חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Panasonic DMC TZ10/ZS7 פנסוניק
מותג: Panasonic
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 12.1 מגה פיקסל
זום אופטי: 12
גודל חיישן: 1/2.33 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
מייצב תמונה: בעדשה
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
avi 29.05.11
אלברט 17.04.11
amir 30.03.11
Michael 04.02.11
22.11.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic DMC TZ10/ZS7 פנסוניק

הטוב
  • עדשת זום X12 בגוף קומפקטי
  • איכות תמונה טובה באור יום
  • וידיאו HD איכותי
  • מייצב תמונה אפקטיבי
  • מצבי צילום ידניים
  • תפעול נוח וזריז למדי
  • מקלט GPS לתיוג גיאוגרפי
הרע
  • ביצועי ISO גבוה בינוניים
  • איזון לובן אוטומטי לא תמיד אמין
  • רעש וסימני עיבוד בכל טווח הרגישויות
  • קליטת ה-GPS איטית
בשורה התחתונה

Panasonic TZ10 היא מצלמת מטיילים קלאסית. גודלה נוח, העדשה ורסטילית ויש אפילו GPS לתיוג נוח של התמונות – אם כי הוא זולל את הסוללה ואיטי למדי בקליטת אותות. נציין לטובה גם את צילום הוידיאו האיכותי והיעיל, שמאפשר שימוש בזום האופטי ומקודד באופן חסכוני.

למרות הקריצה לצלמים חובבים ומתקדמים עם מצבי הצילום הידניים, המצלמה תתאים בעיקר למשתמש הפשוט שלא יפשפש באיכות התמונה באופן מדוקדק וייהנה מהאיכות הכללית הנאה של התמונות.

הקדמה

קטגוריית מצלמות הסופר-זום הקומפקטיות צברה תאוצה לאחרונה, ויש לכך סיבות טובות. מרבית הקומפקטיות הרגילות מציעות מפרטים דומים עד זהים, והצילום הסלולרי מתקרב אליהן בצעדי ענק ומאיים על הטריטוריה שלהן; הקטגוריה החדשה מספקת את מה שאף סלולרי לא יצליח לספק – עדשת זום נדיבה.

פנסוניק, שבאמתחתה כבר כמה וכמה דגמים מוצלחים של מצלמות כאלה, מרחיבה את ההיצע עם דגם חדש –
TZ10 (או SZ7 בארה"ב). המצלמה החדשה דומה מאוד לקודמותיה, בתוספת כמה עדכונים מעניינים כמו "רזולוציה חכמה" ומייצב תמונה משופר, אבל החידוש העיקרי שלה הוא מקלט GPS מובנה שמשמש לתיוג גיאוגרפי, צעד נוסף במלחמה כנגד המצלמות הסלולריות.

המפרט כולל חיישן
CCD בגודל 1/2.33 אינטש בן 12 מגה פיקסלים, עדשת זום X12 רחבה (25-300 mm), מייצב תמונה Power O.I.S, מסך בגודל 3 אינטש, זיהוי פנים, צילום וידיאו HD, טווח ISO של 80-1600 ומצבי צילום ידניים.

Panasonic Lumix DMC-TZ10 פועלת על סוללת ליתיום-יון ייעודית ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

פנסוניק TZ10 מציעה שלל מצבי צילום – ממצב iA האוטומטי לחלוטין ועד מצב M ידני, וכן סצנות צילום רבות.

התחלנו את הבדיקה בצילום באור יום. במבט ראשון, התוצאות שהפיקה המצלמה היו מרשימות מאוד. הצבעים חיים ויפים, החדות והפירוט טובים והחשיפות מדויקות. מנגנון ה-
iContrast דואג להרחיב את הטווח הדינמי כשצריך, ומצליח להשאיר פירוט גבוה באזורים כהים מבלי לשרוף את החלקים הבהירים. מערכת המיקוד אמינה מאוד וכמעט ולא מצאנו תמונות עם פוקוס שגוי או חסר. במצב האוטומטי מצאנו פרופיל צבע Happy (לצד השחור-לבן והספיה הרגילים), שפעולתו מינורית במיוחד. למעט חימום קל של גווני האדום הוא אינו משמעותי.

כשהתבוננו בתמונות בקרופ 100% התאכזבנו מעט. התמונות, שנראו כה חדות במבט ראשוני, התגלו כרכות למדי. הפירוט העדין קצת חסר ובמקומו הופיע רעש דיגיטלי קל כמעט בכל תמונה, גם בערכי
ISO נמוכים מאוד. המצלמה מאפשרת הגדרה ידנית של הניגודיות, החדות, רוויית הצבעים וניקוי הרעשים, אבל כשהוספנו חדות בסטופ אחד בלבד הוא גרם לחידוד מלאכותי וחזק מדי. מנגנון ה-i.Resolution מעניק תוספת חידוד קלה לתמונה אבל לא משפר אותה באופן מהותי. חשוב להדגיש, כרגיל, שההערות הללו רלוונטיות בעיקר לאלה שנוהגים לצפות בתמונה בגודל מלא או להדפיסן בגדלים גדולים.

בצילום בתוך הבית משתמשת המצלמה בפלאש כל עוד תתירו לה. הפלאש החזק מאיר יפה את סביבותיו, טוב בהרבה מדגמים קודמים של פנסוניק שבדקנו, ומצליח להאיר אנשים מבלי לשרוף אותם מטווח קצר. כשנטרלנו את המבזק העלתה המצלמה
ISO באופן מבוקר ובדרך כלל התוצאות היו משביעות רצון.

פנסוניק נותנת את המושכת בידי המשתמש עם 2 פונקציות חשובות: מצב
Intelligent ISO המאפשר הגבלה ידנית של הרגישות המקסימלית, ואפשרות להגבלת מהירות התריס המינימלית. עד ISO 400 הרעש הדיגיטלי סביר, אך הוא מתחזק ברגישויות גבוהות וגם רוויית הצבע נחלשת. על כל פנים, לתמונות בגודל בינוני תוכלו להשתמש ב-ISO 800 ובשעת הדחק גם ב-1600, אך התוצאות רחוקות מלהרשים. המייצב האופטי נחלץ לעזרת המצלמה ומסייע לה להעדיף צילום בערכי רגישות נמוכים יחסית; הוא אפקטיבי מאוד והצלחנו לצלם תמונות במהירויות תריס נמוכות או עם עדשת הזום פתוחה למלוא הטווח, מבלי טשטושים ניכרים כתוצאה מרעידת היד.

פעולת איזון הלובן האוטומטי ב-
Panasonic TZ10 אינה אחידה. בדרך כלל חישובי המנגנון נכונים, אבל תחת תאורת פלואורסנט הוא מתעקש לצבוע את התמונות בגוונים ירקרקים לא נעימים, וביום מעונן קיבלנו צילומי חוץ עם נטייה קלה לכחול. ניתן כמובן להגדיר את איזון הלובן לפי אחת מהתבניות הרגילות או לקבוע במהירות ובקלות איזון לובן ידני וליהנות מצבעים נכונים. זיהוי הפנים עובד היטב ומתאים את התאורה והצבעים כך שפני המצולם יוצגו כראוי. המנגנון מזהה פורטרט בלבד ולא פרופיל (מהצד).

צילום המקרו מצטיין – המרחק המינימלי להתמקדות הוא 3 ס"מ, והתמונות שצילמנו באמצעותו יצאו נפלאות. כדאי להתעלם ממצב ה-
Macro Zoom שמשתמש בהגדלה דיגיטלית מלאכותית ופוגם באיכות.

העדשה, מתוצרת
Leica, איכותית מאוד ושומרת על חדות אחידה לאורך מרבית טווח הזום; בקצה ה-Tele החדות יורדת מעט באורח בלתי נמנע. הבחנו בעיוות חבית קל בצד ה-Wide, אבל לא ברמה מטרידה ובכל מקרה זה נסלח לאור הזווית הרחבה הנדיבה (25 מ"מ). כשצילמנו במצב האוטומטי גילינו להפתעתנו שהמצלמה הרחיבה את טווח הזום מ-X12 ל-X16. מסתבר שההגדלה דיגיטלית, אבל יש לציין שהיא מצליחה לשמור על איכות טובה למדי למרות זאת. קצת חבל שלא ניתן להגביל את הרחבת הטווח הדיגיטלית הזו, לטובת אלה שרוצים לנצל אך ורק את הזום האופטי במצב האוטומטי.

גלגלת המצבים כוללת מצב אוטומטי, מצבי
P, A, S, M ידניים, מצב Custom להתאמה אישית, מצב סצנות ו-2 מצבים לסידור של הסצנות השונות לנוחותכם האישית. Panasonic TZ10 מציעה 29 סצנות צילום, ובין השגרתיות מצאנו אפקטים נאים כמו Pin Hole (צילום מבעד חור המנעול, כביכול), אפקט סרט-פילם מגורען, צילום עם טווח-דינמי גבוה ועוד.

מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
אפקט נפוץ הצובע את התמונה בגוונים חומים ומעניק לה מראה של תצלום ישן.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
תופעה אופטית שמתרחשת לרוב בזווית רחבה מאוד של העדשה, בה קווים ישרים בתמונה מתעגלים מעט במרכזם ויוצרים מראה עגלגל ו"חביתי" (שכיח בעיקר כשמצלמים דלת, חלון ועצמים מלבניים אחרים). בעדשות איכותיות התופעה מצומצמת יותר בזכות מנגנונים אופטיים שונים.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Panasonic Lumix DMC-TZ10 מאפשר צילום וידיאו ברזולוציית HD 720p ובקידוד החסכוני והאיכותי AVCHD Lite. הזום האופטי זמין במהלך צילום הוידיאו ומהירותו הואטה במתכוון כדי שלא ליצור קופצניות מיותרת. בנוסף מצוידת המצלמה בזוג מיקרופונים בחלקה העליון שמקליטים צליל סטריאופוני וכן פונקציה המסננת רעשי רוח.

איכות צילום הוידיאו מצוינת – התמונה חדה, צבעונית ומפורטת מאוד, והתנועה חלקה יחסית. המצלמה מסתגלת במהירות סבירה לשינויי אורך המוקד ומתפקסת מחדש על האובייקט. איכות הצליל מעולה, ושמחנו מאוד לגלות שתנועת העדשה אינה נשמעת כלל כך שניתן להשתמש בזום ללא חשש.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כמו אחיותיה לקטגוריה, Panasonic Lumix DMC-TZ10 היא מצלמה בגודל בינוני – כזו שתעדיפו לשים בתיק הצד מאשר בכיס המכנסיים. עובייה 3.2 ס"מ ומשקלה 196 גרם ללא הסוללה. המצלמה נוחה מאוד לאחיזה בזכות קימוריה המתעגלים ובעיקר בשל הגריפ הקטן בקדמתה. העיצוב סטנדרטי עם גימור מט שחור ואזורים כסופים סביב העדשה ובחלק העליון (זמינה גם בכסף, כחול ואדום).

Panasonic TZ10


Panasonic TZ10 היא מצלמה בגודל בינוני שעדיף לשים בתיק הצד מאשר בכיס המכנסיים. היא נוחה לאחיזה בזכות קימוריה המתעגלים והגריפ הקטן בקדמתה. העיצוב סטנדרטי עם גימור מט שחור ואזורים כסופים סביב העדשה ובחלק העליון

המקשים השונים מתכתיים, קטנים יחסית אבל נוחים ועם תגובה טובה. מימין המסך תמצאו את מקשי הניווט, מקשי תצוגה ותפריט מהיר, מקש ייעודי לצילום וידיאו, מקש לשינוי החשיפה במצבי הצילום הידניים ומתג למעבר בין מצב צילום לצפייה בתמונות. בחלקה העליון של המצלמה נמצאת גלגלת המצבים, הדק הצילום וסביבו חוגת הזום ומתג הסטה קטן להפעלה וכיבוי.

המסך, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 460 אלף פיקסלים, מציג תצוגה חדה ואיכותית מאוד. הוא יכול לשנות את בהירותו אוטומטית לפי התאורה הסביבתית אם רק תבחרו בכך, ומצליח להתמודד בגבורה עם אור שמש ישיר ולספק קריאות טובה. המידע על המסך מפורט מאוד, בעיקר במצבי הצילום הידניים, כולל מידע על רמת הרגישות, הצמצם והתריס, היסטוגרמה בזמן אמת ועוד.

העדשה נכנסת ויוצאת במהירות סבירה – 3.2 שניות ליציאה מזווית רחבה לטלפוטו, ו-2.6 שניות בחזרה. חוגת הזום נוחה ומגיבה בקלות רבה להסטת האצבע, כך שניתן לכוון את הזום בנוחות ובדיוק.

Panasonic TZ10


המקשים השונים מתכתיים, קטנים יחסית אבל נוחים ועם תגובה טובה. המסך, בגדול 3 אינטש, מציג תמונה חדה ואיכותית מאוד ומצליח להתמודד בגבורה עם אור שמש ישיר ולספק קריאות טובה

ממשק ה- Panasonic Lumix DMC-TZ10פשוט ונוח, אם כי אינו תומך בעברית. מקש ה-Q. Menu מוביל לתפריט מקוצר בדמות שורת אייקונים בחלק העליון של המסך, באמצעותם ניתן לשלוט על הפרמטרים הנפוצים. שאר התכונות המתקדמות נמצאות בתפריטי העומק שמוצגים בגופן גדול ונעים, אבל במקרים רבים מוצגים אייקונים שונים ללא אף מילת הסבר, ונאלצנו לא פעם לפתוח את ספר ההדרכה כדי להבין את משמעותם. הממשק מגיב במהירות רבה.

Panasonic Lumix DMC-TZ10 כוללת מקלט GPS, שניכר כבליטה קטנה בחלקה העליון. תוכלו לבחור להשאיר אותו פועל כל העת, גם כשהמצלמה כבויה, או להגדיר שיידלק מחדש בכל הפעלה של המצלמה, לחיסכון בסוללה (אבל במקרה כזה הוא ייאלץ לחפש אותות לוויין בכל פעם מחדש). כמו כל מקלט GPS, גם המקלט ה-TZ10 זקוק לקשר עין עם השמיים כדי לקלוט לוויינים והוא אינו מתפקד בתוך הבית, אך אם תבחרו להשאיר אותו פועל הוא יזכור את מיקומכם מהשעות האחרונות. כשיצאנו עם המצלמה החוצה לקח למקלט זמן רב לקלוט אותות לוויין, בין דקה ל-3 דקות, אבל אחר כך הוא עשה את תפקידו וצירף את החתימה הגיאוגרפית לכל תמונה.

כשהושקה המצלמה הצהירה פנסוניק שמלבד מקלט ה-
GPS, Panasonic Lumix DMC-TZ10 כוללת מידע על 500 אלף נקודות ציון מ-73 מדינות בעולם, ושכשתצלמו תמונה באחד המקומות האלה היא תישמר אוטומטית עם שם המקום ותהיה זמינה לחיפוש מהיר. למרבה הצער התכונה הזו, לפחות בשלב זה, אינה רלוונטית לישראל.

Panasonic TZ10


בחלקה העליון של המצלמה נמצאת גלגלת המצבים, הדק הצילום וסביבו חוגת הזום ומתג הסטה קטן להפעלה וכיבוי. מקלט ה-GPS ניכר כבליטה קטנה בחלק העליון, ולוקח לו עד 3 דקות לקלוט לוויינים

בימין המצלמה נמצאים חיבורי ה-USB הקנייני וה-Mini HDMI מאחורי דלת פלסטיק. בתחתית המצלמה תמצאו שקע הברגה מתכתי לחצובה ואת הסוללה וכרטיס הזיכרון מתחת לדלת קפיצית עם מנגנון נעילה.

ערכת המצלמה כוללת מטען ביתי, כבל
USB, כבל A\V, שרוך נשיאה וספר הדרכה בעברית.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
גרף ויזואלי המציג ניתוח של גווני התמונה (לפי גווני היסוד RGB) או של כמות האור - האזורים הכהים לעומת הבהירים בתמונה. באמצעות ההיסטוגרמה ניתן, עוד לפני המעבר למסך המחשב, לנתח את התמונה ולראות אם יש בה אזורים חשוכים לחלוטין (ייוצגו באמצעות עמודות גבוהות בצד השמאלי) או שרופים (עמודות גבוהות בצד הימני), וכך לכוון מחדש את נתוני הצילום כדי לקבל תמונה מאוזנת וחשופה כראוי.   מצלמות רבות מציעות היסטוגרמה בזמן אמת, שמאפשרת כיוון מדויק של התמונה עוד טרם הצילום.
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

 Panasonic Lumix DMC-TZ10היא מצלמה זריזה למדי. לוקח לה 2.3 שניות להידלק ולהיות מוכנה לתמונה הראשונה, וכ-2 שניות כדי לכבות ולקפל את העדשה. זמן ההמתה בין תמונה לתמונה קצר – 1.8 שניות בלבד, והוא נותר קצר יחסית גם בשימוש בפלאש, 3.2 שניות.

צילום הרצף הרגיל, ברזולוציה מלאה, מתאפשר בקצב איטי של 0.6 תמונות בשנייה, המוגבל ל-3 תמונות (או ל-5 תמונות אם תצלמו באיכות
Normal במקום Fine). במצב SCN מצאנו סצנת צילום המאפשרת צילום מהיר מאוד, בקצב של 6-10 תמונות בשנייה, אך ברזולוציה של 3 מגה פיקסל בלבד.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Panasonic DMC-TZ10 מגיעה עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 895mAh.

כשהשארנו את מקלט ה-
GPS פעיל באופן קבוע, התרוקנה הסוללה תוך 290 תמונות בלבד ולאחר כשבוע. לאחר שהטענו שוב את הסוללה בחרנו במצב השני בו המצלמה מפעילה את המקלט בכל הדלקה, ואז הגענו למשך פעולה מרשים של למעלה מ-800 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, בטרם התרוקנה הסוללה בשנית.

היבואן הרשמי: יורוקום

Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply