חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Lenovo Tab 4 10 X304F ZA2J0040IL
מותג: Lenovo
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
משקל: 500 גרם
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 2GB
מהירות מעבד: 1.4 GHz
ציון WiseBuy
6.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab 4 10 X304F ZA2J0040IL

לירן עבדי | 29.03.2018
הטוב
  • מחיר נמוך
  • עיצוב נאה ודק יחסית
  • קל ונוח לנשיאה ושימוש שוטף
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • מצלמות גרועות, מלפנים ומאחור
  • איכות תצוגה חלשה ולא בהירה מספיק
  • משך טעינה ארוך
בשורה התחתונה
הוא קל ונוח לתפעול אבל צמד המצלמות הקטסטרופליות והתצוגה החיוורת שלו הופכים את ה- Tab 4 10 של Lenovo לטאבלט שבהחלט לא יתאים לכל אחד. הוא עדיין ניחן בכמה יתרונות בולטים; הביצועים לא רעים בכלל בשוטף, חיי הסוללה הארוכים שלו יספקו את המשתמשים הכבדים ומחירו הנמוך מפחית במעט את הדיסוננס. האם תהיו מוכנים לקבל על עצמכם את המשוואה הבעייתית? זו כבר שאלה שתצטרכו לשאול את עצמכם.
הקדמה
ה-Tab 4 10 הוא טאבלט מבית Lenovo, המצויד במסך 10.1 אינץ' בתצוגת IPS עם רזולוציה 1280X800 פיקסלים. מעבד ה-Snapdragon 425 מורכב מארבע ליבות במהירות של GHz1.4, לצד זיכרון RAM של 2 גיגה ונפח אחסון פנימי בסך 16 גיגה, כולל אופציה להרחיב ב-128 גיגה נוספים באמצעות כרטיס זיכרון. מצלמת 5 מגה פיקסל עם צילום וידאו ב- 1080p ממוקמת מאחור ומקדימה עדשת 2 מגה פיקסל. מערכת ההפעלה המגיעה ישירות מהקופסה היא 7.1.1 Nougat ובגב המכשיר סוללה בקיבולת 7000 מיליאמפר. הדגם זמין בצבעי שחור ולבן והגרסה שנבדקה היא זו עם אופציית Wi-Fi בלבד, ללא חריץ לכרטיס סים.

איכות תצוגה

(25% מהציון הסופי)
6 מתוך 10
מסך IPS ברזולוציה של 1280X800 פיקסלים עם פיזור פיקסלים של 149PPI לא מבטיחים יותר מדי בתאוריה. המציאות לא שונה מהנתונים על הנייר ותצוגת ה- Tab 4 10 מחזירה אותנו כמה שנים טובות אחורה למסכים עם תופעת הפיקסול המכוערת המופיעה הן בטקסטים והן באייקונים, צבעים שמתקשים להציג את גוונם האמיתי ופירוט לוקה בחסר בעת צפייה בתמונות ובסרטים. גם בהירות המסך המקסימלית לא קרובה למספקת בקרב רוב המשתמשים שהשתמשו בטאבלט במשך הסקירה. על צפייה במסך מול אור טבעי אין אפילו מה לדבר ובכל יום קרני השמש של תחילת האביב ניצחו שוב ושוב את התצוגה החיוורת של הטאבלט.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

טאבלט 10.1 אינץ' גדול מטבעו אך מידותיו של גוף ה- Tab 4 10 נאות יחסית, בוודאי כשמתחשבים בתג המחיר שלו: גובה 24.7 ס"מ, רוחב 17.1 ס"מ ועובי 8.3 מ"מ הופכים אותו לנוח גם באחיזה למשך זמן. משקלו (500 גרם) לא מקשה על נשיאתו, הנחתו כנגד קיר או במהלך קריאה ממושכת. גם מראהו עדין ונאה למדי: מאחור משטח שחור בעל גימור מחוספס ונעים למגע שלא משאיר טביעות אצבע לאחר שימוש. בצד אחד של הטאבלט חריץ לכרטיס זיכרון, כניסת אוזניות וכניסת MicroUSB לטעינה, ובצדו השני כפתורי השליטה על עוצמת הסאונד וכפתור הדלקה/כיבוי, שלושתם כסופים ומעניקים חיווי טוב בלחיצה עליהם.


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


מקדימה הוצבו צמד רמקולי סטריאו המצוידים בטכנולוגיית Dolby Atmos, שבמבחן המוזיקה אכזבו למדי. עוצמתם המקסימלית הייתה די סבירה ומאיכות הצליל ציפינו להרבה יותר ממעבדת הסאונד הנחשבת. ניתן להגדיר בטאבלט פרופילים שונים למצבים שונים, לדוגמא בזמן צפייה בסרטונים, האזנה למוזיקה ובזמן משחקים, אבל כשאיכות הסאונד כל כך בינונית, ההבדלים המינוריים לא מצדיקים את בזבוז הזמן בלהגדיר פרופילים שונים.

באגף העדשות תמצאו מצלמת 5 מגה פיקסל מאחור ו-2 מגה פיקסל מקדימה, שהלהיבו בדיוק כמו שזה נשמע. נפתח במצלמה האחורית הנוראית – התמונות חיוורות, נטולות נשמה והצבעים רחוקים מאוד מהמציאות. המיקוד טועה שוב ושוב וממשק המצלמה האיטי גרם לנו לפספס יותר מדי רגעי מפתח שלא יחזרו.

כשחשבנו שאי אפשר יותר גרוע מזה, שעות החשיכה הכירו לנו סטנדרט נמוך חדש של מצלמה איומה. קיבלנו את כל התופעות לשמצה; מיקוד שלא עובד, פירוט גרוע, פיקסלים מרוחים ושטחים אינסופיים של שבבי צבע שלא הצליחו לקלוע אפילו במקצת למה שהתרחש בפועל. מצלמת הסלפי ממשיכה ברצף הכישלונות עם רעשי רקע צורמים בכל תמונה וצילומים בלתי אפשריים בחושך, בהיעדר מבזק. צילום הווידאו ב-1080p סיפק סרטונים עם תמונה רועדת למדי, עם פירוט בעייתי ומיקוד שהשתגע לפרקים וקפץ בין אלמנטים.

Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


לצד מערכת ההפעלה בגרסת 7.1.1 Nougat קיבלנו עוד כמה אפליקציות מבית לנובו שהיו בעיקר סמליות אך שימושיות ולאו דווקא מציקות ברקע, כמנהגן של לא מעט יצרניות. הממשק העצמאי של לנובו כמעט ולא מורגש וברוב הזמן התחושה היא מערכת הפעלה טהורה ששולבו בה כמה אפליקציות חיוניות, כמו חבילת אופיס, נטפליקס ואפליקציית רדיו. ניתן גם לנהל כמה משתמשים, כולל חשבון לילדים כך שיוגבלו לאפליקציות ותכונות מסוימות, מבלי להיחשף לתכנים מסוימים שהוגדרו מראש כ"אסורים".

ביצועים

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

המפרט חושף מעבד Snapdragon 425 מרובע ליבות במהירות 1.4 גיגה הרץ, לצד זיכרון RAM בסך 2 גיגה ונפח אחסון פנימי בסך 16 גיגה. נתחיל במבחני AnTuTu , שם קיבלנו את התוצאה הפושרת 36,924. בפועל שמחנו לגלות ביצועים לא רעים בכלל, בעיקר כאשר מלכתחילה לא הגענו לבחון מכשיר שכזה עם ציפיות בשמיים. תפריטים, משחקי הגדרות ושיחות בווטסאפ למשל, פעלו מהר מאוד. גם גלישה באתרים והפעלת קבצי מדיה שונים לא מהווים אתגר עבור מעבד הביניים. על משחקים כבדים וויתרנו מראש אחרי בזבוז זמן על אינספור מסכי טעינה ארוכים באופן מוגזם, שלא לדבר על חווית גיימינג מקרטעת שמוציאה את הכיף מכמה משחקים שהותקנו והוסרו באותה השעה.


Lenovo Tab 4 10: למי שלא מפסיק לעבוד


בצורה מפתיעה למדי, ריבוי משימות לא מאתגרת את הטאבלט, כמובן כל עוד לא מדובר באפליקציות סופר-כבדות אלא בעיקר עזרים שימושיים שעובדים במקביל כמו עריכת מסמך בוורד, הוספת אירוע ביומן והורדת מצגת מ-Google Drive, למשל.
לא היינו סומכים על קיבולת הנפח הפנימי שעומדת על 16 גיגה, בעיקר כי בפועל למשתמש נשאר לא יותר מ- GB8 לקבצים אישיים. במקרה זה, הוספת כרטיס זיכרון הוא בגדר חובה, פשוט כי התקנות של רק כמה אפליקציות פופולריות כמו פייסבוק, אינסטגרם, אפליקציית חדשות ועוד כמה שירותי בנקאות ובריאות יגבו לפחות 3-4 גיגה נוספים. אופציית ההרחבה בכ-128 גיגה אמורים להספיק לרוב סוגי המשתמשים, גם לצרכני המדיה הכבדים.

משך פעולת הסוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
סוללת 7000 מיליאמפר הרשימה לטובה והצלחנו לגרום לטאבלט לעבוד בממוצע 12 שעות לפני שכבה לחלוטין. הפעילות למשך הסקירה כללה בעיקר מסך בבהירות 80% שניגן סרטים ברקע, גלישה באתרי תוכן ועוד כמה סידורים שגרתיים כמו קריאת מיילים, שיטוט בפייסבוק ובאינסטגרם וכדומה. תהליך הטעינה עד לקיבולת מלאה לוקח לא מעט זמן– כמעט 4 וחצי שעות, כך שאפשר לשכוח מטכנולוגיית טעינה מהירה כזו או אחרת.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply