סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga 7 14IAL7 82QE008UIV
- חיי סוללה טובים בשימוש שגרתי
- צמד כניסות Thunderbolt 4
- תצוגת OLED מצוינת
- עיצוב אלגנטי ועמיד
- מבנה היברידי
- זיהוי ביומטרי איטי
- מעבד גרפי בסיסי
- שוליים עבים
המחשב הנייד Yoga 7-14IAL7 מבית Lenovo מציע מסך 14 אינץ', מעבד i7 מהדור 12 והבטחה לחיי סוללה ארוכים, רב תכליתיות ב-360 מעלות ושלדת גוף עמידה המתיימרת להציע עיצוב נוח שיאפשר "ליצור לעבוד ולבצע כל שתרצו", לפי היצרנית. עוד במפרט: ארבעה רמקולים תומכים ב-Dolby Atmos, סורק פנים, תצוגת OLED עם תמיכה ב-DisplayHDR True Black 500 ועט סטיילוס המגיע במארז. המחשב זמין בצבע אפור וכחול.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)במפרט: מעבד i7-1260P מבית אינטל, חמוש ב-16GB זיכרון RAM, כונן SSD M.2 בנפח 1TB, עם מעבד גרפי בסיסי בלבד, Iris Xe Graphics. בבדיקת 3DMark קיבלנו 1678 נקודות ב-Time Spy ו-4511 נקודות ב-Fire Strike, ביצועים צנועים למדי ובהתחשב בכך שאינו מיועד לגיימינג, התקשינו גם לבוא בטענות. במבחן השגרתי של GeekBench 5 קיבלנו 1621 נקודות ב-Single-Core ו-7292 ב-Multi-Core, שתי תוצאות ראויות ומספקות עבור השימוש המשרדי. בבדיקת מהירות הכונן של CrystalDiskInfo קיבלנו תוצאות מאוד שגרתיות: 3351MB/s קריאה ו-3235MB/s כתיבה.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)מסך מגע בגודל 14 אינץ' עם פאנל OLED מציע רזולוציה מקסימלית של +QWXGA, כלומר 1800X2880 פיקסלים, קצב ריענון נתמך עד 90Hz, בהירות מקסימלית של 400nits, ציפוי Glossy מקדימה, תמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3 , ב- DisplayHDR True Black 500 וב- TÜV Low Blue Light. הרזולוציה המקסימלית כאן היא מעבר לצורך היום-יומי, בטח כשהכל מתפזר על פני 14 אינץ', אבל תמיד תוכלו לצמצם את הרזולוציה כמובן כדי לחסוך חיי סוללה. לכאן או לכאן, תצוגת 2.8K תמיד תהיה שימושית לעריכות וידאו או לצפייה בתכני 2K למשל. התקשינו למצוא תלונות באגף התצוגה: שילוב קצב ריענון 90Hz לחוויית שיטוט חלקה בממשקי שירותי סטרימינג, לצד פאנל ה-OLED ששומר על סטנדרט צפייה גבוה מאוד – יחדיו מציעים חווית צפייה מענגת. על יכולות מסך המגע אין מה להרחיב: הוא מזהה היטב מחוות טיפוסיות כמו צביטה לביצוע זום, הסטה ימינה ושמאלה לנוע במהירות בין אתרים ועט הסטיילוס גם זמין במארז עבור כתיבת הערות או שרבוטים, כתחביב או לעריכות מקצועיות.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)ה-Yoga 7 מקפיד להיראות ולהרגיש מוקפד ואלגנטי. הוא מעוקל בקצוות ולא "שפיצי", מה שמקנה לו מראה יותר רענן וצעיר פחות נוקשה או טכני מדי. האלומיניום המעטר את המארז ממשיך לשדר קו גבוה: השלדה לא שוקעת כשלחצנו באזורים שונים במחשב וההרגשה מאוד עמידה בסך הכל. משקלו כ-1.42 ק"ג, כלומר לא כבד מניידי Notebook הקלאסיים אבל עדיין רחוק בחצי ק"ג לפחות ממשקלו של טאבלט ממוצע. ארבעה ספיקרים בהספק 2W כל אחד שולבו במארז, מחוזקים באקולייזר של Dolby שהרגשנו שתורמים מעט מאוד לעניין וגם בלעדיו הסתדרנו מצוין: הם מציעים סאונד מפתיע בעוצמתו, פירוט מעל הממוצע בשוק הניידים – וכמערך סאונד שהוצב בשולחן הם שירתו אותנו מצוין.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)במחשב שולבה סוללת 71Wh עם מטען בהספק 65W ולמרות שקצב זלילת הסוללה תלוי מן הסתם בעוצמת ותדירות השימוש שלכם, אותנו הוא שירת נהדר במבחן היום-יומי. בבית שילמנו עם המחשב את חשבונות חשמל, גיבינו מסמכים בדרייב, צפינו כמה תכניות בנטפליקס ודיסני+ ומעת לעת סובבנו את המסך והפכנו את ה-Yoga 7 לטאבלט כדי לקרוא כתבות ארוכות בבלוגים שאנחנו עוקבים אחריהם. בשימוש שגרתי ומתון הסוללה מאבדת מדי שעה בערך כ-11-13%, כלומר 7-8 שעות פעילות רצופות, בהערכה גסה. כמובן שברגע ששילבנו עריכת תמונות בתוכנת Lightroom אחוזי הסוללה צנחו דרמטית ועל עריכת וידאו או בדיקת מבחני גיימינג אין בכלל מה לדבר ועדיף לחבר את ה-Yoga 7 כשמשתמשים בו למשימות תובעניות, אלא אם תרצו מחשב מרוקן מאנרגיה בתוך שעתיים-שלוש לכל היותר.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)קורא טביעת אצבע שולב מתחת בקצה הימיני התחתון של המקלדת ושמנו לב שהוא יעיל רק בסריקה השנייה ונדירים המקרים שהסורק הצליח לזהות את האצבע שלנו כבר בפעם הראשונה. סורק הפנים סובל מבעיה דומה: ברוב מוחץ של הניסיונות הוא זיהה את פנינו, רק אחרי שדרש עוד "רגע מערכתי" או כשביקש מאיתנו למשל ליישר מבט לעדשה.
באשר לעמידות המחשב, כאמור, ההרגשה מאוד איתנה ויציבה. האלומיניום שמעטר את המארז מקנה את הביטחון הרצוי, הפינות המעוקלות מפחיתות את החשש מסימוני מכות יבשות וכל המחברים עובדים כנדרש; במהלך תקופה הסקירה חיברנו ל-Yoga 7 כונן חיצוני, מצלמת רשת, אוזניות גיימינג חוטיות מבוססות USB-C ויתר התקנים שגרתיים – הכל נקלט במחשב במהרה ועבד כנדרש.