חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מכונת שטיפה וטאטוא Dyson Wash G1 דייסון
טווח מחירים: 2000 - 3000
מותג: Dyson
סוג המוצר: מכונת שטיפה
ייעוד: לשימוש ביתי
מקור מתח: סוללה נטענת
זמן עבודה: 35 דקות
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אבי 29.12.24
יוסי דוידוב 26.12.24
Y. 19.11.24
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מכונת שטיפה וטאטוא Dyson Wash G1 דייסון

לירן עבדי | 19.02.2025
הטוב
  • הפרדה מעולה בין מים מלוכלכים ללכלוך יבש
  • מסך שמעיד על זמני סוללה עדכניים
  • גוף קל יחסית בקטגוריה, קל לניווט
  • ניקוי עצמי בתום הפעולה
  • סוללה נשלפת
הרע
  • מערכת הניקוי לא כוללת ייבוש באוויר חם
  • זולל מים דרמטי במצב MAX
  • מחיר גבוה ביחס למתחרות
  • דורש תחזוקה לא מבוטלת
בשורה התחתונה
ככל שמתרבות השחקניות בקטגוריית השואבים/שוטפים הרובוטיים ושואבי המוט שיודעים גם לשטוף, שוטפי המוט שיודעים לבצע "רק" פעולה אחת מתחילים לאבד ממשמעותם. ה-WashG1 מוציא את הקטגוריה מסכנת הכחדה, לפחות לעת עתה, בזכות ביצועי שטיפה מעולים, תפעול פשוט וסוללה שתספיק גם לבתים גדולים-יחסית. יש עדיין שני עניינים מהותיים שצריך לקחת בחשבון; הראשון היא תחזוקה רבה - השוטף של דייסון דורש המון תשומת לב. מהעניין השני מכורי דייסון לא יופתעו: ל-WashG1 הוצמד תג מחיר די גבוה, בהתחשב בכך שיש לו ייעוד אחד ויחיד.
Wash G1
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,200 ₪
מחיר סופי: 2,202 ₪
מחיר סופי: 2,207 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-38 חנויות>>
הקדמה

ה-WashG1 מבית Dyson הוא שוטף מוט אלחוטי אשר לפי הבטחת היצרנית, "מתוכנן לשטיפת רצפות ביסודיות, בהסרת לכלוך רטוב ויבש במעבר אחד". מבחינת סוללה, השוטף האלחוטי מתיימר להציע ניקיון של עד 290 מ"ר בטעינה אחת, עם זמן עבודה של 35 דקות. תכונות מובטחות נוספות כוללות תמרון נוח, סוללה נשלפת ומערכת ניקוי עצמי.

איכות השאיבה והסינון

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-WashG1 מציע שלושה מצבי שטיפה, מצב 1 עבור "לכלוך גדול, שיער ונוזלים", מצב 2 לסיטואציות יותר קשות כמו "עקבות רגליים רטובות" ומצב 3 מוצג בחוברת ההוראות כאידיאלי ל"נוזלים דביקים, סימני נעליים, בוץ וכתמים שהתייבשו". לצד אלה קיים מצב MAX שיפעל רק בלחיצה ממושכת וכמו שאפשר להבין מכינויו, מציע את כמות פליטת המים הגבוהה ביותר.


Dyson WashG1: ממוקד מטרה


אז כמה באמת השוטף של דייסון מצליח להסיר כתמים? נפתח בזה שה-WashG1 שירת אותנו בעיקר ברגעים היותר-טיפוסיים במהלך היום; ניקוי חתיכות אוכל קטנות שנפלו מהצלחת של הילדים, בוץ שדבק לנעליים והשתחל אל כניסת הבית וטיפול יום-יומי בכתמים נוזליים שהספיקו להתקשות ונטמעו ברצפה. אנחנו לא בטוחים כמה ה-WashG1 מיועד או מתאים לשטיפת בית מלאה וממושכת, מה שאנחנו אוהבים לכנות "ספונג'ה", בעיקר בגלל זמני סוללה עליהם יורחב בהמשך, אבל גם בגלל כמות המים שהוא פולט החוצה במהלך השימוש.

Dyson WashG1: ממוקד מטרה

נרחיב בנושא המים. כל מי שהיה בעליו של שואב רובוטי מכיר את ההבטחות הגדולות של "שטיפה", כשבפועל התוצאה היא לרוב רצפה עם שכבת מים מאוד דקה, כאילו מישהו העביר מגבון לח מעל הרצפה. זה לא בהכרח רע ויש כאלה שזה אפילו מספיק להם, אבל זו לא "שטיפת בית" במובן הסטנדרטי. כאן ה-WashG1 מצליח להצדיק את קיומה של קטגוריית שוטפי המוט; אפילו עוצמת השטיפה הנמוכה ביותר פולטת הרבה יותר מים בזמן שטיפה לעומת שואב/שוטף רובוטי – וממש רואים את זה ברצפה.

Dyson WashG1: ממוקד מטרה

מצב MAX גם הרשים בזכות פליטת המים המשמעותית שלו לעומת שלושת מצבי השטיפה האחרים, אלא שהשתמשנו בו במקרים בודדים, פשוט כי הוא בזבזן מים קיצוני. לטובת ווידוא הנושא, מילאנו את מיכל המים הנקיים, לחצנו על ה-MAX ממושכות תוך כדי שטיפה של אחד החדרים – ובתוך 2-3 דקות המיכל התרוקן לחלוטין. הוגן להוסיף שהוא לא אמור להילחץ כל הזמן וייעודו עבור כתמים עקשניים בלבד, אבל אפשר גם להבין מזה איזו כמות מים משמעותית נפלטת כשמנסים להסיר אזור מלוכלך במיוחד.

נוחות שימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-WashG1 בורך בממדים צנועים לעומת מתחריו בקטגוריית שוטפי המוט; מבנהו צר וארוך יחסית (גובהו 115 ס"מ), כשחלקו העליון מורכב רק ממוט וידית האחיזה, ובחלקו התחתון צמד מכלי המים. הערכנו את הפער המתבטא בכמה ס"מ בין סוף המיכל התחתון לתחילת המברשת; אצל מברשות מתחרות היעדר הרווח ביניהם יוצר ב"בטן" ומונעת מהן להגיע לאזורים נמוכים. זה לא אומר שה-WashG1 חף מבעיות בעניין זה, אבל הוגבלנו פחות בניסיון להגיע לתחתית רהיטים. אגב, כשמנמיכים את ראש מברשת ה-WashG1 ומנסים להגיע לאותם מקומות נמוכים, המברשת לא מתרוממת, גם כשאתגרנו אותו עם מנח של 180 מעלות – שימושי להגעה לקצה המרוחק של ספות, מיטות ושאר רהיטים עם עומק משמעותי.


Dyson WashG1: ממוקד מטרה

Dyson WashG1: ממוקד מטרה


על ידית האחיזה שלושה מקשים; הפעלה/כיבוי, כפתור MAX להגברה נקודתית של קצב פליטת המים ולחצן מלבני שמעביר בין שלושה מצבי שטיפה. גוף השוטף נע סביבות 5 ק"ג והתנועה עם ה-WashG1 נינוחה, גם כשהמכלים מלאים. זה לא אומר שהגוף דינמי ומשוחרר כמו שואבי מוט ששוקלים בערך חצי ממנו, אבל עדיין ציפינו לתנועה יותר מגושמת ומחושבת באזורים צרים – ולשמחתנו גילינו שלא צריך "להילחם" בידית האחיזה כדי לצאת ממקומות צפופים או להתאמץ מדי כשביצענו חזרות שטיפה באזור מסוים.

Dyson WashG1: ממוקד מטרה


ל-WashG1 מתלווה תחנת עגינה, שמאחסנת אותו, מטעינה אותו ובו גם מתבצע הניקוי העצמי, עליו נרחיב בהמשך. התחנה לא מגושמת מדי בממדיה וגדולה בסנטימטרים בודדים מראשי המברשת. העניין היחיד שלא אהבנו בה היא שיטת טעינת השוטף; בניגוד לשואבי המוט של אותה יצרנית, שמאפשרים להשחיל את כבל המטען דרך הסטנד וכל שנותר הוא להשחיל את יחידה השואב דרך תבנית מיוחדת והטעינה מתחילה, ה-WashG1 גורר אחריו כבל עד לשקע חשמל סמוך. פחות אלגנטי.

תחזוקה שוטפת

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ב-WashG1 צמד מכלים כמקובל; העליון בקיבולת ליטר מיועד למים נקיים ובתחתון מצטברים מים מלוכלכים במהלך השטיפה, הקיבולת שלו עומדת על 0.8 ליטר. הליך הפירוק וההרכבה של המכלים בפעמים הראשונות מעט תסכל אותנו, בעיקר כי המנגנון כלל לטעמנו יותר מדי פירוקים והברגות, אבל אחרי תפעול-שניים לומדים להתייעל. בכל תום שטיפה, שמנו לב ליתרון מהותי; מיכל המים המלוכלכים היה נקי משיערות ושאר סוגי לכלוך – בניגוד לרוב שוטפי המוט שמשלבים פילטר באותו מיכל שאמור להפריד בין מים מלוכלכים ללכלוך יבש, וזה לא תמיד עובד כמתבקש.


Dyson WashG1: ממוקד מטרה


במקרה שלפנינו, אותו לכלוך יבש מצטבר בתא ייעודי הפסולת, במעין מגירה המונחת מתחת למברשות. אלא שהסמיכות הצמודה-מדי למברשות חושפת חיסרון; השערות ויתר סוגי לכלוך נוטים בחלקם להידבק למברשות הגליליות ואף להיצמד לקצוות המברשות הצרות-יותר, שבין צמד המברשות הגליליות. למה זו בעיה? קודם, איכות השטיפה פוחתת לאורך זמן, שהרי הרולרים צוברים עוד ועוד אבק לאורך שימוש. שנית, מדובר בתחזוקה לא מבוטלת שתבעה מאיתנו לשטוף היטב את המברשות ולחתוך מהן שיערות מדי 3-4 שטיפות.

Dyson WashG1: ממוקד מטרה


בין שטיפה לשטיפה, החזרנו את ה-WashG1 לתחנת העגינה, ווידאנו שמיכל המים הנקיים מלאים ולחצנו על המקש הבודד בידית האחיזה, שגורם למברשות להישטף ולהתנקות, בהליך עצמאי שמתבצע בתחנת העגינה. מדובר בהליך בן שתי דקות בער וגם די רועש, ראוי להוסיף. בדקנו את המברשות בסיום; הן אכן מתנקות היטב ומיכל המים המלוכלכים היא העדות הכי טובה לכך. רק חבל שהמברשות לא עוברות גם ייבוש באוויר חם בתום הניקוי העצמי, פעולת "קינוח" שמסירה שומנים וכתמים עקשניים, מצמצמת ריח לא נעים - וגם נחשבת למונעת הצטברות בקטריות.

אז עם מה התמודדנו במהלך תקופת הסקירה? פירוק, מילוי וריקון של מיכלי המים, ניקוי הפילטר, שטיפת מגש הפסולת, הסרה ושטיפה של הגלילים וגם מדי פעם ניקינו את מגש תחנת העגינה שצברה לכלוך שנבע מהניקוי העצמי. אם כל המתואר נשמע הרבה תחזוקה, ובכן כי זה נכון; ה-WashG1 דורש הרבה תשומת לב. נכון, בפעם השנייה והשלישית שטיפת המברשות, פינוי הלכלוך וניקוי מיכל המים המלוכלכים כבר הפכו למטלה שגרתית וקצרה בהרבה מהפעמים הראשונות – ועדיין אי-אפשר להתעלם מההשתעבדות שהוא תבע מאיתנו.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-Dyson מבטיחים שהסוללה תציע שטיפת שטח בגודל 290 מ"ר או זמן עבודה של עד 35 דקות. במהלך העבודה סטטוס סוללה עדכני מופיע על פני הצג שבידית האחיזה, שמתבטא בדקות שימוש שנותרו במכשיר. הוא התגלה כאמין מאוד; ההערכה מציאותית ולא "מקפיצה" או מחסירה דקות תוך כדי עבודה.


Dyson WashG1: ממוקד מטרה


מצד שני, ההבטחה לכיסוי 290 מ"ר התגלתה כיומרנית; ה-WashG1 שטף דירת 120 מ"ר, שבפועל מתבטאת בכ-70-80 מ"ר וכמעט תמיד נותרנו עם 15-18 דקות שימוש במכשיר בסוף שטיפת הרצפה ברחבי הבית. כלומר סוללה מלאה תוכל לשטוף בערך 160-180 מ"ר – וזה מבלי שהתייחסנו לכתמים קשים שידרשו כמה חזרות, אולי יאלצו אתכם לשטוף במצב MAX ובכך יגבו חיי סוללה בהתאם.


טעינה המלאה ממושכת למדי ואורכת 4 שעות. החדשות הטובות? הסוללה נשלפת וגם די בקלות, בעזרת צמד תפסנים שמסירים את הסוללה מהמסילה. סוללה נפרדת זמינה לרכישה בנפרד כמובן, אבל כאמור, במידה והצטיידתם באחת נוספת, משך השימוש של ה-WashG1 מוכפל.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply