סקירת wisebuy - מצלמה Samsung Galaxy Camera GC100 סמסונג
- אנדרואיד 4.1
- מעבד מרובע ליבות
- חיבור סלולרי או אלחוטי לרשת
- ממשק נוח ותפעול חלק וזורם
- העלאת תמונות לרשת ישירות מהמצלמה
- תמיכה בשלל אפליקציות
- חיבור לרשתות החברתיות
- איכות צילום סבירה בלבד
- סוללה חלשה יחסית
- לא כל כך קומפקטית
מצלמת הגלקסי הראשונה של סמסונג עושה נפלא את כל מה שמסביב למטרה העיקרית שלה. תענוג לתפעל אותה, להשתמש במסך המגע המרשים, הממשק החלק והרספונסיבי, אפליקציות הצילום הרבות אותן ניתן להתקין, האפשרות להעלות איתה תמונות ישירות לרשת מכל מקום בו אנחנו נמצאים, האפשרות להיות מחוברים למייל שלנו ולמעשה כל היתרונות של סמארטפון אנדרואיד (מהחזקים שבהם), בתוך המצלמה שלנו. תוסיפו לכך את העובדה שהיא מצלמת תמונות יפות יותר מכל טלפון סלולרי שיצא לנו להניח עליו את ידינו, ותקבלו חבילה שלכאורה קשה לסרב לה. ובכל זאת, הכל באמת רק לכאורה: מדובר בחבילה מ-א-ו-ד יקרה, שעושה את כל מה שהסמארטפון שכבר כנראה יש לכם עושה, ומצלמת רק טיפה טוב יותר ממנו (ועם זום אופטי גדול, כמובן).
מי ימצא בה שימוש? בעיקר קהל המאמצים המוקדמים, אלו שחייבים כל גאדג'ט חדש לפני כולם ומוכנים לשלם על כך, בקיצור, אנחנו. עבור הקהל הזה Galaxy Camera היא צעצוע מרגש שכיף להשתמש בו. עבור מי שמחפש את האפשרות להעלות תמונות לרשת ישירות מהמצלמה שלו, יש בשוק אופציות אחרות, פחות נוצצות ומלהיבות, אך כנראה גם נגישות יותר.
מעטות המצלמות הקומפקטיות בשנים האחרונות שמצליחות לייצר עניין כלשהו בציבור. השיפור המתמיד באיכותן של המצלמות המשולבות בטלפונים הסלולריים נגס בשוק הזה באופן ניכר, ומיום ליום שאלת הצורך בקיומה של קטגוריה זו הולכת והופכת ליותר רלוונטית. ה-Galaxy Camera של סמסונג מגיעה בנקודת זמן משמעותית זו, ומטשטשת אפילו יותר את הפער בין מצלמות לטלפונים סלולריים ויוצרת למעשה קטגוריה בפני עצמה- מצלמה סלולרית.
Galaxy Camera GC100 הושקה בתערוכת IFA בברלין בשלהי 2012 ונחתה בישראל ממש לאחרונה. היא מציגה מפרט ייחודי שמשלב בין תכולות צילום נאות למפרט שמזכיר טלפון סלולרי מתקדם. היא כוללת חיישן ברזולוציית 16 מגה פיקסל, עדשת 23 מ"מ עם זום מכובד (21X) וצמצם ברוחב מרבי של f/2.8. מעבר לכך, המפרט נראה כמו הבר רפאלי, הפרארי, המסי של הטלפונים הסלולריים: ערכת השבבים Exynos 4412 עם מעבד מרובע ליבות במהירות 1.4GHz, מאיץ גרפי Mali-400MP, זיכרון RAM בנפח 1GB, נפח אחסון פנימי של 8GB עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD, ומסך מגע ענק בגודל 4.8 אינטש ברזולוציה של 720X1280. מעבר לכך, למצלמה חריץ לכרטיס SIM ותמיכה באינטרנט סלולרי HSDPA, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth ו-GPS.
המצלמה מריצה את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 4.1 (ג'לי בין), ואת הממשק העילי הייחודי של סמסונג, TouchWiz.
איכות צילום
(45% מהציון הסופי)כאשר באים לבחון את איכות התמונות ביצור כלאיים כמו ה-Galaxy Camera לא ניתן להתחמק מהשאלה המתבקשת: מי את EK-GC100 (מבטיחים שלא נשתמש שוב בשם הזה)? מצלמה קומפקטית? טלפון סלולרי שהמצלמה שלו קיבלה סטרואידים שיכולים לגרום ללאנס ארמסטרונג להסמיק? ואולי משהו באמצע? מבטיחים שבעוד מספר שורות תקבלו תשובה ברורה.
את מבחן הביצועים של הגלאקסי קאמרה התחלנו באתגר פשוט למצלמה ומסובך לצלם. הלכנו וצילמנו בתוך סופרמרקט מקומי את המדפים, קופסאות קורנפלקס ופירות. התאורה החזקה הפכה את הצילום לפשוט למדי, ואכן התמונות שהצלחנו להפיק היו חדות, מפורטות ונקיות. הצבע בתמונות היה חי אך לא מוגזם, ושמר על תמונות ריאליסטיות וקרובות מאוד למציאות. יצאנו החוצה, והתחלנו לצלם ברחוב ביום מעונן יחסית. גם כאן נשמרה האיכות הגבוהה, וגם תמונות שצילמנו בזום המקסימלי שמרו על חדות טובה מאוד. המצלמה יודעת להתמודד יפה עם אזורי ניגודיות גבוהה ולא נתקלנו בתמונות שצילמנו בהילות כחולות או תופעות דומות. עד כאן תפקדה ה- Galaxy Camera כמו כל מצלמה קומפקטית סטנדרטית וסיפקה איכות תמונה מצוינת.
בתאורה טובה, התמונות שהצלחנו להפיק היו חדות, מפורטות ונקיות, וגם תמונות שצילמנו בזום המקסימלי שמרו על חדות טובה מאוד
העלינו את הרף ולקחנו אותה, יחד עם פעוטה מלאת מרץ לג'ימבורי. למי שלא יודע, מדובר במשחקיה הממוקמת בקומה התחתונה של קניון, המוארת בתאורת פלורסנט, אך לא מדובר בעוצמת תאורה דומה לזו האידיאלית ממנה נהנינו בסופרמרקט. כאן רצינו לבחון את יכולות הצילום שלה בפרופיל די מאתגר, תוך כדי מרדף אחר הפעוטה בצילומים מהירים וספונטניים. לצערנו, במבחן הזה תפקדה הגלאקסי קאמרה כמו מצלמת טלפון סלולרי טיפוסית. צילמנו רוב הזמן במצב אוטומטי, וכאן נכונה לנו אכזבה: בכל רגישותISO הגבוהה מ-200 הורגש הגרעון בכל תמונה ותמונה. מעבר לכך, כמעט כל תמונה של הפעוטה משתוללת יצאה מטושטשת, לא משנה באיזו רגישות ISO צילמנו ועל איזה גרעון בתמונה הסכמנו להתפשר.
חזרנו הביתה, לצילום בתוך הבית בערב, בתאורה נמוכה אפילו יותר, הפעם מצוידים ברמת ציפיות נמוכה יותר. גם כאן לצערנו ה-Galaxy Camera לא הפתיעה לטובה. למען האמת, הצבעים היו דהויים יותר, הרעש הדיגיטלי קשה יותר, ובאופן כללי שביעות הרצון שלנו מהתמונות הייתה נמוכה למדי.
לילה, הפעוטה נרדמה, ירדנו לרחוב לנסות לצלם בחוץ. שמחנו לגלות שלמרות הביצועים הפושרים ומטה בתנאי תאורה נמוכה, בלילה, בחושך, מצליחה ה-Galaxy Camera להפיק תמונות נאות, חפות מרעש דיגיטלי, מפורטות ודומות מאוד למציאות. כאן המקום לדבר על הפלאש: מדובר בפלאש קטן מאוד פיזית, הנשלף בלחיצה על כפתור בצד המצלמה. הפלאש הקטן מייצר עוצמת תאורה חזקה למדי ומסוגל להאיר חדר בינוני בצורה מספקת. לצערנו הוא גם מעוות את גווני הצבע אך לא באופן חריג לעומת מצלמות קומפקטיות אחרות.
למצלמה פלאש קטן מאוד פיזית, הנשלף בלחיצה על כפתור בצד המצלמה. הוא מייצר עוצמת תאורה חזקה למדי ומסוגל להאיר חדר בינוני בצורה מספקת, אם כי הצבעים קצת מתעוותים
לסיכומו של פרק זה, ניתן להגיע למסקנה ברורה אחת: מדובר במצלמה מעולה, אך רק ביחס למצלמות של טלפונים סלולריים. ביחס למצלמות קומפקטיות אחרות, ה-Galaxy Camera אינה מתבלטת כלל, ואם מכניסים למשוואה גם את מחירה הגבוה יחסית, מקבלים מצלמה בעלת איכות תמונה פושרת במקרה הטוב ביחס למחיר אותו אנחנו צריכים לשלם.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- Galaxy Camera. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 100, f/4, 1/40 sec
ISO 100, f/4, 1/100 sec
ISO 125, f/3.8, 1/50 sec
ISO 400, f/2.9, 1/30 sec
ISO 800, f/2.9, 1/8 sec
וידיאו וקול
(15% מהציון הסופי)Samsung Galaxy Camera מצלמת וידאו ברזולוציה מקסימלית של 1920X1080, בקצב נאה של 30 פריימים בשנייה.
התוצאה נאה, התנועה בוידיאו חלקה והאיכות הכללית מרשימה אך אינה מושלמת. המצלמה אינה מתמודדת בצורה טובה עם תנועה מהירה ומאבדת מיקוד בקלות. לשמחתנו היא גם מתמקדת חזרה במהירות רבה, אך עדיין, התוצאה הסופית בצילומי וידאו קצת מציקה בעין ומזכירה פרק סטנדרטי ב"משפחה מודרנית". בצילום וידיאו מחוץ לבית בלילה נכונה לנו שוב אכזבה, והסרטונים נראו חשוכים מאוד, החושך בלע את הפרטים, ומהירות המיקוד ירדה דראסטית, אם כי עדיין הייתה סבירה למדי.
איכות השמע המוקלט הייתה סטנדרטית, וכמו ברוב המצלמות הקומפקטיות, הצלם נשמע ברור וחזק מאוד, והאובייקט המצולם קצת פחות.
נוחות שימוש
(20% מהציון הסופי)עד כה השתמשנו במונח "מצלמה קומפקטית" כדי לתאר את הקטגוריה אליה משתייכת ה-Galaxy Camera. כאן המקום להדגיש שה-Galaxy Camera רחוקה מלהיות מיניאטורית, ובעולם המצלמות הקומפקטיות מדובר למעשה במצלמה די גדולה (128.7 מ"מ רוחב) וכבדה (300 גרם). ה-Galaxy Camera נקייה כמעט לחלוטין מכפתורים וכוללת לחצן הפעלה, לחצן צילום וחוגת זום בחלקה העליון של המצלמה, ולחצן שחרור המבזק בצידה השמאלי.
ה-Galaxy Camera רחוקה מלהיות מיניאטורית, ובעולם המצלמות הקומפקטיות מדובר למעשה במצלמה די גדולה (128.7 מ"מ רוחב) וכבדה (300 גרם)
בצד ימין ישנו שקע אוזניות, שקע MicroUSB מכוסה בדלת פלסטיק ונקודת חיבור לרצועת יד. הגריפ שבו אוחזת יד ימין אינו בולט מספיק לטעמנו, וכבר אחזנו בעבר במצלמות נוחות בהרבה ממנה. בתחתית הגריפ נמצאת דלת המסתירה את הסוללה, חריץ לכרטיס הרחבת זיכרון וכרטיס SIM. הגריפ אגב כולל בתוכו את האנטנה הסלולרית ואנטנת ה-Wi-Fi, מה שמסביר את האזהרה בחוברת ההוראות שיש להימנע מלאחוז במכשיר באזור הזה כדי להימנע מבעיות בתפקוד הרשת של המכשיר וריקון סוללה. שמעתם נכון, סמסונג מבקשת שנמנע מלאחוז בגריפ של המצלמה, בקשה הזויה בהתחשב בכך שאיננו מכירים דרך אחרת לאחוז בה.
ה-Galaxy Camera נקייה כמעט לחלוטין מכפתורים וכוללת לחצן הפעלה, לחצן צילום וחוגת זום בחלקה העליון של המצלמה, ולחצן שחרור המבזק בצידה השמאלי
אחרי שסיימנו להתלונן, אפשר לעבור לחדשות הטובות. מדובר בתאום-זהה של Galaxy S III לכל דבר. מערכת ההפעלה אנדרואיד, בתלבושת ה-TouchWiz שלה, הופכת את תפעול המצלמה, לכל מי שהיה ברשותו מכשיר אנדרואיד (ובייחוד של סמסונג) לפשוט ביותר. למעשה, לא מצאנו הבדלים רבים בין ממשק הטלפונים של סמסונג, לזה של מצלמת הגלקסי, למעט כמובן האפשרות לקיים שיחות טלפון. תפעול המצלמה נוח מאוד גם הודות לחומרה החזקה התומכת בממשק זה: עם מעבד ארבע ליבות, ומסך מגע איכותי כל כך, השיטוט בתפריטים היה זריז מאוד, והכל זרם בצורה חלקה.
תפעול המצלמה מתבצע בעיקר באמצעות מסך מגע מהאיכותיים שיצא לנו ללכלך בטביעות אצבעותינו. רזולוציה של 720X1280 ומסך בגודל 4.8 אינטש הם שילוב המייצר דחיסות פיקסלים גבוהה (306ppi), והתמונות נראות על מסך המצלמה חדות מאוד ובצבעים חיים ומרהיבים (ברוב המקרים אפילו יותר מעל מסך המחשב או הטלוויזיה). מאחר ומדובר במסך Super LCD, הוא ידע להתמודד יפה מאוד גם עם תאורת אור יום, וניתן היה לתפעל את המצלמה בצורה סבירה גם בחוץ בשמש.
תפעול המצלמה מתבצע בעיקר באמצעות מסך מגע איכותי מאוד בגודל 4.8 אינטש. התמונות נראות על מסך המצלמה חדות מאוד ובצבעים חיים ומרהיבים
מאחר ומדובר במערכת ההפעלה אנדרואיד, ניתן להתקין כאן כמעט כל אפליקציה המתאימה לטלפון שלכם, דפדפנים, משחקים, וכמובן אפליקציות צילום שונות, הנותנות אפשרויות צילום כמעט בלתי מוגבלות, יתרון ענק למצלמה הזאת על פני מצלמות אחרות בשוק. התאכזבנו קצת לגלות כי אפליקציית הצילום שהכי סקרנה אותנו, Instagram, לא מסוגלת לעבוד במצב Landscape, מה שחייב אותנו להחזיק אותה כל העת במצב מאונך, כדי לתפעל את הפקדים שלה בצורה נוחה, אך כאן האשמה מוטלת כנראה על מפתחי האפליקציה ולא על סמסונג.
זמן אתחול וזמן מחזור
(10% מהציון הסופי)ה-Galaxy Camera נדלקת ומוכנה לצילום בתוך כ-5 שניות, זאת במידה וכבר צילמתם איתה באותו יום. במידה והשארתם אותה כבויה למשך פרק זמן ארוך יותר, למצלמה ייקח זמן רב יותר להתאושש.
בין צילום לצילום תמתינו 2.7 שניות, ופרק זמן זה מתארך בשנייה וחצי במידה ואתם מצלמים עם פלאש. מדובר בזמנים סטנדרטיים במונחים של מצלמות קומפקטיות.
סוללה
(10% מהציון הסופי)הסוללה היא אחת מנקודות התורפה העיקריות של המצלמה, ונראה כי השילוב בין מצלמה לטלפון סלולרי מביא עימו את החולשה הידועה והכואבת ביותר בטלפונים סלולריים בני ימינו. הצלחנו להפיק ממנה כ-250 צילומים, מתוכם כ-75 עם פלאש. ביחס למצלמה קומפקטית רגילה מדובר בנתון רע מאוד, אך חייבים לזכור כי היא מבצעת פעולות זוללות סוללה שמצלמות אחרות לא חולמות לבצע כמו סנכרון מיילים, העלאה לרשת של תמונות וקישורית סלולרית פעילה.
לשמחתנו, המצלמה נטענת ע"י מטען בעל תקע MicroUSB סטנדרטי, כך שגם כשהיא תזדקק לטעינה, היא תוכל לעשות זאת בתורות עם הטלפון הסלולרי שלכם (בתנאי כמובן שיש ברשותכם מכשיר אנדרואיד או נוקיה מודרני).