חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB 8GB RAM Wi-Fi שיאומי
מותג: Xiaomi
תאריך כניסה לאתר: 6/2024
סדרה: Redmi Pad
נפח איחסון פנימי: 256GB
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB 8GB RAM Wi-Fi שיאומי

לירן עבדי | 05.08.2024
הטוב
  • תג מחיר נוח
  • גוף אלומיניום
  • בהירות מסך גבוהה מאוד
  • שימושי גם כלפטופ בסיסי
  • ביצועים גבוהים יחסית לטאבלט
הרע
  • מצלמות חלשות
  • העיניות בגב נשחקו מהר מדי
  • טעינה מלאה ממושכת - כמעט שעתיים
  • חיישן פנים מגמגם תחת תאורה מוגבלת
  • ללא עמידות רשמית בפני פגעי אבק ומים
בשורה התחתונה
שילוב של מחיר נוח, תצוגה חדה ובוהקת וביצועים יעילים הופכים את ה-Pad Pro לכלי עבודה מפתיע, בין אם זה עבור עריכת סרטונים קצרים או כתיבת מסמכים. חשוב לזכור שהוא עדיין טאבלט, כלומר הוא סובל מה"מחלות" המוכרות; המצלמה סיפקה תמונות חיוורות, אין כאן שום עמידות בפני אבק ומים ותצטרכו גם לרכוש קייס כלשהו או לפחות מעמד עבורו, כי די מהר מגלים שלהחזיק טאבלט ששוקל כמעט 600 גרם היא לא פעולה נוחה במיוחד. ה-Pad Pro הוא מהמשתלמים בקטגוריה.
Redmi Pad Pro 256GB 8GB RAM Wi-Fi
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,152 ₪
מחיר סופי: 1,160 ₪
מחיר סופי: 1,165 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

ה-Pad Pro מבית Redmi הוא טאבלט עם מסך בגודל 12.1 אינץ' המצויד במעבד Snapdragon 7s Gen 2, סוללה בנפח 10,000mAh, תמיכה בהרחבת זיכרון RAM וירטואלי ו-4 רמקולים סטריאופוניים. הטאבלט זמין בתצורת 128GB + 6GB זיכרון RAM וכן 256GB + 8GB זיכרון RAM, בגווני כחול, אפור וירוק.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המכשיר לסקירה

איכות תצוגה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לטאבלט מסך LCD בגודל 12.1 אינץ' המציע רזולוציה של 1600X2560 פיקסלים עם צפיפות פיקסלים 249ppi, יחס ניגודיות 1500:1 ובהירות ברמת בוהק של 600nits במצב HBM (הערך המקסימלי בבהירות אוטומטית). את קצב הריענון ניתן להעדיף בין התדרים 60Hz, Hz90 או 120Hz או פשוט לבחור במצב אדפטיבי ולהרשות לטאבלט לבחור את תדר הריענון שיתאים לסיטואציה, בין אם זה קריאה סתמית באתר חדשות או ברגעי גיימינג מהירים.


Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


נתחיל מהתכונה שהכי הרשימה אותנו, הבהירות. מדובר ברמת בוהק גבוהה במיוחד שלא נופלת מזו שמציעים טאבלטים יקרים פי כמה; לא משנה אם קראנו בו כתבות בפארק בשעות הבוקר או במרפסת השמש שלנו, גם מול שמש ישירה ה-Pad Pro לא גמגם. התמיכה ב-Dolby Vision מציעה כמה מצבי תמונה ייעודיים, רק חבל שאין תמיכה ב-HDR10 עבור גוונים יותר "מתוחים" ועזים.

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד

מצבי תצוגה נוספים שזמינים למשתמש כוללים "רווי" להעצמת הגוונים או "רגיל" שמגיש ניגודיות קבועה וניתן גם לבחור טמפ' צבעים בהתאמה אישית. הרזולוציה הגבוהה גם התגלתה כשימושית והציגה בחדות תכנים שצולמו ברזולוציה תואמת, בין אם זה כשצפינו בסרטים באפליקציות סטרימינג פופולריות או כשערכנו סרטונים שהוקלטו ב-2160p.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Pad Pro הוא טאבלט מגושם ואי-אפשר לצמצם מדי מידות גוף המצוידות במסך בגודל 12.1 אינץ'; אורכו 28 ס"מ, רוחבו 18 ס"מ ועוביו 7.5 מ"מ. משקלו כ-571 גרם, מהסוג שתרגישו בשימוש ממושך אם יד אחת תאחוז אותו לבדה, מה שאומר שאי אפשר להימנע מרכישת סטנד עם רגל תומכת, בטח אם הטאבלט צפוי לשרת אתכם במשך כמה שעות ביום.


Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


מבחינת מערכת ההפעלה, הטאבלט עטוף ממשק HyperOS המבוסס על אנדרואיד 14 ומשתמשי שיאומי ירגישו מיד בבית, מסידור התפריטים המוכר ועד לאייקונים ה"שטוחים" והמוכרים שלהם. יש כאן כמה עזרים פחות או יותר שימושיים, ערכות בהתאמה אישית, כמו גם שירותי "שימוש חכם" ובקרת הורים שתמיד שימושית אם הטאבלט שלפנינו מיועד לקטנטנים. הצימוד לאביזרים אלחוטיים גם עבד בלי בעיות; חיברנו את המקלדת ואת אוזניות הבלוטות' שלנו בקלות ובלי שום גמגומים ביציבות.

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


באשר לסאונד, בטאבלט שולבו ארבעה רמקולים התומכים ב-Dolby Atmos ושקע אוזניות 3.5 מ"מ למי שמעדיף חיבור קווי של האוזניות – אופציה שתמיד טוב שזמינה, במיוחד ליוצרי תוכן. הסאונד שבוקע מהרמקולים לא רע בכלל; הוא עוצמתי דיו, עד כמה שנעים להאזין לרמקולים כל כך קרובים למשתמש, ופירוט הצליל מספק מאוד, בטח עבור השימוש הסטנדרטי בטאבלט, כמו צפייה בסרטים או גיימינג שגרתי.

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד

מקנחים במערך הצילום, שהתגלה כעייף מאוד. ראוי להוסיף שמדובר בנקודת תורפה של רוב המוחץ של הטאבלטים וגם ה-Pad Pro התקשה להפתיע וחשף עדשה מאוד עצלה. במפרט: מקדימה, עדשת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.28 שאחראי גם לזהות את תווי הפנים שלנו ויכולות ההקלטה שלו עומדות על רזולוציה 1080p ב-30 פריימים בשנייה. בגב הטאבלט עדשת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0 שמציעה יכולת הקלטה זהה לעדשה הקדמית.

ואיך התמונות? כמו אפשר לראות, סבירות בקושי. המיקוד השתולל לא מעט, הפירוט לוקה בחסר, הצבעים חצי-מדויקים ובלילה השגנו צילומים בקושי ראויים.

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד
Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד
Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד
Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


צריך להודות על האמת: זה לא שקיימים בחוץ משתמשים שירכשו את הטאבלט שלפנינו עבור העדשה שלה, אבל היינו מצפים כבר לקדמה כלשהי בנושא זה ותמיד מאכזב לגלות כמו המצלמה נותרת מאחור ביחס לאיכות יתר הרכיבים.

ביצועים

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הטאלבט צויד במעבד מתומן הליבות Snapdragon 7s Gen 2 לצד 8GB זיכרון RAM ועוד 256GB עבור אחסון פנימי. נתחיל קודם מהאחסון הפנימי ו-256GB הם די והותר לטעמנו, גם אם אתם אספני אפליקציות או מסוג השתמשים שמעדיפים את תוכן הוידאו שלהם שמור מקומית בטאבלט.


ומה לגבי הביצועים ביום-יום? מבחן הבנצ'מארק של Geekbench עבר בהצלחה עם תוצאה של 3011 נקודות שממחישה שאין עם ה-Pad Pro יותר מדי רגעי גמגום בהיבט השימוש היום-יומי. כזכור, אפשר לחזק את זיכרון ה-RAM על חשבון נפח האחסון – אבל בשום שלב לא הרגשנו צורך לשפר את הביצועים. במבחן הגיימינג Wild Life קיבלנו 2979 נקודות, תוצאה גבוהה שמאפשרת חווית גיימינג חלקה גם במשחק תובעניים יחסית. ווידאנו את העניין עם המשחק Call of Duty: Mobile, שמצדו רץ באלגנטיות וסיפק גרפיקה הגונה תחת קצב פריימים נוח, לפחות עבור כותר FPS סטנדרטי.

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד

Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד
Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד

ע
ברנו קצת לעריכת וידאו בתמיכת האפליקציות Captions ו-InShot וה-Pad Pro התגלה כמכונת עריכה לא רעה בכלל. אמנם יש שיהוקי מערכת קלים כשהטיימליין מתחיל להיות עמוס שכבות, אפקטים ושלל מעברים שהוכנסו לשם, אבל גם סרטונים מתקדמים מצליחים לעבור רינדור בהצלחה – וזה מה שחשוב. הטאבלט התגלה גם לפטופ לא רע בכלל; צימוד מקלדת ועכבר בלוטות' לטאבלט איפשרו לנו לעצב בו מצגות ב-Google Slides וכן לערוך טקסטים ארוכים, ביניהם הסקירה שלפניכם.

משך פעולת הסוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סוללה בנפח 10,000mAh תומכת בטעינה מהירה בהספק 33W ובמארז קיבלנו מטען בהספק זהה. שקע הטעינה הוא מסוג USB-C כמקובל, בגרסה 2.0. מבחינת חיי סוללה, היצרנית מבטיחה עד 12 שעות צפייה ועד 15 שעות פעילות במצב קריאה. בדקנו כיצד שעת צפייה ביוטיוב תשפיע עליו: הפעלנו סרטון ילדים ביוטיוב בווליום 50% ובבהירות 50% ובדקנו את הסוללה אחרי 30 דקות ואחרי שעה. בתום חצי שעה הסוללה איבדה כ-6% ובתום שעה גילינו ירידה כמעט זהה, כ-5% נוספים, כלומר ניצול של 11% סוללה בשעה, משמע סביבות 9-10 שעות צפייה בסטרימינג – שכמובן ישתנו בהתאם לווליום ועוצמת הבהירות. לא רע בכלל, בטח כשמתחשבים בגודל המסך התובעני.


Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


מבחינת טעינה, בעזרת המטען המקורי צברנו 16% בתום 15 דקות טעינה ועוד 15% אחרי 15 דקות נוספים, כלומר כ-31% לאחר 30 דקות טעינה. סביבות 50-55% אחוזי סוללה שמנו לב שמהירות הטעינה מאטה מעט, כך שבשורה התחתונה טעינה מלאה ארכה סביבות שעה ו-50 דקות.

USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

גוף הטאבלט עשוי מתכת כלשהי, כנראה אלומיניום – וזה לא מובן מאליו בקטגוריית הביניים, שבדרך כלל הטאבלטים המצויים שם בנויים ברובם מפלסטיק באופן כזה אחר. לצערנו במארז לא סיפקו לנו הגנה נוספת כלשהי, כמו כיסוי כלשהו לגוף הטאבלט, שלא לדבר על מגן באמפר שיתאים לקהלים צעירים יותר. מעל המסך ציפוי Gorilla Glass 3 ולזכות ההגנה העתיקה ייאמר שלא תועדו על פני התצוגה אף שריטות במהלך בתקופת הסקירה.


Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


לצערנו תאלצו לשכוח מעמידות כלשהי הנוגעת למים ואבק – אין לכך שום התייחסות מצד היצרנית. יש גם את עניין צמד העיניות האחורית של הטאבלט; בתוך שבועיים המסגרת שלהן הספיקה להישחק ולאבד מהציפוי השחרחר שלהן, למרות שהפעולה הכי "מזיקה" שעשינו הייתה להניח את הטאבלט על גבי משטחים רנדומליים. במילים אחרות, כיסוי מגן אחורי תצטרכו כאן בהקדם – ועדיף שהוא יגן על הטאבלט ישר ביציאתו מהקופסה.


Redmi Pad Pro: עורך סרטונים נייד


מבחינת אבטחה, בטאבלט סורק פנים שעובד בסדר גמור, אבל רק בסדר. בתנאי תאורה מוגבלים הוא דרש מאיתנו שוב ושוב הקלדת סיסמה, אחרי ניסיונות כושלים לאתר את הפרצוף שלנו. לפחות ברוב שעות היום, או למשל בדירה מוארת, הוא זיהה את פנינו היטב וחשף את מסך הפתיחה ברגע.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המכשיר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply