סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Zephyrus M16 GU603HR-K8038R אסוס
- רמקולים מוצלחים
- עכבר מעולה
- עיצוב נאה
- ביצועי גיימינג סבירים ביחס למחיר
- מהלך מקשים ארוך מדי
ה-Asus ROG Zephyrus M16 GU603 הוא מחשב גיימינג נייד המספק ביצועים נאים באריזה קומפקטית ואלגנטית. הגיימרים יהנו מכרטיס המסך המובנה RTX 3070 עם 8 גיגה RAM ומסך עם קצב רענון של 165 הרץ. ואילו יוצרי התוכן ישבחו את המעבד היעיל, האחסון המהיר בנפח 2 טרה ואת התצוגה בעלת הטווח הדינמי הרחב עם תמיכה ב-100% DCI-P3.
למעט מקשי המקלדת שהיו קשיחים מדי ודרשו תנועה אנכית ארוכה מהרגיל, התקשינו למצוא חסרונות בולטים במחשב הזה. אך אולי הבולט מבינהם הוא המרחק בין הביצועים של גרסת הדסקטופ של כרטיס המסך 3070 לבין מה שמגיע בתוך מחשבים ניידים כי חוץ מהשם, אין ביניהם כל קשר ואכן לא ראינו פה עילוי כלשהו.
לטעמנו ה-GU603 של אסוס הוא פתרון מצוין לגיימרים ויוצרי תוכן שמחפשים כוח עיבוד משמעותי ונוחות מספקת לעבודה משרדית, בלי לסחוב משקולת לכל מקום.
ה-ASUS ROG Zephyrus GU603HR-K8038R הוא מחשב נייד גיימינג עם מעבד Intel i9-11900H דור 11, 32 גיגהDDR4 RAM, כרטיס מסך Nvidia RTX 3070 עם 8GB ו-2 טרה אחסון על כונן NVMe PCIe 4.0. המסך המובנה בגודל 16 אינץ' מציג תמונה ב-WQXGA או 2560x1600 ב-165 הרץ וביחס תצוגה של 16:10. התצוגה תומכת ב-100% מתקן DCI-P3 וישנה תמיכה ב-Dolby VIsion והבהירות המקסימלית היא 450 ניט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)ה-GU603HR מגיע עם מעבד Intel i9-11900H מהדור ה-11 הפועל במהירות 2.5GHz. המבחנים הסינתטיים הראו את מה שהרגשנו בזמן משחק, המחשב הזה לא כל כך חזק כמו שהנתונים שלו גורמים לו להישמע. במבחן 3D Mark הגענו לקצת יותר מ-9,500 נקודות שזה לא מרהיב, אך סביר ביחס לחומרה הקיימת במחשב.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)מזמן לא שמחנו כל כך לפגוש מחשב נייד שאין לו מסך מגע או תצוגת 4K, שכן בשנים האחרונות ראינו כל כך הרבה מחשבי גיימינג ניידים שדחסו לתוך המסך המזערי שלהם רזולוציה כה גבוהה, שצריך להגדיר את קנה המידה של מערכת ההפעלה על 300% רק כדי לראות משהו והביצועים נופלים בהתאם.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)במשקל 1.9 קילו בלבד ובעובי של 2 סנטימטר, קשה שלא להתרשם מהיכולת של אסוס לדחוס כל כך הרבה טכנולוגיה מתקדמת לאריזה אלגנטית ניידת כמו ה-M16 GU603. אך אסוס כמו שאר יצרניות המחשבים הניידים, נוטה לדחוס הרבה ממשהו אחר לתוך המחשבים שלה ואלו תוכנות נופחה (Bloatware). כמו כל מחשב נייד, גם הזפירוס הגיע עם ערימה של תוכנות מיותרות מותקנות מראש וזה עוד לפני שהתחלנו עם התוכנות שמיקרוסופט דוחפת בכוח. אחרי הסרה זריזה של האשפה המצורפת, יכולנו להשתמש במחשב בלי הפרעות.
על המחשב מותקנת מראש מערכת ההפעלה Windows 10 Pro שאותה ניתן לשדרג בחינם ל-Windows 11 - משהו שבחרנו לא לעשות ונכון לפברואר 2022, ואנחנו ממליצים בחום לכולם לחשוב פעמיים לפני שאתם מחליטים לשדרג. מבחינה טכנית, המחשב מוכן לכך ואסוס כבר יצרה דרייברים מתאימים כך שלא צפויה בעיה טכנית.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת של 90WHrs שלה הספק שכצפוי, השתנה בהתאם לשימוש במחשב, אך הביצועים שלה היו טובים מהרגיל. בשימוש משרדי, הצלחנו להגיע לכשעתיים וחצי של עבודה - שזה שעה יותר ממה שבדרך כלל הצלחנו לסחוט ממחשבי גיימינג ניידים שמצב הכוח המינימלי שלהם דורש לא מעט חשמל.
כשהפעלנו משחק זמן הסוללה לא עבר את השעה עד שהמחשב נכנס למצב חסכון ושבק חיים לגמרי אחרי שעה וחצי במקרה הטוב ביותר. נתון זה השתנה בהתאם למשחק, שכן כאלו הנשענים יותר על ה-GPU ומספקים קצב רענון מהיר יותר כמו Red Dead Redemption 2, צרכו יותר חשמל מאשר אלו שנשענו יותר על ה-CPU כמו Cities Skylines. כנהוג במחשבים מסוג זה, על מתח מסוללה לא ניתן להגיע לביצועים המקסימליים כך שבין מצב רגיל, Performance ו-Turbo אפשר להגיע עד Performance.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)שמחנו לראות שב-M16 GU603 ישנם שני אמצעי אבטחה ביומטריים שניתן להשתמש בהם במקביל לאפשרויות הסיסמה הרגילות - מעט יוצא דופן במחשב שאינו עסקי. בחלקו העליון של המסך ישנה מצלמת IR מזערית תומכת Windos Hello שאין לה כיסוי פיזי כך שהיא תמיד חשופה. בנוסף כפתור ההפעלה משמש כסורק טביעות אצבע והוא עושה עבודה בסדר גמור. בהתחלה חששנו שכל פעם שנרצה לפתוח את המחשב נלחץ בטעות על כפתור הכיבוי, אך הקפיץ של אותו כפתור מספיק חזק כדי למנוע את זה.