סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga Slim 9 14IAP7 82T0004KIV
- קצב ריענון 90Hz – שגם זולל סוללה
- תצוגת OLED עם ניגודיות מפעימה
- גוף אלומיניום עמיד ונאה למראה
- רמקולים עם פירוט מפתיע
- מעבד שטוב למשימות בסיסיות בלבד
- מסך רווי בהשתקפויות מהסביבה
- חיי סוללה סבירים
תודות למארז אלומיניום מהודק, שוליים כסופים ונוחות משתמש גבוהה, ה-Yoga Slim 9 יתאים למשתמש שהנראות חשובה לו לא פחות מהפונקציונליות. אך תצוגת ה-OLED המרהיבה כאילו נועדה להראות את הביצועים הבינוניים שלו וזה אם חיי הסוללה הסבירים ומטה, בכלל יאפשרו לכם להגיע לשלב הזה.
למרות שהוא אחד מהניידים שקיבלו אצלנו הכי הרבה מחמאות מהסביבה, היינו מצפים שמעבד הi5-1240P המיועד לביצועים משרדיים יוריד את צריכת האנרגיה מספיק כדי שזמן העבודה יהיה מרשים, אך בפועל קיבלנו ביצועים בינוניים וסוללה קצרת חיים.
ה-Yoga Slim 9-14IAP7 הוא מחשב נייד העשוי גוף סגסוגת אלומיניום עם עיצוב דק במיוחד המורכב מחומרים ממוחזרים ואריזות חסכוניות. מתחת למכסה המנוע מעבד i5-1240P עם 16GB זיכרון RAM ותצוגת OLED ברזולוציה 2.8K עם קצב ריענון 90Hz, ותמיכה ב-DCI-P3 100% ו-sRGB 125%. המחשב זמין בגוון Oatmeal.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד ה-i5-1240P מהדור ה-12 של מעבדי Intel לא מיועד למשימות כבדות מדי, בעיקר מטלות משרד ואולי אפילו כמה משחקים בקצב פריימים נמוך. מחזק את העניין מאיץ גרפי בסיסי Intel Iris Xe שהצליח להריץ את פרימייר עם זמני רינדור מזעזעים, אך כלל לא הצליח לפתוח את תוכנת Resolve. לתוכנות פשוטות יותר שלא נשענות על המעבד הגרפי יש סיכוי טוב יותר לעבוד. זיכרון ה-RAM כאן בנפח 16GB הוא מסוג LPDDR5 בתדר 5600MHz מציעים התמודדות נאה עם כמה במשימות במקביל שגם ימנעו רגעי קרטוע.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)במסך ה-14 אינץ' שולבה תצוגת OLED המבוקשת, יחד עם רזולוציה של 1800X2880 פיקסלים ותמיכה בסולמות הצבעים DCI-100% P3 ו-125% sRGB. הניגודיות היא המפעימה כאן יותר מכל התכונות; ה-DisplayHDR 500 True Black נוכח בגאון והיחס בין שחורים סמוכים מפואר, ממש מבחינים בהבדל שבין אפור, לאפור כהה, לנייבי ולשחור. צפייה מזוויות מאתגרות גם אפשרית, התצוגה חדה כנדרש והמסך מציע קצב ריענון 90Hz – אבל יגזול בהתאם חיי סוללה בקצב מואץ.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)לטעמנו מכשירי ה-Yoga תמיד היו מרשימים חזותית. ה-Slim 9 ממשיך את הקו האלגנטי; פינות מעוגלות, שוליים כסופים, זכוכית 3D בקייס ומארז אלומיניום מהודק מגישים מחשב באמת יפה למראה. מידות המחשב: רוחב 31.5 ס"מ, אורך 21 ס"מ, עובי 1.5 ס"מ ומשקל של 1.37 ק"ג, כלומר מידות די ממוצעות למחשב 14 אינץ'. המסך מוטה לאחור עד לזווית של 180 מעלות, אידיאלי אם תבקשו להפוך את המחשב לתחנת עבודה ולעבוד עם מקלדת חיצונית, בחיבור חוטי או בלוטות'.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)במחשב ישנה סוללת 75Wh, במארז קיבלנו מטען 100W בחיבור USB-C ויש גם תמיכה בטעינה מהירה Rapid Charge של Lenovo שמבטיחה שעתיים של סוללה בתמורה ל-15 דקות טעינה. ה-Yoga Slim 9 לא הבריק מדי בקטגוריה, עם בערך 5.5-6.5 שעות פעילות בממוצע כשעבדנו עליו במשרד. ייאמר לזכותו שה-Wi-Fi עבד כל הזמן, הבהירות הייתה גבוהה יחסית בגלל השתקפויות שלא הפסיקו להופיע, הנגן האינטרנטי של ספוטיפיי עבד ברקע והמחשב לא נהנה מיותר מדי הפסקות. זה לא הרבה, אבל גם כמעט מצליח לענות על צורך של יום עבודה ממוצע.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)כאמור, המארז כאן עשוי אלומיניום שנחשב לעדיף על שאר חומרי הפלסטיק בגרסאותיו ויש גם זכוכית 3D בקייס העליון, אם כי יהיו כאלה שייראו בכך חיסרון בשל הפגיעות הגבוהה שלו לסדקים ושברים קטנים ומעצבנים שאי אפשר לפספס. ב-Lenovo גם מנופפים בכמה תכונות של אחריות סביבתית כמו השימוש באריזת נייר, ריפוד פלסטיק ושימוש ב-"50% אלומיניום ממוחזר בכיסוי D ו-25% פלסטיק ממוחזר במסגרת הסוללה", לפי היצרנית.
בענייני אבטחה, יש כאן רק סורק פנים הנתמך בעזרת מצלמת 1080p עם IR – והוא פנטסטי. זיהוי הפנים מהיר ולא תובע מבט ישיר לעדשה, אפילו זווית קטנה של מבט לצד המחשב וה-Slim 9 הצליח לזהות אותנו. עוד תכונה שעבדה נהדר היא Zero touch lock שנעלה את המחשב אוטומטית ברגע שקמנו מהכיסא ועם תכונת Zero touch login המחשב זיהה אותנו אוטומטית כשחזרנו לשבת וכבר ביצעה log-in במערכת. מצוין. המערכת גם מציעה עצירה אוטומטית של וידאו ברגע שנקום מהכיסא, אבל תומכת רק בכמה נגנים אזוטריים, אולי מלבד VLC Player - ועל נגנים מבוססי WEB כמו ספוטיפיי או יוטיוב, אין מה לדבר, מה שדי מגביל את היעילות של התכונה.