חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Asus UX501VW-FW087T אסוס
יצרן: Asus
גודל מסך: 15.6 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i7
נפח זיכרון RAM: 8 GB
מערכת הפעלה: Windows 10, כולל...
דגם מעבד: 6700HQ
דור מעבד: דור 6
תצורת ‎ 2 in 1: ללא
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus UX501VW-FW087T אסוס

לירן עבדי | 17.08.2016
הטוב
  • מעבד מהיר
  • כרטיס מסך אידיאלי למשחקים חדשים
  • מקלדת נוחה ומוארת
  • מארז מעוצב ומוקפד
הרע
  • מידות מגושמות יחסית למתחרות
  • תצוגת p1080 מתיישנת
  • נפח אחסון פנימי צנוע
בשורה התחתונה

מעבד מסחרר שלא מתעייף לרגע, זיכרון-על המריץ תוכנות כבדות במקביל, כרטיס מסך מעולה ואריזה לתפארת: ה- ZenBook Proבהחלט אינו מהניידים הקלים או הדקיקים ביותר שיש לשוק המקצועי להציע, אך תכונות אלה ואחרות נסלחות כשנתקלים במחשב פרקטי ומשובח כל כך.

הקדמה

ה- UX501Vהוא מחשב נייד מבית Asus המצטרף למשפחת ZenBook Pro המוערכת. במפרט ניתן למצוא מסך IPS בגודל 15.6 אינץ', מעבד i7-6700HQ (דור 6 - Skylake), זיכרון RAM בסך GB8, כרטיס גרפי Nvidia GeForce GTX 960M, מצלמת רשת, מקלדת מלאה (כולל נומרית) ומערכת הפעלה  Windows 10הישר מהקופסה.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לפי הנייר, ה-ZenBook Pro היא חיית ביצועים ובשטח לא התאכזבנו: מרגע ההדלקה, שולחן העבודה עלה בפחות מ-9 שניות. פעילויות כמו פתיחת מיילים, שיטוט באינטרנט וכתיבת מסמכים היו עבור המחשב עניין של מה בכך. הרמנו הילוך עם עריכת גרפית מתקדמת והמחשב עדיין לא הראה סימני האטה כלשהם. במבחן הסופי העמדנו אותו מול המשחק Batman: Arkham Knight, שגם אותו הצליח המחשב להריץ בקלילות ראויה לציון. הגרפיקה במשחק מפורטת ומדויקת, תודות לכרטיס המסך GTX 960M מבית Nvidia עם זיכרון GB4.

שום לאגים לא תועדו, גם כששיפרנו בממשק הייעודי את ביצועי הכרטיס וניסינו לסחוט עוד מיכולותיו. כאן המקום לציין כי בדומה למחשבים מקצועיים שפגשנו בעבר, גם ה-
ZenBook Proנוטה להתחמם מאוד מהר כשדוחקים אותנו לפינת הגיימינג. אין מדובר בחוויה המכריחה עצירת עבודה אבל מורגשת מאוד, כבר בדקות הראשונות למשחק.

Asus ZenBookPro



ה-
GTX 960Mנבחן תחת מבחני DMark3. התוצאות אמנם לא שיקפו מחשב גיימינג מפלצתי ראוי לשמו, אך בהחלט הובילו פי כמה על ניידים עם כרטיסי מסך מובנים.

התוצאות וההשוואה למחשבים אחרים לפניכם:

Asus ZenBookPro

Asus ZenBookPro

לרשות המשתמש נפח אחסון SSD בסך GB237, נתון די תמוה שכן אסוס בהחלט לא חסכו כאן במידות ולא יכולנו שלא לתהות היכן נעלם הסטנדרט המינימלי של GB500 בגודל נייד שכזה. לכאן או לכאן, האחסון הפנימי רחוק מלספק: משחקים כבדים יבזזו את מרבית השטח המוקצה למשתמש, שגם ממנו, למעלה מ-GB50 תופסות תוכנות חיוניות ושאר קבצי מערכת ההפעלה, כך שבפועל נותרים למשתמש GB171 זעומים למדי.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המסך צויד בפאנל IPS בתצוגת p1080 חפה מתקלות: היא חדה, בעלת רמות בהירות מספקות וגם נהנית מזוויות צפייה חדות. יש למסך נטייה קלה לגווני כחול ולעיתים הצבע מועצם במקומות בהם הוא בקושי נוכח, אבל העניין לא הפריע לנו לעבוד בצורה מקצועית, כשהתעסקנו עם פוטושופ והדרישה לדיוק גבוהה פי כמה, מן הסתם.

נחמד היה לפגוש מסך בתצוגת
4K, לאור שחרור הנייד לשוק הישראלי באמצע שנת 2016, כשתצוגת p2160 הופכת לסטנדרט בקרב יותר ויותר ניידים מקצועיים שיוצאים לאחרונה.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה- ZenBook Proשוקל בערך 2.1 ק"ג, לא כבד מדי ביחס למחשבי 15.6 אינץ' אך עדיין לא יכול להתגאות במידות שמאיימות על היריבות הטבעיות שלו, כשחלקן הציגו מחשבים דקיקים וקלים יותר. עדיין, לא מדובר במשקל משמעותי ולרוב התיקים הסטנדרטיים הוא נכנס בקלות.

סט החיבורים לא רע בכלל: בצדו השמאלי של המכשיר נמצאים החיבור לחשמל, כניסת USB 3.0, HDMI וכניסת USB Type C החדשה יחסית. בצד האחר נמצאות עוד שתי כניסות USB 3.0, חריץ לכרטיס זיכרון מסוג SD וכן כניסת בננה אוזניות/מיקרופון. בהיעדרה של כניסת כבל Ethernet, אסוס צירפה במארז מתאם USB  שבצדו השני כניסת RJ-45, כך שניתן יהיה לחבר את המחשב ישירות לראוטר. אהבנו במיוחד את אופציית ה- USB-C: היא תומכת במחבר Thunderbolt 3, המאפשר העברת קבצים במהירות מסחררת (40GB לשנייה), חיבור מסך נוסף וכמובן, טעינת סלולריים במהירות-על (לבעלי כניסה טעינה מסוג USB-C).

Asus ZenBookPro

הצלחנו להרים את המסך עם יד אחת בלבד, ללא תמיכת התנגדות מהיד השנייה. אחרי שהמחשב עבר בהצלחה את המבחן הראשון והאהוב עלינו, עברנו למקלדת המלאה שהתגלתה כמעולה. זה לא שהיא מלאה בתכונות בלעדיות או מכילה איזה גימיק חביב- היא פשוט נוחה להפליא ותוך דקה התרגלנו אליה ונכנסו לעניינים. היא מוארת בעדינות אלגנטית ועבדה יופי בחדרים חשוכים, מקיימת הפרדה אידיאלית בין מקשים ונוחה מאוד להקלדה, כולל מקשי המספרים המוארכים במקלדת הנומרית. בסדרת מקשי ה-F נמצאים בשימוש משני פונקציות מולטימדיה (השתק, מצב שינה/טיסה, כיבוי משטח המגע ועוד), שגם עבדו ביעילות ושימשו אותנו בתדירות גבוהה במשך הסקירה. בכל הנוגע לשימושיות, גם משטח המגע גרף שבחים: הוא רחב מאוד, מגיב במהירות למחוות פופולריות (זום, שיטוט אנכי וכו') ולא פחות חשוב, נעים למגע.

בקדמת המסך עדשת 1.2 מגה פיקסל ממוצעת בלבד: זמן תגובה בינוני, רווית צבעים חיוורת וצילום וידאו ב-720p הפיק סרטון חסר חיים. מצד שני, זיהוי הפנים היה נחמד ושיחות סקייפ עבדו חלק כך שפונקציונליות כאן הוא שם המשחק.

שני פתחי רמקולים קטנים יחסית נמצאים בתחתית המחשב, מצוידים בטכנולוגיית ICEpower מבית Bang & Olufsen, מומחית האודיו מדנמרק. איכות הצלילים נבדקה במגוון רחב של מנעדים וסגנונות, ובכולם הצטיינה, גם בעוצמות גבוהות. עניין יחיד שלא אהבנו זו העוצמה המקסימלית, שהייתה מאוד נמוכה לטעמנו.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10


סוללת ה-ZenBook Pro מכילה 6 תאים שעל פי היצרנית, מסוגלים להחזיק 6 שעות מלאות. הטענה הוכיחה את עצמה בשטח, כאשר תחת שימוש סביר שכלל בעיקר משימות משרדיות כמו מענה על מיילים ושיטוט באינטרנט, צלח המכשיר את השעה החמישית עם 20% סוללה ופעם אחת אף הגענו איתו לקצת מעל 6 שעות עבודה מלאה, ללא עצירה. ביום אחר, כשהתחלנו לעבוד עם תוכנות עריכה מקצועיות, המחשב לא שרד יותר מ-3 שעות. בזמן משחק עמוס גרפיקה נחשף העקב אכילס של הסוללה: תוך שעה וחצי של פעילות המחשב תבע חיבור מידי לחשמל. באותה נשימה, לא ייחסנו לכך חשיבות רבה מדי- הגיימר הממוצע נוטה לשחק בסביבה סטטית ועם שקע חשמל זמין.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

רובו של גוף המחשב עשוי מתכת, המעניקה לו מראה אקסקלוסיבי מאוד שמושך מבטים מהסביבה. הטקסטורה המוברשת בצורת עיגול מלמעלה ממשיכה את הקו היוקרתי של סדרת ה- ZenBook והאסתטיות הכללית נוטפת הקפדת יתר ראויה להערצה. בחלק התחתון רגלי גומי המייצבות את המחשב על משטח ומונעות ממנו להחליק במדרון קל. עם הפעלת המחשב הופעלה תוכנת האבטחה McAfee המציעה מנוי לחודש ראשון במתנה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply