חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סטרימר GOtv 4K 8GB 2GB RAM
מותג: GOtv
מערכת הפעלה: Android
רזולוציה: 4K
מעבד: Amlogic S905X3
זיכרון RAM: 2 GB
אחסון פנימי: 8GB
כרטיס זיכרון: MicroSD
מקלט DVB-T: ללא
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
evgeni 19.11.23
גיל 25.04.23
oferpima 17.04.23
שלום 21.03.23
אבישי 12.02.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סטרימר GOtv 4K 8GB 2GB RAM

לירן עבדי | 19.09.2022
הטוב
  • תמיכה בשירותי הסטרימינג הפופולריים בישראל ובעולם
  • תג מחיר נוח ומשתלם בטווח הארוך
  • מגוון כניסות ותמיכה בתצוגת 4K
  • ממשק אנדרואיד נוח לתפעול
  • התקנה ראשונית פשוטה
הרע
  • זיכרון RAM 2GB - עלול להגביל בעתיד
  • אנדרואיד 10 בלבד
בשורה התחתונה
הסטרימר GOtv לא משאיר מקום לספק: אין שום סיבה להמשיך לשלם דמי מנוי חודשיים על המכשיר שמציעים לכם ספקיות התוכן. עם עודף מ-300₪, הסטרימר החדש של Draco מגיש את החבילה המלאה: תמיכה בעשרות שירותי הזרמת תוכן מפורסמים ביניהם כמה ישראליים פופולריים, איכות צפייה ברזולוציה 4K, חיבוריות רחבה שלא תגביל את השימוש השגרתי שלכם ולקינוח, כוחות עיבוד שמסוגלים לתמוך בכך, לפחות כרגע.
4K 8GB 2GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 249 ₪
מחיר סופי: 258 ₪
מחיר סופי: 279 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

ה-GOtv הוא סטרימר מבוסס אנדרואיד TV מבית היבואן Draco המבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד 10 ומציע תמיכה בשירותי הזרמת תוכן מפורסמות, כמו נטפליקס, דיסני+ ואפל TV וביניהן עוד כמה ישראליות כמו סלקום TV, YES ופרטנר. במפרט הטכני: מעבד Amlogic S905X3, זיכרון RAM בנפח 2GB, כ-8GB אחסון פנימי וחיבוריות גבוהה הכוללת HDMI התומך בתצוגת 4K, צמד חיבורי USB, חריץ כרטיס זיכרון וכניסת LAN לחיבור כבל רשת.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים על הנייר: ה-GOtv מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 10 המיושנת ששוחררה אי שם בסוף שנת 2019, מודל מזדקן שאמנם תומך באפליקציות האחרונות ומציע חווית שיטוט חלקה וזורמת – אבל ראוי גם לציין שגרסה 12 הושקה כבר לפני חצי שנה. המעבד הוא מדגם S905X3 של Amlogic עם זיכרון RAM בנפח 2GB שנשמעים כצנועים אבל מספקים עבור השימושיות הסטנדרטית – ועוד אחסון פנימי בסך 8GB זמין עבור המשתמש. באשר לקישוריות הנתמכות, יש כאן WiFi 5 ו-Bluetooth 4.2.


GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות


באגף החיבורים, זמינות כניסת AC עבור ספק הכוח, כניסת Ethernet בתמיכה של עד 100Mbps שעדיפה על חיבור אלחוטי מן הסתם, כניסת AV להוספת מגבר או כל מכשיר רלוונטי אחר, HDMI 2.1 התומך ברזולוציה 4K, חריץ להכנסת כרטיס זיכרון Micro SD ועוד צמד כניסות USB-A , אחת בגרסת 2 והשנייה בגרסת 3, עבור חיבור התקנים חיצוניים; מקלדת ועכבר אלחוטיים, דיסק-און-קי וכדומה. באגף התמונה, כאמור יש את התמיכה המבורכת בתצוגת 4K עד 75 פריימים בשנייה, תמיכה בקידודי H.264 ו-H.265 ובאגף הסאונד הסטרימר תומך ב-Dolby Digital Plus, לתכנים רלוונטיים כמובן.


GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות


מערכת ההפעלה אנדרואיד TV גם בגרסתה העשירית בנויה לעילא. במסך הפתיחה תמצאו כמה תכנים שהותאמו למשתמש מסודרים בשורות, כאשר כל שורה מוקצית לאפליקציה התורנית; נטפליקס, ספוטיפיי, דיסני+, כמה הצעות מחנות האפליקציות Play וכו'. תפריט ההגדרות גם מסודר היטב וברור למדי, כשכל משתמש אנדרואיד יתאקלם אליו במהרה. מבחינת זמינות האפליקציות, ה-GOtv תומך באפליקציות שירותי התוכן המובילים בישראל, ביניהם סלקום טי וי, פרטנר, סטינג TV ו-Yes, כך שברגע שמורידים את האפליקציה, כל שנותר הוא להזדהות ולהמשיך לצפות בתכנים שלכם בסטרימר משלכם, ללא תלות במכשיר מבית ספקית התוכן. על הטלוויזיה שלנו הותקנו האפליקציות ספוטיפיי, פרטנר, נטפליקס ודיסני+ והכל עבד כשורה ונהדר; התכנים עלו ברגע ולא חווינו רגעי buffering מעצבנים. ערכנו גם בדיקת מהירות עם אחת האפליקציות החינמיות שבחנות Play ותחת תשתית 500 מגה על בסיס סיבים אופטיים, קיבלנו בהתחברות אלחוטית לראוטר שהוצב בממ"ד סמוך מהירות הורדה של 43Mbps. ברור שהעניין תלוי בעוד הרבה גורמים, אבל במקרה שלנו מהירות ההורדה אפילו מספיקה לצפיית תכנים ב-4K.


GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות
GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות
GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות


יתר האפליקציות התוכן המבוקשות גם נתמכות כאן; Kodi ,Plex, נגן המדיה VLC, אפל TV, הרצאות TED, אפליקציות ערוצי 12 ו-13 ויתר כלים שימושיים. ההערה היחידה שיש לנו נוגעת לזיכרון ה-RAM הצנוע בסך 2GB ושלא תטעו; בחיזוק המעבד, גילינו זמני עלייה נהדרים, תגובתיות מעולה ולא סבלנו מאף גמגומי מערכת. אלא שמה שהספיק לנו היום לאו דווקא ישיג את אותה תוצאה עוד שנה-שנתיים, כשהאפליקציות באופן טבעי יתבעו עוד משאבים מצד המערכת.

שיטה לפענוח צליל היקפי שפותחה במעבדות Dolby. הפורמטים הראשוניים של שיטה זו פענחו את הצליל לרמקולים הנוספים מתוך המקור הסטריאופוני; כיום, בשיטה הדיגיטלית, מוקלט מקור האודיו מראש בחמישה ערוצים (בסרטי DVD ומשחקים שונים(.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במבט ראשוני ה-GOtv מזכיר בצורה מחשידה את ה-Mi Box S של שיאומי, עם מראה שחור ונקי ואפילו ממדיו מאוד דומים לסטרימר הפופולרי של הענקית הסינית. הפרופיל המצומצם והלא-מנקר של הסטרימר יאפשר למקום אותו במקום חסוי יחסית במזנון והעובדה שהשלט שלו מבוסס בלוטות' ולא אינפרא-אדום, השלט לא מחייב אותו "קשר עין" ישיר עם הסטרימר.

GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות

במארז קיבלנו גם שלט פלסטיק קל וקומפקטי יחסית, עם המקשים הטיפוסיים עליו כמו שליטה על הווליום, הפעלת וכיבוי הטלוויזיה והסטרימר, מעבר בין ערוצים, מסך בית, הפעלת החיפוש הקולי וכמה מקשים ייעודיים עבור שירותי הזרמה מפורסמים כמו נטפליקס, יוטיוב, Prime Video של אמאזון ו-Google Play. על הפלטפורמות הפחות-שימושיות Shopi ו-Classi היינו מוותרים, אם כי מדובר בשירותים מבית היבואן, כך שהאינטרס שלו לקדם אותן די ברור. שלא באופן מוזר מדי, השלט של GOtv מישר קו עם השלטים המודרניים וגם הוא מחסיר את מקשי הספרות. לצערנו את המקשים הייעודיים עבור שירותי הסטרימינג או יתר המקשים אי אפשר להגדיר ולמפות מחדש לשירותי הזרמה אחרים שאתם יותר משתמשים בהם.


GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות
GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות


למדנו על בשרנו לאורך השנים, בהתקנת כמה וכמה סטרימרים מבוססי אנדרואיד, איך התהליך עלול להיות מסרבל, להטריח ולדרוש אוריינטציה טכנולוגית גבוהה מהמשתמש הממוצע. אנחנו שמחים לבשר שב-2022 תהליך התקנת הסטרימר הפכה לפשוטה פי כמה והתקנת ה-GOtv לא שונה בנוף המשתדרג. אנדרואיד לוקחת את המושכות בצורה מופלאה ונכון שרוב השבחים כאן שייכים למעשה למערכת ההפעלה של גוגל ולאשף ההתקנה המושחז שלו, הסטרימר מצדו לא מציג שגיאות טכניות מרגיזות; השלט מתממשק לסטרימר בפעם הראשונה בשניות, עדכון הקושחה השמן שקיבלנו ארך כמה דקות בודדות ובתום 15-20 דקות של התקנה ראשונית, יצאנו לדרך. עוד נקודה ראויה לציון: השלט התממשק מיידית עם טלוויזיית ה-Panasonic הישנה שלנו, שבשום אופן אינה טלוויזיה חכמה ויכולות הדלקת/כיבוי הטלוויזיה והגברת/הנמכת הווליום עברו לשליטת השלט של GOtv, כך שנחסכה מאיתנו שליטה על שלט נוסף וכל הפעולות התנקזו לשלט הסטרימר.


GOtv: למה לשכור סטרימר כשאפשר לקנות


צריך גם לדבר על עניין המחיר. עלותו של ה-GOtv נכון לכתיבת שורות אלה כ-299 ש"ח. בהתחשב בכך שרוב ספקיות הטלוויזיה תובעות דמי מנוי חודשיים של השכרת הסטרימר שלהן בעלות של בערך 20-35 ש"ח בממוצע, בתום 12 חודשים תשלמו בערך 360 ש"ח. לא צריך להיות גאון מתמטי כדי להבין את המסקנה המתבקשת, מה גם שבסוף אותה שנה, בניגוד לסטרימר של הספקית, ה-GOtv נשאר שלכם ובכך למעשה העלויות החודשיות נגמרות, בהיבט השכרת הציוד כמובן. עוד עניין שחשוב להתייחס אליו: הסטרימרים של הספקיות לא תמיד נחשבים לדגמים המוצלחים ביותר בשוק מבחינת חומרה, בלשון המעטה, כך שלטעמנו המשוואה הופכת אפילו ליותר קלה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply