סקירת wisebuy - סטרימר Xiaomi TV Box S 2nd Gen שיאומי
- שלט בלוטות'+IR עם שני מקשים נוספים לשירותי סטרימינג
- יציאת HDMI 2.1 לעומת 2.0 מהדור הקודם
- ממשק Google TV ולא Android TV
- תמיכה ב-Dolby Vision ו-+HDR10ּּּ
- אותם גמגומי מערכת שהופיעו גם בדור הקודם
- שינויים קלים לעומת קודמו
- ללא תמיכה ב-Wi-Fi 6
ה-TV Box S 2nd Gen של שיאומי הוא סטרימר מוצלח, גם אם הוא נוטה לגמגומי מערכת קלים. ביום-יום הוא שירת אותנו היטב, בזכות ממשק Google TV מבוסס אנדרואיד 11 שמאפשר התאמה אישית, יציאת USB לחיבור התקנים ושלט רחוק שעכשיו גם מצויד משדר IR שהחליף בהצלחה את שלט הטלוויזיה שלנו.
לאלו שכבר יש להם בבית את הסטרימר של שיאומי, אין סיבה מהותית לשדרג לדור השני, אך אם אתם מחפשים סטרימר מצוין עם מערכת הפעלה נוחה ותמיכה בפורמטים מתקדמים, הדור השני של ה-Xiaomi TV Box יתאים לכם היטב.

ה-TV Box S 2nd Gen הוא דור שני ל-Box S, הסטרימר הפופולרי מבוסס אנדרואיד מבית Xiaomi. הרזולוציה המקסימלית הנתמכת היא עד 4K וכן תומכת ב-Dolby Vision ו +HDR10ּּּ שלפני היצרנית, אמורים להציע "תמונה בעלת טווח דינמי גבוה ויותר בהירות וניגודיות". הסטרימר מצויד במעבד ארבע ליבות מדגם Cortex-A55 עם מעבד גרפי Mali-G31 MP2, זיכרון RAM בסך 2GB וכ-8GB עבור נפח אחסון פנימי.
תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה
ביצועים
(50% מהציון הסופי)ה-Box S בדורו השני מגלה כמה יתרונות טכניים לעומת קודמו: המעבד שופר ל-Cortex-A55 במהירות 2.0GHz (לעומת Cortex-A53 בקודם) ומאיץ גרפי ARM Mali G31 MP2 (לעומת Mali-450 בקודם). על הנייר אנחנו אמורים לקבל ביצועים יותר חטופים ויציבות מערכת כללית יותר גבוהה – אבל ניתן למציאות להכריע. באגף הזיכרונות, באופן די מאכזב, אין אף שיפור; נותרנו עם אותם 2GB צנומים עבור זיכרון ה-RAM וכ-8GB עבור המשתמש לטובת אחסון קבצים אישיים. באשר לקישוריות, ה-2nd Gen ממשיך לתמוך ב-Wi-Fi בתקני 802.11a/b/g/n/ac בתדרים 2.4GHz ו-5GHz – ונראה לנו שהגיע הזמן לעבור ל-Wi-Fi 6 המהיר והיציב יותר. הפעם הבלוטות' מגיעה בגרסה מעודכנת יותר, 5.2 לעומת גרסה 4 במכשיר הקודם. המשמעות; טווח קליטה נדיב יותר וכן מהירות העברת מידע גבוהה יותר, אם למשל נבקש לצמד את האוזניות האלחוטיות שלנו לסטרימר.


נוחות השימוש
(50% מהציון הסופי)ה-Box S 2nd Gen שומר על נראות זהה לחלוטין לעומת קודמו; גם כאן הוא נהנה מעיצוב מינימליסטי וקומפקטי מאוד, מעין קובייה סימטרית שחורה שנמדדת בכ-9.5 ס"מ ברוחב ובגובה ורק משקלו כבד בכמה גרמים בודדים מגרסת הדור הראשון; כ-147 גרם משקלו של הסטרימר שלפנינו. עוברים לחיבורים: בסטרימר יציאת וידאו בודדת מסוג HDMI 2.1, שלא כמו ה-HDMI 2.0 שבדגם הקודם, מה שאומר שהפעם יש תמיכה בטווח דינמי רחב (HDR) וגם ב-eARC כך שאפשר ליהנות מסאונד לא דחוס. כמו בגרסה הקודמת, גם כאן יש תמיכה בתקני האודיו Dolby Atmos ו-DTS-HD בחיבור לסאונד בר או כל מערכת סראונד ביתית שתומכת גם בתקנים, מן הסתם.
חיבורים נוספים מאחור כוללים יציאת אודיו 3.5 מ"מ שמאפשרת חיבור כבל אנלוגי או אופטי (AV+SPDIF) וכן USB2.0, בדומה לקודמו. יציאת ה-USB משרתת עבור חיבור התקני אחסון כמו דיסק און קי, אבל גם מאפשרת חיבור מתאם Ethernet, אם תעדיפו לוותר על חיבור אלחוטי מהראוטר לסטרימר ותבקשו לחבר כבל רשת פיזית ישירות ל-Box S. מלבד יחידת הסטרימר, במארז קיבלנו גם ספק כוח 2.1A, שלט רחוק, כבל HDMI ומדריכון.

עוברים לשלט האלחוטי, שקיבל כמה חידושים. ראשית, הפעם הוא גם מבוסס IR ולא רק בלוטות' ,כך שיוכל לשלוט על הווליום של הטלוויזיה, המקרן קול או רסיבר למשל, שמקבלים פקודה רק על ידי שלטים מבוססי אינפרה-אדום. במבחן התוצאה זה עבד מעולה והאשף של גוגל הפתיע אותנו ביעילותו; בתוך מספר רגעי טעינה הווליום שבטלוויזיה נשלט על ידי צמד מקשי הווליום של שלט הסטרימר, מבלי שאפילו נדרשנו לבחור יצרנית טלוויזיה או דגם מסוים; רק נדרשנו לוודא שאנחנו מצליחים להגביר ולהנמיך את המוזיקה שנשמעה ברקע – ובכך שלט הטלוויזיה המיושן שלנו הפך לחסר משמעות.

מלבד נוכחות המקשים הטיפוסיים כמו +/- עבור הווליום, מקש הבית, חזרה והפעלת העוזר הקולי Google Assistance, הפעם הצטרפו עוד צמד מקשים ייעודיים שמפעילים במקש בודד את Youtube ,Netflix ו-Prime Video של אמאזון. משמאל למקש ה"חזור" הוצב מקש ייעודי עבור +Xiaomi TV, שירות שאינו זמין בישראל ומילא שהוא הוצב שם לשווא, אלא שכמות הפעמים שהקשנו עליו במקום על ה"חזור" שמוקם מימינו גרמה לזיכרון השריר שלנו לעבוד שעות נוספות ולהידרש להתרגל לעיצוב החדש. המקשים בשלט אינם ניתנים לשינוי וייעודם המקורי נעול – וחבל.
מקנחים עם מערכת ההפעלה. בניגוד ל-Box S הראשון שהגיע עם אנדרואיד בגרסה 8 הישר מהקופסה ומאז קיבל כמה וכמה שדרוגי תוכנה, הדור השני כבר נהנה מממשק המשתמש הייעודי של Google TV ולו ממשק עדיף ואסתטי שיותר מתאים לטלוויזיות. חשוב להבהיר; עדיין מדובר ב-Android TV וה-Google TV הוא רק מעין עטיפה מודרנית שמתלבשת עליו - ובהגדרות הסטרימר מגלים שמדובר באנדרואיד 11.
בממשק האינטואיטיבי יש כמה שינויים קוסמטיים קלים, הבדלים סמליים בתפריטים ועוד כמה התאמות אישיות קלות בהגדרות. בסך הכל מדובר במערכת הפעלה שכבר הרשימה אותנו בעבר, בעיקר בזכות תפעול קל להבנה וגישה מהירה ונוחה לכל התכנים ושירותי הסטרימינג המועדפים עלינו.
תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה