חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
גריל ומעשנת Weber Spirit E210
מותג: Weber
סוג מוצר: גריל
הפעלה: גז
עוצמה: 26500 BTU
מספר מבערים: 2 מבערים
מספר משטחי צליה: 1 משטחים
שטח צלייה: 2346 סמ"ר
תאריך כניסה לאתר: 5/2008
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Weber Spirit E210

לירן עבדי | 29.05.2024
הטוב
  • מידות קומפקטיות, מצוין למרפסות קטנות
  • דגם מוצלח למתחילים בעולם הגריל
  • מדף צד מתקפל, כולל ווי תלייה
  • פיזור חום מצוין
הרע
  • רק אחד מהמדפים מתקפל
  • דורש תחזוקה רציפה
בשורה התחתונה

ה-Spirit II E-210 הוא מה שנהוג לכנות גריל מרפסת. יש לו שני מבערים המספקים ביחד 26,500 BTU, הרשתות הן ברזל יצוק מצופה אמייל-פורצלן וישנו מד חום מובנה במכסה הגריל.


בשרים, דגים, עופות וירקות - הכל ביקר בגריל הגז שלפנינו והתוצאות היו מצוינות; נחשפנו לפיזור חום אחיד, תפעול פשוט אחרי שעוברים את משוכת ההתאקלמות הטיפוסית וכנראה הכי חשוב, אורחים שנהנו מארוחות בשרניות ועסיסיות. אז אם אתם בשלנים המעוניינים לשדרג מפלנצ'ה כבדה על הכיריים לגריל אמיתי - וגם לא חוששים מקצת מטלות ניקיון מעת לעת, ה-Spirit II E-210 הוא בחירה קומפקטית ונהדרת.

Spirit E210
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,987 ₪
מחיר סופי: 1,987 ₪
מחיר סופי: 1,990 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

ה-Spirit II E-210 הוא גריל גז מבית Weber הכולל שני מבערי נירוסטה בעוצמת צלייה כוללת של 26,500 BTU, רשתות צלייה עשויות מברזל יצוק מצופה אמייל-פורצלן וכן מערכת איסוף שמנים. באגף הנוחות תמצאו עיצוב עגלה פתוח שמציע מדף פנימי, מדפי צד שאחד מהם גם מתקפל וכולל ווי תלייה. בתחתית הגריל גלגלים עמידים שמתיימרים להתמודד עם סוגי קרקע שונים. הגריל זמין בצבע שחור.

הרכבה ועמידות

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

את ה-Spirit II E-210 קיבלנו בקופסת קרטון מגושמת וענקית, כזו שעדיף לפרוק במרפסת לא קטנה במיוחד (לפחות 10 מ"ר) או בחצר הבית – כלומר תשכחו מלנסות להרכיב אותה באחד החדרים, שלא לדבר על כך שכנראה ולא תצליחו להוציא אותה משם בתום ההרכבה. למזלנו לא נדרשנו להתעסק כלל בהרכבת הגריל והמתקין שהגיע אלינו הרכיב אותו בתוך 40-45 דקות – אבל הבנו ממנו שגם אם אתם לא הטיפוסים הכי טכניים, בתמיכת יד עוזרת ניתן להרכיב את ה-Spirit II E-210 בתוך שעה-שעה וחצי.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


עוברים לעמידות. גוף הגריל ("אמבטיה") עשוי יציקת אלומיניום שב-Weber מבטיחים שתהיה "עמידה נגד חלודה לאורך שנים". המבערים עשויים נירוסטה ורשתות הברזל יצוק מצופות אמייל-פורצלן, שמעבר לעניין העמידות, הן גם שומרות על פיזור חום אחיד ברחבי הרשתות. צמד הגלגלים עשויים פלסטיק נוקשה.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל
Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


התרשמנו לטובה מאיכות הבנייה; חלקי הנירוסטה במכסה ובמדפים נוטים לתפוס אבק במרפסת אבל מתנקים במעבר מהיר עם מטלית מטבח. הרשתות הכבדות, מערכת ניקוז השומנים עובדת ביעילות ובשורה התחתונה הרגיש לנו שהחומרים המרכיבים את הגריל עמידים דיים כדי לתמוך ב-Spirit II E-210 שמסוגל מצידו לעבוד שעות נוספות. ראוי גם לציין שהיה לנו סטנדרט רעוע קודם לכן; לפני הגריל של Weber התנסינו בגריל גז של מותג "מדבקה" והבדלים מהותיים לא היו חסרים ביניהם, החל מעובי הפח, דרך תנועת הגלגלים ועד למשקל הרשתות, שזהו לרוב הסימן הכי מסגיר שמבדיל בין גריל איכותי לפחות.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בין מכשירי הגריל גז בקטגוריית שני המבערים, ה-Spirit II E-210 לא מגושם מדי: גובה 1.1 מ', רוחב 1.2 מ' ועומק כ-69 ס"מ. כשהמכסה פתוח הגריל תובע עוד 30 ס"מ לגובה. מידותיו התגלו כאידיאליות למרפסת לא גדולה מדי; במקרה שלנו הוא הוצב במרפסת בגודל 12 מ"ר ולמזלנו ישנה נקודת גז שנמצאת יחסית בפינת המרפסת כך שכשאינו בשימוש, ה-Spirit II E-210 מאפשר לדחוק אותו מעט הצידה מבלי לנתק את צינור הגז מהגריל.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


על המכסה ישנו מד טמפרטורה מובנה ובשני צדי הגריל ישנם מדפים עבור הנחת מצרכים, תבלינים וכו' - אלא שרק את השמאלי אפשר לקפל פנימה ובכך לצמצם את רוחב גופו בעוד כמה סנטימטרים יקרים כשאינו בשימוש. אגב מדף שמאל, בקצהו שלושה ווים עבור תליית אביזרים כמו מלקחיים או כלי ניקוי, אלא שברגע שמקפלים את אותו מדף, קצה האביזרים נוגע ברצפה. מעצבן.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


התאכזבנו לגלות שלדגם זה אין כירת צד ולמרות שזהו לא חיסרון דרמטי, במיוחד לא בגריל מרפסות קלאסי כמו זה, עדיין מדובר בתוספת שימושית מאוד. מצד שני, היא גם מייקרת את הגריל מאוד. לדוגמה, הגריל הזול ביותר הכולל כירת צד מסדרת Spirit של וובר, הוא ה-Spirit II E-320 ומחירו גבוה ביותר מאלף שקל מה-E-210 שבסקירה זו.

בחלק התחתון של הגריל מדף קטן לאיסוף השומנים הכולל תא ייעודי עבור תבנית אלומיניום חד פעמית שמאגדת את כל השומן הנוזלי ומתחתיו מדף נוסף ששימש אותנו בעיקר לאחסון תבניות נוספות ואביזרי ניקוי.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל

לגריל ארבעה רגליים, שניים מהם עם גלגלים וההתניידות אתו ברחבי המרפסת מצוינת; פשוט מרימים את הצד עם הרגליים נטול הגלגלים וה-Spirit II E-210 משוטט בקלות ממקום למקום ולמרות משקלו הגבוה (46 ק"ג), הוא לא מורגש כלל כשהזננו אותו לאן שביקשנו. הוגן גם להוסיף שאמנם לנו היו חיים קלים בהובלת הגריל על רצפת קרמיקה במרפסת אבל נראה שהגלגלים הנוקשים לא יעשו בעיות בלנוע על גינה למשל או כל קרקע פחות סימטרית.

ניקיון ותחזוקה
אין בישול בלי הניקיון הטורדני שמגיע אחריו וכזכור, רשתות הגריל מצופות אמייל פורצלן ולפי Weber אמורות להיות "קלות לניקוי". לפי היצרנית את הרשתות מומלץ לנקות בתום כל שימוש ואת יתר חלקי הגריל עדיף לנקות היטב אחרי הצטברות משמעותית של לכלוך. קיים טריק ידוע לשמצה של חימום הגריל ב-400 מעלות כדי שהלהבות יכלו את חתיכות האוכל, אבל ב-Weber לא ממליצים כלל וגם מזהירים מפני פגיעה באיכות הרכיבים לאורך זמן.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


את מלאכת הניקיון נחלק לשניים; זו שצריך לבצע בתום כל שימוש וזו שיש לבצע במסגרת תקופות זמן משתנות, כחלק מתחזוקה שוטפת. הניקיון בתום כל שימוש פשוט ומהיר; עוברים מעל פסי הגריל עם מברשת ברזל כדי להוריד את השומן וחתיכות המזון שנותרו מהצלייה ונדבקו לגריל – כדי שאלה לא ישפיעו על הטעם של הבישול הבא. מומלץ גם מדי 4-5 שימושים להחליף את תבנית האלומיניום של איסוף השומנים.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל

ניקיון יסודי יותר יש לבצע בערך כל חצי שנה או בהתאם לשימוש תובעני במיוחד. שולפים את הרשתות ומכניסים אותן אל גיגית מלאה מים, מתיזים מסיר שומנים טבעי בלבד (כימי יפגע בציפוי) ומשפשפים עם סקוץ'. ניקוי נוסף יכול להתבצע עם מגבת רכה. בטן האמבטיה צריכה לעבור תהליך דומה; מתיזים מסיר שומנים טבעי, מקרצפים עם סקוץ' וממתינים עד שיתייבש. גם את המבערים מומלץ לנקות מדי שנה-שנתיים, בוודאי אם מורגש שעוצמת הלהבות נחלשה; מדובר בשחרור כמה ברגים ולאחר מכן התזה של מסיר שומנים בחורי המבערים.

Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


אם כל זה נשמע לכם כמו יותר מדי עבודה, אתם מתחילים להבין כמה תחזוקה גריל גז תובע. ולמען הסר ספק, זה לא משנה אם זה של Weber או כל חברה אחרת. הוגן לציין שביום-יום לא הרגשנו את העניין כמטלה משמעותית, בטח לא אחרי עוד צלייה מהירה לארוחה משפחתית, אבל בכל חצי שנה-שנה כנראה שתמצאו את עצמכם מקדישים כמה שעות טובות לניקיון מסיבי של הגריז גז - אם תבקשו להאריך את חייו. לעצלנים מבינינו יש נקודת אור קטנה: גילינו ברשת שיש מספיק מנקי גריל מקצועיים שתמורת כמה מאות שקלים יהפכו את גריל הגז שלכם לחדש.

ביצועים ואביזרים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נפתח בביצועים. עוצמת הצלייה עומדת על 26,500 BTU, כלומר כ-13,250BTU למבער. שטח הצלייה של ה-Spirit II E-210 עומד על 46X51 ס"מ, בסך הכל כ-2,346 ס"מ מרובע של שטח צלייה עיקרי. מעל שטח הצלייה רשת חימום עליונה הכוללת 580 ס"מ לשמירת חום המזון, כלומר שטח צלייה כולל של כ-2,903 ס"מ מרובע. ההצתה כאן אלקטרונית; מסובבים את ידית המבער, לוחצים על המצת ולהבות נדלקות ברגע. את פסי הגריל ניתן להפוך אם תבקשו לשנות את צורת פסי הצריבה – אבל מלבד הנראות על האוכל שנצלה אין לכך שום משמעות בביצועים.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


במהלך תקופת הסקירה בדקנו על גריל ה-Spirit II E-210 המון סוגי בשרים; צלינו כנפיים ופרגיות שחלקם נטרפו באותו הרגע והיתר נאכלו בימים שלאחר מכן. בפעם אחרת אירחנו חברים לערב של צלעות טלה ונתחי אנטריקוט טריים ובאחד מסופי השבוע הכנו לעצמנו ארוחת בשרים מפנקת שכללה נתח עסיסי של אנטריקוט עגלה ולצידו פלפלים פדרון ירקרקים ואספרגוס, שכמובן נצרבו גם הם על הגריל.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


איך נוכל לסכם את חווית הצלייה האישית שלנו? נתחיל מזה שהיא בהחלט לא מתאימה לכל אחד. צריך להקריב מעצמכם כמה תכונות, ביניהן סבלנות, סתגלנות ונכונות להיערך לעקומת למידה שעלולה להיות תלולה לאלו שזהו גריל הגז הראשון שלהם - וכנראה שאפשר להגיד את זה לא רק על ה-Spirit II E-210 אלא על כל גריל שייפתח בפניכם שער לעולם הצלייה. התמורה לטעמנו האישי השתלמה ובשבועות האחרונים נכנסו לתרבות עצומה ומרתקת של הכנת בשרים, תבלינים ושיטות צלייה מגוונות, כזה שרק קרניבורים ואנשי-גריל יידעו להעריך.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


בשימוש היום-יומי שלנו גילינו שה-Spirit II E-210 בורך ביתרון קריטי ומצליח לשמור על פיזור חם אחיד ונאה; בין אם זה היה כשפיזרנו כנפיים רנדומלית על פני כל משטח הצלייה ובין אם זה היה כש"חנקנו" אותו עם 15 סטייקים פרגיות בו-זמנית, לוחות הזמנים היו מדויקים וכשהיינו צריכים להפוך אחד מהם, ידענו שבדקה-שתיים הקרובות צריך גם להפוך את כל היתר, בטח אם נרצה מידת עשייה מדויקת בין כל הנתחים.


בין צלייה לצלייה התייעלנו ולמדנו לצלות את הבשר המושלם: הקפדנו לתת לסטייקים להגיע לטמפ' החדר לפני הבישול וייבשנו אותם היטב לפני שהונחו על הגריל. תמיד צלינו אותם בחום גבוה וקינחנו בחום נמוך. סגרנו את המכסה עבור "מכת חום" ובסוף הם גם נחו 10 דקות ברשת העליונה לפני החיתוך לרצועות עסיסיות ומענגות שהפכו את מלאכת הכנת הסטייקים לתורה של ממש.


אביזרי חובה ואלה שפחות קריטיים

עוברים לאביזרים וב-Weber לא מנדבים יותר מדי מהם. מלבד הגריל עצמו, קיבלנו רק כיסוי בד סטנדרטי וממותג שאמור להגן מפני נזקי הסביבה. ראוי לציין שבדקנו את הנושא ורוב המתחרות גם כן לא ממהרות לחלק אביזרים במתנה, ואם זה קורה, לרוב זה מוצג כ"חבילת שי" שמגולמת במחיר הגריל, שכמעט תמיד גבוה ב-100-200 שקלים מהמתחרים, כך שבשורה התחתונה אתם משלמים בעקיפין על האביזרים.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


לאורך תקופת הסקירה גילינו שיש שניים-שלושה אביזרים שרצוי מאוד להצטייד בהם, שישרתו אתכם גם במהלך הכנת האוכל וגם ישמרו על חיי הגריל. כך למשל מלקחיים ארוכים מנירוסטה הם כאלו; אורכם חשוב כדי שהיד שלכם לא תתבשל בזמן שאתם מכניסים ומוציאים בשרים בעומק הגריל וציפוי הנירוסטה ימנע שריטות על הפסים. לא הזדקקנו למשל לקילשון בשר ואותנו שירת ברוב הזמן מזלג פשוט. מרית גם לא התגלתה כהכרחית במיוחד ותהיה כנראה רלוונטית אם אתם מרבים לצלות קציצות, בורגרים או דגים למשל, מאחר ומלקחיים נוטים לקרוע אותם כשהם מתרככים מעל הלהבות.


Weber Spirit II E-210: כניסה בטוחה לעולם הגריל


באשר לתחזוקה שוטפת, גילינו שכלי הניקיון היום-יומי היחיד שנדרש לגריל הוא מברשת ברזל. בכל פעם שסיימנו לבשל, למשך דקה-שתיים שפשפנו את פסי הגריל בעזרת המברשת, שהורידה די בקלות חתיכות בשר ושומנים שהצטברו בפאות הפסים. עוד חשוב להוסיף שעדיף לבצע את הניקיון מיד בתום הבישול, כשהגריל עוד חם וקל יותר להסיר את שאריות האוכל. אם תמהרו ללכת לאכול קודם תגלו שחצי שעה-שעה אח"כ, שלא במפתיע מדי, החתיכות מתקשות והקרצוף עם מברשת הברזל הופך להרבה יותר מאתגר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply