חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Defunc Home Large
סוג: רמקול חכם
יצרן: Defunc
טווח מחירים: מעל 1000 ₪
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: Wi-Fi
מקור חשמל: כבל חשמל
הספק: 100 Watt
תאריך כניסה לאתר: 8/2022
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Defunc Home Large

לירן עבדי | 11.09.2022
הטוב
  • נראות מוקפדת ויוקרתית, מאפשרת התאמה עיצובית אישית
  • אפליקציה יציבה ויעילה
  • איכות סאונד מצוינת
  • שימושיות דינמית
הרע
  • ללא תמיכה ב-Google Home, צפויה בעתיד
  • חיבוריות מצומצמת שעלולה להגביל
בשורה התחתונה
סט החיבורים הספגני והיעדר התמיכה ב-Google Home הם עקב האכילס של הרמקולים Home Large מבית Defunc. עדיין ראוי לציין שבמגבלת תכונותיהם הם הצטיינו: הסובבים התרשמו לטובה מאיכות הסאונד, הם בורכו באפליקציה לעילא והשימושיות הדינמית שלהם לצד התמיכה בשירותי הזרמה פופולריים הופכת אותם לפתרון אודיו ראוי עבור רוב הצרכים הביתיים הטיפוסיים. מה בכל זאת לא תוכלו לעשות עם ה-Home Large? לחבר אותם כרמקולים לטלוויזיה בחיבור HDMI ולהזרים מהם אודיו מ-YouTube על גבי Wi-Fi, שזה אולי נשמע מעט אבל בפועל הגביל צורך בסיסי מאוד. בשורה התחתונה, רמקול מצוין ושימושי, עם מגבלות טבעיות שצריך לקחת בחשבון.
Home Large
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,318 ₪
מחיר סופי: 1,319 ₪
מחיר סופי: 1,320 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

ה-Home מבית אודיו השוודי Defunc הוא רמקול ביתי המבטיח להציע סאונד עוצמתי, באס מוגבר ומגוון חיבורים למוזיקה על גבי רשת ה-Wi-Fi הביתית. עוד הרמקול מציע עיצוב בהתאמה אישית, שידוך בין רמקולים בחדרים שונים ברחבי הבית באמצעות אפליקציה, תמיכה ב-Spotify וב-Tidal וכן סיוע קולי של AirPlay 2 ו-Alexa. הרמקולים זמינים בדגמי Small ו-Large, בצבעי לבן ושחור. סקירה זו תתייחס לצמד רמקולים מדגם Large, בצבע לבן.


החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

איכות השמע

(70% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איך אפשר בלי, נתחיל קודם עם כמה נתונים טכניים: הספק כל רמקול עומד על 100W, נתון שאמור להציע את הסאונד הרועם עבור השימוש הביתי. הטוויטר קוטרו כמעט 2 ס"מ, הוופר 15 ס"מ וטווח התדרים עומד על 30Hz-20KHz. ב-Defunc ממליצים על הצבת הרמקול בחדר בטווח שבין 10-80 מ"ר.


Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה


במבחן שלטעמנו החשוב ביותר בכל הנוגע לקטגוריית הרמקולים, איכות הסאונד של ה-Home מצוינת. כל רמקול מגיש את המיטב מהטווחים ולמרות היעדרותו הרשמית של סאבוופר חיצוני האחראי אישית על הטווחים הנמוכים, אין כאן הרגשה מהותית של מחסור בצלילים רדודים מהסוג הנפוח והפריך שמרעיד את החדר. צמד הרמקולים ליווה אותנו במגוון סוגי השמעות, מלהיטי פופ קצביים, דרך קטעי מוטיבציה קופצניים בזמן אימון ביתי ועד להאזנה לפודקאסטים בנושאי פסיכולוגיה. הטיפול ב-Vocals מרשים וחידוד הקולות מורגש מאוד, הטווחים הבינוניים לא דורסים או נדרסים על ידי הנמוכים והבאסים בשלהם; גסים, עבים ו"בועטים" בדיוק מתי שצריך. את טווחי הטרבל והבס תוכלו לשנות ברמת האפליקציה, אלא שלא מצאנו סיבה לערוך את המשתנים; הסאונד הרגיש לנו מאוזן מאוד ודרש מינימום התייחסות.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה

גם בכל הנוגע לווליום אין מה לדאוג ולצורך הפרטי שלכם, בבית או בחצר, קיבלנו עוצמת סאונד שהיא מעל ומעבר. לא שציפינו לפחות מכך, אבל הספק בסך 100W בכל רמקול משאיר אחריו שובל שאגות ראוי להאזנה שלא מאבד מאיכותו גם בעוצמה גבוהה ממש, בין אם תאזינו להופעה חיה בסלון וכל רחש בקהל יישמע היטב, ובין אם תבחרו להפעיל בגינה פלייליסט שירי ילדים כדי להפעיל את הקטנטנים בחופש הגדול. ה-Home גם התגלה כמצוין להפעלות או למסיבת יומולדת קטנות; העובדה שהוא דינמי יחסית ורק דורש חיבור חשמל וגישה ל-Wi-Fi הופכת אותו לפתרון קול מעולה עבור אירועים משפחתיים קטנים.

הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-Home Large מראה די סימטרי ומידות הגובה והרוחב שלו זהות, כ-30 ס"מ כל אחת מהן. העומק עומד על 15 ס"מ ומשקל כל יחידת הרמקול כ-3.7 ק"ג. ככל שהתקדמנו בימי הסקירה גילינו שהייעוד של הרמקולים יותר דינמי ממה שציפינו, כך שעניין המשקל הלא-נמוך עלול להוות אתגר מסוים, אם כי אם מצאתם לו "תושבות קבע" בחדר מסוים, למשקל חשיבות אפסית מן הסתם.


Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה


ראוי לחלק הרבה מחמאות לנראות הרמקול: שילבנו את צמד יחידות ה-Large שקיבלנו על המזנון הנמוך שמתחת לטלוויזיה שבסלון והן הוצבו בשני קצותיו. מעבר לתכליתם הברורה מאליה, הם התגלו לא פחות מפריטי נוי אסתטיים מחמיאים ובולטים בנוף. צורת הרמקול מעוגלת, כשחלקו הקדמי והחשוף למשתמש הוא בעיקר כיסוי הבד שמסתיר את הדרייבר – הנשען מאחור על סטנד רגלי בצורת Y בציפוי מתכתי. בעלות נפרדת, ניתן להתקין את הרמקול על סטנד דק ומוארך, על מתלה קיר/בפינות ואפשר גם להחליף את רשת הבד הבסיסית בסדרת צבעים שאולי יותר יתאימו לחדר בו הרמקול ישתלב. יופי של התאמה אישית מצד Defunc.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה

חמישה מקשי מגע מוקמו בקודקוד הרמקול, המסומנים באייקונים שייעוד חלקם ברור, האחרים גרמו לנו לפשפש במדריך. מקש המיקרופון יכבה את מילת המפתח שמעוררת את העוזרת הווירטואלית, מקש Alexa הייעודי יגרום להפעלתה, מקש Play/Pause הסטנדרטי להפעלת/עצירת שיר ואחריו צמד מקשי הווליום, שגם משמשים כמעבר לשיר הבא/הקודם בלחיצה ממושכת. מאחורי הרמקול מסתתרות הכניסות ואל תצפו למגוון חיבורים עשיר; מלבד כניסת החשמל תקבלו כניסת אודיו אחת בלבד בתצורת AUX IN. אין כאן כניסת RCA, כניסת HDMI ואפילו חיבור אופטי לא בנמצא.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה

יצאנו לדרך ואת ההיצמדות של צמד הרמקולים לרשת ה-Wi-Fi הביתית שלנו ביצענו בעזרת אפליקציית Defunc HOME הידידותית להפליא, בתהליך שארך בדיוק דקה וחצי לכל רמקול. מציאת הרמקולים על ידי האפליקציה הייתה מיידית, ואחרי בחירת הרשת הרצויה והענקת שם לכל רמקול, הם התווספו למכשיר שלנו כפלט לכל סוג אודיו. קיבלנו גם עדכון קושחה באמצע, שארך עוד דקה-שתיים. האפליקציה מאפשרת גם לשדך בין הרמקולים, כך שיהפכו למערכת היקפית, אם תבחרו לשלב את הצמד בסלון למשל. משם המשכנו בתהליך הצימוד מול ספוטיפיי בטלפון שלנו; נכנסנו לאפליקציית שירות המוזיקה המפורסמת ומשם אי אפשר להסתבך, הרמקולים פשוט הופיעו כמקור ממנו ניתן להאזין לשירים.

אגב שירותי הזרמת אודיו, ה-Home Large תומך במספר לא מבוטל של אפליקציות סטרימינג מוכרות, אם כי חלקן פחות רלוונטיות לישראל. כאמור, ספוטיפיי המוצלחת כאן, גם Deezer, Tidal ,Alexa ,TuneIn ו-Amazon Music וגם שירותים יותר אזוטריים כמו Napster, Qobuz ו-QQ Music הסינית. רק למה YouTube ו-YouTube Music הבולטות נעדרו? לא ברור. מהיח"צ נמסר שבעוד חודשיים תתווסף תמיכה ל-Google Home באמצעות עדכון, כך שיתאפשר Cast של אודיו ממכשיר האנדרואיד שברשותכם, אלא שעד אז לא תוכלו להאזין ליוטיוב דרך Wi-Fi אלא רק דרך בלוטות'. זה לא נורא, אבל לא לשם כך תתחדשו במערכת סאונד Multi-Room יוקרתית. לפחות יש חדשות טובות למשתמשי חברת התפוח: ה-Home Large תומך ב-AirPlay 2, כלומר למרות שאינו חלק מהאקו-סיסטם של אפל, הרמקול עדיין מאפשר הזרמת אודיו נוחה מכל מכשיר מבוסס iOS.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה


במסגרת היכולות הקיימות, השימושיות עם הרמקול בשוטף מצוינת. ב-Defunc מנסים ומצליחים לייצר סביבת סאונד מבוססת Multi-Room הנשענת על ה-Wi-Fi הביתי. תשכחו מקטיעות, גמגומי מערכת או זמני תגובה איטיים. פשוט בוחרים שיר באפליקציית הסטרימינג שלכם והוא מיד מתנגן ברחבי הבית. זה התחיל בהשכמת בוקר של הקטנטנים עם "בוא תראה" של אנה זק, המשיך בצהריים עם פלייליסט ג'אז מרגיע ברקע בזמן שעבדנו ואת היום קינחנו בהאזנה לפודקסט קומי בזמן שהכנו ארוחת ערב במטבח. ניתן גם להזרים שירים שאוחסנו מקומית בטלפון, כמובן. עוד עניין מחמיא שגילינו על בשרנו בנוגע לנגישות ונוחות: לעומת רמקול בלוטות' שמוגבל טבעית על ידי מרחק הסמארטפון מהרמקולים, כאן אפשר לשכוח מהעניין וכל עוד תהיה לכם גישה אלחוטית לרשת הביתית, המוזיקה תמשיך להתנגן, גם אם אתם בצד אחד של הבית והרמקולים בצד השני. כמובן שעדיין מרחק ועוצמת הקליטה של הראוטר עלולים להוות מכשול, אבל במקרה שלנו הוא היה עדיף על יכולות הקליטה של הבלוטות'.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה


צריך גם להתייחס לחיבוריות המוגבלת: הגישה הסגפנית של Defunc לספק אך ורק כניסת AUX מאחור מגבילה מאוד. אז נכון שקישורית בלוטות' תוכל לטפל במקרים היותר "מסובכים" מבחינת חיבורים או היעדר תמיכה בשירותי הזרמת אודיו אחרים – ועדיין נתקלנו בכמה רגעים שהיו יכולים להיות פחות מתסכלים אילו הייתה מתווספת עוד כניסת אודיו או שתיים. כך למשל כניסת HDMI הייתה מאפשרת לנו לחבר את הרמקולים לטלוויזיה, שימושיות נוספת ודרמטית שהייתה מעניקה לרמקולים המון ערך מוסף שלא מסתכם ב-Cast דרך הטלפון. אין כאן גם אופציה לחיבור סאבוופר חיצוני או כניסת RCA לחיבור מגבר – ועל אלו עוד נוכל לחמול, אבל גילינו שככל שרמקול ה-Home יעיל מאוד בייעודו הספציפי, הוא מצטיין רק בתחום זה ובכך הופך את מרחב השימושיות שלו למצומצם למדי.

ועוד מילה-שתיים על אפליקציית Defunc HOME שהפתיעה לטובה בנוחות השימוש שלה. מעבר להתקנה הראשונית החלקה, היא חשפה לא מעט פיצ'רים, חלק שימושיים וחלק פחות. ראשית, היא לא דורשת תהליך הוספת רמקולים מכל משתמש חדש בנפרד – רק צריך להוריד את האפליקציה, להתחבר לרשת אליה הוצמד הרמקול בפעם הראשונה, והם כבר יוצגו למשתמש אוטומטית. שימושי מאוד אם תרצו להעניק לכמה מבני הבית הרשאת גישה לרמקולים.

Defunc Home Large: רמקול מצוין, חיבוריות מגבילה

תחת Placement EQ ניתן לבצע אופטימיזציית הסאונד לפי מיקום הרמקול ולהגדיר היכן הוא הוצב; על סטנד, רצפה או מדף – והסאונד יותאם לסיטואציה. הגדרנו את מיקום צמד הרמקולים כמתבקש ונשקר אם נאמר שהבחנו בהבדל כלשהו. מילא. תחת שירותי הסטרימינג תוכלו להעביר את הרמקולים בזריזות בין שלושת מצבי ה-Input, כלומר Wi-Fi, Bluetooth או Aux In – רק חבל שלא ניתן לקבוע את Input ברירת המחדל ובמקרה שלפנינו בכל אתחול הרמקולים, מקור ה-Wi-Fi הוגדר כראשי. עוד באפליקציה: שינויי נוכחות ה-Treble וה-Bass, שהורגשו היטב, קביעת הווליום הכללי של כל רמקול – ויש גם שעון מעורר, על כל מקרה.

החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply