סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo IdeaPad Flex 5 14IRU8 82Y0004HIV
- מארז אלומיניום בחלק העליון
- סורק טביעת אצבע מוצלח
- הקלדה שקטה ומהירה
- חיבוריות נאה
- בהירות מסך נמוכה
- חיי סוללה חלשים
- כיסוי צבעים נמוך
- ללא סורק פנים
ה-IdeaPad Flex 5 14IRU8 הוא מחשב נייד שמתקשה להפתיע. הפשרות הן משמעותיות: יש כאן תצוגה חלשה עם כיסוי צבעים נמוך, בהירות נמוכה וחיי סוללה מגמגמים שדרשו ביקורים תכופים בשקע החשמל. החלק המשמח הוא שיש כאן מספיק חיבורי USB, סורק טביעת האצבע היעיל מקפיץ את המחשב ברגע וההקלדה הנינוחה היא החלק הכי מעודד בסיפור הזה.
לטעמנו ה-IdeaPad Flex 5 14IRU8 הוא נייד עסקי/לימודי שדורש תג מחיר משתלם במיוחד כדי שנמליץ עליו.
ה-Flex 5 14IRU8 מסדרת IdeaPad של Lenovo מגיש מסך מגע בגודל 14 אינץ' עם מעבד i7 מהדור 13 של אינטל בדגם 1355U, מעבד גרפי Iris Xe Graphics, זיכרון RAM בסך 16GB, נפח אחסון 512GB וצמד רמקולים בהספק 2W כל אחד, מחוזקים ב-Dolby Audio. עוד במחשב: גוף אלומיניום, קורא כרטיסי זיכרון, הבטחה לחיי סוללה יעילים וטעינת 65W. המחשב זמין בצבע כחול מטאלי.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד i7-1355U מהדור ה-13 של אינטל, זיכרון RAM בנפח 16GB ועוד 512GB של אחסון פנימי בתקן PCIe 4.0 אמורים לספק את הביצועים המשרדיים היטב ואולי אפילו להציע גיימינג סמלי – אבל אל תבנו על הגדרות גרפיקה Ultra בכותרים שיצאו לאחרונה. רק שימו לב שאת זיכרון ה-RAM לא ניתן להרחיב, אם תכננתם לעשות זאת בעוד שנתיים-שלוש, מהלך שיהיה כמעט הכרחי כשעוקבים אחרי התובענות הבלתי-נגמרת של תוכנות פופולריות משנה לשנה. כרטיס המסך המובנה Iris Xe ממשיך את הביצועים הסבירים ולגיימינג עם קצב פריימים גבוה תאלצו מן הסתם לחפש כרטיס גרפי מקצועי יותר.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)מסך ה-14 אינץ' תומך ברזולוציה 1200X1920 פיקסלים בלבד וציפינו לתצוגה פחות "מתוחה" מזו שקיבלנו. זה אומר שהתפריטים לא חדים כמו שהיינו מצפים לקבל, הקריאות סבירה בלבד ותשכחו מתכני וידאו ברזולוציה גבוהה במיוחד מן הסתם. גם הבהירות המקסימלית בסך 300nits מספקת בוהק חלש וחבל שאין מענה יותר נוקב מול שמש ישירה.
באשר לאיכות התמונה, פאנל ה-IPS מציע יחס ניגודיות 800:1 וכיסוי צבעים 45%NTSC חלש, שאפילו לא מתקרב למשהו שמזכיר 100%sRGB ולאנשי מקצוע העוסקים בתמונה נמליץ להתרחק מהמחשב שלפנינו. הוגן להוסיף שה-IdeaPad Flex 5 לא ממש כיוון אליהם, אבל כשראינו את ההבדל בגוונים בסרטון טבע ביוטיוב לעומת צג אחר, הבנו כמה הגוונים במסך שלפנינו דהויים, אנמיים וחסרי ברק. מסך המגע לפחות מגיב היטב והתמיכה ב-10 נקודות הוא הסטנדרט המצופה מנייד שמשלב תפעול מגע יעיל בצג שלו.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)מידות המחשב: רוחב 31 ס"מ, אורך 22 ס"מ, עובי 1.7 ס"מ בשיאו ומשקל של בערך 1.5 ק"ג הן מידות סטנדרטיות לנייד 14 אינץ', בלי ממדים בולטים מדי, לטוב ולרע. זה אומר שהמחשב קל לנשיאה, גם אם המטען מעט מגושם והציפוי הכחול מטאלי שעוטף את המארז סחט לא מעט מחמאות מהלקוחות שישבו מול ה-IdeaPad Flex 5.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)במחשב שולבה סוללת 52.5Wh ובמארז קיבלנו מטען 65W בגרסת בלטה שחורה וחבל שלא בתצורה יותר קומפקטית, כמו שכבר גילינו שאפשר לשלב במארז. ב-Lenovo טוענים ל-10 שעות פעילות בבהירות 200nits שנבדקו ב-MobileMark 2018 ועד 14 שעות ניגון ברזולוציה 1080p בבהירות 150nits.
שימוש במחשב בעיקר לגלישה, עבודה מול ממשק ניהול מבוסס אינטרנט ועוד כמה שיחות טקסט שוטפות ב-WhatsApp Web בבהירות 80% סיפקו לנו 5-5.5 שעות סוללה. ניגון וידאו ב-1080p אכן משיג חיי סוללה יותר נדיבים, אבל ברגע שמגבירים את הבהירות, פשוט כי חייבים, המחשב מדגיש שוב את עקב האכילס שלו והם חיי סוללה לא מרשימים במיוחד.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)חיישן קורא טביעת אצבע שולב מתחת למקלדת, ממש מתחת למקש חץ ימין והתגובתיות שלו מצוינת. הקליטה הראשונית של האצבע שלנו ארכה כמה שניות ובשימוש השגרתי הוא מגיב מעולה; פשוט הרמנו את המסך, הנחנו את האצבע המורה והזיהוי מיידי, בלי בעיות אי-זיהוי ושאר "מחלות" ידועות. מצלמת הרשת אינה כוללת IR כך שאין תמיכה ב-Windows Hello, כלומר המחשב לא מסוגל לזהות את המשתמש לפני תווי הפנים. חלונית פיזית זמינה לכיסוי עדשת מצלמת הרשת, מעולה למי שלא מעדיף לסמוך על פתרונות תוכנה.
גוף המחשב עשוי אלומיניום מלמעלה אבל בשלדה התחתונה מורגש חומר הרבה יותר זול וחלול, כנראה פלסטיק מוברש. שלושה רגלי גומי מייצבים היטב את המחשב ולא קל כל כך להזיז אותו במקומו, רק חבל שהרמת מסך עם יד אחת לא אפשרית ותמיד נדרשנו לשלב כהתנגדות יד נוספת כדי שהלפטופ לא יידחף קדימה.