חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
פלייסטיישן - משחקים PS5 Assassin’s Creed Shadows Standard Edition
קונסולה: PS5
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - פלייסטיישן - משחקים PS5 Assassin’s Creed Shadows Standard Edition

לירן עבדי | 31.03.2025
הטוב
  • יפן הפיאודלית נראית מדהים, במיוחד במעברי עונות
  • שני מנגנוני לחימה שונים בזכות צמד דמויות ראשיות
  • מנגנון התגנבות משופר לעומת המשחקים הקודמים
  • יחסית ל-Single Player, המשחק ארוך מאוד
הרע
  • סיפור מושקע אך מתקשה לעניין
  • משחקיות חזרתית לעייפה
  • מפה ענקית עם מעט תוכן
  • בעיות טכניות
בשורה התחתונה
זה לא סוד שסדרת משחקי Assassin's Creed נעה כבר יותר מדי שנים על פס ייצור קבוע שמתקשה להפתיע, המבוסס על משחקיות חזרתית ותרבות ה-Grind: המרדף הבלתי פוסק אחר משימת משנה, פרטי איסוף וכיבוש טירה נוספת, רק כדי להשיג "100% השלמת משחק" הנכסף. לעומת הכותרים הקודמים בסדרה, ב-Shadows המצב יותר מעודד ולרגעים מתלווה להרגשה המונוטונית כיף של ממש. באופן לא מפתיע מדי, זה קורה בחלקים שפחות-מזוהים עם המותג: המשחקיות לינארית יותר מאשר בעבר, קטעי הלחימה-שאינם-התגנבות מהנים יותר ולא פחות חשוב, יפן של המאה ה-16 מעוצבת נפלא. המשחק Shadows לא מתרחק מדי ממסורת משחקי AC, אבל מצליח ככותר עצמאי לרענן מעט את הסדרה.
Assassin’s Creed Shadows Standard Edition
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 249 ₪
מחיר סופי: 269 ₪
מחיר סופי: 289 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

המשחק Assassin's Creed Shadows הוא הכותר ה-14 בסדרת Assassin's Creed המפורסמת, שפותח על ידי חברת Ubisoft והופץ על ידיה ב-20.3 לפלטפורמות PS5 ,Xbox Series X/S ,macOS ול-Windows. הפעם הדמות הראשית נכנסת אל יפן הפיאודלית של המאה ה-16, במהלך תקופת סנגוקו שאפיינה יריבויות פנימיות ואי-יציבות שלטונית באימפריית יפן. הסיפור מועבר דרך שתי דמויות ראשיות וסגנון משחקיות שמשתנה בהתאם. בסקירה זו המשחק נבדק בגרסת PC.

עלילה

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

תאהבו או תשנאו את הנאמנות לספרי ההיסטוריה לפי Ubisoft, אבל עלילה הם יודעים להעביר. ההשקעה של Shadows ניכרת בהמון חלקים; מקורות מידע עתיקים (codex) שנאספים לאורך המשחק, תתי משימות שחושפות על חיי היום-יום המאתגרים ביפן הפיאודלית וקטעי מעבר ארוכים שכל-כך הזמינו אותו לדלג מעליהם – אבל גם אי-אפשר שלא להעריך את ההשקעה.


Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים
Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


זה לא אומר שהתמסרנו יותר מדי לסיפור; קו העלילה הראשי של Shadows התקשה למשוך אותנו ודי מהר מצאנו את עצמנו מעדיפים ללחוץ על מקש הרווח כדי לדלג מעל דיאלוגים משמימים שלא נגמרים ולחזור לשיטוט בין טירות והתעמקות בקרבות. אנחנו לא בטוחים את מי להאשים: אולי אלה קווי העלילה המקבילים לעלילה הראשית שלא הפסיקו להישזר לסיפור המרכזי, אולי אוסף דמויות המשנה הבלתי-נגמר ויכול להיות שהסיפור פשוט לא כזה מעניין, או לפחות לא מרתק כמו רגעי הקרבות שהיו בין לבין. לכאן או לכאן, ב-Shadows יש סיפור עמוק ומפורט שנוגע מן הסתם למסדר המתנקשים המפורסם וכיצד הוא לוקח חלק ביפן העתיקה – ובערך שם זה הסתיים עבורנו. גם אם אישית לא התחברנו, זה לא אומר ששחקנים אחרים יבחרו לנטוש את הסיפור כל כך מהר.

גרפיקה וסאונד

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מבחינה גרפית, ה-Shadows הוא אחד המשחקים היפיפיים שראינו מזה הרבה זמן ובהחלט מהמרשימים-חזותית שיצאו בשנה האחרונה. חילופי עונות, תכונה חדשה במשחק, שומרת על אותנטיות נפלאה ומפורטת; גשמים עזים שיוצרים באדמה בוץ ספוגי, קרני שמש שמבצבצות דרך יערות ושלגים שמקשים על התנועה שלנו – אוסף האפקטים הסביבתיים תורמים המון לחוויית המשחק. יפן עוצבה מדהים מספיק כפי שהיא, וחילופי העונות מספקות לה תפאורות משתנות ורגעים וויזואליים מנקרי עיניים שמצליחים להפיח בה אפילו עוד יותר חיים.


Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים
Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים
Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים
Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


בכל הנוגע לסאונד, יש פער משמעותי באיכות בין צלילי המשחק לאיכות המדובבים. נתחיל מהחלק הפחות-מחמיא; הדיבובים נשמעים מאוד "זולים" וחזרתיים, כאילו בכל פעם שמענו את אותם 4-5 שחקני קול שדיבבו את כל הדמויות שפגשנו במהלך הקמפיין. זה לא משתפר עם צמד הדמויות הראשיות וההרגשה נותרת סתמית וחסרת רגש. יש נקודת אור והאפקטים הקוליים במשחק מצוינים, בעיקר ברגעי התגנבות וכניסה לקרב, כשחרבות הקטאנה משספות ולהב הקונאי נזרקת להתנקשות מהירה. המנגינות ברקע גם מוקפדות; הן משתלבות בקו העלילה המשתנה ומצליחות לעטוף את השחקן בלב יפן עם צלילים אוריינטליים מתאימים.

משחקיות

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בתום יותר מדי הקדמות מטרחנות, העלילה מתחילה עם דמותה של הפרוטגוניסטית Naoe, לוחמת שינובי שמיד מכניסה את שחקני Assassin's Creed לעניינים. נושאים כמו התגנבות, התנקשויות עם הלהב הנסתר ופארקור על כל מה שאפשר לטפס עליו – הכל קיים וזמין מיד בהתחלה. בהמשך העלילה, בערך אחרי 10 שעות משחק, אנחנו נכנסים גם לנעלי הפרוטגוניסט השני Yasuke, סמוראי עם סגנון לחימה הפוך לחלוטין ובכלל, שונה מאוד מהדרך שבה לימד אותנו המותג לטפל בנושא מסוים. זה אומר שתשכחו מהתגנבות והתנקשות חרישית והיכונו למפגן כוח חסר רסן, תנועה מגושמת, התפרצות לדלתות נעולות ומעט מאוד טיפוס. כאן המקום להחמיא למפתחת; שתי הדמויות מביאות דרכים שונות בתכלית לטפל בבעיה התורנית ובכך Shadows מצליח לקרוץ לשני סוגי שחקנים - המחסל השקט וזה שקודם מחסל ואחר כך שואל שאלות.


Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


אגב לחימה, מותג Assassin's Creed מאז ומתמיד התמקד בהתגנבות, אבל מרגיש שהכותרים האחרונים מעודדים יותר ויותר "גישה ישירה", כלומר הימנעות מהתגנבות ועידוד מפגש חזיתי מול האויב. כדי לתמוך בעניין, הצטרף למשחק מנגנון קרבות די פשוט; תקיפה קלה בקליק בודד בעכבר, תקיפה כבדה בקליק ממושך ש"טוען" את ההתקפה וניתן גם להגן או להתחמק ממכות כבדות של היריב שלא ניתן להגיב להן מלבד גלגול לכיוון אחר. ב-Shadows זה עובד היטב ולטעמנו זו גם הגרסה המוצלחת ביותר של מנגנון הלחימה החדש-יחסית שלהם, לעומת כותרים קודמים. הדינמיות של המכות, ההתחמקויות והתגובה כנגד – המכניקה פשוט חלקה ונקייה יותר, עד כדי כך שחלקי ההתגנבות, לב ליבו של Assassin's Creed ננטשו על ידינו לא פעם בדרך לחיסול של עוד קבוצת פורעי חוק, פשוט כי זו הייתה הדרך המהנה והמהירה יותר לטפל בבעיה.

Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


מפת המשחק ענקית והיא מחולקת בבירור לפי רמת הקושי של האויבים הנמצאים שם, כך שגם רומזת מאילו אזורים להימנע, לפחות עד שהדמות שלנו תתפתח. הבעיה בגודל המפה היא האפקט המדומה שהיא יוצרת שכאילו יש מה לעשות בה. בפועל המון ממנה מורכב מיערות, מקבצי במבוק והמון שטחי חקלאות פתוחים ונטולי תוכן. יש שיגידו שזה מעניק למשחק תחושת ריאליסטית יותר, אלא שלטעמנו אין הצדקה לשיטוט בן כמה דקות רק כדי להגיע לעוד כפר דייגים דומה מדי לזה שעברנו לידנו לפני כמה דקות. כלומר Shadows חוטא בעניין זה פעמיים: לא רק שהתוכן הקיים לא מצליח למלא את המפה העצומה, הוא גם נוטה לחזרתיות מאוד מובחנת. גם במשימות בהן נדרשנו "לנקות" טירות הרגשנו אפקט דומה: ההבדלים בין כיבוש הטירות שונות מתבטאים בעיקר במיקומי האויבים ומידת הקושי שלהם. טיהרתם טירה אחת? החוויה של כיבוש האחרות לא שונה מדי.

Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


כן הוגן להחמיא לסידורי התפריטים ולוח המשימות של המשחק. מרגיש שב-Shadows הגישה להשלמת משימות יותר לינארית, גם אם היא ניתנת לבחירה לא-לינארית מצד השחקן. זה בעיקר מתבטא בסידור נוח ונקי של משימות גדולות, המפוצלות לכדי תת משימות קטנות שהופכות את נושא מטרות החיסול ליותר מסודר ומובן. בדומה למשחקים הקודמים בסדרה, גם כאן הדמות מתפתחת ומשתדרגת דרך גילוי אתרים, טירות וכמובן חיסול אויבים, שמתבטאים בנקודות ניסיון המומרים ביכולות לחימה והתגנבות חדשות. גם כלי הנשק ואביזרי הלבוש רבים ומגוונים - ולא מעט זמן מהמשחק מצאנו עצמנו משקיעים בבחירת האביזרים עם היתרונות התחרותיים שיצליחו להשלים את המשימה הבאה בקלות. כלומר המשחק מנסה להעניק פן טקטי נוסף למשימות, גם אם סמלי ולא באמת הכרחי אלא רק יקל במעט.

Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


בכל הנוגע לרמת קושי, המשחק מאוד סלחן. גם ברמת קושי Normal, המשחק מציג אינטליגנציה מלאכותית מאוד נמוכה מצד האויבים ומאפשר לבצע מהלכים שמבוססים על ניצול לרעה של חוסר-היגיון מצד האויבים. אם למשל תשרקו ממסתור לצמד שומרים כדי להסית את תשומת ליבם אליכם, באופן די נוח רק אחד מהם יבוא להציץ, לקראת חיסולו הבלתי-נמנע. השומר השני חוסל מיד אחר כך באותה פעולה בדיוק. במקרה אחר, ארבנו לצמד שומרים בכניסה לטירה והשומר השני הצליח להרוג אותנו. המשחק החזיר אותנו לנקודה בה אחד מת והשני נותר באותה נקודה - והיינו אפילו בנקודת יתרון משמעותית ממקודם כי השומר הראשון "נעלם" והשני חיכה לנו בנקודה נוחה יותר לחיסול שקט.

Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים

Assassin's Creed Shadows: נוסחה קבועה עם כמה שיפורים


ברמה הטכנית, Shadows רחוק מלהיות מושלם. הוא אמנם לא כמו משחקי Assassin's Creed הקודמים שבעת הפצתם הרשמית לא היו אפויים בלשון המעטה – אבל עדיין סובל מכמה כשלים טכניים קטנים ומעצבנים שהופיעו מעת לעת. בד שנכנס אל גוף הדמות, זוויות מצלמה "שבורות" בתוך חדרים קטנים וסוס שנתקע באחת מקירות הפגודה ולא הסכים לזוז מטר נוסף. על אלה עוד הצלחנו לסלוח, אבל על דמויות שאנחנו אמורים לפגוש במסגרת משימת משנה שלא נמצאות במקומן, או לחלופין, נוכחות אבל לא מאפשרות לבצע איתן אינטרקציה – זה כבר בלתי נסלח.

משחק מרובה משתתפים

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הקמפיין של Shadows ארוך למדי ויידרשו כמה עשרות שעות להשלים את הסיפור הראשי ואת משימות המשנה. אנחנו חתומים על 20 שעות משחק ולמרות שהרבה מעלילת המשחק מאחורינו, מרגיש לנו שאפשר בקלות למתוח את Shadows לעוד 20-25 שעות משחק נוספות, אם נתמקד באיסוף כל פריט והשלמת כל משימת צד שמציע הכותר. ל-Ubisoft יש גם מערכת הישגים, אלמנט נוסף שיכול להקנות למשחק עוד כמה שעות עבור שחקני ה-"100% השלמה". גדול ומפורט ככל שיהיה, Shadows הוא עדיין משחק ליחיד ואין תכנון למצב רשת בעתיד הקרוב – כך שאורך החיים שלו מוגבל מאוד.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply