חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סיר בישול וטיגון Delonghi FH1363 דה לונגי
סוג: מכשיר טיגון
מותג: Delonghi
התאמה לאינדוקציה: לא מותאם
הספק: 1400 וואט
ללא שמן: ללא שמן
חומר: נון סטיק
מיכל נשלף: מיכל נשלף
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(1 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 999 ₪
מחיר סופי: 1,190 ₪
חוות דעת גולשים
ישראל 06.12.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סיר בישול וטיגון Delonghi FH1363 דה לונגי

לירן עבדי | 07.01.2018
הטוב
  • מפזר חום בצורה אחידה ונדיבה
  • חלונית לזיהוי מצב המזון במהלך הבישול
  • קל מאוד לניקוי
  • מגיע עם חוברת מתכונים שימושית
הרע
  • תופס שטח רב במטבחים קטנים
  • לא מתאים למשפחות גדולות
  • רועש מאוד
בשורה התחתונה
עם הבטחה להימנעות משמן שעומדת במבחן התוצאה וחימום מיטבי והיקפי שסיפק מנות מצוינות, מכשיר הבישול FH1363 של Delonghi הוא פתרון יעיל למשפחות קטנות, לזוגות צעירים שאין להם מקום לתנור או לבשלנים ספונטניים וחסרי סבלנות שרוצים את המנה שלהם עם כמה שפחות פעולות בדרך לביס המיוחל.
הקדמה
מכשיר הטיגון FH1363 מבית Delonghi האיטלקית מתיימר להביא את המהפכה הבאה למטבח, עם פטנט המבטיח להכין מגוון מאכלים, מפיצות דרך תבשילים ועד לעופות ודגים, במהירות וללא טיפת שמן. כלי הבישול צויד בטכנולוגיית - SHS Surround Heating System, המפזרת אוויר חם ושווה בעוצמתו בכל חלקי הסיר, "המייצר טיגון בריא ובכך מחליף את פעולת השמן", לטענת היצרנית. עוצמת החום עומדת על 1400 וואט ובזכות ציפוי קרמי פנימי, ה- FH1363 מבטיח להיות קל לניקוי.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נפתח בממדים: מידותיו של מכשיר הטיגון, 29 ס"מ גובה, 32.5 ס"מ עומק' 39.5 ס"מ רוחב, ומשקלו, כ-5 ק"ג, צפויים לתפוס מקום רב במטבח שאינו גדול מדי, אם כי בהתחשב בייעודו הספציפי והעובדה שניתן תמיד לאחסן אותו במקום אחר בתום השימוש, לא מדובר בחיסרון משמעותי למדי. המכשיר מגיע עם כוסית קטנה לשמן וכולל מכסה הניתן להרמה, חלון צפייה בקצהו, מבחש, קערה נשלפת מציפוי קרמיקה עם מאחז יד, טיימר ניתן להסרה, חוגת תרמוסטט עם ארבעה שלבים לכיוון עוצמת החום וכפתורי הפעלה/כיבוי ופתיחת המכסה.


Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

קיבולת סיר ה-FH1363 נדיבה מהממוצע בשוק מכשירי הטיגון, אם כי בדומה לשאר לסירי הבישול ללא שמן, גם כאן קשה לומר שהיא תוכל להוות פתרון למשפחה עם יותר מילד אחד. נפח הסיר מתאים למקסימום 3 מנות, כשבפועל צריך לזכור שמדובר רק במנה עיקרית, כלומר לא כולל מנת תוספת, כמו צ'יפס או שעועית למשל, כך שלא תהיה ברירה אלא לפצל את משימת החימום לכמה פעימות, מה שעלול להאריך משמעותית את מטלת הבישול בכללותה.

תפעול המכשיר קליל ביותר: פשוט לבחור את עוצמת החום לפי הוראות היצרנית, לתזמן בטיימר את הזמן המבוקש ולהפעיל את המכשיר בלחיצה בודדת על כפתור ההפעלה, הנעצר אוטומטית בהרמת המכסה. שעון העצר מצפצף ונשלף – מדובר במעין קוביית שעון שאמנם לא גורמת לגוף החימום להיפסק אבל ניתנת לנשיאה כך שלא נאלצנו לעמוד מול מכשיר הטיגון והתאפשר לנו לקחת אתנו את הטיימר לחדר הסמוך. מדובר בפתרון נחמד ומתחשב בלבד, לא משהו ששום שעון מעורר בסמארטפון לא יכול להחליף.
כאמור, בסיר מכסה שקוף שמאפשר לבדוק אופן רציף את המזון וכך למנוע חימום יתר של המנה – מדובר בתכונה מאוד רצויה שלא כל סירי הטיגון יודעים להציע וחבל שכך, מאחר וברוב הפעמים ההוראות שניתנו בחוברת לא תאמו לביצועים בשטח ולא פעם הוצאנו את המזון לפני/אחרי הזמן המומלץ, גם כשפעלנו בדיוק מרבי לפי ההוראות הכתובות.

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

בתום כל בישול, שמחנו לגלות שדפנות המכשיר נותרו פושרות לאחר החימום כך שלא חששנו מכוויות. גם ידית האחיזה המבודדת תמכה בנוחות השימוש, במהלך הטיית הסיר לכלי הקיבול, מבלי הפחד להיכוות מהחום האדיר הנפלט מהסיר עצמו.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
במכשיר גוף חימום עליון ותחתון לפיזור אחיד של החום, תחת עוצמת חימום מקסימלית העומדת על 1400 וואט, אשר אמורים להספיק לבישול מגוון מנות, כמו תבשילים, מנות בשר ודגים לסוגיהן, תפוחי אדמה פרוסים ושלמים ואפילו לאפיית עוגות.
במבחן תפוחי האדמה, התוצאות היו לטעמנו: זהובים ונימוחים מאוד עם השחמה קלה באזורים מסוימים, בפעולה שארכה קצת פחות מחצי שעה. המבחש תפקד כראוי וערבל את תפוחי האדמה כך שכל המנה יצאה אפויה ברמה אחידה, לשביעות רצוננו.

במועד אחר, חימום נתחי הפרגיות היה פחות מוצלח: אמנם מבחוץ היה נראה כאילו הפרגיות מוכנות לאכילה, עם רמת חום גבוהה וגווני חום מעולים שעל פניו נראה כאילו הם מוכנים, אלא שהספיק לנו ביס אחד כדי להבין שהבשר עדיין מעט נא ונדרשו עוד כמה דקות חימום כדי להפוך אותו לאכיל ולא פחות חשוב, שיקלע להעדפתנו האישית של מידת העשייה. הבעיה הייתה שמעטפת הפרגיות החלה להישרף, בזמן שהבשר עצמו רק החל להיות מוכן – כך שבלית ברירה העדפנו לקבוע עוד דקת בישול בלבד כדי להימנע מבישול יתר על המידה של החלק החיצוני, אך עדיין ליהנות מהחלקים הפנימיים.

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

עברנו לאפיית חציל וגם שם התוצאות היו סבירות, כאשר חלק מחתיכות הירק נאפו יותר מדי ואף כמה מהם נשרפו, בזמן שחתיכות אחרות שהיו ממש בסמוך אליהם נותרו לא מבושלות מספיק. התוצאה הלא-אחידה גרמה לנו לבשל את האנטיפסטי שייחלנו לו בתנור הרגיל, בלית ברירה.

ביום אחר בישלנו רגלי עוף, כרעיים וכנפיים, שכולם יצאו מצוינים: בתום 20 דקות, כולל הפיכת צד באמצע, קיבלנו כרעי עוף עשויים נהדר עם ניחוחות וטעמים נפלאים. הכנפיים הושחמו במידה הנכונה וגם רגלי העוף קיבלו גוון כהה ככל שנמשך תהליך החימום, עד שעצרנו אותו כשהגענו לרמת הבישול הרצויה, בהצצה קלה אל חלונית המכסה.

אחת הבעיות הקריטיות באגף הביצועים שלא ניתן להתעלם ממנו הוא הרעש: ה-FH1363 לא שקט כלל. אמנם לא מדובר בעוצמות המוגזמות של בלנדר טיפוסי, אבל מכשיר הטיגון גבר בקלות על תנור שעבד לידו במקביל במצב טורבו ואף כמעט השווה את עוצמות הרעש לרמקול נייד קטן שעמד לידו, שנאלצנו להגביר את האחרון עד הסוף כדי להעפיל על הנהימות שבקעו ממכשיר הטיגון.

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

Delonghi FH1363: פתרון טוב לבית קטן

הוראות וניקוי המכשיר

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

גוף הסיר עשוי ציפוי קרמי נעים למגע שמאוד קל לניקוי והברקה – נדרשו כמה שפשופי סקוצ' בודדים ורוב המים שהופרשו מהמזון יורדים במהירות. מטלת הניקוי הופכת למאתגרת יותר כשלא מנקים את הסיר מיד ומניחים לנוזלים להתייבש, אם כי מדובר בבעיה הנוגעת לכל סוגי כלי הבישול כך שלא ייחסנו לכך משמעות רבה מדי. באותו הקשר, תמיד נמליץ לנקות את הכלי מיד לאחר החימום, רק לאחר הפשרתו עם מים צוננים כמובן. לפי היצרנית ניתן גם להכניס את הסיר למדיח, אם כי מפאת גודלו והמקום הרב שהוא תפס בחלל המדיח, נמנענו מכך, מה גם שניקוי הידני באמת ארך לא יותר מדקה.


במארז קיבלנו הוראות הפעלה בעברית, שכללו הסבר מפורט על אמצעי הגנה, תפעול המכשיר וכן טבלאות בישול "רשמיות", לפיהן מומלץ לחמם את המזון, בניהן פירוט על מנות תפוחי אדמה, בשר, דגים, ירקות ועוד. עוד במארז הופיע ספרון מתכונים שכלל כמה מנות לא רעות בכלל כמו סלמון מקורמל, מאכל חצילים איטלקי ובננה מטוגנת. ההוראות היו ברורות ומובנות, הן מבחינת כמויות והן מבחינת הבישול עצמו, כולל הצגת זמן בישול והכנה שאהבנו במיוחד.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply