לצליית מזון ל-4 עד 6 סועדים יספיק משטח של כ-1500 סמ"ר

 למספר גדול יותר של סועדים, או להכנת סוגים שונים של מזון בעת ובעונה אחת בחרו משטח צלייה גדול יותר.

 

בדגמים הטובים העוצמה תואמת את גודל משטח הצלייה
בפועל, המרכיב שמשפיע על איכות הצלייה הוא סוג הרשת
.


בחרו רשת צלייה איכותית
העדיפו רשת גריל מסיבית בעלת פסים עבים ומרווחים צרים. רשת מברזל יצוק שומרת על הטמפרטורה הרצויה, מעניקה פיזור חום אחיד והיא בעלת עמידות גבוהה. רשת העשויה ברזל יצוק מצופה אמייל דומה בתכונותיה לברזל יצוק אך קלה יותר לניקוי ולתחזוקה. רשת נירוסטה חזקה ועמידה ואינה מחלידה, אבל נוטה להדבקה של המזון.


 

רצוי לבחור גריל בעל שני מבערים נפרדים לפחות

כל עוד לא מדובר בגריל קטן, רצוי תמיד לבחור גריל בעל שני מבערים נפרדים לפחות (לא כולל מבערים צדיים). כך, לצלייה במקביל של סוגי מזון שונים תוכלו לקבוע טמפרטורה מתאימה לכל סוג. בנוסף, במידה שתרצו לצלות כמות קטנה יחסית של מזון, תוכלו להפעיל מבער אחד בלבד.

 

מבנה מבערים אנכי הגיוני ונוח יותר לשימוש

על פי רוב, המבערים מסודרים בצורה אנכית (מימין לשמאל, המוכרים גם בשם "השיטה האוסטרלית") או בצורה אופקית (מהחזית פנימה). למרות שלא ניתן לקבוע חד-משמעית איזה מבנה עדיף, כשמדובר בהפעלה סלקטיבית של המבערים, אנחנו מוצאים את המבנה האנכי הגיוני יותר ונוח יותר לשימוש מהסידור המקבילי.

 

מעטפת מנירוסטה תבטיח לגריל אורך חיים ממושך

 אחרי נירוסטה, גוף מיציקת אלומיניום הוא העמיד ביותר.

 

מכסה מעניק בישול מהיר ואחיד, בעיקר לנתחים גדולים

מכסה הסוגר על משטח הצלייה מעניק מעטפת חום למזון בכל היקפו, ובכך מבטיח בישול אחיד ומהיר שלו. הדבר מומלץ בייחוד להכנה של נתחים גדולים ושלמים של בשר, עוף, דגים וירקות.



 

העדיפו גריל בעל הצתה אלקטרונית

מומלץ לבחור בגריל בעל הצתה אלקטרונית, שהיא המהירה והנוחה ביותר.

 

מגש נוזלים/עודפים הוא בגדר חובה

חשוב שהמגש יהיה בעל דפנות גבוהות, שיהיה קל לשליפה ורצוי כזה העשוי מנירוסטה. מגש מנירוסטה עמיד יותר וקל יותר לניקוי.

גודל משטח הצלייה נמסר במידות אורך-רוחב או נמדד בס"מ רבועים (סמ"ר – אורך כפול רוחב). לצליית מזון ל-4 עד 6 סועדים יספיק גריל בעל משטח צלייה של כ-1500 סמ"ר. למספר גדול יותר של סועדים או להכנת סוגים שונים של מזון בעת ובעונה אחת, בחרו משטח צלייה גדול יותר.
רשת מסיבית מברזל יצוק שומרת על הטמפרטורה הרצויה, מעניקה פיזור חום אחיד והיא בעלת עמידות גבוהה. החיסרון של רשת כזאת היא נטייתה להחליד, דבר המחייב תחזוקה שוטפת למניעת התופעה.
רשת נירוסטה היא חזקה ועמידה מאוד ואינה מחלידה, אבל נוטה להדבקה של המזון שמונח עליה.
דגמים מסוימים של גרילים מציעים מבערים צדיים, בנוסף למבערים הראשיים שמתחת לרשת הצלייה המרכזית.
מגש (או מגירה) לקליטת נוזלים ושומנים הוא בגדר חובה בגריל גז. חשוב שהמגש יהיה בעל דפנות גבוהות, שיהיה קל לשליפה ורצוי כזה העשוי מנירוסטה. מגש מנירוסטה עמיד יותר וקל יותר לניקוי.