סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Ooni Volt 12
- בידוד חום מצוין שמונע מהדלת וגוף התנור להתחמם
- נראות מצוינת ואיכות בניה גבוהה
- מאפשר אפיית פיצה בתוך הבית
- תחזוקה מינימלית
- קל לתפעול
- קומפקטי ביחס לייעודו, אבל עדיין עצום במטבח הביתי
- ההבטחה לפיצה ב-90 שניות רחוקה מלהתממש
- תנור הפיצה היקר ביותר של החברה
- "מעשן" רציני, מגביל באפייה ביתית
- שימושי לפיצות בעיקר
ה-Ooni Volt 12 הוא תנור פיצה חשמלי המציע "שימוש רב-תכליתי בתוך הבית וכן בתנאי חוץ", לפי היצרנית. במפרט: הגעה לטמפ' מקסימלית של 450 מעלות תוך 20 דקות והבטחה לפיצה אפויה בתום 90 שניות, שלושה בוררים שאחד מהם מאפשר שליטה בגופי החימום, אזור בישול בגודל 13 אינץ', דלת זכוכית שמבטיחה לשמור על החום והבטחה למשקל קל שמאפשר ניידות קלה של התנור.
נוחות השימוש
(40% מהציון הסופי)תשכחו מעוד פריט קטן וקומפקטי במטבח שלכם, ה-Ooni Volt 12 הוא עדיין תנור פיצה ומידותיו יבלטו גם במטבחים גדולים במיוחד: רוחבו 53 ס"מ, עומקו 58 ס"מ כולל הידית וגובהו כמעט 28 ס"מ. להמחשה, כשהנחנו אותו על כיריים גז 5 להבות במטבח, הוא כיסה את רובו. שטח האפייה מתבטא בכ-13 אינץ', שהם בערך 34 ס"מ לאורך ולרוחב האבן. בפועל מדובר בגודל ממוצע של פיצה אישית, מה שאומר שאם תכנתתם ערב פיצות עם 5-6 אורחים, יהיה פער רציני בין הפיצה המוכנה הראשונה לאחרונה - אלא אם תתחילו להכין את הפיצות מראש.
ביצועים ואביזרים
(60% מהציון הסופי)לפני שנצא למלאכת האפייה, נציץ בכמה נתונים: ב-Ooni מבטיחים שהתנור מגיע לטמפ' של 450 מעלות תוך 20 דקות ומאותו רגע פיצה אמורה להיות אפויה ומוכנה לאכילה בתוך 90 שניות. הספק התנור עומד על 1600W. סובבנו את בורר הטמפ' למקסימום ואכן בתוך 17-18 דקות התנור מגיע לטמפ' המקסימלית. על הבורר עצמו מוצג גם חיווי בזמן אמת על עוצמת הטמפ' שבבטן התנור במדרגות של 50 מעלות - שימושי למדי. נתייחס קודם למציאות המרה: פיצות לא הופכות למוכנות ב-90 שניות בשום סיטואציה וזה לא משנה באיזה בצק מדובר. ניסינו בצק מוכן (בצק מוכן לפיצה של חברת "שמרית"), בצק שהכנו בעצמנו (עשוי מקמח פיצה, שמרים, שמן, מים מלח וסוכר), ניסינו בצק עבה/דק והתוצאה הייתה זהה בכל המקרים; קצוות הפיצה מפוחמות והבצק בפנים נותר לא אפוי.
אחרי מספיק ניסיונות אפייה, נגיש לכם את השורה התחתונה; הנוסחה המנצחת להכנת פיצה מצוינת היא בטמפ' של 300-350 מעלות, בתום 7-8 דקות אפייה. התנאים האידיאליים הללו הביאו לאפייה אחידה ומדויקת של הבצק, גבינה שלא נשרפה מדי, תוספות מעל שבושלו היטב ובמבחן התוצאה, פיצה כהלכתה. נכון, פיצה ב-90 שניות לא תשיגו כאן, אבל הוגן גם לומר שממילא לא תצטרכו לחכות כמעט 20 דקות בשביל הטמפ' המקסימלית ובמקרה שלנו, בתוך 9 דקות הגענו ל-300 מעלות, טמפ' שממילא התגלתה כעדיפה עבור אפיית פיצה.
ומה לגבי בישול מאכלים שאינם מבוססי בצק וטמפ' גבוהה, כמו בישול דגים או סטייק? ב-Ooni לא ממהרים להמליץ על העניין ואפילו מזהירים מסכנת עשן ואפילו פריצת שריפה - משפטים שממש הופיעו בחוברת ההוראות. במילים אחרות, תנור הפיצה הזה יודע בעיקר להכין פיצה ושאר מאפים שכנים כמו פוקצ'ה, לחם שום ודומיהם. לא יקרה כלום אם תשמרו על הטמפ' הנכונה כשתנסו לאפות פרגית למשל, אבל האזהרה המלחיצה של היצרנית גרמה לנו לסגת ממבחני אפייה מתקדמים. ניסינו בכל זאת לאפות כרובית כשרק פפריקה מעליה ובלי יותר מדי עבודה קיבלנו כרובית עם שריפות קלות בקצה ובסך הכל אפויה היטב ברוב חלקיה – אבל לא מדובר בתוצאות שיחליפו את התנור האינטגרלי שלנו במטבח.