חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Creative Sound Blaster Free קריאטיב
סוג: רמקול נייד
מותג: Creative
Bluetooth: Bluetooth
חיבורים נוספים: 3.5 מ"מ
מקור חשמל: סוללה פנימית
הספק: 8 Watt
מסך: לא כולל
רדיו: לא כולל
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Erez 26.11.17
Alex 25.06.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Creative Sound Blaster Free קריאטיב

הטוב
  • עוצמת שמע גבוהה
  • נגן עצמאי מכרטיס זיכרון
  • דיבורית מובנית
  • עמידות בתקן IPX4
הרע
  • איכות צליל בינונית בלבד
  • אין אפליקציית שליטה
  • חיי סוללה בינוניים
בשורה התחתונה

Sound Blaster FRee הוא רמקול נייד חביב, שמספק חוויית שימוש טובה למדי אבל מתקשה להרשים באיכות השמע שהוא מפיק. הוא יתאים כנראה למי שימצא שימוש ביכולתו לנגן מוזיקה עצמאית מכרטיס הזיכרון, ופחות מדקדק באיכות הסאונד. אודיופילים ימצאו את מבוקשים ברמקולים אחרים, שבדרך כלל גם יהיו יקרים יותר.

הקדמה

Creative היא חברה ותיקה בתחום האודיו, והמותג Sound Blaster שלה היה פופולארי ביותר בתחום כרטיסי הסאונד והרמקולים למחשב בשנות ה-90. בשנים האחרונות המותג הזה עובר התאמה לעידן החדש, וכעת מצטרף אליו ליין של רמקולים אלחוטיים ניידים; אחד מהם הוא ה- Sound Blaster FReeשבדקנו בהזדמנות זו.

ה-
FRee (כן, ככה כותבים את שמו) הוא רמקול Bluetooth נייד שתומך לא רק בנגינת מוזיקה מהתקן חיצוני, כמו הטלפון הסלולרי, אלא גם יודע לנגן מוזיקה עצמאית מכרטיס זיכרון. יש לו זוג רמקולים סטריאופוניים בהספק של 4W כל אחד, עמידות לנתזי מים בתקן IPX4 ומיקרופון פנימי המאפשר להשתמש בו גם כדיבורית.

הרמקול זמין בצבעים שחור או לבן.

רמקולים בעלי מקלט פנימי הניתנים להצבה במרחק של עד כ-150 מהמשדר המחובר למגבר. לעיתים סובלים מהפרעות ממכשירים דוגמת מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים ומודמים אלחוטיים, שכן הם עובדים על תחומי תדר זהים, 900MHz או 2.4GHz.

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

למרות הוותק של החברה בעולמות האודיו, ה- Sound Blaster Freeלא מצליח להציג איכות שמע מרשימה. הצליל נשמע שטוח יחסית וניכר מחסור בהדגשה של תדרי ה-High וה-High-mid. במילים פשוטות, אין מספיק טראבל ולכן הסאונד נשמע לא מפורט וקצת עמום. תוכלו לשמוע זאת בקלות בכל קטע מוזיקלי שכולל תופים, בו המצילות נשמעות חלשות יחסית ולא מודגשות, אבל חדי אוזן יבחינו בחוסר הפירוט גם בקטעים ווקאליים – כמו למשל בפתיח של Hello של אדל.

כשלחצנו על הכפתור
Loud הסאונד השתפר – טווח התדרים התרחב קמעא וקיבלנו עוד קצת הדגשה של הטראבל. זה לא הספיק כדי להפוך את הצליל לעשיר ומפורט באמת, ובהשוואה שעשינו מול ה-UE Boom 2 ה-FRee של קריאייטיב הפסיד בנוק אאוט.

בצד הבאסים הרמקול דווקא לא רע, כל עוד לא תדחפו אותו לקצה הווליום שם הבאסים מתחילים "להיחנק". גם הווליום המרבי של הרמקול גבוה, והוא מסוגל לתפקד כמקור השמע היחיד לסלון גדול ואפילו למסיבה קטנה.

Creative Sound Blaster FRee

אם תבחרו להשכיב את הרמקול לרוחבו תוכלו אולי להבחין שהסאונד הוא סטריאופוני, בזכות זוג רמקולים שממוקמים בצדדים. במרכז נמצא הסאב, שפתח היציאה שלו נמצא מאחור. עם זאת, הרמקול אינו גדול מספיק כדי שאפקט הסטריאו יהיה מובחן בהאזנה ממרחק של כמה מטרים, ובמובן הזה הוא נשמע כמו כל רמקול אלחוטי בגודל שלו. למרות שהחברה מבטיחה סאונד של 360 מעלות, בפועל הסאונד בוקע רק מכיוון אחד של הגליל, ורצוי לכוון אותו אליכם כדי לשמוע באיכות המרבית.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Creative Sound Blaster FRee הוא רמקול שצורתו מזכירה גליל, אך בפועל הוא משושה עם פינות מעוגלות מאוד ששלוש מפאותיו מאכלסות את גריל הרמקולים, שתי פאות נוספות משמשות כמעמדים והאחרונה מכילה את סט החיבורים והלחצנים. גובהו של הרמקול 20 ס"מ ומשקלו קל מהמצופה – 466 גרם. עיצובו של ה-FRee נאה למדי, כאשר את צבעו הראשי (שחור או לבן) מעטרים חישוקים בצבע אדום-מטאלי בחלק העליון והתחתון.

להבדיל מרמקולים גליליים אחרים שבדקנו, שניתן להעמיד על הראש (
UE Boom 2) או להשכיב על הצד (JBL Flip 3), את ה- Sound Blaster FReeניתן להעמיד בשתי התצורות – שוכב או עומד. אנחנו הערכנו את הגמישות הזו.

Creative Sound Blaster FRee

אל הרמקול ניתן להתחבר משני מכשירים בו זמנית (Multipoint), כאשר כל אחד מהם יכול להזרים מוזיקה בתורו. טווח הקליטה המוצהר הוא 15 מטר, אנחנו מדדנו טווח סטנדרטי של כ-8 מטרים בתוך הבית.

בקצה העליון של הרמקול נמצאים לחצני השליטה העיקריים – הפעלה וכיבוי, שני לחצני ווליום ולחצן לזיווג ל-
Bluetooth המשמש גם למענה לשיחות נכנסות. הלחצנים שקועים במשטח הגומי ומסומנים רק בבליטה בצורת הכפתור הרלוונטי; הם מעט נוקשים ללחיצה אבל בסך הכל נגישים. בנוסף יש בראש הרמקול 3 נוריות חיווי לסוללה, ונורית כחולה נוספת לחיבור ל-Bluetooth. כאשר תשנו את עוצמת השמע, תגלו שהחיווי היחיד שהגעתם לקצה טווח הווליום הוא הבהוב של נוריות הסוללה – היינו מעדיפים חיווי קולי כלשהו.

בפאה האחורית של הרמקול נמצאים לחצני השליטה בנגן המוזיקה הפנימי שמסוגל לנגן שירים מתוך כרטיס
Micro-SD בנפח של עד 32GB. יש שם לחצן הפעלה/השהייה, לחצני דפדוף בין הרצועות, לחצן Shuffle לנגינה אקראית וכן לחצן Mute למיקרופון המובנה. בנוסף נמצא שם כפתור ה-Loud עם נורית חיווי מעליו. כיוון שאיכות השמע משתפרת בשימוש ב-Loud, חבל שהרמקול אינו זוכר את מצבו האחרון ולמעשה צריך להפעיל אותו ידנית בכל פעם מחדש.

עוד בגבו של הרמקול נמצאים החיבורים – חיבור
Micro-USB לטעינה, כניסת אודיו אנלוגית 3.5 מ"מ וחריץ לכרטיס הזיכרון. שלושת החיבורים הללו מכוסים במגן גומי. הרמקול עצמו עמיד בתקן IPX4, כלומר הוא ישרוד נתזי מים אקראיים ואפילו גשם קל, אבל לא שטיפה רצינית ובטח שלא טבילה במים.

Creative Sound Blaster FRee

מילה על התמיכה בכרטיס הזיכרון: לכאורה מדובר בפונקציה מיותרת, שכן לכל אחד מאתנו יש טלפון סלולרי שבאמצעותו ניתן להזרים מוזיקה באופן אלחוטי לרמקול. עם זאת, יש מקרים בהם הדבר יכול להיות שימושי מאוד – למשל כשאתם רוצים לשים פלייליסט למסיבה ואינכם רוצים שכל שיחה או הודעה נכנסת יקטעו את המוזיקה, ואינכם מעוניינים לשמור על קרבה לרמקול בכל זמן נתון כדי שחיבור ה-
Bluetooth לא יתנתק.

ולבסוף נציין לרעה את העובדה שלא ניתן לשלוט ברמקול באמצעות אפליקציה, כמו מרבית הרמקולים הניידים שבדקנו לאחרונה.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Sound Blaster FRee מצויד בסוללה פנימית, והחברה מצהירה על זמן סוללה של עד 10 שעות. בבדיקה שלנו נראה שהרמקול אכן מספק זמן כזה – לאחר שלוש שעות של נגינה אחת משלוש נוריות החיווי כבתה, משמע ירד כשליש מקיבולת הסוללה. מדובר בחיי סוללה סבירים, אבל פגשנו כבר רמקולים קטנים יותר שסיפקו חיי סוללה של 15 ואף 20 שעות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply