חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Logitech G Pro X 2 Lightspeed לוגיטק
מותג: Logitech
טווח מחירים: מעל 1000 ₪
חיבור למכשיר: Bluetooth
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
מצב שקיפות לסביבה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 9/2023
מולטיפוינט: ללא
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,025 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Logitech G Pro X 2 Lightspeed לוגיטק

לירן עבדי | 08.10.2023
הטוב
  • מיקרופון נשלף שמקליט נהדר, אפשרויות מתקדמות בתוכנה
  • חיי סוללה מדהימים, כמעט 80 שעות האזנה
  • חיבור אלחוטי דרך בלוטות' ו-2.4GHz
  • מאפשרות חיבור חוטי
  • סאונד מצוין לגיימינג
הרע
  • מעט כבדות על הראש, שוקלות כמעט 350 גרם
  • נטול ביטול רעשים אקטיבי
  • נרתיק בד סתמי
בשורה התחתונה
קטגוריית אוזניות הגיימינג רווית מתחרים ממילא וכדי להקשות עוד יותר על הבחירה האידיאלית, ה-X 2 Lightspeed מצטרפות למשוואה ומקשות עוד יותר על קבלת החלטה. הנצר החדש מסדרת G PRO שומר על סטנדרט גבוה ומציע סאונד מוצלח בזמני משחקי, יומרנות לסראונד שבפועל חצי-הרשים, תוכנת G HUB מפותחת מאוד וחיי סוללה מרהיבים – אבל הוא נטול ביטול רעשים אקטיבי ותג המחיר רחוק מלהיות נוח. ב-Logitech יש ממה להתגאות, גם אם לא הכל מושלם.
הקדמה

ה-Pro X 2 Lightspeed הן דגם הדור הבא בסדרת אוזניות הגיימינג האלחוטיות של Logitech, המבטיחות "לקחת את חווית המשחק שלהם לשלב הבא". במפרט: דרייברים Pro-G graphene בקוטר 50 מ"מ שמבטיחים סאונד סוחף, שיפורים ברמת הדיוק והפחתת עיוותים, עיצוב נוח בתמיכת ריפודי האוזן וכוסות אוזן מפרקיות, 3 אפשרויות חיבור וחיי סוללה שאמורים להציע עד 50 שעות האזנה.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כמה נתונים טכניים לפני שמגיעים לעיקר: דרייברים עשויות גרפן בקוטר 50 מ"מ תומכים בטווחי התדרים 20Hz-20KHz כמקובל, העכבה עומדת על 38Ohms והרגישות SPL @ 1mW 87.8dB. אופי צליל ברירת המחדל די מאוזן, כלומר אין כאן העדפה ברורה לטווחים מסוימים וכל עוד תישענו על פרופיל Flat באקולייזר שבמסגרת תוכנת G HUB, תקבלו בדיוק מה שביקשתם. יש עוד כמה presets ייעודיים כמו FPS שמגביר את הטווחים הבינוניים, Bass Boos שמנפח את הטווחים הנמוכים ו-Communications שמגביר את ה-Vocals. אפשרויות נוספות באקולייזר כוללות בין היתר את הגברת ה-Sidetone כך ששמענו חלקית את עצמנו בזמן שדיברנו במיקרופון וניתן גם לגשת ל- presets המותאמים לכותרים ספציפיים כמו CS:GO ו-Apex Legends או preset שמעדיף טווחים מסוימים, בין אם זה עבור מוזיקה או צפייה בסרטים. וורסטיליות גבוהה, בטח אם האוזניות שלפנינו לא אמורות לשרת אתכם רק בזמני גיימינג.


Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

מלבד אופי הסאונד בסטריאו, ה-PRO X 2 Lightspeed מתיימרות גם להציע צליל היקפי, כלומר סראונד מבוסס 7.1 ערוצים בעזרת טכנולוגיית DTS:X Headphone 2.0. בתוכנת G HUBחיכו לנו שלושה מצבי השמעה, בידור, משחק וספורט ועוד שלושה מצבי Super Stereo שמדגישים כיווני סאונד שונים לפי העדפת המשתמש. ניתן לשלוט על ווליום כל ערוץ בנפרד – אבל לא מצאנו דרך להפחית את כמות הרמקולים או לשנות את מיקומם במרחב הסאונד, תכונה שמצאנו באוזניות מתחרות ואהבנו במיוחד. אופי הצליל גם פחות קרץ לנו; למרות שניסינו כמה וכמה משחקי צליל ויצירת פרופילים שונים, כמעט תמיד הסאונד עטוף באס מהדהד וישנה העדפה ברורה לטווחים הנמוכים, שפחות עזרו לנו במשחקי FPS כשהבאסים דרסו בעיקר טווחים גבוהים שדווקא ייחלנו לשמוע במשחקי יריות מבוססי כיווני סאונד מדויקים כמו Warzone 2 למשל. בשורה התחתונה נדרשת כאן עבודה לא מעטה כדי למצוא את אופי הצליל שלכם – אנחנו פשוט הצלחנו להסתדר יותר עם צליל ברירת המחדל, בליווי כמה שינויים קטנים באקולייזר הבסיסי-יותר.

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות


באשר לאטימות שהאוזניות מספקות, בהיעדר סינון רעשים אקטיבי (ANC), אל תצפו ליעילות אטימות פנימית שהיא מעבר לסבירה בלבד. שלא תטעו, הדרייברים המגושמים מצליחים ליצור ואקום נאה באוזניים ולהשאיר הרבה מרעשי הסביבה בחוץ – אבל עדיין רעשי Vocals רק נשמעים מעט עמומים וטווחים נמוכים ידועים לשמצה כמו מנוע של מזגן משרדי חודרים די בקלות. החדשות הטובות הן שברגע שצלילי הגיימינג נכנסים לפעולה ומרעידים את הדרייברים, רוב מוחץ של רעשי הרקע שהובחנו קודם, נעלם כלא היה. על אטימות חיצונית אין מה לדבר; גם בעוצמת הווליום המקסימלית ה-PRO X 2 Lightspeed דואגות שכל הצלילים יישארו בתוך כוסות האוזן ואין חשש לזליגת סאונד שעלולה להפריע לאלו שיושבים בסמוך אליכם.

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

באשר לניהול שיחות וצ'ט שגרתי בעזרת האוזניות, במקל הבום תמצאו מיקרופון בתבנית הקלטה cardioid, כלומר הקלטה שמתמקדת בכיוון סאונד בודד. המיקרופון תומך בטווחי התדרים 100Hz-10KHz ולשמחתנו המקל תליש כך שלא תיראו כמו מוקדן בזמן שרק תרצו לצפות בתכנית אהובה או להאזין למוזיקה עם ה-PRO X 2 Lightspeed כשאתם נוסעים ברכבת – גם זה לא בדיוק ייעוד של האוזניות. איכות ההקלטה טובה מאוד; הקלטנו את עצמנו מדברים וברמה הטכנית לא הבחנו באף גמגומי הקלטה או ירידה בווליום. גם באשר לאיכות הקול שלנו, נשמענו צלולים וברורים, גם לעצמנו וגם בפני חברים לצוות ששיחקנו לצידם בכמה כותרי FPS עמוסי יריות ופיצוצים.

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות
Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות
Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות


אם אתם לא מרוצים מאופי תבנית ההקלטה בברירת המחדל של האוזניות, בתוכנת G HUB לא חסרים פתרונות מתקדמים: ישנו אקולייזר לשליטה על הטווחים הנמוכים, הבינוניים והגבוהים, הפחתת ה-Noise, הגברת ה-Gate, העצמת ה-Limiter ועוד כמה תכונות שירגשו בעיקר מי שמתעסק עם הקלטות אודיו ביום-יום. עוד במפרט: הוספת אפקט לקולכם, החל מהד (reverb), דרך דיבור רובוטי ועוד ל- Talk box- ויש גם אפקטים מורחבים במחלקת טכנולוגיית Blue VO!CE שלוקחת את היצירתיות לשלב הבא, לכל צורך שעדיין לא מובן לנו. לקינוח, ניתן לשמור כל סגנון הקלטה שבחרתם כפרופיל אישי ולבצע אינטגרציה מול תוכנות רלוונטיות כמו OBS, דיסקורד ו-Overwolf. במילים אחרות, עושר בחירות נדיב שכלל לא נועל אתכם לצורת הקלטה יחידה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

גוף ה-PRO X 2 Lightspeed גדול: תאשימו את הדרייברים 50 מ"מ המנופחים, את הקשת הרחבה או את ידיות המתכת – ובהתחשבות של כולם מגיעים למשקל גוף אוזניות מכובד של כמעט 350 גרם. כדי לאפשר הרכבה נוחה וממושכת, תומכים בראש ריפוד עבה ומספק בחלקה הפנימי של הקשת והריפודים דמויי-העור לא הדוקים מדי, אבל גם לא יזוזו ממקומם אם תסיטו את הצוואר במהירות כדי לבדוק כמה הן יציבות על ראשכם. רק חבל שאותו חומר דמוי-עור הוא גם מלכודת לתיעוד סימנים שומניים שנוצרים ממגע ממושך וישיר עם האוזן שלנו – ואנחנו מכירים מספיק משתמשים שיעדיפו להחליף אותם בריפודי בד נושמים. נשיאת האוזניות ממקום למקום גם לא אידיאלית במיוחד; למרות שבמארז סיפקו נרתיק בד, הוא סמלי בלבד ולא יגן עליהן באמת בפני פגעי מים או מכות חזקות – וכאמור, אי אפשר להתעלם מהנפח הדרמטי שתובעות האוזניות בתיק גב סטנדרטי.


Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות


באשר לאיכות הבנייה, יש כאן חלקי אלומיניום ושאר מתכות נוקשות שאולי מוסיפות גרמים יקרים למשקל האוזניות, אבל בתמורה אנחנו אמורים לקבל עמידות יותר רצינית מאשר אוזניות שעשויות מחלקי פלסטיק שבריריים. מלבד האוזניות, עוד במארז חיכו לנו כבל טעינה USB-C, כבל 3.5 מ"מ לחיבור חוטי, דונגל USB, מיקרופון נתיק וכאמור, תיק נשיאה די פשוט.

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

עוברים למקשים וחיבורים שעל גבי כוסות האוזן; הצד הימיני מסתכם ביציאת כבל אוזניות 3.5 מ"מ בלבד, פתרון שיעדיפו משתמשים שלא מוכנים להתמסר למרדף אחרי חיי סוללה – שגם משרתת כגיבוי אם אזלו חיי הסוללה במפתיע ותאלצו לעבור לחיבור חוטי. בכוס אוזן שמאל תמצאו את המקשים הטיפוסיים: מתג הפעלה/כיבוי, גלגלת ווליום שאינה מדרגית או לחיצה משום מה, מקש "השתק" למיקרופון שמספק חיווי קולי ובליטה חיצונית כשאינו פועל, אחר כך יציאת USB-C עבור טעינה ולבסוף מקש בלוטות' שמחליף את תצורת החיבור האלחוטי של האוזניות.

Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות
Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות

כמה מילים על חיבוריות והביצועים שלהם. ה-Pro X 2 Lightspeed נדיב באפשרויות חיבור: כאמור, ישנה כניסת 3.5 מ"מ לחיבור חוטי ולצידה נתמכות צמד אפשרויות אלחוטיות: אחת בתקן בלוטות' והשני כמרומז בדגם, נקראא Lightspeed אשר נתמך על ידי דונגל USB בתדר 2.4 GHz שנחשב לחיבור אלחוטי שמספק את זמן ההמתנה (Latency) הנמוך ביותר, אך גם נחשב לתובעני יותר מבחינת חיי סוללה. עצם נוכחות צמד החיבוריות האלחוטיות נהדר; בזמני גיימינג, הוכנס הדונגל אל המחשב הנייח שלנו וחיבוריות הבלוטות' נוצלה כשהאזנו עם ה-Pro X 2 Lightspeed בצפייה ובטלוויזיה ובזמני עבודה בלפטופ כשלא רצינו לבזבז יציאת USB יקרה. באשר לאיכות האלחוטיות, כצפוי זמן ההמתנה דרך הדונגל עדיף פי כמה, וזה לא משנה אם צפינו בסצנת אקשן או שיחקנו בכותר יריות תחרותי – סמכו עלינו שלא תרצו אף פערי סאונד ברגעים וויזואליים מהירים.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Logitech מבטיחים חיי סוללה של עד 50 שעות האזנה, אך לא מצוין באיזה חיבור מדובר, כנראה בבלוטות' הנחשב לחסכוני יותר לעומת דונגל תדר ה-2.4 GHz. במעמד תוכנת G HUB ניתן לצפות באחוזי סוללה עדכניים, הערכה כמה שעות האזנה נותרו באוזניות וכן לקבוע בתוך כמה דקות האוזניות ייכבו אוטומטית בהיעדר פעילות, עד 30 דקות המתנה.


Logitech G PRO X 2 Lightspeed: מסורת של מצוינות


במציאות המצב הרבה יותר טוב: ה-Pro X 2 Lightspeed הציעו סביבות 75-80 שעות בחיבור דונגל תחת ווליום 60-70% ושימוש במיקרופון מעת לעת, כלומר בערך שבוע של שימוש אינטנסיבי מבלי שתאלצו להטעין את האוזניות. ברור שהגברת הסאונד או החלפה לחיבוריות בלוטות' ישנו לטובה ולרעה את חיי הסוללה, אבל במבחן שלנו האוזניות בלטו מאוד לטובה באגף הסוללה. באשר למהירות הטעינה, לצערנו אין טכנולוגיית טעינה מהירה בנמצא ומשך טעינה מלא אורך בערך 2.5-3 שעות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply