חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Panasonic Lumix DMC FZ45 / FZ40 פנסוניק
מותג: Panasonic
סוג מצלמה: דמוי SLR
טווח מחירים: 1500 - 2000 ₪
תאריך כניסה לאתר: 8/2010
רזולוציה: 14.1 מגה פיקסל
זום אופטי: 24
גודל חיישן: 1/2.33 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,734 ₪
חוות דעת גולשים
חן 16.01.12
אולג 13.10.11
פלג 28.09.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic Lumix DMC FZ45 / FZ40 פנסוניק

הטוב
  • זום אופטי נדיב עם זווית רחבה 25 מ"מ
  • איכות תמונה מצוינת ב-ISO נמוך
  • ארגונומיה נוחה מאוד
  • תפעול ידני מלא, תמיכה ב-RAW
  • וידיאו HD איכותי מאוד
  • מסך גדול ועינית אלקטרונית
  • תפקוד כללי זריז
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • גרעון ניכר כמעט בכל טווח הרגישויות
  • איכות בינונית ב-ISO גבוה
  • ביצועי פלאש חלשים
  • אין חיבור לפלאש חיצוני
  • הגלגלת התפעולית לא נוחה
בשורה התחתונה

FZ45 מהווה שדרוג קל בלבד של קודמתה המוצלחת, ה-FZ38. היא נותרה מצלמת חובבים טובה שמסוגלת להפיק תוצאות טובות מאוד, ונוחות התפעול שלה מצוינת. למרבה הצער גם החסרונות מהדור הקודם נותרו, ובהם גרעיניות יתר ופלאש גרוע.

מי שמתרשם מתוספת של
X6 לעדשת הזום ו-2 מילון פיקסלים נוספים בחיישן, זו המצלמה עבורו. השאר יכולים בהחלט להסתפק בדגם הקודם, לפחות כל עוד פער המחירים ביניהן משמעותי.

הקדמה

כמדי שנה מוציאה פנסוניק את דגם ההמשך לסדרת דמויות ה-SLR הפופולארית שלה, Lumix FZ. המצלמה החדשה נקראת FZ45 (או FZ40 בארצות מסוימות), וביחס לקודמתה היא מציעה שיפורים מינוריים בלבד – בעיקר תוספת לזום, לגודל המסך ולרזולוציית החיישן. המראה החיצוני נותר כמעט זהה וכך גם מרבית התכונות.

המפרט של
Panasonic FZ45 כולל חיישן CCD בגודל 1/2.33 אינטש וברזולוציית 14 מגה פיקסל, עדשת זום X24 בטווח של 25-600 מ"מ, טווח רגישות של 80-1600, צילום וידיאו HD 720p, מסך בגודל 3 אינטש, עינית אלקטרונית, צילום ידני מלא, פלאש קופץ ועוד.

המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון ייעודית ומאחסנת את התמונות על כרטיסי
SD/SDHC. היא כוללת גם זיכרון פנימי מובנה בנפח 40MB.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לא הרבה השתנה בדגם הנוכחי ביחס ל-FZ38 הקודמת מבחינת איכות התמונה. טווח ה-ISO צומצם מ-100-6400 וכעת הגבול המקסימלי הוא 1600, וטוב שכך; נוכחנו כבר לדעת שרגישות כה גבוהה בחיישן קטן פשוט לא אפקטיבית. איכות התמונה באור יום ובכלל ברגישויות נמוכות מצוינת לכל הדעות. התמונות חדות, בעלות צבעים תוססים וחיים והחשיפות טובות מאוד. האופטיקה (מבית Leica) מוצלחת מאוד, והתמונות נותרות מפורטות וחדות בכל טווח הזום. לא הבחנו בעיוותים אופטיים בולטים, למעט הילות סגולות בצילומי תקריב. אגב, מצב המקרו מעולה והמצלמה מתמקדת ממרחק של סנטימטר בודד מהאובייקט.

Panasonic FZ45
האופטיקה מוצלחת מאוד, והתמונות נותרות מפורטות וחדות בכל טווח הזום. לא הבחנו בעיוותים אופטיים בולטים, למעט הילות סגולות בצילומי תקריב

בצפייה בתמונה בגודל מלא קל לראות שכמעט כל התמונות, למעט אולי אלו שצולמו ב-ISO 80, סובלות בגרעון מסוים שהולך ומתגבר ככל שהרגישות עולה. הגרעון גורם לפרטים קטנים להיראות מזוגזגים ובאופן כללי התמונה לא חלקה ונקייה כפי שהיינו רוצים. הנחמה היא שאין רעש דיגיטלי מכוער וצבעוני אלא תבנית גרעון סבירה, ושבצפייה רגילה או בהדפסות עד לגודל בינוני סביר להניח שלא תבחינו בכך.

ביצועי ה-
ISO הגבוה בינוניים לכל היותר. התמונה מתמלאת בגרעיניות בולטת לעין ואיכות הצבע יורדת, אם כי בהדפסות קטנות תוכלו להפיק תמונות שמישות מפעם לפעם גם ב-ISO 1600. מי שמעוניין לצלם ברגישות נמוכה ובחשיפה ארוכה ישמח לגלות שניתן לחשוף את החיישן במשך עד 2 דקות.

המייצב האופטי טוב אבל לא מושלם. הוא הציל אצלנו תמונות רבות שצולמו בתאורת בית סטנדרטית, אבל בזום גבוה הוא מתקשה לספק את הסחורה וחלק מהתמונות שצילמנו יצאו מטושטשות קמעא אפילו באור שמש ישיר.

ביצועי הפלאש מאכזבים גם כאן: המבזק המובנה מתקשה להאיר חלל בגודל בינוני, וכמעט תמיד התמונה נותרה חשוכה למדי, בעיקר בקצוות. אם תצלמו במצב האוטומטי המצלמה גם נוטה להעלות
ISO במקביל, עד כדי כך שצילום אותה תמונה ללא הפלאש פשוט נראה טוב יותר.

Panasonic FZ45 מציעה למשתמש טווח רחב של מצבי צילום: מאוטומטיים לחלוטין ועד ידניים לגמרי (P, A, S, M), וכן 17 סצנות צילום ואפשרות לקביעת 3 מצבי Custom לפי טעמכם. ניתן לכוון את הקונטרסט, חדות וניקוי הרעשים, בנוסף לפונקציות הסטנדרטיות: איזון לבן, יחס תמונה, אזורי מדידה, שיטת המיקוד ועוד.


לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- Panasonic FZ45. שימו לב שאיכות התמונות המוגדלות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Panasonic FZ45

ISO 100, 1/80 sec, f4


Panasonic FZ45

ISO 250, 1/250 sec, f5.2


Panasonic FZ45

ISO 400, 1/30 sec, f2.8


Panasonic FZ45

ISO 800, 1/40 sec, f3.5


Panasonic FZ45

ISO 1600, 1/10 sec, f3

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

פנסוניק FZ45 מצלמת וידיאו ברזולוציית 1280X720 המכונה גם HD 720p ובקצב של 25 פריימים בשניה. הסרטונים מקודדים בקידוד האיכותי AVCHD ונשמרים בפורמט mts.

איכות צילום הוידיאו עשתה לנו נחת גדולה. הסרטונים שצילמנו היו איכותיים להפליא, חדים, מפורטים וצבעוניים לעילא. הזום האופטי זמין למלוא אורכו והוא נע באיטיות מבוקרת כדי למנוע קופצניות יתר. המצלמה מסתגלת מהר שינויים בתאורה ובסצנה, והמיקוד מחדש כמו גם התאמת החשיפה מהירים מאוד. הקלטת השמע איכותית אף היא בזכות זוג המיקרופונים הסטריאופוניים שממוקמים מעל הפלאש. עם זאת, נחמד היה לו קצב הפריימים היה מעט גבוה יותר, משום שבתנועה מצלמה אופקיות (
Panning) ישנו ריצוד ניכר.

חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Panasonic FZ45 היא מצלמת סופר-זום דמוית SLR בגודל אופייני, אולי אפילו מעט קטן יחסית למתחרות. משקלה 498 גרם והעדשה שלה בולטת מקדמתה. העיצוב סולידי ונאה, בצבע שחור מט ונגיעות כרום סביב העדשה. אזור הגריפ מחופה בחומר דמוי-עור נעים למגע.

הארגונומיה של המצלמה מצוינת. הגריפ נדיב בגדלו ונוח מאוד לאחיזה, וגוף המצלמה עתיר מקשים וגלגלות שמספקים גישה מהירה לכל הפרמטרים החשובים:
ISO, פיצוי חשיפה, תפריט ותפריט מהיר, צילום וידיאו מיידי, שליטה על הפלאש ועוד. המקשים עגולים ובגודל קטן יחסית, אך הם מגיבים כראוי. בגב המצלמה בחלק העליון נמצאת גלגלת שנועדה בעיקר לכיוון  החשיפה במצבים הידניים, והיא גם נלחצת – למעבר מהיר בין הגדרת הצמצם לתריס ובחזרה. עם זאת, הגלגלת לא נעה באופן חלק והתפעול שלה מסורבל במקצת.

Panasonic FZ45
זו מצלמת סופר-זום דמוית SLR בגודל אופייני ובמשקל 498 גרם. העיצוב סולידי ונאה, בצבע שחור מט ונגיעות כרום סביב העדשה. אזור הגריפ מחופה בחומר דמוי-עור נעים למגע

הדק הצילום נגיש לאצבע, וסביבו נמצאת חוגת הזום שנעה בקלות. העדשה מגיבה לחוגה באופן מיידי ונעה החוצה ופנימה בשקט מופתי ובמהירות טובה (3 שניות מהזווית הרחבה לקצה הטלה). ניתן גם לשלוט על תגובת העדשה בחוזק הלחיצה על החוגה, כך שהשליטה על הזום מדויקת.

Panasonic FZ45
הדק הצילום נגיש לאצבע, וסביבו נמצאת חוגת הזום שנעה בקלות. העדשה מגיבה לחוגה באופן מיידי ונעה החוצה ופנימה בשקט מופתי ובמהירות טובה

המסך בגב המצלמה, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, אולי לא החד ביותר שראינו לאחרונה אך הוא צבעוני ובהיר ומתפקד טוב גם בשמש ישירה. העינית האלקטרונית טובה בהחלט – היא חדה, בגודל טוב והצבעים שלה סבירים, כך שניתן להשתמש בה בנוחות יחסית כאשר תנאי התאורה מקשים על השימוש במסך.

משמאל המצלמה נמצאים חיבורי
Mini HDMI ו-USB/AV מאחורי דלת קשיחה; הסוללה וכרטיס הזיכרון נמצאים כרגיל בתחתית המצלמה, ולצידם שקע ההברגה המתכתי לחצובה.

ערכת המצלמה כוללת כבל
USB, כבל AV (לא HDMI למרבה הצער), רצועת נשיאה איכותית לצוואר, סך שמש, מכסה לעדשה, מטען ביתי, ספרות הדרכה עשירה במספר שפות כולל עברית ודיסק עם תוכנה לטיפול בתמונות.

Panasonic FZ45
המסך בגודל 3 אינטש אולי לא החד ביותר שראינו אך הוא צבעוני ובהיר ומתפקד טוב גם בשמש ישירה. העינית האלקטרונית חדה, בגודל טוב והצבעים שלה סבירים, כך שניתן להשתמש בה בנוחות יחסית כאשר תנאי התאורה מקשים על השימוש במסך

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

פנסוניק FZ45 מציגה ביצועים זריזים, מה שהופך את השימוש בה למהנה ויעיל. היא נדלקת ומוכנה לצילום הראשון (לאחר מיקוד) תוך 2.4 שניות בלבד, ונכבית תוך 1.5-3 שניות, תלוי באיזה מצב היתה העדשה.

המיקוד מהיר ואמין מאוד, ובעזרת נורת העזר המצלמה מצליחה להתמקד גם בתאורה חלשה ואף בחושך. בין תמונה לתמונה תמתינו 1.6 שניות בלבד, או 3.5 שניות בצילום עם פלאש. הניווט בתפריטים והתפקוד הכלי של המצלמה מהירים מאוד.

מצב צילום הרצף מעט מאכזב; הוא מאפשר צילום של 3 תמונות בלבד, ובקצב לא משכנע של 1.3 תמונות בשניה. אם תוותרו על הרזולוציה ותסכימו לרדת ל-3 מגה פיקסל או פחות, תוכלו להגיע לקצב מהיר מאוד של עד 10 תמונות בשנייה.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

הסוללה שמגיעה עם FZ45 היא מסוג ליתיום-יון בקיבולת של 895mAh. פנסוניק מצהירה על עד 580 תמונות בין הטעינות, לפי תקן CIPA המחמיר.

בפועל, בדיקתנו הניבה נתון מרשים בהרבה: הצלחנו לצלם איתה למעלה מ-1200 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, ועוד כרבע שעה של וידיאו – והסוללה טרם נגמרה.

המצלמה נמסרה לבדיקה באדיבות היבואן הרשמי - יורוקום

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply