סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Master Built Gravity 560
- בקרת טמפרטורה מובנית עד 4 חיישנים
- תפעול אוטומטי ופשוט
- שליטה מלאה מרחוק
- אין חיווי בזמן אמת לחוסר תקשורת עם המעשנה
- אין חיווי לכמות הפחמים
- אין מקום לווי תלייה
ה-Masterbuilt Gravity 560 בולטת לטובה בשוק המעשנות הביתיות בזכות הפתרון המוצלח לחלק המתיש ביותר בכל מה שקשור למעשנת פחם - שמירה אוטומטית על טמפרטורה אחידה לאורך זמן. יחד עם היכולת לנהל ולנטר מרחוק את כל הפרמטרים החשובים, ה-Masterbuilt 560 הוכיחה את עצמה כמעשנה מצוינת עבור חובבי הבשר המעושן שמעדיפים תפעול פשוט יותר בלי להתפשר על הטעם.
אחד מחסמי הכניסה לתחום עישון הבשר הוא עקומת הלמידה הנלווית לשעות העישון הרבות הדרושות כדי להכין את הבשר כראוי. ה-Masterbuilt Gravity 560 מצליחה לספק פתרון חצי אוטומטי אך מאוד שימושי, מה שהופך אותה למעשנה מצוינת למתחילים ומתקדמים כאחד.
מעשנות ביתיות פועלות על חשמל, גז או פחם והן מייצרות את הטעם הייחודי על ידי חימום איטי ומתמשך של הבשר באמצעות העשן החם. להבדיל ממעשנות המבוססות על פלטס (Pellets) - עץ דחוס שנראה כמו חול לחתולים, המאסטרבילט 560 משתמשת בפחם כמקור החום והעשן והוא האלמנט המרכזי בטעם שנשאר בבשר. במקביל, אפשר לגוון את פרופיל הטעם על ידי הוספת גושים או שבבי עץ מסוגים שונים כמו מסקיט, פקאן, אלון וכדומה.
ה-560 מגיעה כערכה להרכבה עצמית וגודלה כמנגל ביתי אך היא אינה מיועדת למרפסות של בתים משותפים בגלל כמות העשן הגבוהה והמתמשכת.
הרכבה ועמידות
(15% מהציון הסופי)ה-Masterbuilt Gravity 560 מגיעה בקרטון אחד עם הוראות קלות להבנה, סט ברגים מסודר לפי סוג וכלים בסיסיים להרכבה. זמן ההרכבה הסביר הוא כשעתיים אך מתקין מנוסה יכול לעשות זאת בחצי מהזמן.
חלק מהחלקים הגיעו מצופים בגריז דביק ומלכלך שהחברה מוסיפה כדי לשמור עליהם מחלודה אך הם לא קלים לניקוי ומלכלכים מאוד. לפי ההוראות, יש להפעיל את המעשנה על עוצמה מלאה כשעה וחצי לפני השימוש הראשון כדי שכל השאריות האלו ישרפו ואכן, הן בהחלט נשרפו ויצרו ענן עשן לבן ומחניק שבסופו החלקים נשארו נקיים מגריז ומוכנים לשימוש.
נוחות השימוש
(50% מהציון הסופי)איך זה עובד
המעשנה מורכבת מתא עישון יחסית גבוה ולא עמוק במיוחד ואליו צמוד מתקן אנכי שבו הפחמים מאוחסנים, בוערים ונאספים כאפר בסוף התהליך. שני החלקים צמודים אחד לשני וביניהם ישנה תעלת פח המסתיימת בקופסה מלאת פתחים שדרכה העשן החם מתפזר בתא העישון.
בין תא הפחם וקופסת העישון ישנן שתי פלטות מתכת נשלפות שאחת מהן חוסמת את פתח כניסת האוויר והשנייה חוסמת את יציאת החום אל קופסת הפיזור הממוקמת בתחתית תא העישון. למעשנה אין ארובה, פתח יציאת העשן הוא מלבן גדול המובנה בחלקו האחורי של תא העישון אותו לא ניתן לסגור.
כשמה, זוהי מעשנה מבוססת כוח כבידה כך שאין צורך להוסיף פחם כל הזמן אלא ממלאים את מיכל האחסון בעד 8 קילו פחם, וככל שהוא בוער, כך הפחמים נעים מטה אל מקור החום. בין החלק העליון לתחתון של תא הפחמים, ישנו חוצץ מתכתי עם חורים דיי גדולים שמחזיק את הפחם במקומו ומאפשר לאוויר לנוע פנימה ולאפר ליפול מטה אל מיכל נשלף אותו ניתן לרוקן בקלות.
אותו חוצץ מכיל מסילה שבה ניתן להניח מדליק פחמים. על פי ההוראות, אין להשתמש בדלק נוזלי או מצית פחמים מבוסס דלק כמו הבלוקים הלבנים המוכרים, אך כן יש להשתמש במדליק פחמים מוצק, תבינו אתם מה זה אומר. אנחנו השתמשנו בנייר מגבת ספוג שמן וזה עבד מצוין אך כמות העשן בהתחלה הייתה בהתאם.
תפעול פשוט
תפעול המעשנה פשוט ביותר, לאחר שמספקים מקור אש בסיסי לפחמים, סוגרים את התאים ומדליקים את המעשנה. המאוורר המובנה ייכנס לפעולה וילבה את האש - אין צורך לגעת בדבר. על פי החברה המעשנה מגיעה ל-110 מעלות בשבע דקות ובבדיקה שלנו זה אכן היה כך.
ביצועים ואביזרים
(35% מהציון הסופי)