חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
גריל ומעשנת Ooni Volt 12
מותג: Ooni
סוג מוצר: טאבון
הפעלה: חשמלי
מספר משטחי צליה: 1 משטחים
הספק חשמלי: 1600 וואט
תאריך כניסה לאתר: 3/2024
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Ooni Volt 12

לירן עבדי | 01.04.2024
הטוב
  • בידוד חום מצוין שמונע מהדלת וגוף התנור להתחמם
  • נראות מצוינת ואיכות בניה גבוהה
  • מאפשר אפיית פיצה בתוך הבית
  • תחזוקה מינימלית
  • קל לתפעול
הרע
  • קומפקטי ביחס לייעודו, אבל עדיין עצום במטבח הביתי
  • ההבטחה לפיצה ב-90 שניות רחוקה מלהתממש
  • תנור הפיצה היקר ביותר של החברה
  • "מעשן" רציני, מגביל באפייה ביתית
  • שימושי לפיצות בעיקר
בשורה התחתונה
אמנם ההבטחה לפיצה ב-90 שניות לא התממשה, אבל תחת תנאי האפייה הנכונים, ה-Ooni Volt 12 מסוגל לייצר פיצות ביתיות נפלאות. עוד עניין; למרות היומרה הגדולה לאפיה בתוך הבית, תנור הפיצה התגלה כ"מעשן" רציני ואנחנו התקשינו להסכים לבית אפוף עשן, לא משנה כמה אווררנו אותו תוך כדי אפייה. עוד במפרט: תחזוקה שדורשת מעט מאוד, איכות בנייה גבוהה - אבל גם ייעוד מאוד ספציפי ותג מחיר גבוה משמעותית לעומת הדגמים המיועדים לשימוש חיצוני. לסיכום, לחלום של אפיית פיצה בבית יש כמה מגרעות דרמטיות שצריך לקחת בחשבון.
Volt 12
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 3,990 ₪
מחיר סופי: 4,090 ₪
מחיר סופי: 4,110 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

ה-Ooni Volt 12 הוא תנור פיצה חשמלי המציע "שימוש רב-תכליתי בתוך הבית וכן בתנאי חוץ", לפי היצרנית. במפרט: הגעה לטמפ' מקסימלית של 450 מעלות תוך 20 דקות והבטחה לפיצה אפויה בתום 90 שניות, שלושה בוררים שאחד מהם מאפשר שליטה בגופי החימום, אזור בישול בגודל 13 אינץ', דלת זכוכית שמבטיחה לשמור על החום והבטחה למשקל קל שמאפשר ניידות קלה של התנור.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

תשכחו מעוד פריט קטן וקומפקטי במטבח שלכם, ה-Ooni Volt 12 הוא עדיין תנור פיצה ומידותיו יבלטו גם במטבחים גדולים במיוחד: רוחבו 53 ס"מ, עומקו 58 ס"מ כולל הידית וגובהו כמעט 28 ס"מ. להמחשה, כשהנחנו אותו על כיריים גז 5 להבות במטבח, הוא כיסה את רובו. שטח האפייה מתבטא בכ-13 אינץ', שהם בערך 34 ס"מ לאורך ולרוחב האבן. בפועל מדובר בגודל ממוצע של פיצה אישית, מה שאומר שאם תכנתתם ערב פיצות עם 5-6 אורחים, יהיה פער רציני בין הפיצה המוכנה הראשונה לאחרונה - אלא אם תתחילו להכין את הפיצות מראש.


Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש
Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש


משקלו של התנור כמעט 18 ק"ג, עוד רמז לנוכחות האימתנית שלו במטבח ולניידות המוגבלת שלו, גם אם ידיות אחיזה בצדדים נוכחות ומקלות על העברתו ממקום למקום. חשוב להדגיש: בהתחשב בעובדה שהוא תנור פיצה, הוא עדיין קומפקטי-יחסית, אבל גדול פי כמה מרוב הפריטים המגושמים שיש לכם במטבח, בין אם זה מתקן המים, סיר טיגון (Air Fryer) או אפילו מיקסר. בתחתית התנור ארבע רגליים יציבות שמייצבות היטב את התנור במקומו, גם במשטחים פחות מחוספסים כמו שיש למשל.

Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש
Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש

במרכז בית התנור אבן שמוט בעובי 10 מ"מ להנחת הבצק עליו, מלפנים דלת זכוכית עבה עם ידית ומתחתיה שלושה בוררים: המרכזי שולט על עוצמת הטמפ', הימיני מאפשר לשלוט על פיזור החום בין גופי החימום העליון והתחתון והשמאלי קובע טיימר. במהלך האפייה גילינו בידוד מופתי של החום שבתוך התנור לעומת גוף התנור; גם כשה-Ooni הגיע ל-400 מעלות, המעטפת המתכתית רק התחממה במעט וכך גם דלת הזכוכית – וזה חשוב אם יש ילדים בסביבה. מבחינת אחסון, מהרגע שכיבינו את התנור, בערך בתוך 25-30 דקות הוא מתקרר לחלוטין ואפשר כבר לאחסן אותו. צריך גם להחמיא לזכוכית שמהווה חלון הצצה למתרחש בפנים, כך שברוב הזמן לא נדרשנו לפתוח את הדלת כדי לבדוק את הפיצה ולרוב הסתכלות זריזה גרמה לנו להבין מה מצב האפייה.

Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש

היו כמה דברים שהעיבו על חוויית השימוש וחשוב לתת עליהם דגש. ראשית, חבל שב-Ooni אין בורר שמאפשר לסובב את האבן עליו מונחת הפיצ, במקום שכל פעם נפתח את הדלת ונסובב ידנית את הפיצה עבור שיפורים קטנים. זה לא מייסר מדי, אבל פגשנו בבורר הזה אצל תנור פיצה מתחרה ואין סיבה שהוא לא יופיע גם ב-Ooni. מעת לעת גם זיהינו טפטוף איטי ולא מוסבר שזלג מחלקה השמאלי התחתון של הדלת הזכוכית. זה לא קרה בכל אפייה – אבל גם לא אמור לקרות כלל.

Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש

כנראה שהבעיה הכי גדולה של תנור הפיצה נוגעת לעשן; ה-Ooni "מעשן" כבד, במיוחד ברגעים בלתי נמנעים בהן הגבינה נוגעת באבן שמוט הרותחת – ואז העשן מתגבר וחודר לכל חדרי הבית. הבעיה לא עוצרת שם; לא פחות מ-3 פעמים גלאי העשן בבית שלנו הופעל ועל זה כבר היה יותר קשה לסלוח. מה זה אומר? שלמרות שה-Ooni Volt 12 מתיימר להצליח לאפות גם בבית סגור, בפועל כמות העשן הנפלטת כה משמעותית עד שבפעם השנייה האפייה בבית הספיקה לנו והעדפנו להעביר את התנור לחצר.

Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש

מבחינת תחזוקה שוטפת, אין כאן יותר מדי עבודה. את האבן שמוט אסור לשטוף, אולי מקסימום לנקות עם מטלית מיקרופייבר חתיכות אוכל שה-450 מעלות לא הצליחו לשרוף. גם ב-Ooni טוענים שאין צורך לנקות חלקו הפנימי של התנור והטמפ' העוצמתית תכלה ממילא חתיכות אוכל שנותרו שם מהאפייה האחרונה. את גוף התנור אפשר לנקות מאבק מעת לעת ואולי להעביר מטלית לחה על הזכוכית החיצונית, אך לא מעבר.

ביצועים ואביזרים

(60% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לפני שנצא למלאכת האפייה, נציץ בכמה נתונים: ב-Ooni מבטיחים שהתנור מגיע לטמפ' של 450 מעלות תוך 20 דקות ומאותו רגע פיצה אמורה להיות אפויה ומוכנה לאכילה בתוך 90 שניות. הספק התנור עומד על 1600W. סובבנו את בורר הטמפ' למקסימום ואכן בתוך 17-18 דקות התנור מגיע לטמפ' המקסימלית. על הבורר עצמו מוצג גם חיווי בזמן אמת על עוצמת הטמפ' שבבטן התנור במדרגות של 50 מעלות - שימושי למדי. נתייחס קודם למציאות המרה: פיצות לא הופכות למוכנות ב-90 שניות בשום סיטואציה וזה לא משנה באיזה בצק מדובר. ניסינו בצק מוכן (בצק מוכן לפיצה של חברת "שמרית"), בצק שהכנו בעצמנו (עשוי מקמח פיצה, שמרים, שמן, מים מלח וסוכר), ניסינו בצק עבה/דק והתוצאה הייתה זהה בכל המקרים; קצוות הפיצה מפוחמות והבצק בפנים נותר לא אפוי.


Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש


אחרי מספיק ניסיונות אפייה, נגיש לכם את השורה התחתונה; הנוסחה המנצחת להכנת פיצה מצוינת היא בטמפ' של 300-350 מעלות, בתום 7-8 דקות אפייה. התנאים האידיאליים הללו הביאו לאפייה אחידה ומדויקת של הבצק, גבינה שלא נשרפה מדי, תוספות מעל שבושלו היטב ובמבחן התוצאה, פיצה כהלכתה. נכון, פיצה ב-90 שניות לא תשיגו כאן, אבל הוגן גם לומר שממילא לא תצטרכו לחכות כמעט 20 דקות בשביל הטמפ' המקסימלית ובמקרה שלנו, בתוך 9 דקות הגענו ל-300 מעלות, טמפ' שממילא התגלתה כעדיפה עבור אפיית פיצה.


Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש

Ooni Volt 12: פוטנציאל חצי-ממומש


ומה לגבי בישול מאכלים שאינם מבוססי בצק וטמפ' גבוהה, כמו בישול דגים או סטייק? ב-Ooni לא ממהרים להמליץ על העניין ואפילו מזהירים מסכנת עשן ואפילו פריצת שריפה - משפטים שממש הופיעו בחוברת ההוראות. במילים אחרות, תנור הפיצה הזה יודע בעיקר להכין פיצה ושאר מאפים שכנים כמו פוקצ'ה, לחם שום ודומיהם. לא יקרה כלום אם תשמרו על הטמפ' הנכונה כשתנסו לאפות פרגית למשל, אבל האזהרה המלחיצה של היצרנית גרמה לנו לסגת ממבחני אפייה מתקדמים. ניסינו בכל זאת לאפות כרובית כשרק פפריקה מעליה ובלי יותר מדי עבודה קיבלנו כרובית עם שריפות קלות בקצה ובסך הכל אפויה היטב ברוב חלקיה – אבל לא מדובר בתוצאות שיחליפו את התנור האינטגרלי שלנו במטבח.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply