חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Asus Google Nexus 7 2013 16GB אסוס
מותג: Asus
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 7 אינטש
רזולציית מסך: 1920x1200 פיקסל
זיכרון RAM: 2GB
מהירות מעבד: 1.5Ghz
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
טל ומורן 03.12.15
מיכאל 26.06.14
ניר 21.01.14
ירון 15.12.13
נדב 22.11.13
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Asus Google Nexus 7 2013 16GB אסוס

הטוב
  • מסך Full HD בהיר במיוחד
  • פעולה מהירה
  • ממדים מצוינים, קל משקל
  • מצלמת סטילס די טובה
  • זוג רמקולים
הרע
  • צילום וידיאו מקרטע
  • חיי סוללה לא מרשימים
  • נגישות בינונית ללחצנים
בשורה התחתונה

נקסוס 7 החדש עבר מקצה שיפורים ומציע כעת מסך מהטובים בקטגוריה, משקל ועובי מעולים וביצועים טובים מאוד; כבונוס תקבלו גם מצלמה לא רעה. אמנם גם כאן יש פשרות – רמקולים בינוניים וחיי סוללה מעט מאכזבים הם חלק מהם – אבל עם תג מחיר נוח, זו בחירה טובה עבור מי שמחפש טאבלט אנדרואיד בגודל 7 אינטש קל ומהיר. העובדה שהוא מריץ את אנדרואיד 4.4 בטהרתה, ללא תוספות, מוסיפה לו נקודות זכות.

הקדמה

הטאבלט הראשון מסדרת Nexus, שהושק ב-2012, זכה להצלחה רבה ופופולאריות גבוהה. גוגל בשיתוף Asus השכילו ליצור טאבלט בעל מפרט טכני מוצלח וגודל נוח של 7 אינטש, בתמחור אגרסיבי מאוד שהפך את ה-Nexus 7 למוצר בעל תמורה נהדרת למחיר. ביולי 2013 השיקה גוגל את Nexus 7 החדש, שמהווה גרסה משופרת של קודמו.

מפרט הטאבלט כולל מסך בגודל 7 אינטש וברזולוציית
Full HD, מעבד Snapdragon S4 Pro במהירות 1.5GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי Adreno 320, מצלמה ראשית ברזולוציית 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית בת 1.2 מגה פיקסל, זוג רמקולים, נפח אחסון פנימי של 16 או 32GB (ללא אפשרות הרחבה) ועוד. כמו בכל סדרת נקסוס, הטאבלט מגיע עם הגרסה האחרונה של Android ועם הממשק המקורי והנקי, ללא תוספות כלשהן.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מכשירי נקסוס מספקים בעינינו את חוויית האנדרואיד הטובה ביותר – והמסורת הזו נשמרת גם ב- Nexus 7 2013, ובמיוחד עם המפרט המשודרג שלו ביחס לקודמו. הוא אמנם לא מהיר כמו ה- Nexus 5 המצוין, אבל בהחלט לא רחוק משם. גלישה, ניווט בתפריטים, משחקים ושימושים אחרים עוברים באופן חלק מאוד, עם זמן טעינה קצר לאפליקציות ואנימציות שכמעט לעולם אינן מקרטעות. היוצאת מן הכלל לרעה היא הגלילה, בעיקר באפליקציות כבדות כמו Facebook, ששבה והזכירה לנו שאנחנו אוחזים במכשיר מבוסס אנדרואיד: הגלילה לעיתים קרובות אינה חלקה מספיק ולעתים סובלת מקרטועים בולטים ומכוערים. גם בחנות האפליקציות סבלנו לעיתים קרובות מהגלילה המרגיזה הזו.

למרות שמערכת ההפעלה כן היא אנדרואיד 4.4, היא אינה זהה לזו שפגשנו בנקסוס 5. האינטגרציה עם
Google Now פחות הרמטית – הוא אינו מופיע באחד מעמודי הבית וגם לא זמין לקריאת Ok Google, וחבל. תכונות נוספות לא הגיעו לכאן, כמו העברת רכיבי הווידג'ט ממגירת האפליקציות לתפריט נפרד בלחיצה ארוכה על מסך הבית, וכן חלק מהרינגטונים והצלילים. מעבר לנקודות די קטנות אלה, מדובר באותה חווית שימוש חלקה ופשוטה שהכרנו מסדרת נקסוס.

בשל עוביו הדק, המכשיר מתחמם בחלקו האחורי לאחר כעשרים דקות של שימוש רצוף. ההתחממות מינורית יחסית ובשום אופן לא מפריעה לפעילות השוטפת, אבל מורגשת בכל זאת.

Asus Nexus 7 2013
למרות שמערכת ההפעלה כן היא אנדרואיד 4.4, היא אינה זהה לזו שפגשנו בנקסוס 5. האינטגרציה עם Google Now פחות הרמטית – הוא אינו מופיע באחד מעמודי הבית וגם לא זמין לקריאת Ok Google

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המסך הוא החלק המוצלח ביותר ב-Nexus 7 2013 ללא שום ספק. אם להודות על האמת, גם המסך של הדגם הקודם היה ממש לא רע – אבל כעת הוא מצוין ממש, עם פאנל IPS, רזולוציה של 1920x1200 וצפיפות פיקסלים נהדרת של 323ppi. המסך לא רק חד במיוחד, אלא גם בהיר מהמקובל ולכן מסוגל להתמודד לא רע עם תאורה חזקה ונשאר שמיש גם בשמש. זהו יתרון במיוחד לטאבלט קטן כמו הנקסוס 7, שנעים ונוח לסחוב אותו לכל מקום.

החיסרון היחיד של המסך, לטעמנו, הוא יחס התצוגה שלו – 16:10 – שפחות נוח מיחס התצוגה של ה-
iPad למשל (4:3). באחיזה אנכית המסך נראה צר וארוך מדי, וכדי לקרוא טקסטים בדרך כלל יש צורך לבצע זום ואז לגלול ימינה ושמאלה – לא ממש נוח.

Asus Nexus 7 2013
המסך לא רק חד במיוחד, אלא גם בהיר מהמקובל ולכן מסוגל להתמודד לא רע עם תאורה חזקה ונשאר שמיש גם בשמש

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Asus Nexus 7 2013 זכה להצרת היקפים נאה ביחס לקודמו. רוחבו הוצר מ-12 ס"מ ל-11.4, עוביו ירד מ-10.5 מ"מ ל-8.7 בלבד ובעיקר ניכר שיפור בגזרת המשקל: 290 גרם במקום 340 גרם, הפחתה משמעותית של 50 גרם. ואכן, האחיזה בטאבלט ביד אחת (בעיקר כשהיינו במיטה) הייתה נוחה וקלה הרבה יותר.

עיצבו של הטאבלט מקדימה מזכיר את קודמו. עם זאת אסוס ויתרה על המסגרת הכסופה מסביב ועל הגב המנוקד, וכעת יש רק פלסטיק סתמי בגימור מט-שחור, עם הלוגו הגדול של סדרת
Nexus. הפלסטיק הזה אמנם נעים מאוד למגע, אך כאמור – סתמי למראה. עדשת המצלמה גדולה יחסית וצמודה לפינה השמאלית העליונה.

Asus Nexus 7 2013
Asus Nexus 7 2013 זכה להצרת היקפים נאה ביחס לקודמו ומשקלו ירד ל-290 גרם בלבד. עיצובו מזכיר את קודמו, מינוס המסגרת הכסופה ותבנית הנקודות מאחור

סט הלחצנים לא עבר שיפור, אולי להיפך; לחצני ההפעלה והווליום נותרו זה מעל זה בפאה הימנית העליונה, בשיפוע האחורי – מיקום שנגישותו לא ממש טובה. הפעם הלחצנים שטוחים עוד יותר ומעט נוקשים, כך שכמעט תמיד צריך לגשש עם האצבע עד שמוצאים אותם. בחלק העליון נמצא שקע לאוזניות, ובתחתית הטאבלט – שקע Micro-USB סטנדרטי לטעינה.

זוג הרמקולים נמצאים בחלק העליון והתחתון של גב הטאבלט – או, כשהוא מוחזק באופן אופקי – בשני צדדיו. המיקום שלהם מוצלח מאוד וכמעט אף פעם הם אינם נחסמים. הצליל שהם מפיקים נחמד – כלומר, לא עשיר במיוחד ולא חזק במיוחד, אבל בסך הכל בסדר עבור צפייה בסרטונים פה ושם.

לעומת הנקסוס הקודם, שכלל מצלמה קדמית בלבד, נקסוס 7 2013 מצויד גם במצלמה אחורית ברזולוציית 5 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי (אך ללא פלאש). צילום וידיאו מתאפשר ברזולוציית
1920x1080. ממשק המצלמה מינימליסטי מאוד, ומהירות הצילום סטנדרטית.

איכות התמונות טובה בהחלט ביחס לטאבלט; באור יום התמונות מפורטות, עם חדות נאה וצבעים טובים. בתוך הבית יש גרעיניות שהופכת לרעש לא נעים ככל שהתאורה נחלשת, אבל עדיין התמונות ראויות ושמישות. צילום הוידיאו לעומת זאת מאכזב – בעוד שהפירוט בסדר, התנועה מקרטעת קשות ונראה שיש נפילות תכופות בקצב הפריימים.

Asus Nexus 7 2013
איכות המצלמה טובה בהחלט ביחס לטאבלט; באור יום התמונות מפורטות, עם חדות נאה וצבעים טובים. בתוך הבית יש גרעיניות שהופכת לרעש לא נעים ככל שהתאורה נחלשת, וצילום הוידיאו מאכזב

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נקסוס 7 מצויד בסוללה פנימית בקיבולת של 3950mAh – שהם 375mAh פחות מהסוללה שהייתה בנקסוס 7 הראשון. אפשר להסביר את ההפחתה הזו בכך שהדגם הנוכחי דק בהרבה, אבל צריך לזכור שמסך ברזולוציה גבוהה (שהוא גם בהיר מאוד) צורך יותר סוללה.

ואכן, חיי הסוללה פחת מרשימים מהדגם הקודם. בשימוש אקראי ומזדמן אמנם לא נזקקנו לטעינה לפני שחלפו שלושה-ארבעה ימים, אבל בשימוש רצוף ובבהירות המקסימלית הסוללה שיוועה למטען תוך ארבע שעות וקצת – זמן סוללה מאכזב ביחס למקובל כיום.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אם הנקסוס 7 הראשון נתן תחושה מעט זולה (בעיקר בגלל הפלסטיקה האחורית), הרי שהדגם של 2013 מציג איכות בנייה גבוהה שלא נופלת מדגמי פרימיום מקבילים. גוף הטאבלט סולידי ומוצק, המסך מכוסה בזכוכית גורילה למניעת שריטות והלחצנים השונים קבועים היטב במקומם ואינם רופפים. אהבנו גם את מיקומה של עדשת המצלמה, שכמעט בשום סיטואציה האצבעות אינן נוגעות בה בטעות ואינן מלכלכות אותה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply