חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Poco X5 5G 256GB 8GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi, Xiaomi
גודל מסך: 6.67 אינטש
טווח מחירים: 1000 - 1500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2023
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
mefunak 29.08.24
ניסים 28.06.24
Omri 21.01.24
inonlevy94 01.10.23
Liz Liraz 04.06.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco X5 5G 256GB 8GB RAM שיאומי

הטוב
  • מסך AMOLED עם קצב ריענון 120Hz
  • חיי סוללה טובים
  • ביצועים טובים לקטגוריה
  • דק וקל יחסית, עיצוב נאה
  • תומך דור 5, NFC
  • קורא אצבע מהיר ואמין
הרע
  • לחצן ההפעלה מעט רופף
  • ספיקר באיכות בסיסית בלבד
  • ללא Always On Display
  • צילום וידיאו Full HD בלבד
  • מצלמת סלפי לא מרשימה
בשורה התחתונה
POCO X5 הוא סמארטפון במחיר תקציבי שמציע חבילה הוגנת למדי. ברור שתהיו חייבים להתפשר איפשהו, ופוקו בחרה למקד את הפשרות במכשיר הזה בגזרת המולטימדיה - ובמקביל להציע חווית שימוש גבוהה בקטגוריה. מסך מצוין, ביצועים גבוהים, שפע של זיכרון ומערכת הפעלה ידידותית הופכים אותו למכשיר שנוח ונעים להשתמש בו ביומיום; אבל רמקול בינוני ומערך צילום בסיסי למדי הם החוליה החלשה שלו. אם אתם מחפשים מכשיר סולידי וזול שמצליח לספק חווית שימוש גבוהה וצילום לא מאוד מעניין אתכם, ה-POCO X5 יכול להיות המכשיר עבורכם.
Poco X5 5G 256GB 8GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,198 ₪
מחיר סופי: 1,199 ₪
מחיר סופי: 1,229 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

המותג POCO מבית שיאומי עבר לא מעט גלגולים מאז המכשיר הראשון שהושק ב-2018 והרעיד את השוק עם מפרט עוצמתי לתקופתו במחיר זול במיוחד. כיום המותג מתנהל פחות או יותר במקביל למותג הראשי Xiaomi ומציע מגוון רחב של סמארטפונים מדרג בינוני-גבוה ועד רמת כניסה, שנועדו להמשיך ולתת ערך גבוה יחסית למחיר.


סדרת ה-X של POCO ממוקמת בהיררכיה קצת מתחת לסדרת F העוצמתית והיקרה יותר, אבל מעל סדרת M המוזלת. הדגם X5 החדש, שהושק זה עתה יחד עם אחיו הבכיר ה-X5 Pro, שונה למדי מהדגמים הקודמים בסדרה באופן לא עקבי במיוחד, כאשר חלקם משודרגים וחלקם משונמכים בהשוואה לדורות הקודמים. דוגמאות? ל-X3 היה מסך IPS ול-X5 יש מסך AMOLED, שזה שדרוג; מנגד ל-X3 היו זוג רמקולים ומצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל עם צילום וידיאו 4K, אבל ל-X5 יש רמקול בודד ומצלמת 48 מגה פיקסל עם מגבלת 1080p לצילום וידיאו.


קיבלנו את המכשיר כחודש לפני ההשקה העולמית שלו והתנסינו בו לעומק.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress.

הוא זמין לרכישה במחיר של החל מ-225$ (כ-780 ₪) לגרסת 6+128GB, או כ-885 ₪ לגרסת 8+256GB.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-POCO X5 יש רמקול אחד בלבד שממוקם בתחתית. זה קצת מאכזב כיוון שדגמים קודמים בסדרה, כמו ב-POCO X3, הגיעו עם זוג רמקולים. מעבר לכך, הרמקול עצמו מאוד לא איכותי והצליל שהוא מפיק קטן למדי ונעדר נפח, אבל הוא מספיק חזק לצלצולים והתראות וגם עושה עבודה סבירה בשיחות דרך הספיקר. בשיחה באפרכסת איכות השיחה היתה טובה, אם כי כמו במכשירים אחרים של שיאומי, חיישן הקרבה שליד האפרכסת מזייף מדי פעם והמסך נדלק לנו לפעמים כשהמכשיר היה צמוד לאוזן.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


בגזרת המוזיקה אין לנו תלונות: POCO X5 מגיע עם חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות חוטיות לחובבי הז'אנר, ומה שיותר הרשים אותנו - הוא תומך ב-Bluetooth 5.1 ובשלל מקודדים מתקדמים כמו AptX Adaptive ואפילו LDAC, שאפשרו לנו להאזין למוזיקה באוזניות אלחוטיות באיכות מצוינת. גם בצפייה בסרטונים קיבלנו חוויה טובה, ללא השהייה מורגשת בין פס הקול לוידיאו.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

POCO X5 הוא סמארטפון בעיצוב סטנדרטי למדי בשוק מכשירי הביניים. הוא אמנם בנוי מפלסטיק, אבל המסגרת נראית כמו מתכת בגימור מט, והגב משכנע למדי בגימור זכוכית קפואה שמצליח להישאר נקי למדי מטביעות אצבע. אלמנט המצלמה המלבני והבולט משלב בין אזור שחור שמכיל את הלוגו של המותג, לבין משטח זכוכית שעליו שלוש עדשות בולטות. בחזית המסך מוקף בשוליים דקים יחסית, כאשר רק השול התחתון עבה יותר, ומצלמת הסלפי ממוקמת בתוך מגרעת בצורת חור קטן ואופנתי במרכז המסך. מה שבלט לטובה היה העובי הדק למדי של המכשיר - 7.98 מ"מ, ומשקלו, 189 גרם, קל יחסית לממוצע כיום.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


מערך הלחצנים מוכר לנו היטב ממכשירים אחרים של החברה: מימין ממוקם לחצן הפעלה שמשולב בו קורא טביעות אצבע, ומעליו לחצני הווליום. מגירת ה-SIM נמצאת ממול על הצלע השמאלית; בתחתית המכשיר נמצא שקע ה-USB-C ובראש המכשיר תמצאו שני פינוקים לא שגרתיים - שקע לאוזניות ועינית אינפרה-אדום שמאפשרת להשתמש במכשיר כשלט רחוק למכשירים שונים. 


בנוגע לקורא טביעת האצבע, אין לנו תלונות על אופן פעולתו - הוא אמין ומדויק כמו בשאר המכשירים של המותג (אם כי לא המהיר ביותר שפגשנו). הבעיה היא דווקא באיכות הלחצן עצמו: הוא קצת רופף ומרגיש לא איכותי ללחיצה. כרגיל ניתן לעשות שימוש במצלמה הקדמית כאמצעי אבטחה נוסף לשחרור הנעילה באמצעות זיהוי פנים, אבל אם אתם רוצים להשתמש בתשלומים במגע עם הטלפון (שלמרבה השמחה תומך בכך עם שבב NFC), תהיו חייבים להשתמש בקורא טביעות האצבע. מנוע הרטט כאן סביר - הוא לא חזק או ממוקד במיוחד, אבל גם לא רועש וזול, אלא משהו באמצע. בהקלדה הוא נותן תחושת משוב סבירה מספיק כדי שנוכל להשתמש בו ללא תסכול.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


מכשירי ביניים הם מוצר של פשרות: כדי להגיע למחיר זול צריך לעגל פינות איפשהו. המסך הוא היכן שהחברה החליטה דווקא שלא להתפשר, וזהו מסך שבקלות יכולתם למצוא במכשירים יקרים יותר. זהו מסך AMOLED בגודל 6.67 אינטש וברזולוציית 1080x2400, שמציג קצב ריענון של 120Hz. הבהירות שלו טובה (עד 1200 ניט), הצבעים עשירים וחיים, אם כי קרירים קצת בברירת מחדל, אבל ניתן לתקן זאת בהגדרות; הוא כולל תמיכה בתקן DCI-P3 וקצב הרענון הגבוה מאפשר לו להציג גלילה ואנימציות חלקות כמשי, מה שהופך את חווית השימוש כולה לטובה וזורמת יותר.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


אפרופו חווית השימוש, ה-POCO X5 הצליח להפתיע אותנו בגזרה הזו. בגרסה שבדקנו היה אמנם זיכרון RAM נדיב מאוד בנפח 8GB, אבל חששנו שערכת השבבים Sanpdragon 695 תהיה חלשה מדי - ושמחנו להתבדות. זו ערכת שבבים שכוללת 8 ליבות, 6 מהן חסכוניות במהירות שעון של 1.8Ghz ועוד 2 לביצועים גבוהים במהירות שעון של 2.2Ghz. היא מיוצרת בתהליך ייצור של 6 ננומטר (מה שמסביר את החסכוניות שלה בחשמל) ותומכת בדור 5. 


ואכן במבחן השימוש ה-X5 מציג ביצועים טובים ברוב מוחלט של הזמן. זה לא מכשיר דגל והוא לא מהיר כברק, אבל כמי שמשתמשים ביומיום במכשיר דגל עדכני, לא הרגשנו פער משמעותי ברוב הזמן בביצועים, והיינו מרוצים מאוד מקצב העבודה של המכשיר, פתיחת אפליקציות ומעבר בין יישומים. המכשיר גם לא מתחמם כלל בשימוש ממושך, שזו נקודה נוספת לזכותו. במבחן הביצועים של AnTuTu קיבל המכשיר ציון של מעל 393 אלף נקודות; במבחן PCMark הוא קיבל 630 נקודות על ביצועי ליבה בודדת ו-2035 נקודות על ריבוי ליבות.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


למרות שמערכת ההפעלה - MIUI בגרסה 13 מבוססת אנדרואיד 12 - בסך הכל חביבה עלינו, קצת מאכזב שהחברה הסירה או החלישה במתכוון רכיבי תוכנה שונים שהחומרה ככל הנראה היתה יכולה לתמוך בהם בקלות, רק כדי לבדל את הסדרה הזו מסדרות יקרות יותר. למשל, למרות שלמכשיר יש מסך AMOLED, הוא לא תומך בתצוגה פעילה-תמיד כשהמסך כבוי (Always On Display). כלומר, לכאורה כן, אבל התצוגה נכבית אחרי 10 שניות בלבד. המצלמה לא כוללת את אפשרויות ה-AI שיש במכשירים יקרים יותר של שיאומי כמו החלפת השמיים או ניקוי אלמנטים מהתמונות, ובאופן מרגיז ממש - המצלמה מכבה את פונקציית ה-HDR שלה בכל פעם שסוגרים את יישום המצלמה, כך שצריך להפעיל אותו ידנית. אלה נקודות קטנות, אבל הן בהחלט הופכות את חווית השימוש לקצת פחות טובה ממה שהיתה יכולה להיות. אגב, מותר היה לקוות שנקבל כאן את אנדרואיד 13 עם MIUI 14, ולא מערכת הפעלה בת למעלה משנה.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

POCO X5 מצויד במערך צילום שכולל שלוש מצלמות: הראשית בת 48 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, עדשה אולטרה-רחבה בת 8 מגה פיקסל ועדשה שלישית לצילומי מקרו (תקריב) בת 2 מגה פיקסל. 


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


כרגיל במכשירי ביניים כאלה, יש כאן מצלמה אחת טובה. המצלמה הראשית מספקת תמונות סבירות עד טובות, תלוי מאוד בתאורה וגם בהגדרות: אם מצב HDR מופעל (ידנית) והתאורה טובה, תקבלו תמונות חדות ומפורטות ועם צבעים נאים ואפילו טווח דינמי בכלל לא רע לרמת המחיר הזו, אבל חשוב לזכור שלא להפעיל את מנגנון ה-AI שמייצר לעיתים לא רחוקות צבעים זרחניים משונים ולא ריאליסטיים. כל עוד התאורה טובה - ואנחנו מתכוונים לאור יום מלא - אפילו העדשה הרחבה מפתיעה ומספקת תמונות טובות עם צבעים דומים מאוד למצלמה הראשית וחדות סבירה, אם כי הפירוט פחות מרשים.


בצילום בתאורה שאינה אידאלית - בתוך הבית או אפילו בשעות אחר הצהריים המאוחרות בחוץ - איכות התמונות יורדת משמעותית מאוד, עם הופעה של רעש דיגיטלי ניכר באזורים חשוכים, ירידה בפירוט ובחדות וצבעים שהופכים לאנמיים. אפילו אם התאורה בתוך המבנה חזקה ואחידה, המצלמה מתקשה להוציא תמונות בחדות ופירוט טובים מספיק. על מצלמת המקרו אין מה להרחיב במילים; רזולוציה של 2 מגה פיקסל מאפשרת לקבל תמונות לא ממש טובות.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?


צילום הוידיאו מוגבל לרזולוציית Full HD ולקצב פריימים של 30fps בלבד - היה מותר לצפות לנתונים מעט טובים יותר ממכשיר בדרג זה. בהיעדר מייצב תמונה, הסרטונים שצילמנו יצאו סבירים לכל היותר, ומי שמרבה לצלם וידיאו ככל הנראה ירצה לשקול מכשיר שמציע קצת יותר בגזרה זו.


גם המצלמה הקדמית רחוקה מלהשביע רצון, למרבה הצער. למרות שיש למכשיר חיישן בן 13 מגה פיקסל, התמונות שצילמנו במגוון תנאי תאורה יצאו רכות ועם פירוט לקוי, שזה אולי מטשטש את הקמטים אבל אלה בפירוש לא תמונות הסלפי הטובות שציפינו לקבל.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה ב-POCO X5 היא בקיבולת מרשימה של 5000mAh. למרות המסך התובעני (ולמרות ההרגל שלנו להשתמש במכשיר עם בהירות תצוגה גבוהה), נראה שערכת השבבים החסכונית ואופטימיזציות מערכת ההפעלה מאפשרות למכשיר לספק חיי סוללה טובים. בכל תקופת השימוש קיבלנו ימי עבודה עמוסים ללא שום בעיה, ואם לא טענו את המכשיר בלילה הצלחנו להגיע לאמצע היום השני לפני שנזקקנו לטעינה. בימים ממוצעים קיבלנו בין 5-6 שעות מסך פעיל, שזה יפה מאוד במיוחד בהתחשב בדפוסי השימוש שלנו שכללו לא מעט צפייה בוידיאו.


הטעינה במכשיר הזה נתמכת בהספק של 33 וואט, שזה אמנם לא מאוד מהיר בהשוואה למכשירים אחרים של שיאומי (שמגיעים כבר עד 120 וואט), אבל זמן הטעינה בסך הכל לא רע בכלל. חצי שעה של טעינה מ-0% סיפקו לנו 64%, וטעינה מלאה ארכה קצת יותר משעה.


POCO X5 5G: עד כמה חשוב לכם לצלם?

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כאמור הפוקו X5 עשוי ברובו מפלסטיק, אבל למעט כפתור ההפעלה הרופף מעט, הוא בנוי מחומרים שמשדרים איכות טובה ולא מרגיש זול מדי. גב הפלסטיק יהיה כנראה עמיד הרבה יותר מזכוכית במקרה של נפילה, וזו נקודה לזכותו דווקא.


למכשיר יש תקן IP54 שמקנה לו עמידות בפני נתזי מים, והמסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, שני אלמנטים שמרשים למדי לראות במכשיר במחיר הזה.



המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress.

הוא זמין לרכישה במחיר של החל מ-225$ (כ-780 ₪) לגרסת 6+128GB, או כ-885 ₪ לגרסת 8+256GB.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply