כאשר גודלו של מסך ה-Mate 30 Pro יהיה לא רק בתצורת קימור שונה, אלא גם עם יכולות וגודל שונים: הוא יגיע בגודל שנע בין 6.6 ל-6.71 אינץ', ברזולוציית Quad HD Plus ובקצב רענון של 90 הרץ, בעוד מסך ה-Mate 30 הסטנדרטי צפוי להגיע ברזולוציית Full HD Plus עם קצב רענון סטנדרטי של 60 הרץ.
בזמן ששיאומי ו-OnePlus כבר עברו לשימוש במצלמות סלפי קופצות הנשלפות ממסגרת הסמארטפון גם עבור מכשירי הדגל שלהם, בוואווי לא ממהרים לבצע זאת. המייט 30 ומייט 30 פרו יגיעו עם חריץ רחב במסך, כזה הדומה לדור הקודם, וזה כנראה יכיל מערך זיהוי פנים בתלת מימד (3D). מערך זה יכיל 3 מצלמות, ביניהן חיישן ToF (דומה ל"מצלמת ה-Z" שמכיל ה-LG G8 שהושק לא מכבר בישראל).
מכשיר דגל ללא Google Play?
בעוד על פניו נראה כי וואווי לא משנה אף לא פרט אחד קטן מתוכניותיה בשוק הבינלאומי נוכח החרם שהטיל עליה הממשל האמריקאי, דיווחים ברשת גורסים כי זהו לא המצב. על פי מידע שחשף דובר מטעם גוגל בחודש שעבר, מכשירי ה-Mate 30 של וואווי יגיעו לשוק ללא חנות האפליקציות של גוגל, היא כמובן Google Play.
מלבד זאת, נמסר כי החברה אף לא תוכל לבצע שימוש בשירותי גוגל השונים, בהם Gmail, מפות, לוח השנה וכל יישום אחר בפיתוחה של החברה האמריקאית. הסיבה לכך היא החרם המתמשך כנגד וואווי שהטיל הממשל בארה"ב, שאוסר על חברות אמריקאיות למכור מוצרי חומרה ו/או תוכנה לחברת וואווי עבור מוצרים חדשים - בעוד עבור מוצרים ישנים ינתן לוואווי וליצרניות השונות רישיון זמני להמשיך ולעבוד אחת עם השנייה.
בשלב זה לא ברור כיצד תבחר וואווי להציג את הדברים באירוע הקרוב שלה, ולא ברור האם אכן דגמי ה-Mate 30 החדשים יגיעו ללא שירותי גוגל הנחוצים. בהחלט ייתכן כי הממשל האמריקאי יאפשר לוואווי רישיון זמני להמשיך ולעבוד עם חברות אמריקאיות גם על מוצרים חדשים, וזאת בין היתר כחלק מהמשא ומתן בין שני הממשלים לקראת חידוש הסכמי הסחר בין צמד המעצמות. בעוד בסין וואווי לא צפויה להתמודד עם קשיים קיצוניים נוכח היעדר שירותי גוגל, הדבר משמעותי מאוד עבור יתר השווקים מסביב לעולם, בהם כמובן נמצאת גם מדינת ישראל הקטנטנה.