חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Nothing Nothing Ear
יצרן: Nothing
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: אלחוטיות
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 4/2024
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 629 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Nothing Nothing Ear

לירן עבדי | 22.05.2024
הטוב
  • עצירה אוטומטית של המוזיקה עם הסרת האוזניות
  • תמיכה בטעינה מהירה וטעינה אלחוטית
  • עיצוב שקוף ונאה של הקייס והאוזניות
  • צימוד לשני מכשירים בו-זמנית
  • תמיכה ב-LDAC ו-LHDC
  • אפליקציה מפותחת
הרע
  • תכונת "בדיקת התאמת כיפת אוזן" התקשתה לזהות את האוזניות באוזניים
  • הקלטת מיקרופון חלשה, גם אם סיפקה לשיחות משרדיות
  • אפליקציה עם עברית חלקית ושגויה
  • מגעי "צביטה" מתסכלים
בשורה התחתונה
לאוזניות ה-TWS החדשות של Nothing איכות סאונד מצוינת, ביטול הרעשים האקטיבי מופגן והאפליקציה חשפה המון תכונות פרימיום מבוקשות. ה-Ear גם נהנות מעיצוב שקוף ונאה וחיי סוללה הוגנים למדי, כולל קייס שמציע טעינה אלחוטית. הליקויים התגלו במיקרופון שחשף הקלטה באיכות די נמוכה או כש-Nothing החליטו לצאת מהקופסה "מדי", עם חיווי צביטה שהתגלה כלא נוח בכלל בתפעול השוטף. נסכם שמדובר באוזניות שברוב הזמן הרשימו לטובה, גם אם היו כמה עניינים שהעיבו על חווית השימוש.
הקדמה

אוזניות ה-Nothing Ear מצוידות בדרייבר קרמי בקוטר 11 מ"מ, תומכות במקודדים LDAC ו-LHDC, ביטול רעשים אדפטיבי, אקולייזר וסוללה שאמורה להציע עד 40.5 שעות האזנה. עוד באוזניות: אינטגרציה ל-ChatGPT בחיבור לטלפונים של Nothing בלבד, אפליקציה ייעודית והבטחה לטעינה מהירה. האוזניות זמינות בצבע לבן ושחור.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

האוזניות מאובזרות בדרייברים בקוטר 11 מ"מ, מוסמכות Hi-Res Audio ויש גם תמיכה LDAC ו-LHDC בגרסה 5.0, צמד מקודדים שאמורים להזרים מוזיקה באיכות גבוהה בתקשורת בלוטות'. ב-LDAC מדובר בקצב סיביות (Bit Rate) של עד 990kbps עם תדרים עד 24bit/96kHz וב- LHDC עד 1Mbps 24bit/192kHz.


Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות


התחלנו מבדיקת הטווחים הנמוכים ולהיט ה-R&B של לורין היל "Doo Wop" גויס למשימה; הבס ליין הורגש בנוכחות עדינה שלא מעמיסה מדי על השיר. באפליקציה הגברנו אותו עם מצב "יותר בס" שחיכה לנו באקולייזר שהגדיל את מעמדו משמעותית, אולי אפילו יותר מדי על חשבון ה-Vocals שהפך לצר ופחות מורגש. שיפרנו נקודתית את הבס עם תכונת "שיפור בס" שמבטיחה לשפר דינמית את הטווחים הנמוכים בזמן אמת, מתוך 5 רמות – אבל ההבדל מורגש בעיקר כשעוברים מרמה 1 לרמה 5 וכל הרמות שבאמצע לא מספיק דומיננטיות כדי להבחין בהבדל.

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

חיפשנו פירוט מופגן ועושר צליל ועברנו ל-"Hey Brother" של אביצ'י, פרוגרסיב האוס עמוס במלודיות ופזמון רווי בכלי נגינה וכאן גילינו את האפקט השלילי של "יותר בס" ושאר מאיצים שהציעו האקולייזר; הם השפיעו מלאכותית מדי על השיר, גורמים לרבדים בו להיעלם ולפרקים אף יותר גרוע, גורמים לשיר להישמע אחרת. מצב "טרבל יותר" (הטעות במקור) התגלה כצומרני ומצב "קול" נשמע עמום, כאילו השיר הושמע לנו מרמקול נייד חדר סמוך. הפעם מצב הצליל "מאוזנת" התגלה כאידיאלי ביותר, עם אופי צליל אנרגטי שהשווה מעולה בין כל הערוצים ולא ביצע תיעדוף שעלול היה לפגוע בפירוט השיר.
Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

עוברים לביטול הרעשים. ה-Ear מציעות מצב "שקיפות" סטנדרטי למדי; את הרעשים מהסביבה המשכנו לשמוע, גם אם באופן שנשמע מרוחק יותר – כך שאין כאן תחושת נתק מלאה, בדיוק כפי שאמור להציע מצב השקיפות הטיפוסי באוזניות TWS. במצב ביטול רעשים אקטיבי זמינים ארבעה מצבים: נמוך, בינוני, גבוה ומסתגל. אחרי מספיק ימי שימוש העדפנו לבחור ידנית כמעט תמיד את ביטול הרעשים הגבוה; בין הנמוך והבינוני ההבדלים אפסיים ולא מורגשים דיים, לפחות עבורנו, ומצב מסתגל לא תמיד ידע לבחור בביטול הרעשים האידיאלי באותם רגעים, בין אם כשהאזנו למוזיקה בשקט לבד בבית ובין אם כשהקשבנו לפודקאסט במשרד פתוח עמוס בעובדים.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ב-Nothing מנדבים באתר הרשמי המון מידע על רכיבי האוזניות ושאר נתונים טכניים אזוטריים אבל באופן די משונה מפרט המיקרופון נשכח, שלא לומר "הוסתר". אחרי כמה ימי שימוש, הבנו למה; אין כאן שום ביטול רעשים שצמצם את ההדים וכשהקלטנו את עצמנו בחדר סגור, ההד הגס לא הפסיק להופיע. ראוי לציין ש"שיחות משרדיות" הצלחנו לנהל ביום-יום, אבל הם היו רק קצת מעל הגבול הבלתי-נסבל.


שיחות שניהלנו באזורים עם פחות הפרעות היו יותר מוצלחות מן הסתם, אבל על תנאים סביבתיים לא תמיד אפשר לשלוט וחבל שב-Nothing לא דאגו לשום פתרון באגף המיקרופון, לא מצד החומרה ולא מצד התוכנה, בין אם זו שליטה על צמצום רעשי רקע או שינוי הטווחים בתמיכת אקולייזר.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אוזניות ה-Ear קלות מאוד, כ-4.6 גרם לאחת, משקל שאין סיכוי להרגיש בכיס, בטח כשמתחשבים במידות הצנועות של כל ראש אוזניה; אורך 2.9 ס"מ, רוחב 2.1 ס"מ ועומק 2.4 ס"מ. משקל הקייס גם לא נורא מדי, כ-51.9 גרם. אגב הקייס, הוא בולט במראהו; למרות ההרגשה הפלסטיקית, הוא שוקף ברובו, חושף לא מעט מחלקיו הפנימיים ומכיל שקעים ייעודיים בקודקוד עבור האוזניות. גם האוזניות בורכו בעיצוב שקוף-למחצה, שמתבטא בעיקר בידיות הקטנות. החלק הפחות נעים למראה הוא ציפוי המט שבתוך הקייס שנוטה ללכוד טביעות אצבע.


Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות


ה-Fast Pair של גוגל עובד כנדרש; נדרשה מאיתנו רק פתיחה של הקייס כדי שהסמארטפון שלנו יזהה ברגע את האוזניות ויציע צימוד מהיר. עוד שניה וחצי וה-Ear היו מוכנות להאזנה. יופי של חווית משתמש. הצימוד לשני מכשירים בו-זמנית גם עובד נהדר ובאפליקציה מוזכרים המכשירים המחוברים לאוזניות באותו רגע. עוד פיצ'ר נחמד הוא החיישן המזהה את הסרת האוזניות והפסקה אוטומטית של הנגן – וזה עובד בכל נגן שבדקנו, בין אם זה של VLC, יוטיוב או ספוטפיי; פשוט מסירים את האוזניות והנגן עוצר ברגע.

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

מבחינת שליטה ישירות מהאוזניות, ב- Ear ניתן לשלוט דרך תנועת צביטה על ידית כל אוזניה שמבצעת פקודות השכיחות כמו צביטה בודדת שתעצור/תפעיל את הנגן, לחיצה ממושכת שתחליף בין מצבי ביטולי הרעשים או שלוש צביטות שיגרמו לשיר לדלג קדימה – ומלבד הצביטה הבודדת, את כל החיווים ניתן לשנות במעמד האפליקציה. הבעיה הכי גדולה היא שחיווי הצביטה רחוק מלהיות נוח; עד שסוף סוף הבנו איך בדיוק ב-Nothing רוצים שנשתמש באוזניות שלהן, הצביטה התגלתה כלא נוחה כלל מבחינת הגישה הטבעית לאזור הייעודי, לא תמיד מתקבלת באוזניות ועד שזה קורה, האוזניות מצידן מגיבות בעצלתיים משהו, בערך שניה-שתיים אחרי שביצענו מגע מוצלח שמתבטא בצליל קטן באוזניות – אך כאמור, לנגן בסמארטפון יש לו"ז משלו וגילינו שם התגובתיות טעונה שיפור.

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

עוברים לאפליקציית Nothing X, שם חיכו לנו לא מעט תכונות מתקדמות; כאמור, ניתן להגדיר מחדש את רוב ייעודי הצביטות, אם תסכימו להתאקלם אליהן. עוד באפליקציה: הפעלת/כיבוי פיצ'ר "גילוי בתוך האוזן" שמפעיל/מפסיק את הנגן אוטומטית בעת הסרת האוזניות, בחירת מקודד סאונד (בהתאם ליכולות המכשיר שהוצמד אליו כמובן), גישה מהירה לבקרת הרעש והאקולייזר וכן תכונת "מצא את האוזניות שלי" שגרמו לאוזניות לצרצר ברחבי הבית עד שמצאנו אותן. את תכונת "בדיקת התאמת כיפת אוזן" שאמורה לשפר את איכות הסאונד לא הצלחנו להפעיל עד היום האחרון לסקירה והודעת שגיאה "ענוד את שתי האוזניות ונסה שנית" הופיעה לנו שוב ושוב, למרות שהן היו בתוך האוזניים שלנו במנחים שונים - אך ללא הועיל.

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות
Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות


צריך להוסיף עוד מילה על האפליקציה עצמה; היא אמנם "מגוירת" ברובה אבל עדיין יש כמה וכמה מסכים באנגלית בלבד ועוד כמה מקשים שעברו תרגום צולע כמו "טרבל יותר", מעת לעת מופיעים עודף רווחים בלתי מוסברים בין המילים ולפעמים מתווסף ניקוד למילים ספציפיות בלי סיבה ברורה. זה לא נורא מדי ברמת חווית השימוש, רק קצת מעיד על חובבניות-משהו והרגשה של אפליקציה שהגיע חצי-אפויה לקהל הישראלי.

Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות

האוזניות עמידות בתקן IP54, כלומר אבק יכול להיכנס לאוזניות אך הוא לא אמור להפריע לפעילות המכשיר. באשר לנזקי מים, מדובר בעמידות בפני השפרצות מים קלות בלבד, כלומר ניתן לבצע עם ה-Ear הליכות ספורטיביות אבל לא היינו ממהרים לרוץ איתן, לבצע פעילות מאומצות שסוחטות זיעה מרובה ובטח שלא לקחת אותן לבריכה או לים. הקייס מוגן בעמידות IP55, אטימות די דומה ורק ההגנה מפני חדירת מים מעט יותר גבוהה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Nothing Ear אמורות להציע עד 8.5 של האזנה למוזיקה ובקייס זמינות עוד 40.5 שעות של שימוש, כאשר ביטול הרעשים כבוי. יש תמיכה בטעינה מהירה והיצרנית טוענת בעמימות ש-10 דקות אמורות לספק עד 10 שעות האזנה - והכוונה היא ככל הנראה לקייס הטעינה ולא לאוזניות עצמן. טעינה אלחוטית גם נתמכת כאן, בהספק של עד 2.5W. את הקייס מטעינים באמצעות כבל USB-C קצר שקיבלנו במארז, שמשום מה הגיע בצבע לבן ולא בהתאמה לקייס והאוזניות השחורות.


Nothing Ear: סאונד מצוין, המיקרופון פחות


לא ריחמנו על האוזניות ואחרי האזנה רצופה מ-10 בבוקר בווליום 60% עם ביטול רעשים בעוצמה גבוהה שפעל ברקע, לקראת 14:30 ה-Ear דיווחו על אחוזי סוללה בודדים, כלומר האוזניות סיפקו כ-4.5 שעות נגינה. בהתחשב בכך שביטול הרעשים פעל כל הזמן ובעוצמתו הגבוהה ביותר, לא מדובר בתוצאה רעה – אבל גם לא מרשימה במיוחד. למחרת כיבינו את ביטול הרעשים וקיבלנו חיי סוללה הרבה יותר נדיבים, כמעט 7.5 שעות האזנה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply