סקירת wisebuy - טלפון סלולרי ZTE Blade V41 Vita
- עיצוב אטרקטיבי
- חיי סוללה ארוכים
- רמקול חזק
- איכות צילום טובה באור יום
- תמיכה בדור 5
- מסך 60Hz עם זוויות צפייה צרות
- ביצועים בינוניים בלבד
- המצלמה לא טובה בתאורה חלשה
- איכות בנייה בינונית וללא אמצעי מיגון
ברמת המחיר שלו, ל- Blade V41 Vita יש תחרות קשה מצד מכשירים מקבילים של מותגים כמו סמסונג ושיאומי,
עם ה-Redmi Note 11 וה-Galaxy A23 שמציעים יתרונות כמו תמיכה בקצב ריענון גבוה יותר למסך. בסך הכל מדובר בסמארטפון ברמת ביניים סביר אך לא מלהיב, שמצטיין בעיקר בעיצוב דק ואלגנטי. אפשר לזקוף לזכותו גם את התמיכה בדור 5 ואת המצלמה שעושה עבודה טובה מאוד באור יום, אם כי היא לא מרשימה בוידיאו ובצילום בתאורה חלשה. יתרון נוסף הוא משך פעולת הסוללה הארוך שמספיק בקלות ליומיים של שימוש ממוצע.
חברת ZTE הסינית מציעה פורטפוליו לא קטן של סמארפטונים, ציוד רשת ועוד, שרובם לא מגיעים לקהל הישראלי. בהזדמנות זו קיבלנו לבדיקה את Blade V41 Vita, סמאראפון דרג-ביניים חדש שהושק זה עתה, שמתהדר בעיצוב דק יחסית לקטגוריה ובתמיכה בדור חמש במחיר תחרותי יחסית של כ-780 שקלים.
המפרט שלו כולל מסך IPS בגודל 6.6 אינטש, ערכת השבבים MediaTek Dimensity 810, זיכרון RAM בנפח 6GB, מצלמת 50 מגה פיקסל וסוללה בקיבולת של 4500mAh עם הספק טעינה של 22W. המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 12 שמעליה ממשק קנייני של ZTE. הוא זמין בצבע שחור בלבד.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר במחיר של כ- 780 ₪ כולל משלוח.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ל- ZTE Blade V41 Vita יש רמקול בודד שממוקם בצלע התחתונה משמאל - מיקום לא מוצלח במיוחד כיוון שכאשר מחזיקים את המכשיר ביד ימין, הזרת התומכת בו מלמטה נוטה לחסום את הרמקול. איכות הצליל סבירה אם כי לא מלהיבה כלל, והעוצמה שלו טובה מספיק להשמעת התראות, צלצולים ולצפייה בסרטונים.
כטלפון, המכשיר הזה עושה עבודה טובה - שמענו היטב את המשוחח באפרכסת, וגם בשיחות דרך הספיקר חווית השיחה היתה טובה מספיק לשני הצדדים. הבחנו עם זאת שחיישן הקרבה שליד האפרכסת נוטה לזייף והמסך נדלק שוב ושוב כשהמכשיר היה צמוד לנו לאוזן.
ה-Blade V41 Vita כולל שקע אוזניות סטנדרטי, אם זה מדבר אליכם. בדקנו אותו עם אוזניות Bluetooh וקיבלנו איכות טובה ללא בעיות קליטה או השהיה בולטת בין התמונה לסאונד בצפייה בסרטונים.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)כפי שרומזת המילה Blade בשמו, ה-V41 Vita הוא סמארטפון דק למדי שעוביו 7.89 מ"מ בלבד. הוא קל משקל יחסית בזכות גוף שרובו עשוי פלסטיק, והעיצוב שלו יוקרתי בהרבה ממחירו האמיתי בזכות מסגרת בעלת קווים ישרים (בדומה לאייפון 14), גב פלסטיק בגימור שמזכיר זכוכית קפואה ואלמנט מצלמה בולט בעל שתי עדשות עם הדגשים בגוון נחושת סביבם. פס מבריק חוצה את גב המכשיר לאורכו באופן לא-סימטרי ומעניק תוספת למראה הנאה. חשוב עם זאת לדעת שכמו במכשירים אחרים עם מסגרת ישרה (ולא מעוגלת קלות), האחיזה בו לאורך זמן עלולה להיות קצת לא נוחה בגלל הזוויות הישרות.
על הצלע הימנית של המכשיר נמצאים כפתור ההפעלה ומקשי הווליום, משמאל ממוקמת מגירה לשני כרטיסי SIM ובתחתית ממוקמים שקע האוזניות ושקע USB-C לטעינה. לחצן ההפעלה משלב גם קורא טביעות אצבע מצוין שמגיב במהירות ובדיוק, וכמעט לא היו לנו פספוסים איתו; לעזרתו מצטרף גם זיהוי פנים באמצעות המצלמה הקדמית, אך הוא הרבה פחות מדויק ומהיר.
המסך, בגודל 6.6 אינטש מסוג IPS, סביר בסך הכל והולם את מחירו של המכשיר. בצד החיובי הוא מציג גוונים נעימים וחדות טובה בזכות רזולציית Full HD+, והוא מציג תמונות וטקסטים באיכות טובה. מנגד, זוויות הצפייה שלו צרות, הבהירות המרבית שלו נמוכה יחסית כך שהקריאות שלו נפגעת בשמש, והוא מוקף במסגרת לא סימטרית (מעט עבה יותר בחלק העליון ועם סנטר די בולט בתחתית), ועם מגרעת בצורת טיפה מיושנת למצלמת הסלפי. בנוסף, המסך תומך בקצב ריענון של 60Hz (ולא ב-90Hz כמו שמופיע, בצורה מבלבלת מאוד, בחלק מהפרסומים כולל באתר הרשמי) בעוד שמכשירים אחרים ברמת המחיר שלו כבר תומכים ב-90Hz, וזה גורם לגלילה ולאנימציות להיראות מעט מגומגמות למי שכבר התרגל למסכים עם קצב ריענון גבוה.
המכשיר מצויד בערכת השבבים MediaTek Dimensity 810 שמיוצר בתהליך ייצור של 6 ננומטר וכולל מעבד בעל 8 ליבות, אליו משודך זיכרון RAM בנפח נאה של 6GB ועוד אפשרות להרחבה וירטואלית (על חשבון זיכרון האחסון) לעד 11GB. במבחן הביצועים היומיומי, ה-V41 Vita סיפק ביצועים לא אחידים; ברוב הזמן חווית השימוש היתה מהירה מספיק וללא איטיות מורגשת בפתיחת יישומים, אבל מפעם לפעם הוא "נתקע" והאט בצורה משמעותית לכמה שניות, מה שפגם בחוויה. הבעיה המרכזית שלנו היתה בהקלדה; משום מה כל לחיצה על מקשי המקלדת הוירטואלית לקחה יותר זמן מהרצוי וכך טעינו לא מעט בהקלדה ונאלצנו להאט את הקצב כדי לשפר את הדיוק. מתווסף לכך מנוע רטט גרוע וחלש שלא מספק פידבק טקטילי ראוי להקלדה עד כדי כך שבחרנו לוותר עליו לגמרי. לפחות יש לציין שהמכשיר לא מתחמם כלל בזמן השימוש.
מערכת ההפעלה MyOS מצאה חן בעינינו בזכות עיצוב נאה ולא מוגזם, שימושיות טובה ואפשרויות התאמה אישית רבות יחסית. לא נתקלנו כאן בבאגים או התנהגויות מוזרות, ונחמד למצוא כאן אפשרות לשנות את האייקונים במסכי הבית, אנימציות, טפט יומי שמשתנה אוטומטית וכדומה.
במבחן הביצועים של Geekbench קיבל המכשיר ציון של 535 נקודות בלבד לביצועי ליבה בודדת, וציון של 1611 לריבוי ליבות.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)ל- Blade V41 Vita יש מצלמה אחת רצינית, בת 50 מגה פיקסל, ועוד שתי מצלמות שנמצאות שם בעיקר בשביל הרושם - אחת למקרו ואחת לעומק שדה, שתיהן בנות 2 מגה פיקסל. אין למכשיר הזה זום אופטי או עדשה רחבה, מה שדי מגביל את הוורסטיליות של מערך הצילום.
המצלמה הראשית הצליחה להפתיע אותנו לטובה. כל עוד צילמנו בתאורה טובה ובאור יום, מרבית התמונות יצאו יפות, עשירות בפרטים, עם צבעים נעימים ומראה כללי אותנטי. להפתעתנו אפילו מנגנון ה-HDR האוטומטי עובד היטב ומצליח להפיק תמונות עם חשיפה טובה ופירוט מרשים בתנאי תאורה קשים שבהם יש שמש חזרה וצללים כהים מאוד. עם זאת, איכות הצילום יורדת בחדות בצילום בתאורה שאינה אידיאלית, ותמונות שצילמנו בבית בשעות הלילה יצאו מטושטשות ברובן.
צילומי אנשים יצאו טובים כל עוד אין עליהם שמש חזקה מדי - במקרים כאלה המצלמה נטתה "לשרוף" את פני המצולמים. מצב הפורטרט גרוע מאוד (למרות המצלמה הייעודית לעומק שדה) ומייצר בוקה מלאכותי למראה עם גזירה חובבנית של המצולם מהרקע, ולא מומלץ להשתמש בו.
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציה מרבית של 1080p בלבד. האיכות סבירה, אבל בהיעדר מייצב תמונה כלשהו, הסרטונים רועדים מאוד מכל תנועת יד ולא נעים במיוחד לצפות בהם אלא אם כן היד שלכם יציבה במיוחד.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)ZTE Blade V41 Vita מצויד בסוללה בקיבולת של 4500mAh - הספק סטנדרטי. לשמחתנו, במקרה הזה המכשיר מנצל היטב את החומרה שלא תובענית מדי שלו (וכנראה גם את המסך עם קצב הרענון הסטנדרטי והבהירות הנמוכה) ומצליח לספק חיי סוללה טובים מאוד. קיבלנו יומיים שלמים של שימוש ללא שום חיסכון, עם בהירות מסך קרובה למקסימום ועם לא מעט צפייה בסרטוני טיקטוק, והסוללה נגמרה רק בסוף היום השני כאשר מאחורינו כ-6 שעות מסך פעיל.
גם הטעינה הפתיעה לטובה - עם הספק של 22 וואט המכשיר נטען מ-0 ל-100% תוך כשעה ורבע, זמן לא רע בכלל.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות החומרים שמהם בנוי ה-ZTE Blade V41 Vita לא מאוד מרשימה, למרות העיצוב הנאה שלו. הגב והמסגרת עשויים פלסטיק וזה מורגש מאוד במגע (להבדיל ממכשירים יקרים יותר של סמסונג שלעיתים קשה להבדיל בין הפלסטיק האיכותי לבין זכוכית). בנוסף, ביחידה שקיבלנו לבדיקה, היתה נקודה במסגרת שבצלע השמאלית שהרגישה רופפת, כאילו יש שם כפתור נסתר מתחת למסגרת, מה שלא מעיד טובות על איכות ההרכבה.
ככל הידוע לנו, המסך אינו מוגן בזכוכית חסינת שריטות כלשהי ומן הסתם אין כאן תקן עמידות במים.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר במחיר של כ- 780 ₪ כולל משלוח.