חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סיר בישול וטיגון Xiaomi Mi Smart Air Fryer שיאומי
הספק: 1500 וואט
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סיר בישול וטיגון Xiaomi Mi Smart Air Fryer שיאומי

לירן עבדי | 28.12.2022
הטוב
  • ניתן לשלוט גם דרך אפליקציה הכוללת אוטומציות מתוחכמות
  • הסיר מצופה חומר נון-סטיק וקל לניקוי
  • גוף קל משקל, קל לאחסון
  • מבשל היטב - ובמהירות
הרע
  • נפח נמוך שמציע עד 3-4 מנות בבישול, במקרה טוב
  • מבנה פלסטיק פשוט
בשורה התחתונה
הוא בין סירי הטיגון המוזלים בקטגוריה ונהנה ממראה מינימליסטי ונקי שיחמיא למטבח המוקפד. גם גודלו הקומפקטי לא ישתלט מדי, אבל כנראה שעדיין תעדיפו לאחסן אותו במזווה בתום השימוש. נפח האחסון הסמלי של סיר הטיגון החדש של שיאומי מסגיר את העובדה שהוא פחות אידיאלי למשפחות עם ילדים בוגרים, אלא שכזה שיותר ישתלב כמיני-תנור בדירת רווקים או עבור אלו שלא מסתפקים בטוסטר אובן או מיקרוגל רק כדי לחמם את האוכל שלהם. אם תכניות הבישול המובנות היו מדויקות יותר במשך החימום שהן מציעות, ה-Mi Smart Air Fryer היה מוכתר כאחד המכשירים המפתיעים של השנה.
הקדמה

ה-Mi Smart Air Fryer מבית Xiaomi הוא סיר טיגון באוויר חם בנפח 3.5 ליטר המתיימר להציע "בישול בריא יותר - פחות שמן וטיגון דל-שומן", לפי היצרנית. המכשיר מציע בישול באידוי, אפייה, הכנת יוגורט, ייבוש פירות מיובשים והפשרת מוצרים קפואים. עוד בסיר הטיגון: תמיכה באפליקציית Mi Home וגישה למתכונים מובנים, מסך מגע OLED ותמיכה ב-Google Assistant ו-Amazon Alexa.

תודה ליבואנית הרשמית קבוצת המילטון על השאלת המוצר לסקירה

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
הפרופיל של ה-Air Fryer מזכיר מאוד את בר המים של תמי 4, אולי קטן ממנו בכמה סנטימטרים בודדים. מידותיו: רוחב 25.2 ס"מ, אורך 33.5 ס"מ ועומק 30.4 ס"מ. החדשות הטובות שמשקלו נמוך למדי, כ-3.9 ק"ג, כזה שלא תובע ידיים חזקות במיוחד כדי להעביר אותו מהארון בו אוחסן לשטח העבודה במטבח. תפעול המכשיר שלפנינו די ישיר ונטול לוח בקרה מורכב מדי; מול המשתמש הוצב מקש הפעלה/כיבוי, מתחתיו מסך OLED המשלב חוגה ולחיץ במרכזו ולמטה שולבה ידית למשיכת התבנית בה מאוחסן המזון. לצד סיר הטיגון, במארז קיבלנו רשת גריל, פלטת צלייה וחוברת הפעלה.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות

עוברים לנוחות השימוש ויש שתי דרכים לפקוד על ה-Air Fryer: הראשונה היא דרך החוגה ומסך ה-OLED, שם תבחרו את הטמפ' הרצויה, משך זמן החימום – ומשם פעולת הבישול יוצאת לדרך. באפליקציית Mi Home תקבלו את התכונות המורחבות: מעבר לבחירת הערכים שתוארו קודם, באפליקציה מצאנו עוד המון מתכונים מעבר לאלו המובנים בסיר הטיגון, כמו אפיית לחם שום ופרצעלים, פאי תפוחים, טאקוס ובוריטוס, עוף שלם צלוי, קרפ ביצה ועוד הרבה מאכלים אזוטריים ומבוססי עמים – והצלחנו גם להגדיר ערכים משלנו וקביעתם כמתכון שנשמר במערכת. יש גם אופציית תזמון הבישול, כך שניתן להגדיר שרק בעוד שעה למשל הבישול ייצא לדרך, לעקוב אחרי סטטוס הבישול הנוכחי, לקבל התראה בסמארטפון כשתכנית הבישול הסתיימה וכן לכבות את ההתראה שמסמנת על הרגע שבו נדרשנו להפוך את המזון שבסיר.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


אפליקציית הבית של שיאומי לא פעם הרשימה אותנו עם חוקי אוטומציה מתוחכמים, כאלה שמאפשרים ליצור סצנת התנהגות אצל מוצרי שיאומי החכמים הפזורים ברחבי הבית. גם כאן הם זמינים, כשהפעם הם לא הרגישו לנו כמו גימיק. כך למשל קבענו שברגע שה-Air Fryer דרש לסובב את המזון בתום 8 דקות בישול, התאורה החכמה שלנו בחדר בו שהינו תהבהב, חיווי שהעדפנו היה על פני הצלצול שלא תמיד שמענו מהקצה השני של הדירה. זה אולי נשמע כמו יתרון קטן וחסר חשיבות, אבל קביעת רצף סצנות שכזה הופך את הסיר הטיגון של שיאומי ל"חכם" שבקטגוריה.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות
Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות

בחזרה לשימוש בסיר הטיגון, צריך גם לדבר על האחסון הצנום. נפח הסיר עומד על 3.5 ליטר, כמות אוכל שיכולה להספיק בפועל ל-2-3 מנות ולא מעבר. זה אולי אידיאלי לדירת רווקים או לזוג צעיר, אבל בדירת אכלנים או משפחה עם 2 ילדים מתבגרים, חלק ייאלצו להמתין לסיבוב הבישול הבא. בשיאומי מראים איך מרחב הבישול מאפשר למשל להכניס במקביל עד 12 כנפיים או 2 סטייקים למשל, אחד לכל מגש – אבל בשורה התחתונה מדובר ב-2 מנות בלבד, במקרה הטוב. באותו עניין, ה-Air Fryer מציע שני מפלסי הנחת מזון, כאשר רשת הגריל חוצצת ביניהם ויוצרת שתי קומות להנחת המזון. אולי מיותר לציין, אבל אם תנסו להניח יותר מדי מרכיבים או יחידות רבות וצפופות מאותו מזון, משך ואופן הבישול יושפעו מכך לרעה או במילים אחרות, האוכל לא יתבשל כמו שצריך.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות
Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


ועוד מילה על הנראות הכללית והעמידות. ה-Mi Smart Air Fryer לא משדר "זול" ואם כבר מראהו החלק והמינימליסטי, הלבן והנקי עם מסך דיגיטלי האלגנטי במרכזו, מזכיר מוצר שעוצב על ידי חברת התפוח המפורסמת. אלא שברגע שמסובבים את החוגה או כשלוחצים עליה, מזיזים את גוף הסיר ממקום למקום או כשסתם שולפים את הסל ומנסים להחזיר אותו בכוח למסילה הייעודית, מרגישים שלא מעט מה-Air Fryer עשוי פלסטיק, ולא מהסוג שמשאיר רושם אמין למדי. כשמתחשבים בעובדה שמעלות גבוהות מעורבות בעניין והיו כאן הרבה שליפות והחזרות של הסיר למקומו, קשה להעריך כמה ה-Air Fryer יהיה עמיד במבחן הטווח הארוך. בהיעדר חוויה שלילית באגף טיב החומר עד תום הבדיקה שלנו, נשאיר את העניין כספק בלבד.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל בכמה נתונים יבשים: הספק סיר הטיגון עומד על 1500W וב-Xiaomi מבטיחים שסיר הטיגון יודע להציע בישול באידוי, אפייה, הכנת יוגורט, ייבוש פירות מיובשים והפשרת מוצרים קפואים, שיכול גם לשרת כמיקרוגל וכתנור חשמלי. הטכנולוגיה: סירקולציית אוויר מחומם 360 מעלות, עם בישול מתמשך של עד 24 שעות וטמפ' ניתנת לכיוון בטווח שבין 40°C-200°C. לא חיטטנו מעבר לכך בנתונים הטכניים ועברנו ישר להכנת אוכל - ואת המחמאה הראשונה שנחלק ל-Mi Smart Air Fryer היא מהירות בישול מרשימה. כמה? תכף תגלו כיצד הכנת מנות פופולריות התקצרו בכמעט חצי ממהירויות התנור הקלאסי.


נתחיל למשל במחלקת הדגים: הכנסו לסיר שני דגים שונים, בקומה למעלה נתח סלמון טרי ולמטה צמד פילה לברק, עם תיבול קל בלבד. בחרנו בתכנית Fish המובנית במכשיר ולאחר מכן בחרנו בתכנית החימום Double Layer כדי להתאים לכמות האוכל שהוזן בסיר. ה-Air Fryer קבע תכנית באורך 25 דקות ויצא לדרך. בתום 8 דקות המכשיר צפצף שהגיע הזמן לנער את הסיר – וכבר אז נחשפנו לדגים שנצרבו היטב, עם מידת עשויה לא רעה בכלל שאולי חסר לה עוד דקה-שתיים עד שתהיה מוכנה לאכילה, לפחות לפי רמת העשייה המועדפת עלינו. בשורה התחתונה, בתום 13 דקות בחרנו להוציא את הדגים הרבה לפני הזמן המיועד, מאחר ולתחושתנו עד דקה 25 הם עלולים לצאת שרופים או עשויים מדי, לכל היותר. לסיכום, למרות שתכנית החימום לא תאמה לדגים, בפועל קיבלנו דגים עסיסיים וראויים בפחות מ-13 דקות – ואם אתם מעדיפים אותם אפילו פחות עשויים כמונו, גם 10 דקות יספיקו לכם.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


עוברים לתוספת שכולם אוהבים, צ'יפס. הכנסנו לפלטת הצלייה שבקומה התחתונה חבילת צ'יפס קפואים ובחרנו במצב French Fries המובנה, שהציע לנו 25 דקות חימום. כבר בתום 8 דקות המנה חוממה בדיוק להעדפתנו – אבל הילדים ביקשו עוד כמה דקות חימום כדי לקבל קראנצ'יות. בתום 12 דקות בישול, לצ'יפס שלנו זה הספיק לחלוטין; הקצוות החלו לקבל גווני חום שהתריעו על כך שעוד דקה-שתיים מיותרות וגם גוף הצ'יפס יתחיל להשחים. בפועל שוב הוצאנו את המזון מהסיר הרבה לפני הזמן המשוער, אבל עדיין נהנו ממנה שהופקה נפלאה בזכות צ'יפס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים ואין לנו תלונות באגם הטעם ואיכות הבישול.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


עוד מקרי בישול בתקופת הסקירה: עברנו להכנת 4 רגלי עוף והכנסנו כארבע יחידות, בחרנו בתכנית Chicken שהציעה 180 מעלות למשך 15 דקות – שהספיקו בדיוק.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


בחימום שניצל תירס מהמקפיא בחרנו באופציה הידנית; קבענו 200 מעלות למשך 10 דקות – וזה הספיק לחלוטין ל-Air Fryer לחמם בתום הזמן שניצל קריספי שהילדים טרפו.

הוראות וניקוי המכשיר

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

עוברים לניקיון הסיר וכמו בכל תהליך בישול, מהשמן המסונן שנאגר למטה לא תוכלו להימנע, מה גם שהיעדרו של סינון לתיבה תחתונה או כל אזור מוסתר, מציג את כל שאריות הנוזלים בגאון. החלק המעודד הוא שבתום הבישול רואים בדיוק את כמות השמן שנחסכה מאיתנו. לפי היצרנית, סל הטיגון עשוי מכמה שכבות ציפוי, ביניהן PTFE בלתי דביק (nonstick) – וזה מורגש מאוד, כשנדרשו מאיתנו כמה שפשופים בודדים עם ספוג רך כדי לגרש כתמים שמנוניים, אלה שלא גלשו החוצה כשהפכנו את הסיר.


Xiaomi Mi Smart Air Fryer: להפוך לבשלן בדקות


לפי היצרנית, מלבד גוף הסיר, את כל הרכיבים ניתן להכניס למדיח הכלים – אבל מניסיון שלנו, שילוב של טמפ' גבוהה מדי וחומרים מאכלים עלולים לפגוע בנראות המוצר ולשחוק את ציפוי ה-nonstick בטווח הארוך. עוד עניין הוא רשת הגריל - יש מאכלים מסוימים שעדיף שלא להניח עליו, כמו דג סלמון למשל, שחלקים ממנו נדבקו לגריל במהלך החימום – מה שגם להתפרקות הנתח ובדרך גם איבדנו הרבה מה"בשר" שלו.

תודה ליבואנית הרשמית קבוצת המילטון על השאלת המוצר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply