חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Anker Soundcore Sport X20
מותג: Anker
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
סוג החיבור: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 11/2024
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Sport X20

לירן עבדי | 24.11.2024
הטוב
  • אוזניות הקשת-In-Ear הכי נוחות שבדקנו
  • מצב שקיפות יעיל
  • אפליקציה מצוינת
  • עמידות IP68
הרע
  • ביטול הרעשים זולל חיי סוללה
  • אטימות פנימית חלשה
  • ביטול רעשים בינוני
בשורה התחתונה
למרות שהאטימות טעונה שיפור, ה-Sport X20 שירתו היטב אותנו בכל מה שהטחנו בפניהן: האזנה משרדית, אימוני ריצה ובערב צפינו איתן בנטפליקס מול טאבלט. האפליקציה מצוינת, איכות הסאונד לא רעה בכלל והיינו גם מתרשמים מהעמידות הגבוהה בתקן IP68 – אבל היבואנית מסירה אחריות על נזקי מים אז יצאנו מבולבלים. אחרי רצף אוזניות קשת In-Ear שנבדקו על ידינו בשנים אחרונות ודי אכזבו אותנו, אוזניות הספורט המרעננות של soundcore מבית ANKER הן חוויה מתקנת.
Soundcore Sport X20
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 289 ₪
מחיר סופי: 298 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

ה-soundcore Sport X20 מבית ANKER הן אוזניות ספורט אלחוטיות בעלות עיצוב קשת המבטיחות "התאמה מושלמת", לפי היצרנית. במפרט: דרייברים בקוטר 11 מ"מ עם תמיכה בטכנולוגיית BassUp, ביטול רעשים אקטיבי (ANC) בתמיכת 3 מיקרופונים בכל אוזנייה, אפליקציה ייעודית ועמידות IP68 להגנה בפני נזקי מים ואבק. האוזניות זמינות בצבעי שחור ולבן.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

האוזניות צוידו בדרייברים בקוטר 11 מ"מ בטווח תדרים 20Hz - 20KHz והקודקים הנתמכים הם הסטנדרטיים בלבד, כלומר SBC ו-AAC, תשכחו מ-LDAC ,aptX וחבריהם על מדף הפרימיום. בדומה לאוזניות soundcore אחרות שבדקנו , גם אלה שלפנינו מציעות BassUp, תכונה שמשדרגת את הטווחים הנמוכים ומעניקה נפח עתיר באס לשירים.


Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה


ה-Sport X20 מציעות איכות צליל טובה למדי – וזו ממש לא הפעם הראשונה שהתרשמנו לטובה מאוזניות soundcore. זה לא גוון הצליל שאודיופילים יחפשו מן הסתם, אבל בבדיקה השגרתית שלנו הכל עבד כשורה. האוזניות ליוו אותנו בהרבה סיטואציות יום-יומיות; האזנו איתן לפלייליסט Lo-fi במשרד, לקראת הערב הן ליוו אותנו באימונים ובערב צימדנו אותן לטאבלט כדי לצפות בסדרה Dark בנטפליקס. אם יש מחמאה שראויה להן, היא שה-Sport X20 התאימו לכל הסיטואציות, פי כמה כשלא התעצלנו ובחרו ב-preset תואם דרך האפליקציה, עליה נרחיב בהמשך. יש עניין אחד שהעיק על חווית ההאזנה: לצערנו האטימות הפנימית לא מיטבית כאן, תוצר של אוזניות קשת In-Ear שלא גורמות לראש הסיליקון להיכנס מספיק עמוק אל תעלת האוזן ולא מעט מרעשי הסביבה חודרים פנימה ומתמזגים עם הצלילים.

Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה

ביטול הרעשים האקטיבי היה יכול להיות לפצות במעט על בעיית האטימות, אלא שהוא התגלה כסביר בלבד; אולי זה קשור לאטימות הטבעית החלשה של האוזניות ואולי אלה המיקרופונים ה"עצלים" מדי, אבל אפילו במצב סינון רעשים אדפטיבי, שזוהה על ידי האפליקציה כרעשים בעוצמה High, גם אז התקשו האוזניות ליצור חוצץ של ממש בין מה שהאזנו לו, לצלילי הסביבה. זה לא אומר שלא מרגישים הבדל כשביטול הרעשים פועל – אבל הכרנו אוזניות עם ביטולי רעשים הרבה יותר דומיננטיים. כן זמין מצב Transparency שגם מוכר כ-Ambient, שמכניס רעשי הרקע בגרסה "דקה" כדי להימנע מבידוד מוחלט מהסביבה וזה עובד דווקא לא רע בכלל, למשל כשהאזנו להדרכה ביוטיוב בזמן שעבדנו על קובץ משותף עם מישהו שישב לצידנו ועדיין היינו צריכים להעביר הוראות אחד לשני מדי פעם.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
אין חדשות מרעישות אך גם לא מאכזבות מכיוון ניהול השיחות; ה-Sport X20 שירתו אותנו היטב בניהול שיחות ביום-יום, בין אם זה כששוחחנו במשרד מול לקוחות ובין אם זה במהלך שיחות אישיות בערב בסיבוב עם הכלב ברחוב ההומה. ברוב מוחץ של המקרים קיבלנו מחמאות מפירוט ועוצמת הקול שלנו - מלבד כמה מקרים בודדים בהם הצד השני בשיחה ביקש ש"נרד מהאוזניות" ונשוחח ישירות מהטלפון, כלומר ניתן להבחין קלות כשמשוחחים דרך המיקרופונים של ה-Sport X20 ויש להן את אפקט הדיבורית המוכר שגורם לקול להישמע מעט מרוחק.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהאחיזה של ה-Sport X20 באוזניים ונפתח בהכרזה: כותב שורות אלה לא מחובבי אוזניות סיליקון עם קשת האזנה שמשתלבת מאחורי האפרכסת. כמה וכמה אוזניות שכאלה עברו תחת ידינו ובכל פעם התלונה נעה בין קשת נוקשת מדי שמכאיבה על החלק האחורי של האוזן, לבין ההרכבה המסורבלת שלה. ה-Sport X20 הצליחו לשבור עבורנו רצף אכזבות בזכות התייחסות פרקטית לשתי הבעיות שציינו. ראשית, מדובר בקשת גומי גמישה וקלה שלא יוצרת את הלחץ הידוע לשמצה שהתרגלנו להכיר. שניה, בעיקר בזכות אותה קשת אלסטית, שגם מסוגלת להתארך בהתאם לאוזן המשתמש, ההרכבה על האוזן יותר זריזה ונינוחה מכל אוזניות מתחרות בקטגוריה שפגשנו. שאפו ל-soundcore.


Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה


עוברים להפעלת האוזניות והצימוד הראשוני עבד מעולה; שלפנו את האוזניות מהקייס והמחשב התחבר אליהן ברגע, בתמיכת בלוטות' 5.3. מאותו רגע כל החזרה שלהן לקייס ושליפה שלהן החוצה לוותה בחיבור זריז – ולא ציפינו לפחות מכך מאוזניות בלוטות' ב-2024. לא פחות חשוב, נטען שה-Sport X20 תומכות בצימוד לשני מכשירים בו-זמנית והבדיקה עברה בשלום כשהצמדנו אותן לסמארטפון ולמחשב שלנו במקביל. לצערנו אין כאן חיישן שמזהה את הסרת האוזניות וגורם לנגן לעצור אוטומטית.

Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה


בכל אוזניה מקש פיזי בודד בעל כמה שימושים; לחיצה בודדת משהה/מפעילה את השיר, לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה/אחורה ולחיצה ממושכת מחליפה בין מצבי סינון. הגישה למקשים מעט משונה, אבל אחרי יום-יומיים של שימוש מתרגלים, גם אם המיקום שלהם נותר לא טבעי בעינינו. באפליקציה ניתן לשנות את ייעודי המקשים ואנחנו למשל העדפנו שבהקשה כפולה במקש אוזנייה ימין תופעל העוזרת הקולית והקשה ממושכת באוזניה שמאל יעברו האוזניות למצב Transparency.

Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה


אגב אפליקציה, זו של soundcore מצוינת וזו ממש לא הפעם הראשונה שהתלהבנו ממנה. מעבר ליציבות ברמה הטכנית, הצימוד המהיר ועדכוני קושחה שקיבלנו מעת לעת, כאמור ניתן לשנות בה את ייעודי המקשים שעל האוזניות, להפעיל אקולייזר מותאם אישית, להפעיל את ה-Hear ID להתאמת הסאונד לאוזני המשתמש, לשחק עם הגדרות ביטולי הרעשים ויש אפילו תרגילי נשימה נחמדים שאפשר לבצע עם האוזניות לפני אימון או סתם כדי להירגע. ברור שהתכונות הללו אינן הכרחיות רק כדי להאזין לאוזניות, אבל אי-אפשר שלא להעריך את אוסף העזרים העצום שמציעה האפליקציה.

כיאה לייעוד הספורטיבי שלהן, ה-Sport X20 מצוידות בעמידות למים ואבק בתקן IP68 שמונעת מאבק להיכנס לאוזניות והן אפילו ישרדו טבילה במים – אבל היבואנית מקפידה להוסיף ש"אין אחריות לנזקי מים לאוזניות או למארז", כך שעם כל הכבוד למפרט שעל הנייר, הסרת האחריות מותירה אותנו עם ספק קל. לשם ההגינות, האוזניות ליוו אותנו בכמה ריצות ארוכות, הספיקו לספוג לא מעט זיעה ולא התקלקלו עד סוף הסקירה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה-Sport X20 מתיימרות להציע עד 12 שעות האזנה ועד כ-48 שעות האזנה עם הקייס. כשביטול הרעשים מופעל יכולות הסוללה פוחתות כמובן: עד 7 שעות האזנה באוזניות ועד 28 שעות עם הקייס. יש גם טעינה מהירה בנמצא: 5 דקות טעינה יספקו כשעתיים של האזנה. טעינה מלאה של האוזניות בקייס אורכות כ-35-40 דקות וטעינה של הקייס אורכת סביבות 2.5-3 שעות, עם כבל USB-C בלבד, כלומר אין תמיכה בטעינה אלחוטית. באוזניות מנגנון אוטומטי שגורם לאוזניות להיכבות בתום 30 דקות ללא שימוש ובאפליקציה ניתן לשנות את הערך הזה.


Anker Soundcore Sport X20: מהנוחות בקטגוריה


חיי הסוללה במציאות גילו פער משמעותי כשה-ANC פועל לבין שהוא כבוי. כשביטול הרעשים מכובה, שעת האזנה ביוטיוב בווליום 40% בזבזה 9% מהסוללה, כלומר סביבות 10-11 שעות האזנה. כשהפעלנו את ביטול הרעשים, בתום שעת בדיקה זהה הסוללה צנחה ב-18%, כלומר סביבות 5.5-6 שעות האזנה בסך הכל. זה לא מעט בהתחשב בתובעניות הטכנולוגיה, אבל זה גם אומר שתתקשו לשרוד יום עבודה שלם עם ANC פועל.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply