סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock Saros 10
- ניווט מצוין, זיהוי שטיחים רגילים מוצלח
- ביצועי שאיבה ושטיפה פנטסטיים
- האפליקציה מצוינת, ברוב הזמן
- נכנס בקלות לחדר ממ"ד
- תא ייעודי לנוזל ניקוי
- זיהוי חפצים מבוסס AI לא אחיד
- שליטה קולית באנגלית בלבד
- ריקון אוטומטי רועש
השואב הרובוטי Saros 10 של רובורוק מציג את המילה האחרונה בקטגוריה, בזכות ביצועי שאיבה מצוינים ברוב הזמן, שטיפה יעילה למקרים יום-יומיים, ניווט וזיהוי מכשולים מצוין ואוסף תכונות חכמות באפליקציה.
יש לו עוד דרך כדי להפוך למופתי: את כל שטיחי השאגי שלכם תצטרכו לקפל לפני תחילת עבודה, זיהוי החפצים ב-AI לפעמים מפספס ותהליך הריקון בעמדת הטעינה רועש ביותר. למרות זאת, לטעמנו, נכון לתחילת 2025, ה-Saros 10 הוא הכי קרוב למה ששואב רובוטי מושלם מסוגל להציע כרגע בקטגוריה.

ה-Saros 10 הוא שואב אבק רובוטי מבית Roborock שמבטיח "להביא את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר לניקוי הבית שלכם", לפי היצרנית. הרובוט מצויד בטכנולוגיית LiDAR בשם RetractSense ובגובה של 7.98 ס"מ, ה-Saros 10 מבטיח להשתחל אל מקומות נמוכים מהרגיל. עוד בשואב: שאיבה בעוצמה 22000pa, הבטחה לעלייה מעל מכשולים בגובה 4 ס"מ, ניקוי מבוסס AI, מברשת DuoDivide שאמורה למנוע הסתבכות שיער, מצלמת RGB שמבטיחה לזהות במדויק מכשולים ויכולות אוטונומיות מלאות. הרובוט זמין בגווני שחור ולבן.
איכות השאיבה והסינון
(35% מהציון הסופי)עוצמת השאיבה הרשמית של ה-Saros 10 עומדת על 22,000pa, נתון חריג שלא תמצאו אצל כל מתחרה ומדובר באחד השואבים הרובוטיים העוצמתיים ביותר שפגשנו. האם תזדקקו לעוצמה כה גבוהה? כנראה שלא. לטעמנו קטגוריית השואבים הרובוטיים הגיעה לשלב המלחמה הקרה, מרוץ חימוש מיותר בו כל יצרנית מנופפת בעוצמת שאיבה מנופחת שאמנם נשמעת מרשימה על הנייר, אבל בפועל ענני אבק שגרתיים, שברי קורנפלקס או אפילו חתיכות בוץ קשות יישאבו בהצלחה ובהרבה פחות מזה. לכאן או לכאן, אנחנו לא נתלונן על עוצמת שאיבה מופרזת, גם אם היא בעיקר מבטאת מפגן כוח מצד רובורוק.


נוחות שימוש
(35% מהציון הסופי)בדומה לכל השואבים הרובוטיים, לפחות המודרניים שבהם, ה-Saros 10 לא שווה הרבה בלי האפליקציה שלו. אמנם אפשר לתפעל אותו דרך שלושת המקשים שמעל יחידת השואב, אבל אז תפספסו 90% מיכולותיו.
הורדנו את אפליקציית Roborock, צימדנו אותה לשואב ומשם הוא יצא למלאכת מיפוי זריזה ובפחות מ-15 דקות קיבלנו שרטוט די מדויק של הדירה שלנו. נותר לנו רק להגדיר את שמות החדרים ולפצל אזורים בין המטבח לסלון, שבמקרה שלנו הם צמודים ויחסית באותו חלל, אז זה רק הגיוני שהשואב הגדיר את שני האזורים כחדר אחד.

תחזוקה שוטפת
(15% מהציון הסופי)תחנות הטעינה של השואבים הרובוטיים הופכות לאלגנטיות מדור לדור וזו של ה-Saros 10 היא דוגמה מצוינת להתפתחות המחמיאה שלהן. אין כאן מכלי מים חשופים, דלת בולטת או חלקים "טכניים" שעלולים לחשוף שמדובר בתחנת טעינה של שואב רובוטי. מקדימה יש לתחנה גימור מבריק שלטעמנו מקליל את הנראות ה"תכליתית" שלה, אם תרצו לשלב אותה בסלון למשל.


סוללה
(15% מהציון הסופי)הרובוט צויד בסוללה בקיבולת 6400mAh שמבטיחה זמן עבודה של 220 דקות או ניקוי של עד 240 מ"ר בטעינה אחת. טעינה מלאה של השואב אורכת שעתיים וחצי. חיי הסוללה במציאות היו רחוקים מהבטחת היצרנית, לפחות בתכנית AI, אם כי חשוב לזכור שמדובר באוסף משתנים שמשפיעים על הסוללה, החל מעוצמת השאיבה, דרך סוג הרצפה ועד לאופי הכתמים והלכלוך שנאסף.

הנה כמה סיטואציות יום-יומיות שממחישות את חיי הסוללה המציאותיים של ה-Saros 10:
• לשואב לקח 13 דקות לבצע מיפוי דירת 120 מ"ר, שמתבטאת ב-72 מ"ר שטח נסרק. הסוללה בזבזה 4%.
• לשואב לקח 97 דקות לשאוב ולשטוף בתכנית AI שטח בגודל 61 מ"ר. הסוללה בזבזה 52%.
• לשואב לקח 7 דקות לשאוף ולשטוף במקביל מטבח בגודל 7 מ"ר. הסוללה בזבזה 4%.