סקירת wisebuy - פלייסטיישן - משחקים PS5 Assassin’s Creed Shadows Standard Edition
- יפן הפיאודלית נראית מדהים, במיוחד במעברי עונות
- שני מנגנוני לחימה שונים בזכות צמד דמויות ראשיות
- מנגנון התגנבות משופר לעומת המשחקים הקודמים
- יחסית ל-Single Player, המשחק ארוך מאוד
- סיפור מושקע אך מתקשה לעניין
- משחקיות חזרתית לעייפה
- מפה ענקית עם מעט תוכן
- בעיות טכניות

המשחק Assassin's Creed Shadows הוא הכותר ה-14 בסדרת Assassin's Creed המפורסמת, שפותח על ידי חברת Ubisoft והופץ על ידיה ב-20.3 לפלטפורמות PS5 ,Xbox Series X/S ,macOS ול-Windows. הפעם הדמות הראשית נכנסת אל יפן הפיאודלית של המאה ה-16, במהלך תקופת סנגוקו שאפיינה יריבויות פנימיות ואי-יציבות שלטונית באימפריית יפן. הסיפור מועבר דרך שתי דמויות ראשיות וסגנון משחקיות שמשתנה בהתאם. בסקירה זו המשחק נבדק בגרסת PC.
עלילה
(40% מהציון הסופי)תאהבו או תשנאו את הנאמנות לספרי ההיסטוריה לפי Ubisoft, אבל עלילה הם יודעים להעביר. ההשקעה של Shadows ניכרת בהמון חלקים; מקורות מידע עתיקים (codex) שנאספים לאורך המשחק, תתי משימות שחושפות על חיי היום-יום המאתגרים ביפן הפיאודלית וקטעי מעבר ארוכים שכל-כך הזמינו אותו לדלג מעליהם – אבל גם אי-אפשר שלא להעריך את ההשקעה.
גרפיקה וסאונד
(25% מהציון הסופי)מבחינה גרפית, ה-Shadows הוא אחד המשחקים היפיפיים שראינו מזה הרבה זמן ובהחלט מהמרשימים-חזותית שיצאו בשנה האחרונה. חילופי עונות, תכונה חדשה במשחק, שומרת על אותנטיות נפלאה ומפורטת; גשמים עזים שיוצרים באדמה בוץ ספוגי, קרני שמש שמבצבצות דרך יערות ושלגים שמקשים על התנועה שלנו – אוסף האפקטים הסביבתיים תורמים המון לחוויית המשחק. יפן עוצבה מדהים מספיק כפי שהיא, וחילופי העונות מספקות לה תפאורות משתנות ורגעים וויזואליים מנקרי עיניים שמצליחים להפיח בה אפילו עוד יותר חיים.
משחקיות
(20% מהציון הסופי)בתום יותר מדי הקדמות מטרחנות, העלילה מתחילה עם דמותה של הפרוטגוניסטית Naoe, לוחמת שינובי שמיד מכניסה את שחקני Assassin's Creed לעניינים. נושאים כמו התגנבות, התנקשויות עם הלהב הנסתר ופארקור על כל מה שאפשר לטפס עליו – הכל קיים וזמין מיד בהתחלה. בהמשך העלילה, בערך אחרי 10 שעות משחק, אנחנו נכנסים גם לנעלי הפרוטגוניסט השני Yasuke, סמוראי עם סגנון לחימה הפוך לחלוטין ובכלל, שונה מאוד מהדרך שבה לימד אותנו המותג לטפל בנושא מסוים. זה אומר שתשכחו מהתגנבות והתנקשות חרישית והיכונו למפגן כוח חסר רסן, תנועה מגושמת, התפרצות לדלתות נעולות ומעט מאוד טיפוס. כאן המקום להחמיא למפתחת; שתי הדמויות מביאות דרכים שונות בתכלית לטפל בבעיה התורנית ובכך Shadows מצליח לקרוץ לשני סוגי שחקנים - המחסל השקט וזה שקודם מחסל ואחר כך שואל שאלות.
משחק מרובה משתתפים
(15% מהציון הסופי)הקמפיין של Shadows ארוך למדי ויידרשו כמה עשרות שעות להשלים את הסיפור הראשי ואת משימות המשנה. אנחנו חתומים על 20 שעות משחק ולמרות שהרבה מעלילת המשחק מאחורינו, מרגיש לנו שאפשר בקלות למתוח את Shadows לעוד 20-25 שעות משחק נוספות, אם נתמקד באיסוף כל פריט והשלמת כל משימת צד שמציע הכותר. ל-Ubisoft יש גם מערכת הישגים, אלמנט נוסף שיכול להקנות למשחק עוד כמה שעות עבור שחקני ה-"100% השלמה". גדול ומפורט ככל שיהיה, Shadows הוא עדיין משחק ליחיד ואין תכנון למצב רשת בעתיד הקרוב – כך שאורך החיים שלו מוגבל מאוד.