חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Logitech Zone Vibe 125 לוגיטק
יצרן: Logitech
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 9/2022
גרסת Bluetooth: 5.2
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
איליה גלפרין 04.05.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Logitech Zone Vibe 125 לוגיטק

לירן עבדי | 21.12.2022
הטוב
  • גוף קל משקל, נוחות בהרכבה ממושכת
  • מאפשר צימוד לשני מכשירים במקביל
  • נרתיק נשיאה כלול
  • מיקרופון איכותי
הרע
  • חיי סוללה צנועים, עד 20 שעות האזנה בלבד
  • חיווי סוללה בעייתי
  • ללא סינון רעשים
בשורה התחתונה
ה-Zone Vibe 125 הן אוזניות משרד יעילות, בזכות מיקרופון שמתעד קול בצלילות, הצימוד לשני מכשירים מוערך ויש גם אפליקציה עם אקולייזר להתאמת הסאונד שלכם. איפה Logitech בכל זאת מפשלים? בקטגוריית הסוללה, שם תאלצו להסתפק באורך חיים שנע בין 16-18 שעות נגינה וחיווי סוללה שנוטה לספק סטטוס אחוזים לא מדויק. גם שילובו של סינון רעשים היה נחוץ כאן, אבל כנראה שזו תכונה שעדיין תמצאו בעיקר באוזניות קשת יותר יוקרתיות.

Zone Vibe 125
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 399 ₪
מחיר סופי: 404 ₪
מחיר סופי: 479 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

ה-Zone Vibe 125 הן אוזניות אלחוטיות מבית Logitech המבטיחות גוף קל משקל, חיבוריות אלחוטית יציבה וארוכת טווח באמצעות דונגל USB וקישורית בלוטות' – ומתיימרות להתאים לשימוש עסקי מקצועי, בין אם אתם בבית או במשרד. הדרייברים בקוטר 40 מ"מ, טווח התדרים עומד על 20-20KHz ויש גם הבטחה לחיי סוללה של עד 20 שעות האזנה. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מכמה עניינים טכניים: קוטר הדרייברים של האוזניות עומד על 40 מ"מ, טווח התדרים לא בולט מדי ונע בין 20-20KHz ורגישות 118.0±3dB. צמד מיקרופונים MEMS מקליטים את הנשמע בטווח התדרים 100-8KHz ובדפוס הקלטה omni-directional, כלומר הקלטה שאמורה להיות מאוזנת ב-360 מעלות.


באשר לאיכות הסאונד, ה-Vibe 125 לא מציעות משהו שטרם שמעתם – אבל שזה לא ישתמע כאילו פרופיל הצליל רע, שלא יתאים לאודיופילים מן הסתם. הבאסים ב-The Businessשל Tiësto נשמעו עמומים וספוגיים למדי וההתמודדות הנאותה עם כלים רבים ב-Can't Hold Us של Macklemore & Ryan Lewis הגישה צליל מלא ונקי, בלי עדיפות ברורה לטווח מסוים. ב-Need to Knowשל Doja Cat כבר התחלנו להרגיש את מלוא כוחם של הטווחים הנמוכים ו-SICKO MODE של Travis Scott חתם את הסיפור: יש לאוזניות באסים טובים ומורגשים, אבל רחוקים מלהרעיד את האוזן.


Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות


החלקים היותר מחמיאים באגף הסאונד הגיעו דווקא מה-Vocals והאוזניות שלפנינו הצטיינו לא פעם באגף "המקצועי"; בניהול שיחות טלפון, הרצאות TED או סתם כשצפינו בהדרכות פוטושופ ביוטיוב. הגשת הטווחים בהם שלטו קולות אנושיים הוגשו נקיים מהרגיל, כאילו עברו חידוד מלאכותי מסוים שגרם להם להישמע מעט יותר צלולים מהרגיל. בהאזנה למוזיקה פחות הבחנו באפקט, אבל כשה-Vocals הם חלק משמעותי מאופי הצליל, אי אפשר שלא להבחין בהשחזת ההגשה שלהם.

Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות

עוד בעניין איכות השמע, יש בנמצא אקולייזר ומסנן רעשים, שניהם ברמת תוכנת Logi Tune הזמינה למחשב וכאפליקציה לנייד. מאחר וה-Vibe 125 שירת אותנו בעיקר כאוזניות משרד, העדפנו לעבוד עם גרסת הדסקטופ. באקולייזר תמצאו כמה צלילים מובנים כמו Podcast ו-Bass Boost והצלחנו גם להקים פרופיל סאונד להעדפתנו תחת Custom. עוד בתוכנה: קביעת ה-Sidetone כך שתשמעו את עצמכם תוך כדי הקלטה, שליטה על עוצמת המיקרופון, ביטול ה-Mute האוטומטי של קיפול המיקרופון וביטול החיוויים הקוליים. משום מה, רק באפליקציה נחשפנו ל-Noise cancellation, אבל בהרמת המתג אין שום השפעה על נטרול רעשי הרקע. לא ברור אם מדובר בבעיה טכני או פיצ'ר חצי-אפוי, אבל במבחן התוצאה אין כאן ביטול רעשים משמעותי, אולי מלבד האטימות הבסיסית שמגיעה עם הרכבת האוזניות.

Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות


עוברים למיקרופון, ששירת אותנו בהרבה שיחות שוטפות, חלק אישיות וחלק הקשורות לעבודה, לאחר שעבר צימוד (pairing) מבוסס בלוטות' לסלולרי שלנו. המיקרופון של ה-Vibe 125 התגלה כמוצלח למדי והחיסרון היחיד שלו זה שאין לו מסנן איכותי מספיק שינטרל לחלוטין את הקולגות ששוחחו בסמוך אלינו. עדיין, מדובר באיכות הקלטה טובה מאוד; ניצלנו את המיקרופון לשיחות Zoom, שיחות טלפון שגרתיות והקלטנו דרכו הדרכות על תוכנות עריכה – ותמיד נשמענו חדים וצלולים. יופי של מיקרופון.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במראה, ה-Zone Vibe 125 הזכירו לנו מאוד את ה-G435, עוד אוזניות אלחוטיות מבית אותה יצרנית, שהתגלו בשעתן כפונקציונליות אבל גם התקשו להרשים יותר מדי. שתי האוזניות זוכות לאותן מחמאות באגף הנראות והנוחות על הראש: קשת הבד הדקיקה אמנם עשויה מפלסטיק שברירי אבל לא תרגישו אותה כלל על הראש, לא בשימוש קצר ולא ממושכות. ריפודי הבד גם מצוינים, לא לוחצים על עצמות הלחיים והרכות המוגזמת שלהן, שאולי יהיו כאלה שפחות התחברו, יוצרת מגע חצי-רופף על האוזניים. זה לא אומר שהן מחליקות מהראש כמובן ותמיד אפשר לכוון את הידיות שמעל כוסות האוזן כדי לספק את התמיכה הרצויה. בשורה התחתונה, תוצר של משקלן הנמוך, כ-185 גרם בלבד, את ה-Vibe 125 נוח מאוד להרכיב למשך שעות רבות ובקושי להרגיש בנוכחותן, יחסית לאוזניות קשת כמובן. מלבד האוזניות, במארז קיבלנו משדר USB (דונגל), מתאם USB-A ל-USB-C, כבל טעינה ונרתיק נשיאה מבד.


Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות


עוברים לשימוש בסיסי: בכוס אוזן מקש בודד עבור הפעלה/עצירה של שיר ובכוס אוזן שמאל תמצאו את מקשי קבלת שיחה, הגברת/הנמכת ווליום, מתג כיבוי/הפעלת האוזניות ומעבר לצימוד בלוטות' – ולבסוף כניסת ה-USB-C עבור הטעינה. מקל מיקרופון דקיק וקצר נשלף מכוס אוזן שמאל וחוזר למקומו תוך יצירת קו אפס כך שאינו בולט כשאינו בשימוש. פעולת שליפת המיקרופון והחזרתו למקומו מלווה בפקודת Mute אוטומטית של המיקרופון מצד האוזניות, שגם מתריעה על כך קולית. אם בכל זאת תבקשו להשתיק את המיקרופון מבלי להחזירו למקומו, לחיצה על מקש אפור קטן בקצה מקל המיקרופון מאפשר זאת.

כל המקשים מגיבים ועובדים במהירות וללא בעיות, אם כי הגישה העיוורת אליהן דורשת התאקלמות. את מתג ההזזה הקטן למשל שמדליק ומכבה את האוזניות היינו מעדיפים באזור יותר עליון של כוס האוזן ואולי גם הגדלה שלו הייתה עוזרת למצוא אותו יותר בקלות. גם "פירוק" המקשים של הפעלת/עצירת שיר והגברת/הנמכת הווליום בשני אזורים שונים הופך את חווית המשתמש לכזו שדורשת תרגול וגם היינו מעדיפים גלגלת ווליום מאשר מקשים – אבל הוגן להוסיף שאחרי יומיים-שלושה של שימוש, ה-Vibe 125 לא עושה חיים קשים מדי.

Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות

מבחינת חיבוריות, האוזניות מאפשרות חיבור אלחוטי בלבד, כלומר אין כאן כניסת 3.5 מ"מ ובמידה ואזלה הסוללה במפתיע, נתקעתם עם אוזניות שתובעות חיבור מיידי לחשמל. באגף האלחוטי, יש כאן צמד אפשרויות, חיבור דרך דונגל המתחבר לכניסת USB סטנדרטית או דרך קישורית בלוטות' 5.0, לכל מכשיר תואם כמובן. את שני הצימודים האלחוטיים ביצענו ושניהם עבדו נהדר, עם קטיעות אפסיות וטווח קליטה מרשים מאוד, סביבות 15 מטרים לפני שהתחלנו להרגיש בבעיית קשר. עוד חדשות טובות לאנשי המשרד: הצלחנו לצמד את ה-Vibe 125 לשני מכשירים בו זמנית, ללפטופ עם דונגל ולסמארטפון שלנו בחיבור בלוטות', וההתמודדות של האוזניות עם שני המכשירים אלגנטית מאוד, כלומר ברגע שמתקבלת שיחה, השיר ביוטיוב מושתק אוטומטית ופלט האודיו מועבר לשיחה שבסלולרי.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הסוללה הפנימית מבטיחה להציע לפי היצרנית עד 18 שעות דיבור ועד 20 שעות האזנה – לא ההבטחות הכי מרשימות וכבר פגשנו בלא מעט אוזניות עם ביצועים יותר מרשימים, כפולים אם לא משולשים מבחינת שעות ההאזנה. זה לא אומר כמובן שתצטרכו לרדוף אחרי מטען ובשימוש המשרדי השגרתי שלנו מצאנו את עצמנו מטעינים מדי 3-4 ימים את האוזניות. כאמור, ברור שהיינו שמחים לטעינה פחות תדירה, כמו דגמים שתבעו חיבור לחשמל רק בתום שבוע/שבוע וחצי של שימוש, אבל בעבור השימוש המשרדי היום-יומי, ה-Vibe 125 בכל מקרה יהיה תמיד בקרבת מקור חשמל. עוד חדשות חצי-מנחמות – ניתן להשתמש באוזניות תוך כדי טעינה.


מבחינת מעקב אחר סטטוס סוללה עדכני, בכל הדלקת האוזניות, חיווי קולי מודיע על אחוזי הסוללה הנוכחיים ובאחוזי סוללה אחרונים תאורת LED תתחיל להבהב באדום. גם ברמת מערכת ההפעלה וגם מצד האפליקציה ניתן לעקוב אחרי סטטוס האחוזים. במארז קיבלנו כבל USB-C באורך 1.3 מטרים. ברמת התוכנה ניתן לקבוע בתוך כמה דקות האוזניות ייכנסו ל-Sleep Mode, בין 5 דקות לשעתיים.


Logitech Zone Vibe 125: טובות למשרד, פחות לנסיעות


באשר לטעינה, למרות שאין התייחסות רשמית לטכנולוגיית טעינה מהירה, ה-Vibe 125 מתהדר במשך טעינה קצר למדי, או לפחות ככה חשבנו. בתוך פחות מ-15 דקות צברנו כ-45% סוללה והסוללה הצביעה על 60% אחוזי סוללה בסך הכל. בתום כמה דקות האזנה הסוללה צנחה ל-30% אחוזי סוללה, נתון שכמובן לא הגיוני ולא התכתב עם השימוש המינימלי שלנו באותו טווח זמן. בשורה התחתונה גילינו שסטטוס הסוללה מתקשה לספק חיווי מהימן וסובל מיותר מדי "קפיצות" בנתונים שהוא משקף למשתמש – וזו בעיה אם תבקשו לסמוך על האוזניות לפני יום עבודה עמוס בשיחות. טעינה מלאה, כלומר מ-0% ל-100%, ארכה בערך שעה וחצי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply