סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 83FF001UIV
- צמד מסכי מגע OLED איכותיים
- סטנד קשיח ורב-מצבי
- איכות בנייה גבוהה
- שימושיות מגוונת
- עיצוב נאה
- ללא יציאת אוזניות ויציאת Ethernet
- חיבוריות מבוססת USB-C בלבד
- צמד המסכים זולל סוללה
- רמקולים סבירים
נתחיל במה שאי-אפשר להתעלם ממנו; ה-Yoga Book 9 גרר אינספור מבטים מסוקרנים ושאלות מהסביבה וגילינו שנייד עם זוג מסכים מובנה הוא לא משהו שרואים בכל יום. ומה לגבי הביצועים בפועל? טובים מאוד, כשמתמקדים באתגרים לא מאיימים מדי. זה אומר שיישומי אופיס, ממשקים מבוססי רשת ואפילו תוכנות עריכה מקצועיות – מול כל המשימות הללו המחשב שלפנינו יידע להתנהל בלי טיפה להזיע. הרמקולים שגרתיים בלבד, החיבוריות כאן מבוססת USB-C בלבד ועלולה להגביל, מסכי ה-OLED הרשימו מאוד באיכות התמונה והסטנד הקשיח חשף שימושיות מרובה.

ה-Yoga Book 9 הוא מחשב נייד בעל שני מסכי מגע בגודל 13.3 אינץ' המצוידים בפאנל OLED עם רזולוציה של 2.8K ותמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3. על עיבוד הנתונים אחראי המעבד Ultra 7 155U לצד זיכרון RAM בסך 32GB וכונן SSD בנפח 1TB. עוד בנייד כולל חיבורי Thunderbolt 4, רביעיית רמקולים וסוללת 80Wh התומכת בטעינה מהירה בהספק 65W. המחשב זמין בצבע כחול מטאלי.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)אל מעבד ה-Ultra 7 155U מבית Intel מתלווה מאיץ גרפי Iris Xe וזיכרון RAM בנפח 32GB ושלושת הרכיבים הרשימו במשימות "מנהלתיות", כלומר עריכת מצגות בפוואר פוינט, עריכת טקסטים בוורד, עבודה בממשקי Web קלילים ואפילו לא גמגמו בכמה עיצובים לא מאתגרים מדי בפוטושופ. כאן המקום להדגיש שמדובר במאיץ גרפי מובנה, כלומר תשכחו מגיימינג או עריכת וידאו; בשביל משימות תובעניות יותר תצטרכו יותר "שרירים" מאלו של ה-Yoga Book 9.

איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)צמד מסכי מגע שולבו ב-Yoga Book 9, אחד במקום המסורתי הממוקם מול פני המשתמש ועוד מסך במקום שבו ממוקמת בדרך כלל המקלדת. שניהם מצוידים בפאנל OLED עם תצוגת שמכונה על ידי היצרנית PureSight אבל הנתונים הטכניים ירשימו אתכם יותר: רזולוציה מקסימלית של 1800X2880 פיקסלים, יחס ניגודיות 100,000:1, תמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3 ובהירות מקסימלית בסך 400nits. קצב הריענון שגרתי למדי, כ-60Hz בלבד, שמדגיש שה-Book 9 לא מתיימר לספק רגעי גיימינג חלקים ונעימים לעין. בלי קשר למשחקים, היינו שמחים לקצב ריענון פחות שגרתי שיציע לפחות את חווית השיטוט הנקייה שהתרגלנו להכיר אפילו מהטלפונים שלנו.

ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)בהתחשב בעובדה שמדובר בנייד 13.3 אינץ' החמוש במסך נוסף, מידות המחשב מרשימות: רוחב 30 ס"מ, אורך 20.2 ס"מ ועוביו מעט פחות מ-1.6 ס"מ. כזכור, בתוך הנתונים המזעריים נדחסו צמד מסכי OLED - הישג לא רע בכלל. משקל הנייד גם מפתיע לטובה, כ-1.34 ק"ג בלבד וכבר פגשנו במחשבי 13.3 אינץ' שבורכו במשקל זהה גם בלי מסך נוסף. יופי של מארז קומפקטי מצד Lenovo.



משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)המחשב צויד בסוללת 80Wh שתומך בטעינה מהירה (Rapid Charge Boost) ובמארז קיבלנו מטען בהספק 65W שתומך ב-PD 3.0. היצרנית מבטיחה שטעינה במשך 15 דקות תספק עד שעתיים של סוללה. ה-Yoga Book 9 שירת אותנו לפרקים כלפטופ שגרתי, כלומר כשרק מסך אחד פעל והמסך השני היה כבוי ועליו הונחה המקלדת – אבל ברוב הזמן שני המסכים עבדו במקביל כדי לנצל את היתרונות בהפעלת צמד מסכים ונרצה להאמין שזו ממילא תהיה צורת השימוש של המשתמש הטיפוסי שייבחר במחשב שכזה מלכתחילה.


עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)ב-Yoga Book 9 שולב סורק פנים מוצלח למדי; נדרשת הצצה קלה למסך כדי שמצלמת ה-IR תזהה אותנו בהצלחה ותחשוף את שולחן העבודה ברגע. בתנאי תאורה פחות נדיבים החיישן התקשה יותר מן הסתם ולא פעם הוא "העיף" אותנו להקשת קוד ידנית אחרי שכשל שוב ושוב לזהות. אין במחשב סורק טביעת אצבע.

מבחינת עמידות, המחשב בנוי אלומיניום בחלקו העליון והתחתון ואיכות הבנייה מרגישה מצוין; השתמשנו בכל החיבורים שמצד המחשב הגיבו היטב, המפרקיות של המחשב חלקה ואלגנטית ויש גם ציפוי הגנה מעל צמד מסכי המגע שלא משאירים עליהם כתמי אצבע שמנוניים או שריטות פיזיות. ציפוי המט בשני צדי המחשב ממשיך את קו הפרימיום ובתחתית ארבעה רגלי גומי דקיקים שקיבעו את המחשב בכל שולחן שהוא הונח עליו.