חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia Lumia 920 נוקיה
מותג: Nokia
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
כרטיס זיכרון: ללא
ממשק הפעלה: מסך מגע
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מנשה משה 13.11.15
Yahav 21.11.14
ori 05.11.14
king nothing 31.07.14
Ariel 20.06.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 920 נוקיה

עידו אשפיז | 21.02.2013
הטוב
  • בניה ואיכות חומרים מעולים
  • מסך איכותי ורגיש
  • מצלמה טובה מאוד יחסית למתחרות
  • נפח אחסון פנימי גדול
  • סנכרון קל ופשוט מול המחשב
  • NFC
הרע
  • מערכת הפעלה פושרת
  • מבחר יישומים דל
  • אין TV-Out
  • כבד ומגושם
בשורה התחתונה

ספינת הדגל של נוקיה מציבה אותה בקו אחד עם מכשירי העלית הנמכרים היום. אמנם יש כמה מתחרים עם מפרט חזק יותר, אך ברמת הביצוע נוקיה בהחלט הצליחה ליישר קו. החיסרון הגדול של המכשיר כרגע הוא מערכת ההפעלה. לטעמנו היא לא רעה, אך לא מספיק נוחה לשימוש ולהתאמה אישית. לטעמנו, הטלפון יתאים יותר דווקא למשתמש העסקי; מדובר במכשיר חזק שיכול לשרוד נסיעות וטלטלות, הוא מצויד היטב ויכול לחפות על היעדר מחשב עבור משממשי אופיס כבדים.

הקדמה

נוקיה לומיה 920 הוא הבכיר בסדרת הטלפונים החדשה של נוקיה. הסדרה המלאה כוללת שבעה מכשירים, שחלקם הגדול הושק לפני למעלה משנה. המכשירים החדשים הנוספים הם לומיה 820, והלומיה 620 שמריצים גם הם את מערכת ההפעלה Windows Phone 8, אך נחותים מה-920 בגודל המסך והרזולוציה, המצלמה ונפח האחסון.

Lumia 920
פועל באמצעות מעבד Snapdragon S4 כפול ליבה במהירות של 1.5Ghz. הוא בעל מסך 4.5 אינטש ברזולוציה של 768x1280, זיכרון RAM בנפח 1GB ושטח אחסון פנימי בנפח של 32GB, ללא אפשרות הרחבה. עוד כולל המכשיר מצלמת 8 מגה פיקסל ראשית ומצלמת 1.3 מגה פיקסל קדמית, שבב NFC, תמיכה בדור רביעי LTE, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth 3.1, GPS ועוד.

המכשיר זמין בצבעים צהוב, אדום, שחור, לבן ואפור.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נוקיה עושה טלפונים טובים מאז ומעולם. הרוב הגדול של המכשירים שלהם מוצלח בהחלט, והם לא נתנו למכשיר הדגל שלהם להיות שונה. איכות השיחה טובה מאוד, הצליל באפרכסת חזק וברור מבלי לצרום או להיות סתם חזק מדי. המיקרופונים רגישים במידה מספקת וגם הצד השני בשיחות שביצענו שמע אותנו היטב. לקח לנו כמה רגעים להתרגל למימדיו של המכשיר, והשיחות הראשונות שביצענו הרגישו מעט קלאוסטרופוביות. מי שכבר התקדם למכשירים בעלי מסך שגדול מ-4 אינטש כנראה כבר רגילים לכך.

הספיקר נמצא בתחתית המכשיר בדמות שני רמקולים סטריאופוניים. גם בשיחות באמצעות הספיקר המכשיר עושה עבודה טובה, ואפשר בהחלט לבצע שיחה כזו גם בסביבה שאינה שקטה לגמרי.

Nokia Lumia 920 מגיע עם סט אזניות בעלות אטמי סיליקון שנכנסות לאוזן והפתיעו מאוד לטובה. בידוד הרעשים טוב מאוד ואיכות ההאזנה למוזיקה ממש מצוינת. למרות ממדיהן הזעירים, הצליל היה מאוזן ונקי להפליא, והן הצליחו להעביר באסים מצוין. גם איכות השיחה באזניות מוצלחת והמיקרופון שלהן התגלה אפילו כרגיש מדי, כשהוא קלט והגביר כל צליל בסביבה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

רוב הסמרטפונים הבכירים כיום הם בעלי מידות ומשקלים דומים, עם מסכי 4.5 אינטש ומעלה ומשקל בסביבות 130 גרם. נוקיה לומיה 920 חורג בצורה משמעותית בקטגוריית המשקל והוא מגיע ל-185 גרם; וקשה להתעלם מכך כששופטים את נוחות השימוש של המכשיר. על פניו מדובר בחריגה זניחה של 50 גרם, אך המשקל הזה גורם לכל המכשיר להרגיש גדול ומגושם מכפי שהוא באמת, למרות שמבחינת מידות הוא אינו חריג במיוחד. מימדיו: 30.3x70.8x10.7 מ"מ, ורק העובי שלו גדול מעט מהממוצע.

ממדים אלו מכילים מסך 4.5 אינטש ביחס 15:9 ברזולוציה של 768x1280  וצפיפות פיקסלים של 332 פיקסלים לאינטש. טכנית יש (מעט) מסכים טובים יותר היום, עם רזולוציה גבוה יותר ודחיסת פיקסלים טובה יותר, אבל בפני עצמו המסך הזה פשוט פנטנסטי. יש לו פאנלIPS  בעל בהירות מעולה שנותנת פייט ראוי לכל סוגי התאורה. המסך מוגן בזכוכית גורילה 2, הצבעים בו מדויקים להפליא ורגישותו למגע היא מהטובות שנתקלנו בהן, מה גם שניתן לכיילה בהתאם למשתמש. הוא מכיל עוד שלל טכנולוגיות בשמות שונים שנוקיה נתנו לו (כולל האפשרות לתפעל אותו גם באמצעות כפפות – פחות רלוונטי לאקלים הישראלי), אבל בשורה התחתונה מדובר פשוט במסך מעולה.

Nokia Lumia 920
המסך פשוט פנטנסטי. יש לו פאנלIPS  בעל בהירות מעולה שנותנת פייט ראוי לכל סוגי התאורה. הצבעים בו מדויקים להפליא ורגישותו למגע היא מהטובות שנתקלנו בהן

עיצובו הכללי של ה- Lumia 920 נאה, ולמרות שקיבלנו את הגרסה השחורה והשמרנית לבדיקה, הוא עדיין הרשים בתור מוצר אלגנטי למדי. המכשיר מורכב בתוך יציקה אחת של פוליקרבונט נעים מאוד למגע שמעניק תחושת עמידות. איכות החומרים טובה אך איכות ההרכבה פחות מוצלחת. מכלולי הטלפון הפנימיים תפוסים בברגים רק לחלקו התחתון, וחלקו העליון של הטלפון רופף ואף מעט מקרקש כשנוגעים בו. התופעה קיימת וידועה וחומרתה משתנה ממכשיר למכשיר, ואפילו קיימים סרטונים בנושא ב-YouTube. זוהי אכזבה לא קטנה כיוון שדווקא צד זה ידוע כצד החזק של נוקיה לאורך השנים, ועל אחת כמה וכמה בקטגורית מכשירי העילית. חיסרון נוסף שעולה מהגוף האחוד של המכשיר הזה הוא היעדר סוללה נשלפת והיעדר מקום לכרטיס זיכרון. לפחות בעניין הזיכרון נוקיה סיפקה פיתרון חלקי – המכשיר מגיע עם זיכרון פנימי מרשים בנפח של 32GB.

גב המכשיר קמור קלות ומתחבר לדפנות העגולות שמגיעות למסך. הפאות העליונה והתחתונה שטוחות לגמרי והמכשיר יכול לעמוד על כל אחת מהן. המקשים הפיזיים נמצאים כולם מימין; העליון הוא השליטה בווליום, תחתיו נמצא כפתור נעילת המסך, ומימין למטה כפתור לשליטה במצלמה. הלחיצה עליהם רכה, ולא תמיד קיבלנו את הפידבק המדויק – אבל בסך הכל הם בסדר גמור.

Nokia Lumia 920
המכשיר מורכב בתוך יציקה אחת של פוליקרבונט נעים מאוד למגע שמעניק תחושת עמידות. גב המכשיר קמור קלות ומתחבר לדפנות העגולות שמגיעות למסך

בתחתית המכשיר נמצא חיבור Micro-USB לחיבור למטען או למחשב. חשוב לציין שלמכשיר יש יכולת טעינה אלחוטית, אך המטען האלחוטי נמכר בנפרד. בחלקו העליון של המכשיר נמצא חיבור האזניות, ומכסה נשלף ל- Micro-SIM. המכסה נפתח באמצעות סיכה ייעודית, כמו באייפון.

Lumia 920 מבוסס על מערכת ההפעלה ווינדוס פון 8, הניסיון של מייקרוסופט לפרוץ לשוק הניידים. בפני עצמה המערכת טובה למדי. הממשק מאוד פשוט לתפעול ודי אינטואיטיבי בסך הכל. ישנם שני מסכי עבודה ראשיים – מסך האריחים, ומסך נוסף לניהול המערכת. מסך האריחים יכול תיאורטית להיגלל למטה עד אינסוף, לא משנה כמה אריחים תבחרו להוסיף. ניתן לשלוט בגודל האריחים ובצבע שלהם (לכולם אותו צבע). מסך הניהול מכיל גישה לכמה תפריטים חשובים (הגדרות, העברת נתונים וכדומה) ולכל אפליקציה אחרת שמותקנת על המכשיר. מעשית, מסך הניהול הוא רשימת מכולת של כל מה שהטלפון מכיל, ממנה ניתן לבחור מה יוצג כאריח על המסך הראשי. האריחים עצמם מתנהגים כקיצורי דרך, או אם הם תומכים בכך, הם מתנהגים כחלונות קטנים המציגים מידע שמתעדכן ברציפות: פגישות קרובות, מזג אוויר, תמונות מתחלפות ועוד.

Nokia Lumia 920
האריחים מתנהגים כקיצורי דרך, או כחלונות קטנים המציגים מידע שמתעדכן ברציפות: פגישות קרובות, מזג אוויר, תמונות מתחלפות ועוד

רגישות המסך, בצירוף אנימציות המעבר ויכולות המעבד המרשימות, הופכים את השליטה במכשיר לחביבה ביותר כיוון שהכל קורה במהירות ובאלגנטיות. עם זאת, למרות שהמערכת פשוטה ואינטואיטיבית, לטעמנו היא סובלת מכמה כשלים ממשיים. העובדה שיש רק מסך אחד לאריחים, ושכולם באותו צבע הופכת את ההתמצאות במכשיר לבעייתית. שיטת המסכים והתיקיות של אפל ואנדרואיד מאפשרת פיזור הגיוני יותר של קיצורי הדרך, ואפשר ממש לספור "מהלכים" עד שאפליקציה מסוימת נפתחת. במקרה הזו פשוט צריך לחפש קיצור דרך במגילה שאורכה לא ידוע.

מעבר לכך, בתור משתמשי אנדרואיד ותיקים – המערכת פשוט שיעממה אותנו. במשך שלושה ימים חפרנו לתוך כל תפריט מתוך תחושה שמשהו חסר. שני מסכים, שניהם נגללים עד אינסוף, הרגישו לנו מוזר. אולי זה ההרגל שטבוע בנו, ואולי היא פשוט משעממת. בסופו של דבר גילינו את אזור הילדים. מדובר במסך שמרכז קיצורי דרך למשחקים בלבד, ומתנהג כמו מסך האריחים. הגישה למסך זה נעשית כשהמכשיר נעול – במקום לפתוח את מסך הנעילה הרגיל בתנועה אנכית, מזיזים אותו בתנועה אופקית ומגיעים למסך נעילה נוסף, של פינת הילדים. פתיחת המסך הזה מביאה לפינת הילדים ממנה אפשר לחזור למערכת הרגילה רק באמצעות כיבוי המסך ופתיחתו מחדש. הפינה הזו לטעמנו היא פוטנציאל מוחמץ, ראשית כי לא רק ילדים משחקים בטלפון ולכן סביר להניח שמשתמשים בלי ילדים יתעלמו ממנה. שנית, אפשר להשתמש בקונספט הזה בצורה רחבה יותר ולהפוך את המערכת למסודרת יותר. אם המכשיר היה נותר בבעלותנו, בהחלט היינו מרכזים את המשחקים שם וחוסכים מקום במסך האריחים הגדול.

נקודה נוספת ששווה להתעכב עליה היא העובדה שהטלפון הזה מציע חווית אופיס מעולה. מסמכים נפתחים בקלות וזריזות, ובמידת הצורך אפשר ממש לעבוד דרך הטלפון. יש תמיכה בוורד, אקסל ופאוור פוינט. הטלפון מאפשר שליפת מסמכים זריזה מהמייל או שירות אחסון הענן SkyDrive, מה שמוסיף בהחלט לנוחות השימוש והעבודה בדרכים.

באריזת המכשיר נמצאים כבל Micro-USB ומטען שמתחבר לכבל הזה, סיכה לשליפת פתח הכנסת כרטיס הסים, אזניות, אטמי סיליקון רזרביים וספרות הפעלה.

Nokia Lumia 920
לומיה 920 מציע חווית אופיס מעולה. מסמכים נפתחים בקלות וזריזות, ובמידת הצורך אפשר ממש לעבוד דרך הטלפון. יש תמיכה בוורד, אקסל ופאוור פוינט

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מערכת הפעלה מעוצבת, מהירה ופשוטה לתפעול. היא מציגה ממשק מינימליסטי שמבוסס על צורות פשוטות, צבעים בסיסיים וטיפוגרפיה מוקפדת, ואפשרויות ההגדרה האישית שלה מצומצמות מאוד. חנות האפליקציות שלה קטנה מהותית ביחס לאנדרואיד ו-iOS. בשל פשטותה, Windows Phone עשויה להתאים לטכנופובים ולבני הגיל השלישי
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

גולת הכותרת של ה- Nokia Lumia 920 היא המצלמה שלו. נוקיה מתפארת במצלמה הטובה ביותר בעולם הסלולרי, וכנראה שבצדק. מדובר במצלמת 8 מגה פיקסל עם פלאש לד כפול. העדשה ממוקמת כמעט במרכז המכשיר ונוקיה הוסיפה לחצן ייעודי לצילום מהיר. זהו המכשיר היחיד כיום שמצויד במייצב תמונה פיסי (שתורם לעובי ומשקל הטלפון) ומפתח צמצם f2.0  המאפשר לאור רב יותר להגיע אל החיישן. שתי תכונות אלו מאפשרות קבלת תמונות חדות ומדויקות יותר מכל מכשיר מתחרה. ההבדלים ברורים יותר בצילומי לילה, בהם לרוב התמונות הסלולריות התגרענו ואיבדו את הדיוק בצבעים ובחדות מהר מאוד.

צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והוא מצוין גם כן. קצב הרענון מהיר ותנועת הסרטים חלקה ומדויקת. המיקוד זריז יחסית והתוצאה מאוד מרשימה.

על אף השבחים, חשוב לזכור שזו עדיין מצלמה סלולרית. למרות שבתאורה טובה התוצאות בהחלט משביעות רצון, מספיק ענן בשמים כדי לקבל צילום שיראה מגורען במבט מקרוב, וצילום בתוך הבית חושף מעט מגבלות באיזון הלובן. גם בוידיאו ישנם מעט חסרונות: רמת הפירוט בינונית והצבעים רוויים יתר על המידה. אבל השורה התחתונה היא שמדובר במצלמה סלולרית מצוינת.


לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.



Nokia Lumia 920


Nokia Lumia 920


Nokia Lumia 920


Nokia Lumia 920


Nokia Lumia 920


בדומה למכשירי אנדרואיד, מייקרוסופט עושה שימוש בשירותים נוספים שלה במכשיר הזה, וכך כל התמונות והסרטונים עולים אוטומטית לשירות הענן שלה, SkyDrive. אנחנו משתמשי DropBox ותיקים, וקצת התאכזבנו לגלות שעדיין אין אפליקציה ייעודית, אבל גם סקיידרייב זה משהו.

המצלמה משחקת תפקיד גדול במיוחד במכשיר הזה. נוקיה שילבה לא מעט אפליקציות במכשיר שמבוססות על המצלמה ולא נמצאות במכשירי Windows Phone 8 אחרים. מעבר לאפליקציה צילום חכם (מצלמת 4 תמונות ברצף ומאפשרת בחירה ביניהן), ישנה אפליקציית "נוקיה בעיר" שמאפשרת איתור מקומות (אוכל, מלונות, קניות וכדומה) באמצעות "מציאות רבודה". פשוט פותחים את האפליקציה, בוחרים תחום ומכוונים את המצלמה אל הרחוב. על גבי המסך כבר תופיע הכוונה למקומות רבים בסביבה הקרובה והבינונית (ק"מ ספורים).

אפליקציה נוספת שנוקיה בנתה היא צילום פנורמי. לצילום זה יש מצב אוטומטי מוצלח, וכשהוא כושל הוא מציע צילום פנורמי ידני. המצב האוטומטי מציג שתי נקודות אפורות על המסך שצריך להתאים ביניהן על ידי הזזת המכשיר, וכשהנקודות נפגשות המכשיר מצלם שוב. המצב הידני מיושן יותר ופועל כך שחלק מהתמונה מוקפא על המסך בשקיפות מסוימת, וצריך להתאים את החלק הזה למה שרואים דרך העדשה. זו אפשרות שעובדת בצורה סבירה, אך קשה יותר לביצוע. התוצאה של הצילום הזה לגמרי לא רעה והתפירה האוטומטית עושה עבודה טובה מאוד.

כל הקשור לאודיו ווידיאו נותר ברמה די בסיסית בשלב זה. נגן המוזיקה תומך בפורמטי האודיו סטנדרטיים MP3/WMA/WAV אך לא זיהה קבצי FLAC. הנגן עצמו די מצ'וקמק, בהיעדר מילה מתאימה יותר. קשה לנווט בתוך הרצועות עצמן, והעיצוב שלו פשוט לא קיים. נוקיה לא הכינה תחליף ראוי לנגן הזה, וחנות האפליקציות הדלה לא הציעה אלטרנטיבה ראויה גם כן. נגן הוידיאו תומך בפורמטים MP4/H.264/H.263/WMV  אך לא בקבצי MKV.

נוקיה כן דאגה לתוכנת ניווט על גבי המכשיר, בנוסף לתוכנת Waze הפופולרית שהושקה בסופו של דבר למערכת ההפעלה Windows Phone 8. התוכנה של נוקיה חביבה, אך לא חובבת עברית – וכל שמות הרחובות מופיעים בה הפוך. אפשר לציין לחיוב את נעילת ה-GPS הזריזה (מספר שניות) והיציבה.

Nokia Lumia 920
כל הקשור לאודיו ווידיאו נותר ברמה די בסיסית בשלב זה. נגן המוזיקה די מצ'וקמק, בהיעדר מילה מתאימה יותר. קשה לנווט בתוך הרצועות עצמן, והעיצוב שלו פשוט לא קיים

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לפני שהכנסנו את כרטיס ה-SIM למכשיר חלפו מחשבות מדאיגות בראשנו, שמא לא נצליח לסנכרן את אנשי הקשר שלנו, שכבר שנים לא נמצאים על הסים. אך לשמחתנו, ווינדוס פון יודע להסתנכרן גם עם חשבונות גוגל ופייסבוק, ורשימת אנשי הקשר, יחד עם הדואר ולוח השנה, נוצרו בזריזות ויעילות.

הגלישה במכשיר הפתיעה לטובה גם כן. אמנם מדובר ב-Internet Explorer המושמץ, אך גרסתה הניידת הוכיחה את עצמה כזריזה ונוחה יחסית לשימוש. הדפים נטענו במהירות והגלישה מהנה למדי.שורת הכתובת של הדפדפן נמצאת למטה, קרוב למקלדת, מה שהתגלה כשינוי מבורך ונוח. אין תמיכה בפלאש בדפדפן, אך גם התמיכה במכשירים מתחרים הולכת ומצטמצמת, כך שלא מדובר בחסרון אקוטי.

העברת קבצים מהמכשיר והחוצה פשוטים מאוד, אך מוגבלים בו בזמן. בעת חיבור המכשיר למחשב נפתח ממשק פשוט שמאפשר סנכרון של וידיאו, תמונות, מוזיקה ומסמכים. השאיפה האוטומטית של המכשיר היא לעשות את הסנכרון הזה מול הספריות שמוגדרות מראש במחשב, ולטעמנו זו צורה קלה ואינטואיטיבית מאוד להעברת קבצים. החלופה היא פשוט לגשת למכשיר כמו אל MTP, ולהעתיק איזה קבצים שרוצים אליו. אין גישה לקובצי המערכת, והם אפילו לא נראים בעת חיבור המכשיר למחשב.

מערכת הפעלה מעוצבת, מהירה ופשוטה לתפעול. היא מציגה ממשק מינימליסטי שמבוסס על צורות פשוטות, צבעים בסיסיים וטיפוגרפיה מוקפדת, ואפשרויות ההגדרה האישית שלה מצומצמות מאוד. חנות האפליקציות שלה קטנה מהותית ביחס לאנדרואיד ו-iOS. בשל פשטותה, Windows Phone עשויה להתאים לטכנופובים ולבני הגיל השלישי
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אין פריצת דרך בנושא חיי הסוללה במכשיר זה. המשקל הנוסף של הלומיה 920 לא הלך לסוללה. גם מערכת ההפעלה לא מצטיינת בניהול צריכת החשמל שלה, והמכשיר מאבד כ- 6%-7% סוללה בשעה אם הוא בשימוש קל, ו-3%-4% במנוחה. הסוללה פה בעלת קיבולת של 2000mAh, והיא מחזיקה יום עבודה שלם אך לא עמוס מדי. אצלנו בשימוש שכלל בעיקר הודעות, כשעה של גלישה ודקות ספורות של שיחה, המכשיר הגיע לסוף היום עם אחוזי סוללה בודדים. ניווט, אזניות Bluetooth או זמן שיחה ארוך יותר במהלך היום כנראה יכריעו את הסוללה תוך 12-14 שעות. גבולי.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Nokia Lumia 920 הוא מכשיר איתן בהחלט. משקלו ואיכות החומרים משווים לו תחושה קשוחה וחזקה, ואפילו מסתובבים כמה סרטוני YouTube שאפשר לדפוק איתו מסמרים... לא בדקנו את זה בעצמנו, אבל מניסיוננו עם המכשיר, נראה ששימוש יומיומי לא אמור להותיר עליו סימנים כמעט כלל.

הפלסטיקה האיכותית וזכוכית הגורילה 2 שעל המסך חזקים מספיק בשביל לא לאסוף שריטות ממפתחות אם במקרה יש לכם כיסי ענק שיכולים להכיל גם את הטלפון וגם צרור מפתחות. כפי שצוין, חלקו העליון של המכשיר מעט רופף, אך לא נראה שיש סיכוי שהוא יתפרק.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply